Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
U nas v rodine to bolo tak, ze povedali ze maju cakat na sms a ked sms nepride tak maju rovno prist po danom case.
brm,Gothar - A e-mail ste pozerali? pretoze ono vie prísť sms aj e-mail v jednom čase, o kolkej má kto prísť na očkovanie.
U nas prisla sms takze to bolo ok. Len som chcel poukazat na to ze naozaj s tym v ockovacich centrach nemaju pri druhej davke problem. Kazdy den im nepride niekolko desiatok ludi a ostavaju volne vakciny.
Je možné spraviť tlačivo na pohyb po 20 keď som živnostník ?
Mám vlastnú kanceláriu kde mám techniku, s nikým sa tam nestretnem a rád pracujem v noci. Už tri mesiace kvôli týmto divným opatreniam musím pracovať do 20 a už na to nemám nervy. Prišiel som o veľa peňazí a času tým že cez deň nie som schopný pracovať, je možné si vybaviť takýto papier od zamestnávateľa alebo ak ste firma ale ako živnostník nič poriadne neviem nájsť.
Rovnako to je aj s cestami mimo okres keď potrebujem ísť občas ku klientom tak som to musel vybaviť cez inú firmu lebo na živnostníkov neviem nič nájsť.
Mám vlastnú kanceláriu kde mám techniku, s nikým sa tam nestretnem a rád pracujem v noci. Už tri mesiace kvôli týmto divným opatreniam musím pracovať do 20 a už na to nemám nervy. Prišiel som o veľa peňazí a času tým že cez deň nie som schopný pracovať, je možné si vybaviť takýto papier od zamestnávateľa alebo ak ste firma ale ako živnostník nič poriadne neviem nájsť.
Rovnako to je aj s cestami mimo okres keď potrebujem ísť občas ku klientom tak som to musel vybaviť cez inú firmu lebo na živnostníkov neviem nič nájsť.
A jak chodíš do práce medzi 5-20h? Veď aj na túto dobu potrebuješ papier na cestu do práce a z práce od zamestnávateľa, v ktorom máš miesto výkonu práce + pracovnú dobu + poznámku, že nemôžeš vykonávať prácu formou home-office. Ak potrebuješ cestovať medzi okresmi, daj si tam doplniť aj okresy + kraje. Ak si sám sebe pánom, musíš si to asi sám vypísať.
Skús pozrieť aj túto tému: cestovanie-mimo-okres-t203623-40.html
Alebo choď do práce pred 20h.... a medzi 1h-5h môžeš prísť domov aj bez papiera, keďže vtedy neplatí zákaz vychádzania ani nič.
Skús pozrieť aj túto tému: cestovanie-mimo-okres-t203623-40.html
Alebo choď do práce pred 20h.... a medzi 1h-5h môžeš prísť domov aj bez papiera, keďže vtedy neplatí zákaz vychádzania ani nič.
Nemenilo sa to náhodou medzi jednou a piatou ráno? Čo sa týka zákazu vychádzania.
Neviem o tom, podľa uznessenia vlády 160/2021 (neviem, či je nejaké novšie), furt platí zákaz vychádzania medzi 5h-1h.... čiže medzi 1h-5h nič neplatí:
s účinnosťou od 20. marca 2021, ak nie je ďalejuvedené inak, podľa čl. 5 ods.4 ústavného zákona č.227/2002 Z. z. o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu v znení neskorších predpisov na území Slovenskej republiky slobodu pohybu a pobytu zákazom vychádzania od 20. marca 2021 v čase od 05.00 hod. do 01.00 hod. nasledujúceho dňa, do odvolania, najneskôr však do konca núdzového stavu opakovane predĺženého týmto uznesením, teda uplynutím 28. apríla 2021
Lebo sa v tom čase obmedzovala príroda.brm napísal: 10 apr 2021, 9:55 Neviem o tom, podľa uznessenia vlády 160/2021 (neviem, či je nejaké novšie), furt platí zákaz vychádzania medzi 5h-1h.... čiže medzi 1h-5h nič neplatí:
Autoeditácia príspevku po 53 min 15 sek:
V Rusku zomreli štyria očkovaní. Súvisí smrť so Sputnikom V?...
http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/583 ... utnikom-v/
Moji starí rodičia tiež nedostali. Písal som na nczi a odpísali mi toto:brm napísal: 09 apr 2021, 15:57 Dnes ďalší šok z očkovacieho bordelu. Kolegova mama mala dnes dostať 2. dávku pfizerky po 28 dňoch. Lenže termín neprišiel. Obvodný lekár jej povedal, že nech sa kľudne ide zaočkovať aj bez sms, že ju vezmú. Kolegovi sa to nezdalo, nuž zavolal na ministerstvo zdravotníctva. Vraj to nie je pravda a musí čakať na sms. Vraj nech kontaktuje očkovacie centrum. Skúsil ešte zavolať na NCZI a tam mu potvrdili info, že môže kľudne prísť aj bez sms, stačí sa jej preukázať papierom z prvého očkovania a že jej dajú aj druhú dávku.............
