Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3662
Registrovaný: 25 júl 2006, 12:13

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa slay »

Vďaka heker, ale na tých weboch máš tisíc druhov vecí čo sa všelijako volajú platformy, prístupové body a neviem čo. Teda ako čo to mám hľadať?

Respektíve, vie mi tu niekto jednoducho a zrozumiteľne vysvetliť čo potrebujem? Ja si to predstavujem asi tak , že ak to má isť cez USB tak to nemôže byť len samotná anténa, ale musí to mať asi adaptér. Lenže tie usb adaptéry čo som videl zatiaľ, to sú všetko také malé prdy. Ja chcem normálnu veľkú smerovú anténu ktorá bude obsahovať aj adaptér a ktorú mrdnem niekde na okno a kábel natiahnem do USB a hotovo. Plug n Play. Nemám veľmi chuť si tu kupovať samostatne desať vecí a potom ich nejako spájať, prepájať a inštalovať.

Proste veľká anténa (najlepšie smerová nech ma to až tak nerengenuje) s adaptérom, dlhším káblom (aspoň meter a pol) čo sa dá pripojiť cez usb.

Ak mi vie niekto dať konkrétny link, tak budem vďačný.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 37254
Registrovaný: 24 apr 2004, 18:29
Bydlisko: Európa
Kontaktovať používateľa:

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa hojko »

slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3662
Registrovaný: 25 júl 2006, 12:13

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa slay »

Ďakujem! :aasmile1:


ale zjavne sa to už nepredáááva :samovrazda:
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 37254
Registrovaný: 24 apr 2004, 18:29
Bydlisko: Európa
Kontaktovať používateľa:

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa hojko »

Keybola sa bude predavat, treba pozriet ine obchody, urcite najdes alternativu. Alebo hladaj cez Google nejake wifi usb, nieco najdes.
kamil16
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 39
Registrovaný: 20 aug 2011, 22:35

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa kamil16 »

caute,mam problem,mam antenu csat 24db aa ap edimax,mchytam snou asi 5sieti s toho 3 open neblokovane,jedna ma 5percent signal a druha 60 az 65 percent,ked tuto potvrdim tak sa nedeje nic,len sa potvrdi a htvo,siet v noteboku mi ukazuje pripojenie len 'lokalne" ale net nejde nakolko mi to ani neukazuje zemegulu v rohu pri hodinach,su tam len dva blikajuce monitori,nakolko mam win vista.m...co mam este urobit aby mi to fungovalo?co treba este nastavit?..dik za kazdu odpoved ;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 37254
Registrovaný: 24 apr 2004, 18:29
Bydlisko: Európa
Kontaktovať používateľa:

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa hojko »

kamil16: IP adresy (IP, maska, brana, DNS). To, ze ta pripojilo k sieti ale neznamena, ze ti musi ist aj internet, pretoze tam na sieti moze byt filter, PPPoE vytacanie atd...
kamil16
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 39
Registrovaný: 20 aug 2011, 22:35

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa kamil16 »

no ukazuje mi to,ze ta siet je OPEN,akoze odblokovana,treba v AP nieco nastavit?nejaky filter ci co aby mi to pripojilo na net?lokalna siet na internet nejde..ip a maska,to vsetko tam mam,len ma to nepripoji,skus mi nieco poradit..dik
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 10622
Registrovaný: 30 máj 2006, 20:27

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa heker »

Aku mas ip, masku, branu a dns servre? Su spravne nastavene? Podla coho si ich nastavil?
kamil16
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 39
Registrovaný: 20 aug 2011, 22:35

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa kamil16 »

ip v pristupovom bode mam 192.168.2.1 maska 255.255.0 a dns si nepametam,ale v notebooku mam to iste
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 37254
Registrovaný: 24 apr 2004, 18:29
Bydlisko: Európa
Kontaktovať používateľa:

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa hojko »

Co to ma spolocne s tym co mas v notebooku??? Ak mas v notebooku tieto parametre pre domacu siet, tak je to uplne nieco ine ako ked to chces pouzit na cudziu siet, ktora moze mat uplne ine nastavenia.
kamil16
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 39
Registrovaný: 20 aug 2011, 22:35

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa kamil16 »

vy nez clovekovi pomozete tak si pomoze aj sam...ja len chcem vediet co mam nastavit v ap abi mi to slo..
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 10622
Registrovaný: 30 máj 2006, 20:27

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa heker »

Komu niet rady, tomu niet pomoci. Mas rozsah ip, ktore sa pouzivaju v sieti do ktorej sa pripajas? Dokazes pingnut branu?
kamil16
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 39
Registrovaný: 20 aug 2011, 22:35

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa kamil16 »

a ako sa pinguje brana??

