P.E.T.A. - Co si o nich myslite ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: P.E.T.A. - Co si o nich myslite ?

Príspevok od používateľa hughito »

Neviem prečo v tom článku hľadáš niečom, čo tam ani byť nemá.

Ja som to tu posielal preto, aby sa ukázalo, že tie veci o ktorých sa tu pojednáva, sa dajú testovať aj bez "použitia" zvierat.
Tvoje dodatky typu alebo hazarduju so zdravim svojich klientov sú úplne irelevantné, radšej nájdi taký prípad, kedy sa niečo stalo.
Zjavne sa to dá a funguje to (keďže tých značiek je relatívne dosť), čo vyvracia vaše teórie o tom, že hento sa toto sa tamto sa nedá a musí sa to robiť na zvieratách.
ako chces aby sme my boli kompetentni k vyjadrovaniu sa o zlocincovi kolesarovi, ked k tomu nato nema ani on sam ?
Bez komentára. :)

Áno, ty si slušný občan, ktorého nezaujíma život iných ľudí či tvorov, hlavne, že bude to auto so silným motorom a kožené kreslo, predsa treba myslieť primárne na seba a v neposlednom rade dodržiavať zákon (mnohokrát nezmyselný), veď to je základ. :)
Ja ti toto všetko neberiem, ale my dvaja zjavne vychádzame z totálne odlišných filozofií a prístupov k životu, čiže sa v takýchto otázkach NIKDY nezhodneme, preto asi bude najlepšie túto diskusiu ukončiť, lebo by bola aj tak nekonečná a k ničomu by neviedla.
Ďakujem aspoň za týchto pár strán. :plus: :smt006 :wink:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

co som v tom clanku hladal prosimta ? ja som ti odquoteoval to co je v nom napisane ... pisali to zvieratkari, takze by to mala byt pravda nie ? :-P ... ja chcem vediet ako konkretne sa da testovat ked nie na zivom organizme, tvoje hypotezy ze sa to urcite da, lebo XY firiem si nejakym sposobom ziskalo "logo nezavadnosti" na svoje vyrobky su o nicom ... sam clanok hovori o tom, ze sice nemusi testovat vyrobky, ale moze testovat jeho zlozky ... je to snad bezpredmetne ? ? ? ... tymto ta teda vyzyvam najst niekde opis konkretneho sposobu testovania nezavadnosti, tak aby bol cenovo a spolahlivostou aspon priblizny testovaniu na zvieratach :-) :-) ...

mna take veci zaujimaju, ja niecom nejaky sociopat ... akurat viem ze najskor musime zabezpecit kvalitne seba, svojich blizkych, tych co to potrebuju a potom mozeme riesit ci sa zvieratkam nieco paci alebo nie :-P :-P ... nema zmysel riesit stahovanie myvalov z koze zaziva v cine, ked tam nema cenu ani ludsky, cize nadradeny zivot ... ale vysvetli to aktivistickej verbeži :-) :-) ...

ja mam tuto temu uzavretu uz od zaciatku ... na zvieratach sa testuje pre ludkse dobro nie z rozmaru, teda je to v poriadku :-) :-) ...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

nordkapp - v tejto téme mi prakticky neustále vravíš z duše :) Dodal by som snáď už len toľko - podľa mojej viery (môjho ponímaní kresťanstva) boli zvieratá stvorené PRE človeka, teda nám na úžitok. Máme k nim pristupovať zodpovedne, nezabíjať ich len z obyčajného rozmaru (ako magori dávno na divokom západe), no neberiem smrť zvieraťa ako niečo hrozné. Je to prirodzené pre to zviera aj pre mňa (ľudia, najmä muži boli predsa vždy lovcami :twisted: ).
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak predsa len mi to nedá nereagovať.

Ja som ten článok poslal len preto, aby som dokázal, že sa to dá aj bez použitia zvierat. Neviem ako inak to napísať.
Moje hypotézy o tom, že sa to určite dá, lebo x firiem má ten certifikát nie sú žiadne hypotézy, ale fakty, lebo to tak proste je a je úplne jedno, ako to robia, nejako ale určite áno. Ak chceš vedieť ako presne, tak si to zisti, to už nie je mojou úlohou. Nechápem, prečo to stále napádaš, veď je to nezmyselné.
Alebo, ak tomu tak strašne nedôveruješ, tak skús nájsť prípad, kedy sa stal po takto otestovanom výrobku nejaký úraz, resp., že z toho vzišlo nejaké ochorenie.
A brať do úvahy stále nejakú cenu je pre mne bezpredmetné, míňame peniaze na x blbostí, takže pre mňa by nebol problém si priplatiť za to, že ten výrobok nie je testovaný na zvieratách.
Ja si napríklad snažím kupovať aj také oblečenie, ktoré je sweat free (http://sweatshopinfo.wordpress.com), tak ale to pramení z tej odlišnej životnej filozofie.

