Internetova stranka/firma All4Biznis

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
petiar
Amateur
Amateur

Re: Internetova stranka/firma All4Biznis

Príspevok od používateľa petiar »

uplink napísal:Hej, google zvýhodňuje weby, ktoré sú zapojené do ich projektu GA, z jednoduchého dôvodu. Chce dominovať, a tak ťa odmení. To je taká istá otázka, ako keby si sa spýtal či google zvýhodňuje platené weby [google ad sense] samozrejme. Dokonca ak spĺnaš pravidlá nie W3C, ale googlácke interné pri tvorení prístupného webu, tak môžeš mať nevalidný, ale pre google prístupnejší a teda lepší web. Google si totižto moc nerozumie s konzorcium W3C, Bohu žiaľ.
To by ale znamenalo, že Google neposkytuje relevantné výsledky, pretože to, že zapojím web do GA ešte nehovorí nič o jeho kvalite. A preto si ja myslím, že to nie je pravda. AdSense je iná otázka, nie taká istá, pretože to je reklama, ktorá ti prináša návštevy a konverzie, teda si to "zvýhodňovanie" zaplatíš. Nezvýhodňuje ťa Google ako taký, ale ty sám prostredníctvom ich produktu.

Prečítaj si tento článok (odporúčam hlavne to video v ňom): http://www.dotcult.com/does-google-analytics-affect-seo
sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sundevil »

Tie vysledky su revelantne ich metodike. Alebo ideme nakupit peoplemetre ako na sledovanie TV? Vysledky bude zo zakona denne zverejnovat Statisticky urad...
petiar
Amateur
Amateur

sundevil napísal:Tie vysledky su revelantne ich metodike.
Keď pominiem ten šmatľavý pokus o sarkazmus: Bavíme sa tu o relevantnosti výsledkov vyhľadávania ku kľúčovým slovám. To, že sú relevantné aj ich metodike je predsa každému úplne jasné. Akurát ja tvrdím, že v rámci tej metodiky Google neberie do úvahy návštevnosť webu najmä preto, že návštevnosť nie je kritérium kvality, ale aj z iných dôvodov, ktoré som naznačil. Taktiež že nezvýhodňuje weby, ktoré používajú GA, pretože by to šlo úplne proti princípu vyhľadávačov ako takých. A ako tam šmátram po webe vyzerá to, že som mal zase raz pravdu. Ja som vás varoval! :-)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Čiže keď ja vyhlásim že zem je plochá, tak mám pravdu lebo som moderátor a Ty nie, lebo si user? Asi taký je Tvoj argument s článkom. Stačí si pozrieť ako funguje politika na slovensku.

Alebo myslíš že niečo v tomto svete je naozaj spravodlivé? :) hmm, to by som Ťa v tom prípade musel nazvať infantilným ;)...

A poďme ad fontes. Z čoho žije google? z reklamy. Ktoré weby bude zvýhodňovať? Navštevované, lebo na tých môže potenciálne umiestniť svoju reklamu :) ktorá bude dobre zarábať.

Nemal by si veriť všetkému, čo napíšu autori svojich programov, algoritmov a princípov. Aj MS tvrdí že ich OS je ten najlepší a je to tak? Za všetkým hľadaj jednoduchú logiku, peniaze a systém ktorý nevidíš na prvý pohľad.

Ináč povedané, čím viac sa do google zapletieš, čím viac sa regneš vi ch programoch a systémoch, čím viac peniažkov do nich vrazíš, tým Ťa budú mať radšej. Nehovor mi prosím Ťa že by si zvýhodnil bezdomovca z ulice len preto, že by spĺňal nejaké vymyslené štandarty - aj keby si ich vymyslel ty sám, pred multimlionárom, ktorý by Ti ponúkol 10mega evri za nejaké to zvýhodnenie ;). Samozrejme že pre verejnosť [ovce] by si podporil toho bezďáka, zatiaľ čo v zákulisí by si zhrabol peniažky a bezďak by klesol na 10te miesto a multimilionár na prvé.
petiar
Amateur
Amateur

