Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
lumir
King
King
Príspevky: 1659
Registrovaný: 08 mar 2011, 15:23
Bydlisko: kame-hame-BA

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa lumir »

mozu ovplyvnit kvalitu signalu spotrebice? ..napr. v obyvacke mam slaby signal. ked spustim v kuchyni mikrovlnku (je cca na polceste medzi obyvackou a wifi routerom), zhorsuje sa / prestane fungovat internet.
.
moze sirenie signalu ovplyvnit material, z ktoreho je spotrebic vyrobeny (napr. stara biela chladnicka vs. nova a antikorovym povrchom)....?
G0lDiER_
King
King
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1948
Registrovaný: 16 máj 2007, 16:09
Bydlisko: Topolcany
Kontaktovať používateľa:

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

Hej, mikrovlnka moze dost ovplyvnit signal. Ostatne spotrebice uz len minimalne.
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2055
Registrovaný: 01 jan 2008, 12:20
Bydlisko: SC:\
Kontaktovať používateľa:

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa Andrew007 »

provider je UPC.....
Kazde zariadenie ma vlastny stitok a ciarovy kod ktory davame do systemu. Ak si chces zmenit primarne zariadenie a nebodaj mas Bussines Internet cez mac tak musis zavolat na helpdesk popr. Ti mozem pomoct aj ja kedze sa nachadzam v dataentry .
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3495
Registrovaný: 20 mar 2008, 21:41

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa ColdRain »

no uz som to nainstaloval, prekvapivo bez problemov, ziadne provider data som nepotreboval, v podstate som to len zapojil, postupne nechal nastavit prilozenym CD, nasledne vytvoril ssid/pass, ponastavoval nejake bezpecnostne srandy a fici to
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2055
Registrovaný: 01 jan 2008, 12:20
Bydlisko: SC:\
Kontaktovať používateľa:

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Len pozor aby potom system u UPC nehlasil nelegalny pripoj :)
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3495
Registrovaný: 20 mar 2008, 21:41

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa ColdRain »

preco by mal?

//autoeditácia príspevku (29 Sep 2012, 22:26)
len updatnem, ja som s modemom nerobil nic, len som nan nahodil router, modem som ani neodpojil
Yos
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1320
Registrovaný: 01 nov 2008, 18:27
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať používateľa:

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa Yos »

Ahojte.verim, ze mi pomozete s mojim problemom. Prednedavnom som kupil noby belkin router.vsetko som nastavil bez problemov.avsak neskor som zistil, ze problem predsalen nastal. A to pri online hrani. Pri niektorych hrach cez internet mi pise ze sa nedokaze pripojit,respkt. Pise chyby v zmysle natavenia DMZ, NAT configure,IP..tento problem pominie, ak router odpojim a PC prepojim len priamo s modemom.tam uz problem nieje. Iba vzdy ked som prepojeny cez router.moc sa do tychto veci nevyznam,tak som sa nejak extra ani nechcel babrat do nastavenia,tak sa pytam vas.za kazdu radu dakujem
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 5005
Registrovaný: 13 mar 2005, 5:20
Bydlisko: Doma

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa test »

Skus vypnut firewall na strane routru, pretoze NAT s tym podla mna nema nic.
Yos
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1320
Registrovaný: 01 nov 2008, 18:27
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať používateľa:

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa Yos »

nepomohlo:(
Frenkyt
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 136
Registrovaný: 01 sep 2008, 15:08

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa Frenkyt »

Si si istý, že maš dobre nastavené natovanie IP adresy na routry?
aughostino
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1266
Registrovaný: 26 apr 2007, 16:05

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa aughostino »

potreboval by som pokryt cely dom signalom a klasicka antena na routri (d-link dir 600) to nezvlada. dala by sa nahradit touto a pouzit ju aj v interieri?

http://alza.sk/panelova-antena-pan-10-d71775.htm?d=desc
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 37243
Registrovaný: 24 apr 2004, 18:29
Bydlisko: Európa
Kontaktovať používateľa:

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa hojko »

Odkazy nemaju byt v CODE, vid. pravidla fora. Takze si to laskavo oprav.