....budúci týždeň doplním pokračovanie, navyše ďalší človek vo firme má dostať druhú dávku a ešte furt nedostal sms.
Spoiler
ďakujeme za Váš email, robíme všetko čo je v našich silách. Ako je uvedené na stránke www.korona.gov.sk termín na podanie druhej dávky vakcíny bude pridelený automaticky, len treba čakať na pridelenie termínu. Systém Národného centra zdravotníckych informácií vygeneruje informáciu o termíne a zaočkovanému zašle SMS a/alebo mail s termínom druhého očkovania podľa prvej dávky do 28 dní. V prípade otázok treba kontaktovať call centrum NZCI +421 232 353 030.
Ak Vám nepríde sms ani email, prosím kontaktujte Vaše očkovacie miesto, kde Vám alebo Vašim blízkym bola podaná prvá vakcína a opýtajte sa ich, či môžete na 28 deň prísť aj bez termínu.
Ďakujeme za porozumenie
Ak Vám nepríde sms ani email, prosím kontaktujte Vaše očkovacie miesto, kde Vám alebo Vašim blízkym bola podaná prvá vakcína a opýtajte sa ich, či môžete na 28 deň prísť aj bez termínu.
Ďakujeme za porozumenie
Nórska premiérka dostala od polície pokutu cca. 2000€, lebo oslavovala svoju 60ku a porušila platné nariadenia v krajine. U nás sa polícia zmôže akurát tak na pokutu pre bezdomovca, čo po 20hod nebol doma alebo pre Róma, čo išiel do inej časti KE po drevo na kúrenie, ktoré mu niekto chcel darovať. Papaláši nedostali ani tú pre nich smiešnu pokutu.
https://www.theguardian.com/world/2021/ ... s-birthday
https://www.theguardian.com/world/2021/ ... s-birthday
tak som tu so zvyskom reakcie na roman
mozes slovickarit, mas na to pravo, ale pravda je, ze tym, ze Kalifornia otvorila vela spektrum sluzieb, nie je mozno o nej hovorit ako o "zatvorenej". takze si nezdiskreditoval ak si aj velmi chcel.
chcel by som ta poziadat, aby si sa nezahadzoval ignoraciou toho ako funguje klima. v minulosti som uvadzal polohu voci rovniku pri vitamine D. to neznamena, ze morske prudy, ktore su hlavny cinitel pri tvorbe klimy a pocasia uz nefunguju. uvidol som, ze Neapol a New York maju rovnaku polohu voci rovniku. maju v New Yorku rovnaku klimu ako v Neapole a tym padov identicke podmienky na sirenie akykolvek respiracnych ochoreni?
pokojne si prepni Google Maps na satelitne a porovnaj si co je suche a kde je krasne zeleno. alebo si spomen kedy naposledy wildfires vyhnali floridskych dochodcov zo svojich domov. okrem toho, bola zima. je mozne, ze prave v Kali prichadzali z Pacifiku aspon-ake take zrazky a boli lepsie podmienky na sirenie virusu a na Floride mali suchsie obdobie. daj aj Texas aj nieco ine. rad si nastudujem nieco na temu klimy v nich
boli niektore druhy skol vo Svedsku zatvorene? ano.
boli niektore sektory narodneho hospodarstva zatvorene? ano.
bolo Svedom odporucane neopustat svoje domy? ano.
ak sa ti tie grafy nepaci, stazuj sa u Reutres a nie mne. tvoje video z oktobra by si natocil v rovnakom obobi aj v Anglicku.
neignorujem. ja chcem, aby prezilo a ostalo zdravych co najviac ludi, aby mal kto tvorit tie socialne vazby, aby mal kto pracovat nakupovat. lebo je fajn, ze ty mas pocit, ze nie co problem nie je, ale skutocnost je, ze ak nikoho co i len boli zub, tak sa nesprava ako pred tym. ako velmi inak sa bude spravat, ked sa bude citit horsie ako pred chorenim, nech je to co i len hlupe odkasliavanie? a na vsetko potrebujeme ludi co najblizsie ku stavu vo februari 2020
pocet umrti, ako uz vela krat napisal, je irelevantny ak nim chceme podmienit otvorenie krajiny, lebo mrtvy clovek nie je pre krajinu ani zataz ani prinos.
