Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
LukasqoO
King
King

Re: Maturita

Príspevok od používateľa LukasqoO »

japaja, snad si iba zistujes informacie o maturite na najblizsie 4 roky
lowmanek
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa lowmanek »

Dnes anglina podľa mňa dosť ťažká. Najhoršie som spravil close-test (dopĺňanie vlastných slov) - mám tam dobre asi 3-4 veci :D Ako sa to pozdávalo vám?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

japaja: ucitelka Ta nema co zaujimat, komisia je zlozena z viacerych clenov a ani na predchadzajuce vysledky sa neprihliada... ak sa chces vyhovorit na to, ze Ta nic nenaucila, urcite si dostal studijne materialy, z ktorych sa mozes ucit... casu mas viac ako dost, len aby si nebol prekvapeny, ked dojdes na skusku na vyske :)
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

nie ratzinger tu ide o to že ja neviem banálne veci ako je napríklad:
tvorbu slov teda maš slovo upraviť podľa vyznamu napriklad zaklad maš : stress , ty maš napisať stressful
kto mi ma toto vysvetliť keď sme to VRAJ brali v 2ročniku? ano viem to už, lebo som začal chodiť na angličtinu keď že ma ta PERFEKTNÁ učiteľka naučila veľké H.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Zatiaľ podla oficiálnych kľúčov(doplňovacích) mám 17 dobre + neoficiálnych 16 = 33 = 54,78% = 55% (B1)
A to som počúvanie dosť odflákal, nie že by som nerozumel hovorenému slovu, ale pustili nám to na starom rádiu a vôbec nebolo rozumieť (je to iné, keď mám hovorené slovo na slúchadlách alebo v aute (napr.), kde je zvuk "čistejší")
Vôbec sa mi nad tým nechcelo rozmýšľať, predposledné zadanie som odpísal od spolužiaka (samozrejme rovnaký test :roll: ) a dobre boli len 2 z toho :lol:
Pri doplňovačkách mi to išlo ako po masle (aj keď som mal 3 zle z toho(napr. malo byť "did", ja som dal "do"), sa mi to zdalo až strašne jednoduché :lol:

A pri eseji (article), som si pomáhal internetom, keďže v takých veciach mám strašne nízku kreativitu, ale stále myslím, že to bude lepšie ako na slovenčine, kde som mal tému "rande so svojim mestom" a písal som tam o tom, ako ma napadli tmavší spoluobčania :lol:

Keď budem mať SJL okolo 40% + aspoň 25% esej (aj keď s ňou, nie som si veľmi istý :lol: ) a AJ okolo 50% (aj keď som čakal aspoň 70% :roll: ) + esej 25% (ale myslím, že budem mať oveľa viac), tak budem spokojný, už len sa potom pripraviť na ústne, tie bude ťažšie :lol:
ancikrista
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ancikrista »

a neviem no, poviem k tomu len toľko, že písomné z jazykov sú pre každú školu s výnimkou gymnázia tak isto náročné, prípadne ešte ústne z jazykov ako tak, ale čo sa týka ústnych odborných, tak v každej škole sa výrazne odlišujú, no niektoré stredné odborné školy technického zamerania majú najmä praktické maturitné skúšky ako napr. vzorce, výpočty dosť náročné najmä na psychiku študenta počas už horúcich májových dní, čiže na to si treba dať dosť pozor . . .