Samozrejme, že nesmieme veriť všetkému čo je kde napísané na internete, konieckoncov ani v spomínanom článku autor jednoznačne netvrdí, že to tak je, len uvádza veľmi rozumné argumenty prečo by to tak nemalo byť. V tomto prípade ale, neuraz sa, má pre mňa väčšiu váhu tvrdenie ľudí priamo od Google (viď to video), hoci aj tvoje argumenty majú svoju logiku (ak pominieme tie zmätené prvé dva odstavce). ;-)

Google nežije z reklamy. Žije z návštevnosti a až tá mu prináša zisky z reklamy. Ak by neposkytoval dobré výsledky vyhľadávania tak by ho ľudia prestali používať a mohol by sa ísť so svojimi reklamami pásť. V Google (a v každom inom vyhľadávači) ide o to, aby užívateľ na svoje kľúčové slovo dostal tie najlepšie výsledky. Preto oni donekonečna vylepšujú svoje algoritmy, preto podporujú weby so správnou sémantikou aby vedeli čo je čo na onom webe a ktorá informácia má akú váhu. Nie preto aby potom na prvé miesto mohli capnúť nejaký web, ktorý si to "zaplatil". Myslím si že toto práve Google vôbec nepotrebuje a hlavne by to asi neriskoval - konkurencia je veľká a nikdy nespí (viď Bing). Tie predstavy že príde niekto strašne bohatý a zaplatí si strašne veľa peňazí za #1 na SERP - to je taká sociálna paranoja že tí zlí bohatí nám za chrbtom robia takéto veci. Lenže pravda je taká že Google by stratil omnoho viac ako 10M € ak by ho zrazu začali ľudia opúšťať lebo pri vyhľadávaní nachádzajú len akýsi balast a nie to čo hľadali.

A ľudia môžu ísť aj inde, je to záležitosť napísania inej adresy, prípadne jedného kliku na bookmark. Čo už (narážam na tvoje prirovnanie) pri Windows také jednoduché nie je - Linux je pre BFU veľká neznáma a Mac OS X je síce najlepšia alternatíva ale to treba aj nový hardware a nie každý má na to ča$. ;-)
a4b
Novice
Novice

Príspevok od používateľa a4b »

STANOVISKO SPOLOČNOSTI APOLIS INVESTMENTS a.s.
k akvizícii All4biznis, s.r.o.

Spoločnosť APOLIS INVESTMENTS, a.s. k dnešnému dňu je väčšinovým 81 %-ným spolumajiteľom spoločnosti All4biznis, s.r.o..

Obchodný podiel vo výške 51 % naša spoločnosť nadobudla 13.07.2010. Zápis v príslušnom Obchodnom registri bol zapísaný dňa 21.07.2010. Obchodný podiel vo výške 51 % naša spoločnosť odkúpila od vtedajšieho spoločníka Viliama Tonkoviča. Zaplatenie kúpnej ceny bolo podmienené vykonaním hĺbkového auditu v spoločnosti All4biznis, s.r.o.

Na základe výsledkov prebiehajúceho auditu naša spoločnosť zistila nasledovné fakty:

1.od 15.08.2009 do 05.08.2010 (t.j. takmer celý jeden rok) disponoval bankovými účtami jedine a výlučne iba pán Peter Petráš – za nakladanie s účtami a správu firemných peňazí je teda výlučne zodpovedný p. Petráš,

2.obrat cez bankové účty počas tohoto obdobia bol vo výške viac ako 180.000,- EUR,

3.v systéme bolo registrovaných viacej ako 1.500 užívateľov (jedinečných ID),

4.nie sú vyplatené provízie, na ktoré užívatelia majú nárok vo výške 21.000,- EUR (aj napriek skutočnosti, že neboli požiadané, spoločnosť nemá právo tieto nároky spochybňovať a neoprávnene sa obohatiť o tieto peniaze – do budúcna je preto potrebné počítať, že tieto provízie sa budú musieť vyplatiť),

5.spoločnosť All4biznis, s.r.o. mala od 14.04.2010 prenajaté priestory na SNP 14 v Bratislave, do 30.09.2010 nezaplatila ani jedno nájomné a dostala sa do omeškania s úhradou nájomného viac ako 4.179,40 EUR, nájomné dohodol p. Petráš, nájomnú zmluvu podpisoval p. Petráš a bankovými účtami disponoval p. Petráš, zodpovedný je výlučne iba p. Petráš,