s JISkami a celkovo hospiralizaciami ale suhlasim.
takze premorenie nezabranilo narastu umrti.
ak by som si ja dovolil tak cynicky komentar, tak snad niektory ludia tu na mna podaju TO. este ze to pises ty
sam som ale napisal, ze Island je velmi specificky pripad takze si to ani citovat nemusel
okrem toho, ten link o tom ako funuguje imunita hovori, ze sa chorobe je potrebne byt najprv vystaveny. to mi nesedelo ku "vrodenej" imunuti az kym si to nevysvetlil.
prepac, ale ked ked je uplne bezne, aby krivka umrnosti ci poctu nakazenych mohla aj stupat a dva dni po sebe je tam narast, nie je to iste co Kalifornia, ktora pocast rovnakeho obdobia len klesa.beardie napísal: 07 apr 2021, 23:31 prepac, ale ked je 28.3. v upravenom grafe 64 a 2.4. je tam 69, pricom posledne 2 mesiace to klesa z 175, tak si musim mysliet, ze to pises schvalne z nejakeho obskurneho dovodu, aby si nasu diskusiu neustale prizivoval a plytval moj cas
nie, "sa otvarala", ale sa otvara, pritomny cas, su ledva v polovici, tier 5 este nie je nikde, tier 4 ma priblizne 1 % populacie, naopak, tier 1 maju 4 % populacie
to hovori ten tvoj graf, nie ja
tiez sa mi paci, ze napriek tomu, ze vsetko hovori v neprospech Floridy (vyssi vek populacie, o pol roka dlhsie otvorene obchody a sluzby ci skoly), snazis sa to nejakym sposobom kamuflovat a zhadzovat to na klimu, pricom obe su v podobnej polohe od rovnika a Cali ma stale dvojnasobny pocet umrti vzhladom na pocet obyvatelov (115 CA vs 54 FL), mam ale este v zalohe Texas, keby cosi
ak budes privelmi rypat, tak najdem staty, ktore su vedla seba
prepac, ze som pouzil tvoj zdroj a tym som ta zdiskreditoval...
mozes slovickarit, mas na to pravo, ale pravda je, ze tym, ze Kalifornia otvorila vela spektrum sluzieb, nie je mozno o nej hovorit ako o "zatvorenej". takze si nezdiskreditoval ak si aj velmi chcel.
chcel by som ta poziadat, aby si sa nezahadzoval ignoraciou toho ako funguje klima. v minulosti som uvadzal polohu voci rovniku pri vitamine D. to neznamena, ze morske prudy, ktore su hlavny cinitel pri tvorbe klimy a pocasia uz nefunguju. uvidol som, ze Neapol a New York maju rovnaku polohu voci rovniku. maju v New Yorku rovnaku klimu ako v Neapole a tym padov identicke podmienky na sirenie akykolvek respiracnych ochoreni?
pokojne si prepni Google Maps na satelitne a porovnaj si co je suche a kde je krasne zeleno. alebo si spomen kedy naposledy wildfires vyhnali floridskych dochodcov zo svojich domov. okrem toho, bola zima. je mozne, ze prave v Kali prichadzali z Pacifiku aspon-ake take zrazky a boli lepsie podmienky na sirenie virusu a na Floride mali suchsie obdobie. daj aj Texas aj nieco ine. rad si nastudujem nieco na temu klimy v nich
tak skusme este raz, ci mame rovnake grafy:toto je dalsi priklad toho, ze sa upnes na nejaku ideu a ignorujes vsetko okolo
dovol mi teda vysvetlit ti, ze materske a zakladne skoly vo Svedsku zavrete nie su ani neboli (mozno okrem kratkeho obdobia, co nie je proti epidemiologickym doporuceniam), graf hovori o vsetkych skolach celkovo, vratane strednych a vysokych => nie, mas to zle
zase ignorujes, co som viackrat napisal => Svedi dodrziavaju standardne epidemiologicke opatrenia podla zavaznosti hrozby, to znamena v tomto pripade preferenciu home office, kde je to mozne
nikde v tom grafe ale nevidim nic cervenou, takze lockdown nemali, len ciastkove obmedzenia a aj to az od novembra alebo kedy (co je zase podporene doporuceniami, kedze je vseobecne zname, ze respiracne virusy "utocia" hlavne cez zimu)
presne to iste, co predchadzajuci priklad, je to len doporucene, ale nie vyzadovane, i ked vo Svedsku beru doporucenia trochu inak ako tu, v realite zili svoje bezne zivoty, to som ti uz dokazal viackrat
boli niektore druhy skol vo Svedsku zatvorene? ano.