Inak ten tvoj dodatok o tom, že v napr. v tej Číne nemá hodnotu ani ľudský život je bakuninžiaľ pravdivý, ale k tejto téme je irelevantný. Predsa nemôžeš týmto argumentovať: "veď v Číne nemá hodnotu ani ľudský život, serme na zvieratá a ich práva a hodnoty." Nikomu nemôžeš nakázať a určiť, k akej aktivite má inklinovať, niekto sa venuje aj boju za tie ľudské práva, niekto za zvieracie, niekto za ochranu prírody a niekto napríklad nerobí nič, resp. stojí na opačnej strane "barikády".

Stoporko:
podľa mojej viery (môjho ponímaní kresťanstva) boli zvieratá stvorené PRE človeka

No "nádhera". Akože tu fakt platí to, čo povedal Weinberg (existujú dobrí ľudia, tí robia dobre a zlí ľudia, tí robia zle. Ale aby dobrí ľudia robili zle, na to treba náboženstvo). Samozrejme, nebrať úplne doslovne, ale podľa mňa je to fakt mierne zvrátené, to sa riadiš podľa kresťanstva aj napríklad v pohľade na ženu a jej právo a celkové spoločenské postavenie? To by ma fakt zaujímalo.
Inak proti tomuto broja aj tí ľudia, ktorí žalovali Rímsko-katolícku cirkev (viď. téma Boh, filozofia..), konkrétne to majú v jednom bode obžaloby, citujem:

Zrada na zvieratách

Ježiš miloval zvieratá. Keď a postil v púšti, priblížili sa k nemu a spriatelili sa s Ním. Prví kresťania žili prevažne vegetariánsky a vylučovali zo svojich obcí okrem vojakov aj poľovníkov.
Cirkev zvieratám dodnes upiera dušu a ospravedlňuje dodnes mnohonásobné trýznenie zvierat pri pokusoch, masovom chove a poľovaní. Cirkevným učením založená podstatná ľahostajnosť, áno opovrhovanie prírodou a zvieratami, má podstatný podiel na dnešnom bezhraničnom brutálnom vykorisťovaní prírody na celej Zemi. Koniec koncov, tu má svoje korene aj klimatická katastrofa.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Hughito - prví kresťania a vegetariáni? Ježiš žil na púšti vegetariánsky? No rofl... také hlúposti si zkade nabral. Tlačili do seba jahňacie, tak ako všetci židia, k tomu dlabali nejaké placky a splachovali to vínkom.
O mojom názore na postavenie žien a čo o tom vraví kresťanstvo (imho to čo asi predpokladáš nie je pravda) si môžme podiskutovať v inej téme, sem to nepatrí.

Proste - zvieratá boli podľa mňa dané nám ľuďom na úžitok a nevidím nič zlé na tom ich využívať. Nie zneužívať!

Len také podpichnutie: prečo je podľa teba irelevantný argument o číne, jej ignorantstvu voči ľudským právam a následnej dedukcii, že ani na zvieratá sa tam následne nebude brať viac ohľadu? Zároveň ti však nevadí míňať drahé peniaze za produkty "netestované na zvieratách" keď ľudia v Ugande hladovejú a musia pojedať svojich domácich miláčikov... :nono: Nordkapp ti už okrem iného písal, že tieto "netestované" produkty sa zväčša testujú po zložkách, kedy zvlásť otestuješ účinok každej zložky a následne ich kombináciu už testovať nemusíš - o tomto však nemám hlbšie znalosti (a pochybujem že ty áno), takže ak budeš mať záujem, môžme spolu zájsť za profesorkou toxikológie, prípadne môžem osloviť kamarátku ktorá robí vo výskume bezpečnosti liečiv.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

hughito ... preco mam pocit ze sa nejak stracas v tom co pises ? :-) ...

ty niesi povinny nic dohladavat to je jasne, ale ty sa tu snazis presvedcit mna na pozicii neznaboha zvieracich prav ... preto chcem od teba vediet AKO inak (konkretne) sa daju testovat tieto vyrobky :-) ... bezpredmetne a nezmyselne je z tvojej strany obhajovat nieco o com nic nevies, proste tu iba varis z vody presvedceny ze tvoj nazor je jediny spravny ale nevies ho racionalne podlozit :-) ... ja osobne som pohodlny clovek a odmietam si priplatit za riziko, ktore kozmetika testovana "na papieri" obnasa ... ja chcem presne vediet na co ten ktory zajac skapal - teda ake rizika to ma pre mna :-) ((obrazne povedane)) ... moj cas je momentalne drahsi ako vystup zdlhaveho hladania herpesov z nievi (alebo nivee ? :-P ... ty presvedc mna ze je rozumne netestovat na zvieratach, lebo to neobnasa rizika a nezvysi to neumerne cenu finalneho vyrobku :-)

co je na ludskych pravach v cine v spojeni s pravami zvierat irelevantne preboha ? ... zvieraci zivot proste nema taku cenu ako ludsky, tak kym sa nespravi poriadok s ludskymi pravami, preco by sa mali rieisit nejake zvieracie ?