6.dňa 01.09.2009 v konflikte záujmov uzatvoril p. Petráš so spoločnosťou Zmluvu o dielo, na základe tejto zmluvy mal p. Petráš ako zhotoviteľ dodať spoločnosti dielo – software dňa 01.09.2010, dielo nielenže nedodal, ale aj si na túto zmluvu vyplatil celkovo 35.300,- EUR – zodpovedný je iba p. Petráš,

7.v spoločnosti sa neviedla fyzicky žiadna pokladňa, podľa účtovných dokladov je manko v pokladni (nezdokladované výbery v pokladni) vo výške 2.500,- EUR – zodpovednosť za výbery mal výlučne p. Petráš,

8.na školení v hoteli Kaskády bolo spreneverených viacej ako 8.000,- EUR, peniaze fyzicky od účastníkov školenia vyberali p. Czodorová a p. Marciová, ktoré čestne prehlásili, že peniaze odovzdali p. Petrášovi, ktorý sa pred konateľom a mojou osobou k tomu priznal – zodpovednosť za zverené peniaze mal a stale má p. Petráš,

9.pán Petráš na účty pána Tonkoviča priebežne počas svojho pôsobenia v spoločnosti prevádzal mesačne 10-15 platieb, od 200 po 2.000,- EUR (asi podľa toho koľko akurát
bolo na účte peňazí) a následne pán Tonkovič, podľa potreby vystavoval ex offo faktúry, tak aby zdokladoval podľa nášho názoru neoprávnené prevody,

10.podľa našich doterajších zistení, faktúry p. Tonkoviča boli o viacej ako 400 % nadhodnotené oproti reálnym trhovým cenám, faktúroval a podnikal v predmete podnikania, na ktorý nemal oprávnenie (organizovanie kurzov, školení a seminárov), posledná faktúra na viacej ako 21.000,- EUR bola vystavená viac ako 5 mesiacov po tom, ako bola zaplatená, pán Petráš teda uhradil na viacej krát faktúru, ktorá neexistovala a bola vystavená až 5 mesiacov po jej zaplatení – prečo p. Petráš uhrádzal faktúru, ktorá neexistovla nám nie je známe, zodpovednosť má pán Petráš,

11.v účtovníctve spoločnosti sa do dnešného dňa nenachádza relevantný doklad o splatení základného imania za obchodný podiel pána Viliama Tonkoviča, spoločnosť teda nesplnila zákonnú povinnosť, nemala v plnom rozsahu splatené základné imanie, čo deklarovala, nepodnikala v súlade s právnym poriadkom SR a naša spoločnosť konaním pána Viliama Tonkoviča bola úmyselne uvedená do omylu,

12.z obratu 180 tis. EUR boli prednostne zaplatené pánovi Tonkovičovi neoprávnene vystavené faktúry, nakoľko v tom čase nemal na predmet podnikania oprávnenie, v celkovom objeme viac ako 43.000,- EUR, ďalej bolo na jeho účty prevedených viac ako 2.900,- EUR, do dnešného dňa nie sú zdokladované – nakoľko účtami disponoval p. Petráš je to zodpovednosť p. Petráša,

13.z obratu 180 tis. EUR prednostne boli zaplatené pánovi Petrášovi 35.300,- EUR zhotovenie diela, ktoré nedodal (sám si podpísal zmluvu a sám si ju aj uhradil – podľa nášho názoru sa jedná o konflikt záujmov), ďalej v pokladni nemá zdokladovaných viac ako 2.500,- EUR, ďalej máme podozrenie, že spreneveril viac ako 8.000,- EUR za školenie hotel Kaskády, vedenie pokladne, ďalšie výbery z bankomatov,

14.do dnešného dňa spoločnosť nemá spracovanú a schválenú účtovnú závierku za rok 2009, pritom zákonná povinnosť je do 31.03.2010 podať účtovnú závierku a daňové priznanie a do 30.06.2010 schváliť účtovnú závierku valným zhromaždením – podľa Obchodného registra do 18.05.2010 bol konateľom p. Petráš, teda zodpovednosť za účtovnú závierku 2009 má len p. Petráš,