boli niektore sektory narodneho hospodarstva zatvorene? ano.
bolo Svedom odporucane neopustat svoje domy? ano.
ak sa ti tie grafy nepaci, stazuj sa u Reutres a nie mne. tvoje video z oktobra by si natocil v rovnakom obobi aj v Anglicku.
ako som uvidiedol, klopes na zle dvere. napis tym lekarkam a lekarom, ze sa ti nepacia nimi udavane udaje. co ja s tym mam? nakaza virusom ludom este pohorsi, preto nie je spravane vytvarat podmienky, aby sa siril lepsie a este sa z toho tesit.ja nespochybnujem, ze existuju, ale su lepsie ako keby malo este viac ludi zomriet a spochybnujem ich pocty
zatial si mi dal viacere zdroje a vsetky z nich pisu, ze viac ci menej velka cast tych ludi uz mala zdravotne problemy predtym, a to take, ktore ovplyvnovali ich denne aktivity, nechci, aby som ti to sem bachol tretikrat
mne si dovod, preco je potrebne vystavovat ludi nefunugujucej metode a riskovat ich zivoty a zdravie nevysvetlil snad ani raz.1. vysvetlil som ti to uz najmenej 3x, prepac, nebudem sa opakovat
2. taktiez uplne ignorujes vsetky socialne, legislativne, ekonomicke, politicke a technicke a vplyvy (SLEPT(E) analyza vonkajsieho prostredia, heh, pricom druhe E, ekologicke, naopak svetu pomohli), ktore su, ako som tiez uz viackrat popisal, pre mna vyrazne dolezitejsie ako par ludi s kaslom 3 mesiace po prechodeni covidu ci par tisicoch mrtvych
3. kasel, strata cuchu a chuti a skrabanie v hrdle podla mna nie su zmeny, ktore by zivot vyznamne ovplyvnovali a pritom tvoria tretinu vsetkych postcovidakov
mozno je najrelevantnejsi podla teba, podla mna je to nic nehovoriace cislo, ktore je zneuzivane na medialnu hysteriu
pre mna su dolezite hodnoty dve:
- pocet umrti
- pocet ludi na JISkach, ciastocne pocet ludi v nemocniciach
neignorujem. ja chcem, aby prezilo a ostalo zdravych co najviac ludi, aby mal kto tvorit tie socialne vazby, aby mal kto pracovat nakupovat. lebo je fajn, ze ty mas pocit, ze nie co problem nie je, ale skutocnost je, ze ak nikoho co i len boli zub, tak sa nesprava ako pred tym. ako velmi inak sa bude spravat, ked sa bude citit horsie ako pred chorenim, nech je to co i len hlupe odkasliavanie? a na vsetko potrebujeme ludi co najblizsie ku stavu vo februari 2020
pocet umrti, ako uz vela krat napisal, je irelevantny ak nim chceme podmienit otvorenie krajiny, lebo mrtvy clovek nie je pre krajinu ani zataz ani prinos.
s JISkami a celkovo hospiralizaciami ale suhlasim.
podobne ako som v pripade prvej vlny reagoval: poprosim si najst kontakt na ludi s postcovidom a pisat im, ze im nic nie je, lebo nic nie je 99% populacie. urcite to vsetko vyriesi. a mozno aj autorom studie v Lancete.jackb, nie 14 % z celkoveho poctu, ale 14 % ludi, ktori sa prihlasili, a aj to je mozne skreslene + tie dovody o 2 citacie vyssie
prestan tu robit z longcovidu zivot obmedzujucu chorobu, ked to na drvivu vacsinu obyvatelstva (~99 %) nema vplyv
ja ked sa pozeram na ich grafy, tak vidim viacero pochybeni, prve hned v marci 2020
nasledne ale dodrziavali epidemiologicke opatrenia, takze pri takmer beznom zivote za posledny rok maju pocet umrti ako pocas zlej chripkovej epidemie a poctom umrti sa dostali spat do roku 2011, fakt otrasne
ako bonus trosku pomohli socialnej poistovni![]()
ti z ohrozenych skupin, ktori neboli dostatocne izolovani alebo ich okolie premorene![]()
takze premorenie nezabranilo narastu umrti.