myslis ze niektora z tychto tvojich zboznovanych organizacii vystupi proti cine skutkami a nie len flameom na intenete a v (hlavne roznych "alternativnych") mediach ? ne-eee sralbotkovia sa boja, ze vypustia cinanom 10 000 myvalov, ktori tam pokorne cakaju na svoj nezavideniahodny konec a cinanci im na odplatu implantuju blizzsie nedefinovany balisticky projektil do cela :-) ...

// LOL Jezis - vegetarian ... to si ukradol zo sekcie vtipy, alebo ti to prezradil Astar Seran ? :-) ... podobne zdroje prosim uz necituj, radsej zapoj nejaky vlastny nazor :-)

// a vobec ... zacinam byt znudeny tym co sem davas :-)
hughito
Redeemer
Redeemer

Stoporko: O tom, či bol alebo nebol Ježiš vegetarián sa vedú "spory", vôbec to nie je jasné a tento váš prístup s vašimi lol a rofl a je naozaj LOL.
Napríklad si pozri túto diskusiu, kde to ľudia preberajú: http://www.upc.uniba.sk/index.php?optio ... 8&id=26219

Podľa mňa je to irelevantný argument preto, lebo by sa dal použiť na všetko.
Niekto sa aktívne zapája do ochrany ŽP a ? Načo robiť takéto blbosti, koho zaujímajú nejaké stromy, veď v Číne nemajú práva ani ľudia.
Niekto sa zajíma napríklad o odbory, FAU v Nemecku, svoju energiu venuje tejto veci. Ale veď načo sa venovať takýmto "prízemnostiam", veď v Číne nemajú základné práva ľudia.
Niekto je antifašista, bojuje proti neonacizmu. Bez zmyslu, my sa tu hrajkáme na nejakých náckov a antifašistov a v Číne nemajú ľudia ani základné práva, poďme bojovať za to.
Načo robiť nejaké referendá (viď téma o politike), načo vlastne robiť nejakú politiku, keď v Číne nemajú ľudia ani základné ĽP.

Už chápeš, prečo to bol irelevantný argument ? Každý sa venuje tomu, čo je mu najbližšie a čomu sa najviac rozumie. Možno sa dá nájsť ten najviac "šľachetný" boj, ale to predsa nevylučuje ostatné boje za iné veci a nedegraduje ich.

No asi ťažko s tebou niekam zájdem, ale popýtať sa kľudne môžeš, hlavne nordkappa to veľmi zaujíma, lebo zjavne neverí ničomu, čo nemá na svedomí desiatky mŕtvych zvierat.

nordkapp: Ja nemám pocit, že by som sa niekde strácal, ja už fakt neviem, ako inak napísať to, čo som tu už viackrát napísal.
Mojim cieľom nebolo ti opisovať spôsob, akým sa to robí, ja to neviem, ani ma to nezaujíma, ani to nebudem hľadať (ale ak bude Stoporko dobrý, spýta sa). Podstatné je, že to, ako to robia, funguje, lebo keby to nefungovalo, tak by si zrejme nedovolilo desiatky firiem vypustiť do obehu také produkty, ktoré by mohli spôsobiť nejaké zdravotne závadné či nebezpečné produkty.
co je na ludskych pravach v cine v spojeni s pravami zvierat irelevantne preboha ? ... zvieraci zivot proste nema taku cenu ako ludsky, tak kym sa nespravi poriadok s ludskymi pravami, preco by sa mali rieisit nejake zvieracie ?
Viď hore príspevok pre Stoporka, s takýmto zmýšľaním jednoducho nesúhlasím, je to blbosť. To by sme nemohli robiť nič, o nič sa zaujímať, všetko nechať tak a všetci by sa museli vrhnúť na to, aby sa spravil poriadok s ľudskými právami.
myslis ze niektora z tychto tvojich zboznovanych organizacii vystupi proti cine skutkami a nie len flameom na intenete a v (hlavne roznych "alternativnych") mediach ? ne-eee sralbotkovia sa boja, ze vypustia cinanom 10 000 myvalov, ktori tam pokorne cakaju na svoj nezavideniahodny konec a cinanci im na odplatu implantuju blizzsie nedefinovany balisticky projektil do cela
Tomuto som moc nepochopil, o čo ti akože išlo.