Davat takuto antenu je nezmysel, riesil by som to radsej novym routrom, ktory bude mat vacsi vyzarovaci vykon a silnejsiu antenu, pripadne kupit radsej vsesmerovu antenu.
Ezio8848
Amateur
Amateur
Príspevky: 16
Registrovaný: 04 aug 2011, 7:59

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa Ezio8848 »

Dobri den mam otazočku mam doma DSL-2641R malo by byť aj wifi doteraz som to nepotreboval no momentalne by som sa potreboval pripojit s telefonom na svoju wifi ale neviem heslo neviete či heslo pôjde nejako zistiť?
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 5005
Registrovaný: 13 mar 2005, 5:20
Bydlisko: Doma

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa test »

Heslo je pisane na stranke telekom.sk alebo na bezplatnej infolinke. Tusim tam byva admin/admin, profesor/ucitel alebo nieco take. Treba pohladat. Pripadne ho resetni a bude povodne heslo (co som napisal).
charmed
Novice
Novice
Príspevky: 1
Registrovaný: 23 feb 2013, 12:26

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa charmed »

Dobrý deň, potrebujem poradiť lebo už neviem kde mám hľadať. Ide o to, včera doobedu som bola na svojom notebooku a bolo všetko v poriadku, poobede som zapla notebook a nemohla som sa pripojiť na internet. Skontrolovala som všetko. Pripojenie na internet na počítač je v poriadku. ale ak na notebooku dám pripojiť k sieti tak moju sieť nie je možné nájsť a pritom to mám nastavené automaticky, internet odoberám od spoločnosti UPC router i wifi je bolo odpojené a naspäť pripojené, prekontrolované sú všetky káble.
Frenkyt
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 136
Registrovaný: 01 sep 2008, 15:08

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa Frenkyt »

charmed napísal:Dobrý deň, potrebujem poradiť lebo už neviem kde mám hľadať. Ide o to, včera doobedu som bola na svojom notebooku a bolo všetko v poriadku, poobede som zapla notebook a nemohla som sa pripojiť na internet. Skontrolovala som všetko. Pripojenie na internet na počítač je v poriadku. ale ak na notebooku dám pripojiť k sieti tak moju sieť nie je možné nájsť a pritom to mám nastavené automaticky, internet odoberám od spoločnosti UPC router i wifi je bolo odpojené a naspäť pripojené, prekontrolované sú všetky káble.
Ako internetový technik ti poradím toto.
Spôsobovať to môže kadečo. Preto je nalepšie vyskúšať všetky tieto veci.
Router vytiahni z elektriky a znovu zapni. Ak je to možné prepoj si káblom notebook s routrom, či ti internet pôjde.
Ak áno, chyba je v berdrôtovej časti (či už routra alebo notebooku).
Ďalej vypni a zapni wifi sieťovú kartu. Nie len tlačilom na notebooku ale aj priamo v sieťových pripojeniach.
Na koniec, (Ak máš zaheslovanú wifi sieť, MUSÍŠ vedieť svoje HESLO !!!)
choď do centra sietí, tam do správy bezdrôtových sietí, vyber si sieť, ku ktorej sa pripájaš a odstráň ju. Prikladám aj obrázok.
Po tomto skús vyhľadať tvoju sieť a na novo sa ku nej pripojiť.
Ak ti ju nenájde ani teraz, a pri tom ti nájde nejaké iné siete, už len skús pozrieť či náhodou nemá router tlačidlo na vypnutie wifi. A ak nemá, tak to bude pravdepodobno routrom.

PS: Ak môžeš, skús vyhľadať sieť na telefóne s wifi, alebo iným zariadením, či ti jú nájde. Aby si vedela s istotou potvrdiť, či je to chyba notebooku alebo routra.
Prílohy
Ako vymazať údaje o pripojení.<br />Aj toto niekedy bráni, opätovne sa pripojiť ku sieti.
Ako vymazať údaje o pripojení.
Aj toto niekedy bráni, opätovne sa pripojiť ku sieti.
soos
Novice
Novice
Príspevky: 4
Registrovaný: 11 mar 2013, 23:11

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa soos »

Zdravim, chcel by som sa opytat kamarat sa chce pripojit na moju siet (zdielat internet) byvame od seba cca 1km a presne vidim na neho. Pripojil som sa normalne aj net ide len ked dam zmerat rychlost nabehne max. 5 Mbit a mam 12 Mbit internet. V access pointe mi ukazuje signal 30 dbi neviem mam to dost? alebo čo by mohlo sposobovat že neda plnu rychlost. Mam acess poin wl 5460ap. Dik za odpoved
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 37243
Registrovaný: 24 apr 2004, 18:29
Bydlisko: Európa
Kontaktovať používateľa:

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa hojko »

soos: Slabe zariadenia, ci uz u neho alebo na tvojej strane.
soos
Novice
Novice
Príspevky: 4
Registrovaný: 11 mar 2013, 23:11

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa soos »

Vedeli by ste mi niečo odporučit nejaky acess point, antenu ? Dik
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 37243
Registrovaný: 24 apr 2004, 18:29
Bydlisko: Európa
Kontaktovať používateľa:

Re: Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

Príspevok od používateľa hojko »

Ako funguje ta siet??? Ty mas doma len 5460AP s tou malou antenkou a kamarat sa pripaja na teba smerovou antenou??? Ak ano, tak riesenim by bolo pripojit na tvoje AP vsesmerovu antenu a potom to skusit.
Napísať odpoveď