ak by som si ja dovolil tak cynicky komentar, tak snad niektory ludia tu na mna podaju TO. este ze to pises ty
to je uz snad moja profesionala deformacia: najst v datach ten uplne najhrosi scenar a upozrnit klienta na to, aby si to vyriesil. aj v skole sme robili SWOT "okienka" kde sa daval velky uraz na identifikaciu Ws a Ts. ku tomu som este rodeny pesimista. tak prepac.nemozem za to, ze si taky negativisticky a za vsetkym hladas len worst-case scenare
nemozes odo mna ako anonymneho diskutera kdesi na zapadnutom fore ocakavat do detailu premyslene nariadenia, i ked ako tak pozeram na tu nasu squadru, som si isty, ze by som vedel pomoct a polovicu z nich by som (neskromne) prechcal svojim analytickym myslenim
len preco je vychadzaju ine udaje ako zvysku vedcov? neznamena to, ze by nemala dostavat taky velky priestor?ona skuma primarne data na velkej vzorke, nie sekundarne
taktiez vo svojich vysledkoch nema nic neobvykle alebo prekvapive, Occamova britva
rozumiem, sprave, ze tvrdis, ze sme urobili az prilis pri ochrane spolocnosti?nie, vzdy sa maju vyhodnotit rizika a prinosy jednotlivych opatreni a podla dat sa rozhodnut
kvoli chripke stat zatvarat nebudes, ale kvoli chorobe, ktora ma 2-3x smrtnost ako chripka ano? no nemyslim si
podobne so vsetkymi ostatnymi opatrenami, kazde jedno sa ma nastavit podla aktualnych vedeckych poznatkova technologickych moznosti a pravidelne ich analyzovat a upravovat, vola sa to Demingov cyklus
hovorim to od uplneho zaciatku, od maja/juna 2020 pozname rizikove skupiny, rychlost prenosu a dopad na spolocnost, drviva vacsina opatreni zavedenych odvtedy nebola adekvatna
tie PNky a podobne urcite ano, no vdaka trasovaniu by na testy chodili len ti, ktori maju a nebol by z toho fetis dakych politikov. vzhladom na to, ze ku prenosu nemusi vzdy dojst v domacnosti, alebo na pracovisku je to podla mna dobry sposob ako redukovat prenasacov na uliciach.ja si zase myslim, ze trasovanie v pripade covidu bolo zbytocne
viac sa mali zameriavat na prevenciu a napriklad nastavenie PNky tak, aby clovek v ziadnom pripade nemusel ist do prace, ak pocituje co i len slabe symptomy
tym by bolo docielene, ze chore osoby by neboli v kontakte so zdravymi a kedze vieme, ze asymptomaticky prenos je skor vzacnost, nemuseli by byt obmedzene zbytky spolocnosti (95 % naroda)
tiez vieme, ze drviva vacsina prenosov bola bud v domacnosti alebo v praci, to prve obmedzit nevieme (lebo je to nedolezite), to druhe ano, napriklad sposobom vyssie
namiesto toho sme mali zbytocne testovania, ktore vzdy v kazdej vacsej firme naslo <1 % pozitivnych, pricom pozitivni nie su chori
Australia je kontinentneargumentuj ostrovmi, uz som ta o to ziadal velakrat
sam som ale napisal, ze Island je velmi specificky pripad takze si to ani citovat nemusel
dakujem za vysvetlenie. no znamena to, ze Svedsko sa nemoze mylit?o Radicovu, ale pouzivam to ako priklad pre slepe nasledovanie stada bez rozmyslania
Co ja viem... z 1350 denne na 30 je uspech. zo 110 na 14 vyvolava otazku na to, ze asi vo Svedsku neurobili dobre.len tak pre porovnanie, k comu viedlo poslednych par mesiacov vo Svedsku?
ak by som si aproximoval pocty zaockovanych a hodil to k svedskym datam, tak je na tom lepsie ako UK, ale uprimne, tych 14 mrtvych denne ma teda vobec z pokoja nevytrhava (30 v UK)
na Slovensku zomrie rocne 1500 ludi na chripku, takze hento svedske cislo je uplne OK, a to este nemaju ani 18% zaockovanost populacie (~55 % v UK)
ty si len postol rozhovor s pani, ktorej slovo ma byt dogma a vsetci ostatnim vratane CDC to maju zle.tvrdil som niekedy nieco ine?
som rad, ze si sa na tuto temu dovzdelal
okrem toho, ten link o tom ako funuguje imunita hovori, ze sa chorobe je potrebne byt najprv vystaveny. to mi nesedelo ku "vrodenej" imunuti az kym si to nevysvetlil.