Ja som čerpal o tom Ježišovom údajnom vegetariánstve z tej obžaloby (bližšie info v téme Boh, náboženstvá, filozofia....), ktorú má na svedomí šesť ľudí, ktorí v podstate zažalovali RKC. Ak ti zdroje týchto ľudí prídu ROFL (nepochybujem, že danú problematiku máš naštudovanú), tak nech sa páči, ale nabudúce troška šetri paru s podobnými ťažkými vyjadreniami.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

... keby sa niekto snazil ilustrovat rasizmus na priklade z ciny tak ano, bolo by to uplne zbytocne :-) ... neviem naco pouzivas take fanaticke priklady, ked sa to vobec netyka temy ... ty si zacal apelovat na nase city myvalmi ktorych stahuju v cine zaziva z koze ... ja ti na to mozem povedat iba no a ? ved tam sa deju o moc horsie veci :-) :-)

mas pravdu ... neverim, lebo neviem akou metodou to testuju ... neverim, lebo mi nieje zivot laboratornej krysy tak drahy,ako vlastne zdravie a vlastne prostriedky na nakup bezpecnej kozemtiky / pracieho prasku / mydla / hocicoho :-)

... islo o to ze celi ochrancovia si stejne vyberaju vzdy iba to co im vyhovuje :-) preco sposobuju niekomu financnu stratu a ohrozuju stabilitu ekosystemov roznymi sabotazami ? preci si radsej nekupi obrovsky pozemok a nezoberu z mestskeho utulku 10 psov ? ci tie psy tam netrpia v malych klietkach bez pohybu ? alebo je nosnica lepsi priatel cloveka ako pes ? ... zodpovedaj si tieto otazky, mozno pochopis na co narazam ... :-)

.. LOL ... no ano Jezis a vsetci jeho blizki boli vegetariani ... naprik tomu ze apostolovia boli rybari hej ? ... lov ryb bol vtedy urcite oblubenou a vyhladavanou volnocasovou aktivitou :-P :-P ... ten text z nejakeho podradneho zdroja vobec nieje mystifikacia a snaha nasrat veriacim este viac do hlav ... vobec tam niesu veci povytrhane z kontextu a falosne implikacie zalozene na slovickareni :-) ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Netýkajú sa témy, ale boli to proste príklady. Tvojou logikou by sa jednoducho nemal nikto zaujímať v Číne o mývalov či iní zvieratá, lebo ľudské práve sú porušované.
mas pravdu ... neverim, lebo neviem akou metodou to testuju ... neverim, lebo mi nieje zivot laboratornej krysy tak drahy,ako vlastne zdravie a vlastne prostriedky na nakup bezpecnej kozemtiky / pracieho prasku / mydla / hocicoho
Sry, ale to sú len kecy. Ty nemáš ani šajnu (ostatne ako väčšina ľudí) ako sa testuje ten či onen výrobok, tá či hentá potravina...a konzumuješ, používaš, lebo jednoducho veríš, že keď sa to už dostalo na pult, tak to musí "fungovať".

Sry, ale argumenty typu: Načo niekto zachraňuje sliepky (psy, atď), keď si môže oplotiť pozemok a chovať ich tam na voľno, resp. načo sa niekto zúčastňuje misijných akcií v Afrike, veď si môže adoptovať pár černochov domov a vychovávať ich v blahobyte(príklad), mi prídu stupídne.

A Ježiša riešime v inej, príslušnej téme.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

nordkapp_pb napísal:ad biofarmy: ... ten priklad bol nadneseny, ale ilustraciu splnil - podmienky v labakoch su daleko lepsie kontrolovane ako na roznych biofarmach ... v nasich podmienkach sa ako som videl nijak neodlisuju od beznych fariem ... par druzstiev okolo nasho mesta je a chovaju tam ovce - kazdy den ich vyhanaju na pasu ... ine druzstva ( v podstate uplne rovnake ) ich tiez vyhanaju kazdy den na pasu ... iny rozdiel tam neni a napriek tomu su niektore z nich iba druzstva a ine biofarmy :-D :-D ... jedine ze by bol rozdiel v bacovi a jeho "ethical treatmente" :-D :-D
mozno si take nieco v tvojom okoli videl, ale co ja som na ZS casto cestovala autobusom, z okna sa dali krasne vidiet druzstva casto stavane nedaleko od cesty, kde mali zvierata "vybeh" v nejakej ohrade okolo budovy, kde ich bolo zavretych asi 10 na meter stvorcovy. A tiez sme ako decka chodili na druzstvo, kde pracovalamoja babka a nepamatam sa, zeby tam kravy a prasata niekedy navolno behali. Uz je to par rokov a pochybujem, za sa odvtedy nieco zmenilo.
Mne osobne sa bio hospodarstvo paci, lebo som par rokov pracovala v Rakusku a tam su toho plne media a obchody su plne bio vyrobkov. Fici to tam v plnom prude a klasicke druzstvo je uz pomaly prezitok. Lenze to chce pravdaze v prvom rade velku podporu statu, ktory chovatelom s realizaciou takej bio farmy v zaciatkoch pomoze, co je v takom skorumpovanom state ako je Slovensko, asi len sci-fi.
A argumenty typu, ze bio potraviny su velmi drahe a nikto to kupovat nebude, su blud. Je stale viac a viac ludi, ktori dbaju o svoje zdravie a nieco pre to aj robia a snazia sa kupovat potraviny bez tych vsetkych chmickych svinstiev. Aj ked je cena o nieco vyssia.