inač, keď som minulého roku robil ja písomné maturity s jazykov, tak s vlastným výsledkom ako aj s ostatných výsledkov som bol dosť sklamaný, i keď témy neboli až niečo extra ťažké až na to magické slovíčko v SJ "súc" či nebyť, no dosť veľa aj podvádzalo vtedy s dotykovými smartfónmi, čím sa im to takto aspoň vypomstilo, že im najhoršia, resp. najkrutejšia matikárka, ktorú kedy poznám dala na konci 4. ročníka týždeň pred praktickými, teda 2 týždne pred ústnymi štyrom zo šestnástich poprepádať a takto bohužiaľ nemali ísť robiť ako ústne,
dobre, že na ústnych som z horúčav plnej bezmocnosti a frustrácií pomaly neskolaboval pred maturitnou komisiou, ani nechcite vedieť moji milý, v akých sračkách som bol v ten deň, nechcite vedieť, no pevne verím, že kto sa naplno snaží s celých síl a najmä spravodlivo bez kadejakých podvodov ohľadom maturít, tak si bude môcť užiť mega tropické horúčavy v slovenskej chudobe s preplácaním zdravotného od ÚPSVaR na celé leto, hmmm . . .
apple1
Expert
Expert

Príspevok od používateľa apple1 »

zdravim pekne. mam otazku: mam šancu na FEI tuke alebo strojarsku keď som nebol na pisomnej maturite z matematiky?
EsoEso
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa EsoEso »

mas
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

čo hovoríte na maturitu z matiky?? :) mne to neprišlo až také ťažké ale pravdepodobne bude výsledok okolo tých 65% podľa predbežných výsledkov.. čakal som trošku viac ale čo už :) u nás sa jedna baba rozplakala po teste, veľmi zmiešané pocity z toho Núcemu.. :D
yoggy

Ja mám z toho zmiešané pocity, neviem konkrétne aké som dal odpovede zo SJL, len čo som si myslel, že som dal a nakoniec som mohol dať niečo iné... A ešte dnes mi povedala predsedkyňa komisie, že som to napísal úplne odveci, mal som písať rozprávanie ale malo to všetky prvky komentára a že keby niečo také bolo na Gymnáziu, tak z fleku 0 bodov :roll: Takže sloh, ktorý som bral ako istotu, som úplne do*ebal, bol som pripravený na úvahu, ale keď som videl tú tému, tak som si ju nevybral :roll: Takže je veľká pravdepodobnosť, že som nespravil ani jedno ani druhé a pôjdem v septembri znova a automaticky vylučujem možnosť ísť na výšku :roll:
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Sloh opravujú učitelia u teba na škole. 25% ti určite dajú.
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Súhlasím s Arashidom, pochybujem, že by ťa nenechali prejsť kvôli slohu. Čo sa dnešnej matiky týka, nikto u nás v triede nechápal. Bolo to skôr čítanie s porozumením...oproti minulému roku úplný chill. Možno sa mi podarí 100% :smt033
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Súhlasím, tá matika bola fakt easy. Zo strednej si už veľa nepamätám, ale tu by som tak 2/3 príkladov minimálne vedel vyrátať. Dosť veľký rozdiel oproti 2015.
EsoEso
Medium Expert
Medium Expert

Radioactive_Mouse napísal:
Tie percenta su opacne , test 33 a sloh 25
niesu opacne test minimu 25 a sloh 33
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Doteraz vždy bolo 33 z testu. Nie?
Radioactive_Mouse
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Radioactive_Mouse »

Aj to tak stale je
EsoEso
Medium Expert
Medium Expert

ale ked nespravim test na 33 ale sloh dam nad 25 tak som pripusteny k ustnym. Cize napr. test 25%, sloh 40% mal by som byt pripusteny myslim
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Ak si dobre pamatam, tak ked mas percenta okolo minima tak musis dat o stupen lepsiu znamku na ustnej.
yoggy

Hodnotenie maturity môžeme rozdeliť na 3 :lol: :
1. Test min. 33% a sloh min. 25% + z ústnej minimálne 4 = zmaturoval (5 = nezmaturoval)
2. Test min. 33% alebo sloh min. 25% + z ústnej minimálne 3 = zmaturoval (4, 5 = nezmaturoval)
3. Test pod 33% a sloh pod 25% + z ústnej akákoľvek = nezmaturoval

//ja len aby som to upresnil, keďže sa stále nevedia dohodnúť, ako to má byť :roll:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

yoggy: uz som to pisal o stranu dozadu...
Napísať odpoveď