povedzme, ze niekto (napriklad politik) povie, ze 13 % afroamericanov sposobi 54 % trestnych cinov a takzvani fact-checkeri to oznacia ako loz vzhladom na realne data, kedy 14 % afroamericanov sposobi 53 % trestnych cinov, tak bude dany fact-checker na smiech, i ked bude
podobne v pripade niekolko dni trvajuceho poklesu a kratkodobeho 2-dnoveho rastu, btw momentalne su na 53, Cali na 107 zo 105, ale nikto pricetny to nebude povazovat za rast, lebo dlhodoby trend je jednoznacne klesajuci
pripisovat take markantne rozdiely len klime sa mi zda byt zavadzajuce, mozeme teda pridat do rovnice Texas, ktory bol kompletne otvoreny pred mesiacom a su na 75, cize pod Cali
som zvedavy, co vymyslis tentokrat
dalej k Svedsku, napriek tomu, ze stredne skoly boli otvorene len ciastocne a vysoke pravdepodobne takmer vobec, maju vyrazne nizsie hodnoty ako UK, ktora bola uzavreta viac
cim to vysvetlis?
ked od zaciatku hovorim, ze uzavretie skol je vyznamnym negativom a ty a tebe podobni sa snazia tvrdit, ze je to pre dobro spolocnosti, preco v krajinach, kde boli skoly otvorene, sa to neprejavilo na umrtiach ziakov alebo ucitelov?
nie je to tak davno, ked si si nevedel predstavit, ze bude mat kazdy FFP2, pricom teraz je to realita beznych dni
co tak tentokrat vyuzit data a skoly komplet otvorit, kedze nemaju na sirenie vplyv?
bolo Svedsko v oktobri otvorene rovnako ako UK? je otvorene rovnako teraz?
podla teba je covid na urovni eboly, nie podla mna (zvelicenie, i ked ty si pisal nieco o 50 % a ebola ma 70 %, takze az tak velmi zvelicovat netreba)
ty tvrdis, ze premorenie je nefungujuca metoda, v podstate kazdy jeden biolog ti bude oponovat a oznacovat to za loz, pretoze premorenie je fakt, mozeme diskutovat o miere rizika, ale premorenie ako take funguje vzdy, ak to budes neustale rozporovat, zaradis sa k hlupym konspiratorom
v premorenie sa neveri, premorenie je realne
staci si to predstavit - ludia sa nakazia a bud umru, alebo sa voci chorobe stanu imunnymi, imunni dalej danu chorobu nesiria
stale nerozumiem, co presne je na tom take nepochopitelne a uprimne, fascinuje ma, ze si schopny neustale oznacovat to za "nefungujucu metodu", spravas sa absolutne nelogicky z nejakeho mne neznameho dovodu, asi len aby si nadomnou "vyhral", co je na zapadnutom fore s jednym autistom a asi 10 aktivnymi clenmi celkom zaujimavy achievement
- Cesku
- Madarsku
- Bosne a Hercegovine
- Ciernej Hore
- Bulharsku
- Belgicku
- Severnom Macedonsku
- Slovensku
- Taliansku
- US
- UK
- Portugalsku
- Spanielsku
- Polsku
- Chorvatsku
- Francuzsku
Rumuni, Luxemburcania a Svajciari ich postupne dobehnu
lebo to, co ona tvrdi, nie su ziadne kacirske myslienky, mozno by si si to mohol precitat znova, staci tu mnou zvyraznenu cast
keby to bolo inak, videli by sme vsade mrtve predavacky z Lidlu a soferov pachajucich hromadne zabitia kvoli svojim indispoziciam
zle zle otvorene Svedsko ma nizsi pocet celkovych umrti ako uzavrena UK, ako aj dalsie krajiny, ktore odlozili druhu vlnu na najhorsie rocne obdobie s najslabsou imunitou svojho obyvatelstva - zimu
kde su tie statisice mrtvych a dozivotne zmrzacenych Svedov? preco sa o nich denne nepise? zeby bolo to IFR naozaj realne?
kazda krajina, kde sa pocty umrti dostali nad Svedsko, by mala nakopat svojich politikov do zadku, hned potom by som pokracoval s trestnospravnou zodpovednostou kvoli zabitiu z nedbanlivosti
podobne v pripade niekolko dni trvajuceho poklesu a kratkodobeho 2-dnoveho rastu, btw momentalne su na 53, Cali na 107 zo 105, ale nikto pricetny to nebude povazovat za rast, lebo dlhodoby trend je jednoznacne klesajuci
pripisovat take markantne rozdiely len klime sa mi zda byt zavadzajuce, mozeme teda pridat do rovnice Texas, ktory bol kompletne otvoreny pred mesiacom a su na 75, cize pod Cali
som zvedavy, co vymyslis tentokrat
dalej k Svedsku, napriek tomu, ze stredne skoly boli otvorene len ciastocne a vysoke pravdepodobne takmer vobec, maju vyrazne nizsie hodnoty ako UK, ktora bola uzavreta viac
cim to vysvetlis?