K tym cirkusom. Ako mozes tvrdit, ze zvierata v cirkuse su v pohode, lebo su tam od narodenia. Stale sa dostavaju do obehu videa, v ktorych je vidiet krute praktiky/co ty beries ako normalny zivotny styl cirkusovych zvierat/, ktore pri vycviku pouzivaju napriek tomu, ze roky presviedcaju verejnost o presnom opaku. Prave toto P.E.T.A. odhalila v jednom v najvacsich cirkusov sveta/tusim v Anglicku/, ktory sa oznacoval ako humanny cirkus a zvieratka si tam ziju ako v nebi. A mnoho cirkusov bolo po odhaleni tychto skutocnosti zavretych. Nikto nrtvrdi, ze tie zvierata sa maju vypustit do prirody, kde sa o seba nedokazu postarat. Su rozne rezervacie, rehabilitacne stanice a rance, kde sa ich radi ujmu a doziju tam.

Stale tu dokola omielate jednu aferu s vypustenymi fretkami/ci co to bolo/, ale tieto organizacie ako PETA alebo RSPCA.uk dosiahli svojou pracou urcite aj vela uspechov.
RCPCA/ http://www.rspca.org.uk /okrem ineho maju tiez svoje specialne policajne jednotky, ktore rocne zachrania desattisice tyranych, opustenych a tulavych zvierat. Pouzivaju praktiky v sulade so zakonom, zbieraju dokazy a mnoho pripadov dotiahnu az na sud.
A tu nejde len o nejake tulave macky, alebo bitych psov, ale pozatvarali cele farmy, kde zdochynali opustene zvierata zaziva, odhalili kvanta chovatelov psov na psie zapasy, kontroluju stav a podmienky prevazanych zvierat, spolupracuju s utulkami a rezervaciami, kam dovazaju zranene dive zvierata a ich zatulane mladata a potom ich vypustaju spat do prirody. Aj ked pravdaze kazdy takyto pripad sa da riesit aj inak - jedna gulka do hlavy a na gulas, ze? Ale su aj ludia, ktorych ta praca bavi a maju z toho ovela lepsi pocit, ako cele dni sediet niekde v kancli a zvacsovat stav svojho uctu.
Tieto organizacie funguju prevazne z dobrocinnych prispevkov a som presvedcena o tom, ze tie peniaze si najdu spravne miesto.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

pre mna nech sa zaujima, ale nech tym nemrda rozumy beznym ludom :-) ... existuje nieco ako priority ... a priority vacsiny, alebo nadradenej skupiny su dolezitejsie ... myslis teda ze je prioritnejsie hajit ludske prava alebo 15 000 myvalov ? ? ? ...

tak teraz si celu svoju taktiku hodil na mna ci co ? .. ja verim veciam, ktore kupujem prave preto ze boli na zivom organizme odskusane .. niesom ochotny verit nejakym volnomyslienkarom, ktori sa neunuvaju otestovat to co podavaju dalej :-) praveze ty veris v nejake falosne logo na obale a myslis ze eventualne zdravotne rizika ktore ti to moze priniest vyvazi dobry pocit ze nebola na zvieratach testovana nivea, iba jej zlozky :-D .. a nehovor o tom kto sajnu ma a kto nie ... uz dva krat som ta vyzval dohladat konkretny sposob rovnako efektivneho testovania ako na zvieratach, ale nechal si to tak ... preco ? nemas snad o takych veciach sajnu ? :-P

k unicefu a podobne som sa tiez vyjadril :-) ... ovsem je o moc dolezitejsie pomoct ludom ako zvieratam, preto to neporovnavaj (( a tento princip som uviedol s velkou nechutou, prave kvoli praktikam organizacii chraniacich trebars tych afrikancov )) ...

ja som Jezisa nezacal rieist, ja som neprisiel s fantastickymi hypotezami ..