15.z obratu 180 tis. EUR si pán Tonkovič a pán Petráš prednostne vyplatili viac ako 108 tis. EUR, čo predstavuje 60 % celkového obratu, pritom p. Tonkovič bol 51 %-ným a p. Petráš prostredníctvom svojej matky 49 %-ným spolumajiteľom spoločnosti, p. Petráš okrem toho aj konateľom a jediným disponentom bankových účtov,

16.v čase, kedy naša spoločnosť prevzala pod kontrolu All4biznis, s.r.o., t.j. dňa 21.07.2010 sa na účtoch spoločnosti nachádzalo spolu okolo 20,- EUR, v pokladni bolo manko/debet 2.500,- EUR, spoločnosť mala dlhy za viacej ako 70.000,- EUR (jediné, čo spoločnosť platila boli výplaty svojím dvom asistentkám, pár provízii, mobilné telefóny a potom a najmä svoje potreby), spoločnosť dlhovala viac ako 30.000,- daňovému úradu, na nájomnom viac ako 2.000,- EUR, účtovníčke viacej ako 3.000,- EUR, hotel Kaskády 10.700,- EUR, ostatné faktúry 5.000,- EUR, provízie obchodníkom 21.000,- EUR.

Na základe skutočností, ktoré opisujeme v bodoch 1. až 16. tohoto stanoviska sme sa rozhodli, naša spoločnosť a konateľ p. Miklánek , vyvodiť priamu zodpovednosť voči osobám, ktoré sú zpodpovedné za tento stav. Dňa 09.09.2010 bolo preto podané na podozrivé osoby Viliama Tonkoviča a Petra Petráša trestné oznámenie z podozrenia zo spáchania viacerých trestných činov, konkrétne: neoprávneného podnikania, sprenevery, neoprávneného obohatenia, skrátenia dane, úmysleného krátenia a zvýhodňovania veriteľa a podvodu.

Domnievame sa, že je potrebné, aby niesli zodpovednosť za svoje konanie relevantné osoby, a to aj napriek tomu, že sa snažia zbaviť svojej zodpovednosti.
Dôkazy a fakty, ktoré sme predložili vyšetrovateľovi, však jednoznačne preukazujú, kto nakladal a bol zodpovedný za správu majetku v spoločnosti All4biznis, s.r.o.

Pán Petráš ako aj p. Tonkovič sa nemôžu a ani nezbavia svojej zodpovednosti za konanie počas svojho pôsobenia v All4biznis. Budeme dôsledne dohliadať na vyšetrovanie všetkých našich podnetov, ktoré boli alebo ešte len budú podané, nakoľko by mal každý z nás znášať dôsledky za svoje konanie. Navyše náhrada škody v trestnom konaní je jediný možný spôsob ako uspokojiť nároky veriteľov spoločnosti All4biznis.

Na záver by som rád uviedol ešte posledné dve veci.

Spoločnosť All4biznis v čase, kedy ju ovládla naša spoločnosť (21.07.2010) mala po lehote splatnosti záväzky vo výške viac ako 50.000,- EUR, vykazovala minimálnu produkciu a na účtoch mala necelých 20,- EUR. Niektoré záväzky (konkrétne 40.000,- EUR) v rozhodnom čase boli viac ako štyri mesiace po lehote splatnosti, spoločnosť bola v predĺžení a mala na seba podať návrh na konkurz a ísť do likvidácie. Naša zodpovednosť za správu All4biznis je od 21.07.2010 a najneskôr do konca roka 2010 pravdepodobne bude na spoločnosť podaný návrh na konkurz.