ked od zaciatku hovorim, ze uzavretie skol je vyznamnym negativom a ty a tebe podobni sa snazia tvrdit, ze je to pre dobro spolocnosti, preco v krajinach, kde boli skoly otvorene, sa to neprejavilo na umrtiach ziakov alebo ucitelov?
nie je to tak davno, ked si si nevedel predstavit, ze bude mat kazdy FFP2, pricom teraz je to realita beznych dni
co tak tentokrat vyuzit data a skoly komplet otvorit, kedze nemaju na sirenie vplyv?
bolo Svedsko v oktobri otvorene rovnako ako UK? je otvorene rovnako teraz?
ty sa tym snazis argumentovat, nie jaako som uvidiedol, klopes na zle dvere. napis tym lekarkam a lekarom, ze sa ti nepacia nimi udavane udaje. co ja s tym mam? nakaza virusom ludom este pohorsi, preto nie je spravane vytvarat podmienky, aby sa siril lepsie
podla teba je covid na urovni eboly, nie podla mna (zvelicenie, i ked ty si pisal nieco o 50 % a ebola ma 70 %, takze az tak velmi zvelicovat netreba)
ehm, vysvetlil, niekolkokratmne si dovod, preco je potrebne vystavovat ludi nefunugujucej metode a riskovat ich zivoty a zdravie nevysvetlil snad ani raz.
ty tvrdis, ze premorenie je nefungujuca metoda, v podstate kazdy jeden biolog ti bude oponovat a oznacovat to za loz, pretoze premorenie je fakt, mozeme diskutovat o miere rizika, ale premorenie ako take funguje vzdy, ak to budes neustale rozporovat, zaradis sa k hlupym konspiratorom
v premorenie sa neveri, premorenie je realne
staci si to predstavit - ludia sa nakazia a bud umru, alebo sa voci chorobe stanu imunnymi, imunni dalej danu chorobu nesiria
stale nerozumiem, co presne je na tom take nepochopitelne a uprimne, fascinuje ma, ze si schopny neustale oznacovat to za "nefungujucu metodu", spravas sa absolutne nelogicky z nejakeho mne neznameho dovodu, asi len aby si nadomnou "vyhral", co je na zapadnutom fore s jednym autistom a asi 10 aktivnymi clenmi celkom zaujimavy achievement
vo Svedsku ano, aj ked sa na hlavu postavis, urcite by sa vacsina politikov rozhodla inak, ak by vedeli, ze v otvorenom Svedsku bude menej mrtvych ako v/na:takze premorenie nezabranilo narastu umrti.
- Cesku
- Madarsku
- Bosne a Hercegovine
- Ciernej Hore
- Bulharsku
- Belgicku
- Severnom Macedonsku
- Slovensku
- Taliansku
- US
- UK
- Portugalsku
- Spanielsku
- Polsku
- Chorvatsku
- Francuzsku
Rumuni, Luxemburcania a Svajciari ich postupne dobehnu
mozes dodat nejake data, ktore su od primarneho zdroja?len preco je vychadzaju ine udaje ako zvysku vedcov? neznamena to, ze by nemala dostavat taky velky priestor?
lebo to, co ona tvrdi, nie su ziadne kacirske myslienky, mozno by si si to mohol precitat znova, staci tu mnou zvyraznenu cast
tvrdim to od uplneho zaciatku, zvolili sa neadekvatne opatrenia vzhladom na dopad hrozbyrozumiem, sprave, ze tvrdis, ze sme urobili az prilis pri ochrane spolocnosti?
toto su miesta, kde je 99 % prenosuvzhladom na to, ze ku prenosu nemusi vzdy dojst v domacnosti, alebo na pracovisku
keby to bolo inak, videli by sme vsade mrtve predavacky z Lidlu a soferov pachajucich hromadne zabitia kvoli svojim indispoziciam
moze, ale nie v tomto pripade, lebo ich pristup sa ukazuje byt lepsim ako v inych krajinachno znamena to, ze Svedsko sa nemoze mylit?
znova, ide o celkove cisla, ktore su v UK vyssieCo ja viem... z 1350 denne na 30 je uspech. zo 110 na 14 vyvolava otazku na to, ze asi vo Svedsku neurobili dobre.
zle zle otvorene Svedsko ma nizsi pocet celkovych umrti ako uzavrena UK, ako aj dalsie krajiny, ktore odlozili druhu vlnu na najhorsie rocne obdobie s najslabsou imunitou svojho obyvatelstva - zimu
kde su tie statisice mrtvych a dozivotne zmrzacenych Svedov? preco sa o nich denne nepise? zeby bolo to IFR naozaj realne?