// pryja

narazame na velmi dolezity aspekt - je mozne dochovat tolko masa kolko trh ziada na bio a eko farmach ? nieje ze ... aby mala kazda krava potrebny vybeh, tak by si musela obetovat aj vlastnu zahradku a kilo masa by nestalo 6 EUR, ale 16 :-) ...co trh ziada to aj dostane a diky bohu ze je to zatial este tak ...

ad. cirkusy ... ja som nikdy nepoprel ze existuju nejake cirkusy kde zvierata tyraju ... ale v beznom cirkuse proste tie zvirata urcity standart maju ... co je tyranie a co este nie o tom mozeme polemizovat a dojdeme k zaveru ze tyranie je vlastne kazda forma obmedzenia zvierata ... diky, take nazory neprosim ...

tak to kazdopadne, nech kazdy robi co ho bavi, ale nech nemrda do mojho legalenho biznisu, alebo zivotneho stylu, to je proste nepripustne :-) ... ked zavru niekoho kto zlamal psovi nohy a nechal ho tri tyzdne skapinat pri ceste v poriadku, ak na to nemal dost dobry dovod ... ak po nikom idu preto ze jeho kravy maju o 4 metre stvorcove mensi vybeh ako by mali mat tak to prosim nie :-) ... proste zas a znova sa dostavame k tomu ze zaujem zvierata proste nieje a nesmie byt vyssi ako zaujem cloveka :-) ... skoda ze toto v poslenom case liberalisti nechapu :-(

// text nepresiel gramatickou, ani stylistickou korekciou, tak na to tak aj hladte ... wuaaaah .. spat :-)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:narazame na velmi dolezity aspekt - je mozne dochovat tolko masa kolko trh ziada na bio a eko farmach ? nieje ze ... aby mala kazda krava potrebny vybeh, tak by si musela obetovat aj vlastnu zahradku a kilo masa by nestalo 6 EUR, ale 16 :-) ...co trh ziada to aj dostane a diky bohu ze je to zatial este tak ...
Neprehaanaj s tymi cenami. Par bio vyrobkov na nasom trhu je, hlavne mliecne vyrobky/napr.Kaufland/ a az taky cenovy rozdiel tam zase nie je. Ak ta to presvedci, tak ti to mozem niekedy nafotit :P Je mi jasne, ze cien masa sa taky proces dotkne najviac, ale zase na druhej strane, ked clovek obmedzi trochu jeho konzumaciu a nebude tlacit do hlavy bravcove 7 dni v tyzdni, tak to zdraviu len prospeje. Hlavne co sa tyka civilizacnych chorob. Kravy a prasata by sa chovali v mensom mnozstve a konzumovalo by sa viac hydiny a ryb.
nordkapp_pb napísal: praveze ty veris v nejake falosne logo na obale a myslis ze eventualne zdravotne rizika ktore ti to moze priniest vyvazi dobry pocit ze nebola na zvieratach testovana nivea, iba jej zlozky :-D
:sneaky: Dobre, dajme tomu, ze tam davaju nejake zlozky, ktore boli kedysi testovane na zvieratach, ale tam sa to aj konci, lebo netestuju vyrobky dalej, pouzivaju stale tie iste zakladne zlozky. Cize par zvierat si nieco vytrpelo, ale namaju potrebu v tom pokracovat a robit kopu zbytocnych a nazmyselnych testov len pre istotu s hotovymi vyrobkami. Tak to vidim ja.
nordkapp_pb napísal:uz dva krat som ta vyzval dohladat konkretny sposob rovnako efektivneho testovania ako na zvieratach, ale nechal si to tak ... preco ? nemas snad o takych veciach sajnu ? :-P
Mozem ti odpovedat za neho? Taky isty sposob, aky pouzivju firmy na zozname "non tested on animals" Ak to dokaze 50 firiem a funguje to, tak to dokazu aj tie ostatne, ak by chceli . A v tom je ten problem.

nordkapp_pb napísal:proste zas a znova sa dostavame k tomu ze zaujem zvierata proste nieje a nesmie byt vyssi ako zaujem cloveka :-)
Podla mna tu o zaujmy zvierat v ziadnom pripade nejde, lebo oni o nicom nerozhoduju. Stale su to len zaujmy cloveka/ludi/, aby sa obmedzilo ich tyranie. :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ad bio vyrobky ... je rozdiel bio a bio vyrobok :-) mozem robit bio syr z mlieka krav, ktore maju vybeh jak blava ... mozem ale chovat kravy v nehostinnych podmienkach, ale ked z ich mlieka spravym syr do ktoreho nedam urcite konzervanty, tak to mozem tiez volat bio syr :-) :-) takze neverit slepo vsetkemu :-) ... (( a pozor, podla niektorych jezisovi ryby nebrali, tak som skepticky ohladom ich vyssej konzumacie :-P :-P :-P )) .. navyse potom zas budu lezat v zaludku chovy ryb a hydiny a tie sa vazne nedaju na obzivu v meradle firiem chovat ako "bio" :-) :-)