Spoločnosť APOLIS INVESTMENTS, a.s. mala pripravenú investíciu pre All4biznis, s.r.o. v rozsahu 250.000,- EUR, ktorú bola ochotná do tejto spoločnosti vložiť, za podmienok dobrého výsledku auditu a stálej produkcie, o čom bol informovaný aj pán Petráš. Tieto peňažné prostriedky sa stale nachádzajú na bežnom účte našej spoločnosti, čo vieme jednoznačne preukázať výpisom z účtu. Ale nie toto je podstatné. Podstatné je, že na základe výsledkov z prebiehajúceho auditu, by len nezodpovedný človek investoval do spoločnosti bez vízii, stratégie na ďalší rozvoj a tesne pred krachom. Naša zodpovednosť je dobre spravovať zverené peniaze našim investorom a v All4biznis sme si pri výkone auditu len potvrdili to, že investícia do All4biznis nie je priechodná a dali sme jej stop.

V Bratislave, dňa 11.10.2010

………………………………………………..
v.r. František Wágner
predseda predstavenstva
APOLIS INVESTMENTS, a.s.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Owned :D dúfam že pán Petráš vráti mojmu kamošovi prachy a potom zhnije vo väzení, kde bude zdvíhať mydlo v sprchách...
pretorian_pp
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pretorian_pp »

Dobrý deň,

Nebudem tu rozpisovať ako a čo sa platilo a určite nebudem detailne odpovedať na mylné a zavádzajúce informácie ktoré tu napísal pán Wágner.
Len niektoré info ktoré sa tu vôbec nikde nenachádzajú.
Majetok firmy All4biznis s.r.o. je viac ako 100 000€ v Software, hardware a hnuteľnom majetku ....

1. Software ktoré sme realizovali na zmluvu je v majetku firmy a plne ho firma využíva. / inak by to bolo nezákonné využívanie cudzej veci ak sa nemýlim / má hodnotu cca 42 500€ + moduly navyše ale p. Wágner si neprevzal preberací protokol / a nachádza sa od začiatku na serveri All4biznis . / Server je majetkom spoločnosti už viac ako rok / z tej ceny sme dostali cca 35000€ za ktoré sme kupovali software pre nás programátorov ako aj sme financovali viaceré projekty.
2. Zakúpený software pre firmu All4biznis s.r.o. / platba v hotovosti alebo cez účet / má hodnotu cca 45 000€ . Časť / 10% / software som im dal osobne na DVD a časť / 90% /je na HDD v Pc ktorý je majetkom spoločnosti a bol v kancelárii spoločnosti.
3. V majetku spoločnosti je server a viac PC ako aj monitorov + príslušenstvo v Hodnote viac ako 7000€
4. V majetku je aj Auto WV Passat 1.9 TDI v hodnote viac ako 3100€
5. V majetku spoločnosti kancelársky nábytok a príslušenstvo za viac ako 2000€