kazda krajina, kde sa pocty umrti dostali nad Svedsko, by mala nakopat svojich politikov do zadku, hned potom by som pokracoval s trestnospravnou zodpovednostou kvoli zabitiu z nedbanlivosti
Mozno niekomu pomoze moja dnesna skusenost. Siel som sa dnes (nedela) postavit pred ockovacie centrum, pocul som ze treba ist okolo jednej. Uz tam stalo asi tak 15 ludi podobne ako ja, co neboli zaregistrovani na ockovanie ale prisli ze ci sa uvolnilo miesto. Najprv vysiel pan co to tam riadil, z nas nahradnikov najprv zavolal 50tnikov, potom ludi nad 45, potom ludi z kritickej infrastruktury. Potom prisli nejaki dvaja a ti povedali ze su od nejakeho pana Kovacika alebo nieco take a ten organizator ze hej hej viem podte (sli sa ockovat, mali potom prelepene rameno). Ked bolo asi pol druhej tak vybehla nejaka pani a hovorila panovi co pustal ludi na dverach ze nech beru vsetkych lebo maju natahanych vela vakcin. A tak som sa dnes, dvadsiatnik zaockoval. Islo o AstruZenecu.
Tiež mám v okolí už pekných pár ľudí medzi 20 a 30 rokov čo to spravili podobne.
Zopár známych išlo pred pár dňami na Modernu. Väčšina ZŤP, zopár bolo popri tom "po známosti".
Zopár známych išlo pred pár dňami na Modernu. Väčšina ZŤP, zopár bolo popri tom "po známosti".
Vie niekto koľko by stálo zaočkovanie jednotlivými vakcínami bez uhradenia poisťovňou?
gorsche - o aké mesto sa jednalo?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
taki7: A kde sa dostanes ku samotnej vakcine??? Lebo zaockovat ta zvladne aj student, ktory studoval strednu zdravotnu skolu, student prveho rocnika z mediciny, pripadne hociktora sestricka u obvodneho lekara. Problem su vakciny.
Tu v clanku su ceny, ktore ma Europska komisia, ale su to ceny v desiatkach milionoch kusov, takze ta cena je nizsia: https://www.webnoviny.sk/vzdravotnictve ... -dostatok/
Informácie o cene vakcín od jednotlivých výrobcov zverejnila tajomníčka belgickej vlády Eva De Bleekerová na sociálnej sieti, následne však svoj príspevok zmazala. Podľa jej údajov stojí jedna vakcína od Pfizer a BioNTech 12,00 eur, od Moderny 14,84 eur, AstraZeneca ich predáva po 1,78 eur, CureVac po 10 eur, Johnson & Johnson za 7,01 eura a Sanofi-GSK za 7,56 eur.
Na ciernom trhu 200 az 1000 eur, len to bude zrejme za celu flasku z ktorej zaockujes 5-6 ludi jednou davkou: https://plus7dni.pluska.sk/zahranicie/k ... ruti-hlava
gorsche: Vsak tam chod, ze si od pana Kovacika
Tu v clanku su ceny, ktore ma Europska komisia, ale su to ceny v desiatkach milionoch kusov, takze ta cena je nizsia: https://www.webnoviny.sk/vzdravotnictve ... -dostatok/
Informácie o cene vakcín od jednotlivých výrobcov zverejnila tajomníčka belgickej vlády Eva De Bleekerová na sociálnej sieti, následne však svoj príspevok zmazala. Podľa jej údajov stojí jedna vakcína od Pfizer a BioNTech 12,00 eur, od Moderny 14,84 eur, AstraZeneca ich predáva po 1,78 eur, CureVac po 10 eur, Johnson & Johnson za 7,01 eura a Sanofi-GSK za 7,56 eur.
Na ciernom trhu 200 az 1000 eur, len to bude zrejme za celu flasku z ktorej zaockujes 5-6 ludi jednou davkou: https://plus7dni.pluska.sk/zahranicie/k ... ruti-hlava
gorsche: Vsak tam chod, ze si od pana Kovacika
Ide o Humenne. Teraz pozeram ze to neje jasne z mojho prispevku, ale nakoniec zaockovali aj mna. Az na toho Kovacika to nevyzeralo velmi korumpovane, z nahradnikov najprv brali starsich ludi, potom sa snazili vybrat kriticku infrastrukturu a az potom som siel ja ako posledny. Z tej pani co vybehla a vravela nech beru vsetkych som mal pocit ze by zvladli o dost viac nahradnikov. Neviem kde je problem, ci objednani ludia neprisli kedze slo o AstruZenecu alebo co.
vyzera to tak, ze ochota ockovat sa na vychode je nizsia ako v zbytku krajiny, lebo podla mojich info su vakciny dodavane podla poctu obyvatelov