//autoeditácia príspevku (01 Feb 2012, 17:11)
heker napísal:Komu niet rady, tomu niet pomoci. Mas rozsah ip, ktore sa pouzivaju v sieti do ktorej sa pripajas? Dokazes pingnut branu?
//autoeditácia príspevku (01 Feb 2012, 17:11)
heker napísal:Komu niet rady, tomu niet pomoci. Mas rozsah ip, ktore sa pouzivaju v sieti do ktorej sa pripajas? Dokazes pingnut branu?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 37254
Registrovaný: 24 apr 2004, 18:29
Bydlisko: Európa
Kontaktovať používateľa:

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa hojko »

ping xxx.xxx.xxx.xxx

Miesto tych xxx dosadis IP adresu brany, ktoru zrejme aj tak nevies :)
kamil16
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 39
Registrovaný: 20 aug 2011, 22:35

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa kamil16 »

nie,sak mi porad prosim ta..mne do smiechu neni,uz som v koncoch..porad mi co mam presne urobit a ako to urobit..mas to potom u mna .... :/
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 37254
Registrovaný: 24 apr 2004, 18:29
Bydlisko: Európa
Kontaktovať používateľa:

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa hojko »

Tu si truhal frajera a teraz psies ako si v konoch: http://www.hojko.com/post1782547.html#p1782547

Poradit sa ti neda, neovladas zakladne veci a napisat ti, aby si si oskenoval siet a nasiel si branu, tak to je zbytocne. Radsej si zaplat par eur za internet a je po probleme.
kamil16
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 39
Registrovaný: 20 aug 2011, 22:35

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa kamil16 »

sry za chovanie :/...ale neni to par eur..instalacia airwave stoji 99e plus mesacne 15e tusim a myslim si ze to je dost,nakollo mam v podstate vsetko hotove a HW mam svoj vlastny,chapes..vcera rano som robil clon MAC adresy,nasiel som na nete navod ako nato,vsetko som urobil podla navodu,uplne vsetko a siet mi stale ukazuje "iba lokalne pripojenie"uz si to zistujem u vela ludi a nikto nevie ako nato,snad ty si uz asi posledny ktory to urcite vie...prosim ta vazne,porad mi HOJKO...ked uz za antenu,za kable a ap som dal dokopy 60e tak snad ju nevihodim :/chytam snou uz silnejsi signal,ktory ma uz 70 az 75 percent....mas u mna 15e na ucet!!! ked mi to do detailu vysvetlis co mam vsetko robit...mam win vista a antena je csat 24db 2.4ghz a ap je edimax ale teraz neviem typ,potom,ked tak dopisem ked bude treba,do nb mam sietovy kabel...pripadne ked sa nebude nic dat robit tak ju predam za par eur :/...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 37254
Registrovaný: 24 apr 2004, 18:29
Bydlisko: Európa
Kontaktovať používateľa:

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa hojko »

No pravda :smt006 Pomoz si sam :smt006
kamil16
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 39
Registrovaný: 20 aug 2011, 22:35

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa kamil16 »

prosiiiiiiim :/
kzS^
Medium Professional
Medium Professional
Príspevky: 1022
Registrovaný: 09 jún 2009, 0:42
Bydlisko: Liberec

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa kzS^ »

caute, mam doma turbo 2 od Tcomu a potreboval by som ho dat na 2 PC....
mohli by ste mi poradit co k tomu vsetko treba? najlepsie ak by sa dalo tak bezdrotovo na ten druhy komp... diky :P
Napísať odpoveď