Všetko ostatné je v účtovníctve a môj právnik má ostatné doklady ktoré sa použijú v súdnom spore. / písomné aj audiovizuálné doklady /
Rozumnému človeku to bude pochopiteľné že len obrat nepostačoval a boli tu aj vkladané osobné financie ako aj iné nepeňažné veci spoločníkov ktoré ale niesu v účtovníctve.
A už vôbec to s tou investíciou nebolo tak ako to napísal p. Wágner a to môžu dosvedčiť viacerí ludia.
Pán Wágner zabúda na to, že členovia majú mať všetky služby čo spoločnosť deklaruje / a niektoré na viac rokov /a ja im tie služby za túto spoločnosť dávam a poskytujem a to zadarmo v rámci služieb a aj budem ktorý o to budú mať záujem . Ja si svoje povinnosti ktoré som mal v spoločnosti aj plním . / Teraz už viac ako 3 mesiace spoločnosť neposkytuje žiadnu službu ale peniaze si ponecháva za tie služby ./
Mne spoločnosť dlží viac ako 15 000€ ktoré si započítava v svojích záväzkoch / len 7200€ je provízia a ostatok je za moje služby za posledné 3 mesiace /
Spoločnosť nevyplatila spoločníčke za jej 49% podiel All4biznis s.r.o. ako sľubovala pri podpise zmluvy pri prevode podielu. / doklad o zaplatení jej ale chýba !! / tak isto ako za 39% v spoločnosti All4u s.r.o.
Je toho viac ale to už inde.
Len toľko chcem napísať že nechcem sa vyvliekať z ničoho a nie ja som som ten čo sa na spoločnosti nabalil a nič neurobil !!
Isteže spravil som niekoľko chyb ale vždy v dobrom zmysle a nie pre peniaze. Ak som mohol , pomohol som viacerím členom keď to najviac potrebovali.
Ešte toľko že keby sa pán Wágner nesnažil získať čo najviac peniazí od tých členov čo boli v systéme ale ešte nezaplatili a neurobil zlú krv pri obchodníkoch by bolo všetko v rovnováhe.
A ak by zainvestoval a ukázal svoju silu že niečo dokáže pre túto spoločnosť niečo pozitívne spraviť tak by si ho všetci vážili a bola by aj tá produkcia.
Teraz je to tak ako každý uvažoval... Vyťažiť zo spoločnosti čo najviac a dať ju do krachu.. čoho som sa ja najviac obával, nakoľko som pre tú spoločnosť žil a od piky ju tvoril. Investoval som do nej všetko čo som mal ako aj všetok čas a energiu.
All4biznis som bral ako rodinnú firmu ktorá by fungovala po viac generácii . Nechcel som sa dopúštať tých istých chýb ako to bolo pri GPN , preto som váhal pri jej založení či áno alebo nie.
Ale ako aj tam tak aj tu som narazil na človeka čo keď bol nejaký problém tak prestal sa o firmu starať a chytal sa iných vecí ... nedokončil veci a začína niečo nové.. to mi podrazilo nohy.
All4biznis bol v tom stave cca 1 mesiac ale keď ľudia vidia že druhý spoločník sa na firmu vyprdol tak už nemajú istotu.. A v tom čase ju dal p. Wágnerovi a bol koniec všetkému.
V tom čase stačilo málo aby sa to zase rozbehlo ale aj málo pre koniec.. a to aj nastalo a pritom stačila investícia max cca 20 000€ a všetko by bolo inak.
A ja nikomu neprajem nič zlé a neohováram ./ len poskytujem fakty tak ako sú /

Petráš
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ja by som odporúčal prenášať podobné súdne procesy live v nejakej televízii, napríklad na STV2 (tak isto aj schôdze parlamentu, to je sto krát lepšie, ako nejaká superstar a podobné zhovadilosti). Pretože ak si obe strany myslia (a tvrdia), že majú stopercentnú pravdu, niekde proste musí byť chyba. Napríklad tu v UK sú tribunály a magistrálne súdy verejnosti prístupné (neviem ako je to s tými vo vyššej štruktúre, možno aj Crown Court a County Court sú), tuším aj u nás je to tak. Mohla by z toho byť celkom slušná komédia, keď už teda je to u nás právne Kocúrkovo. Aj tak ma však najviac dojala osoba, ktorá sa tu vyhrážala, že podá podnet na fórum - už predsa nežijeme v nejakej krajine rozdelenej na kasty, kde sa niekto ešte zľakne vety "posuniem celú vec právnikom"...Ja len dúfam, že súd medzi vami bude čoskoro a že nás budete pravidelne oboznamovať s jeho priebehom, som veľmi zvedavý, kto z toho celého vyjde ako klamár.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Vážený pán Petráš, je jedno čo tu nakydáte na a4b ja osobne som Vás nikdy osobne nestretol. Viem len jedno, dlžíte SAKRA veľkú sumu môjmu známemu a ignorujete jeho správy, maily a telefonáty POSRANE dlho. Ste zlodej a podvodník a to Vás ani poznať nemusím. Keď dostanem povedzme 5000 eur na ruku cash na to, aby som kúpil nejaký po*ebaný počítač, alebo viac a nie som schopný ho dodať do 5tich mesiacov to je vrchol degenizmu. Vy pán Petráš ste stelesneným príkladom tohoto degenizmu! Patríte do väzenia a dúfam že to tam aj dotiahnete!
Prílohy
enjoy.jpg
enjoy.jpg (17.35 KiB) 785 zobrazení
Cobra99
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cobra99 »

Petráš, vyjadri sa k tomu, prečo ste neoprávnene používali logo Microsoft na svojich prednáškach.
Napísať odpoveď