... inak k tomu som sa uz vyjadroval ... predsa aj ta zla kompánia ked uz raz otestuje nieco, tak to nebude testovat kazdy den len pre zabavu .. to uz vazne smeruje k tomu divnemu pohladu na vec, ze "vedci testuju na zvieratach pre zabavu" :-) :-)

... ja ale niesom ochotny dat o 20% viac za kvalitativne rovnaky sampon o ktorom defakto neviem ako sa sprava v kontakte s zivym organizmom :-) ... a k celemu zoznamu tu uz vyjadrenie bolo - to ze netestuju konecny vyrobok na zvieratach neznamena ze netestuju jeho zlozky :-) ...

... ved to je v poriadku, pokial niekto nepovazuje za tyranie hociaku vtákovinu, alebo naopak velmi dolezite testy a pod. ... a prave taki tito ochranari su :-)
hughito
Redeemer
Redeemer

No to si už dosť mimo s tými prioritami, väčšina ľudí aj tak nevie, že tie krásne rifle, ktoré si kúpili, šili 14-ročné čínske deti. Opakujem, nemôžeš nariaďovať ľuďom sféru ich pôsobnosti a aktivizmu. V tomto určovať niečo viac dôležité, dôležitejšie a najdôležitejšie je blbosť.
niesom ochotny verit nejakym volnomyslienkarom, ktori sa neunuvaju otestovat to co podavaju dalej :-) praveze ty veris v nejake falosne logo na obale a myslis ze eventualne zdravotne rizika ktore ti to moze priniest vyvazi dobry pocit ze nebola na zvieratach
Ty tu stále nelogicky argumentuješ týmto tvojím chybným logickým úsudkom, ale radšej nájdi taký príklad, kedy sa výrobok netestovaný na zvieratách ukázal ako zdravotne závadný, dokiaľ tu taký dôkaz nepredostrieš, zostaneš pri nezmyselnom tliachaní (a takisto nechápem, prečo by som ti ja mal hľadať ten spôsob, ako sa to testuje, to na výsledku nemení nič).

Neviem čo tu furt omieľaš tie zložky výrobku a nejakú Niveu, tuším si to zle pochopil.

Podľa mňa sú dôležité všetky tieto aktivity ktoré niekoho ochraňujú (ľudí, zvieratá, životné prostredie). Opakujem, nerád by som sa púšťal do nejakého zostavovania rebríčkov čo je NAJdôležitejšie a podľa toho súdil tu danú aktivitu, to mi príde absurdné.
ja som Jezisa nezacal rieist, ja som neprisiel s fantastickymi hypotezami ..
Ale vyvodzuješ závery, ktoré sú čisto subjektívne, radšej podaj nejaký dôkaz, podľa ktorého môžeš označiť to, čo som tu poslal za fantastické a nezmyselné, inak opäť zostaneš iba pri prázdnych rečiach o ktorých si síce presvedčený, že sú pravdivé, ale nemáš to ničím podložené.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tak ja mam podla teba prazdne reci, ale sam ma chces parzdnymi recami presvedcit ze mas pravdu ? ? ? nieje prave toto pripad tej chybnej logiky ? :-P ...

nemozem nikomu nariadovat sferu aktivizmu, ale mozem nariadovat (nie priamo ja ale stat), ze niektore formy aktivizmu su zle, lebo su trestne ... a to je proste vyssi princip :-)

ty sa snazis dostat k niecomu inemu, len aby si nemusel pripustit, ze sa proste neda rovnako efektivne zabezpecit nezavadnost produktov bez testovania na zvieratach ... tak o com ako potom ? ... ja chcem iba vediet AKO ? ako sa da nieco otestovat bez toho aby som to preplatil a bolo to rovnako bezpecne ? ? ? da sa to testovat na dobrovolnikoch ? na detoch ? na stromoch ? ked ty nevies ako, tak naco ti budem hladat pripady kedy sa niekomu nieco stalo z vyrobkov, ktore boli opatrene nejako nicnehovoriacou nalepkou (teda ani nevieme ci boli alebo neboli testovane na zvieratach ) :-) ... a k tomu sa dostavam uz asi 315ty krat a kludne to preberem aj 428my, lebo samizda nechapes ze bez testovania nieje nic .. ani jedna firma, ktora investovala do vyvoja a neobslahla iba tak nieco od niekoho si nedovoli pustit na trh nieco co nebolo nalezite odskusane :-)

nato aby som to ja zle pochopil si musel teda ty uviest zly zdroj :-) pretoze to tam bolo jasne napisane ze "animal friendly" nalepku mozu dostat aj vyrobky ktore sice neboli testovane na zvieratach ako komplet, ale po zlozkach kludne mohli byt ... kazdy to tu chape, iba ty nie ? ... mam to brat tak, ze to pises neustale do poctu iba zo snahy vykonstruovat tu moju neznalost ? ? ? :-P

povedz mi jedno ... co je ciste subjektivne na tom ze Jezisovi najblizzsi boli rybari ? teda lovili ryby ? a ked lovili ryby, tak asi nie rekreacne ako dneska Lojzo Háček na priehrade v Hornej Dolnej :-) ...

ty proste do kazdeho jedneho odstavca tvojho textu musis zakomponovat nieco cim ma chces zhodit .. stale tu narazas na to ze mam nieco zle nastudovane, ze som nieco nepochopil, ze si myslim ze mam pravdu a podobne .. ale kde beres tu istotu ze ty si ten "spravny mesias" ? :-) ...
hughito
Redeemer
Redeemer

nordkapp_pb:
ze niektore formy aktivizmu su zle, lebo su trestne ... a to je proste vyssi princip
Takže napríklad posledný náckovská demonštrácia v Drážďanoch, ktorá skončila absolútnym fiaskom len preto, že antifašisti "porušili zákon" a zablokovali všetky ulice a pravorukí jednoducho nemali kam ísť, bola správna, lebo bola riadne nahlásená a naopak, blokáda bola nenahlásená, čiže trestná.

Kód: Vybrať všetko

Antifašistická opozice by nad neonacistickou lůzou těžko mohla vyhrát, pokud by lidé neporušili zákon a nesešli se v tak hojném počtu, přestože jejich demonstrace byla ilegální a policie je vyzvala k odchodu. Naštěstí tentokrát zvítězil racionální a pragmatický přístup nad slepou úctou k nesmyslným zákonům. 
Ja chápem, že práva ľudí sú v nejakom pomyselnom rebríčku najvyššie, lebo ide predsa o človeka, ale dehonestovať nejaké akcie za záchranu zvierat v Číne, alebo kdekoľvek inde, "len" preto, že sú tam porušované aj práva ľudí, mi príde jednoducho ako chybné a nesprávne uvažovanie.
Dúfam, že si ma už pochopil, jednoducho niekedy je potreba porušiť "zákon", aby sa spravila dobrá vec, takisto napríklad Povstanie v 44-tom bolo "protištátne", ale muselo sa "spraviť.
Túto vec už považujem za uzavretú.
len aby si nemusel pripustit, ze sa proste neda rovnako efektivne zabezpecit nezavadnost produktov bez testovania na zvieratach
Toto svoje tvrdenie si stále nijako nepodložil, ani nedokázal, takže sa v podstate nie je o čom baviť.

K tej tvojej otázke ako.
Vidno, že si ten pôvodný link ani veľmi nečítal, lebo si tam mal odkaz na web, kde más napísané všetko, ohľadne toho: http://www.netestovanonazviratech.cz/al ... ratech.htm

Mohol by si sa vyjadriť aj k tomuto, určite si od roku 2013 nekúpiš žiadny výrobok (kozmetický) z EÚ, že ?

Od března 2009 platí v EU zákaz testování kosmetiky na zvířatech. Z tohoto zákazu však existují tři výjimky - tři typy testů (pro něž jsou a budou používána značná množství zvířat). Až v roce 2013 tedy bude zákaz úplný a bude se týkat i obchodování s kosmetikou testovanou na zvířatech.

V dalších zemích v Evropě a po celém světě testování kosmetiky na zvířatech nadále probíhá. Výrobky testované na zvířatech nebo obsahující složky tímto způsobem otestované tak stále tvoří velkou část nabídky na našem trhu. Nápisy na obalech, prohlašující, že výrobky nebyly testovány na zvířatech sice mohou být pravdivé, ale pouze ve vztahu k hotovému výrobku, ne k jednotlivým složkám.
K tomuto už nie je viac čo dodať.
nato aby som to ja zle pochopil si musel teda ty uviest zly zdroj :-) pretoze to tam bolo jasne napisane ze "animal friendly" nalepku mozu dostat aj vyrobky ktore sice neboli testovane na zvieratach ako komplet, ale po zlozkach kludne mohli byt ... kazdy to tu chape, iba ty nie ?

Ako sa v nich však vyznať? Mnoho firiem sa síce chváli, že netestuje hotové výrobky, ale veselo testujú mnohé ich zložky. Produkt tak nemožno označiť za skutočne “netestovaný na zvieratách”!
A ? Ja som tu ale nehovoril o tomto, ale o tom certifikáte HCS, o ktorom práve pojednáva aj ten link, ktorý okrem tohto upozorňuje aj na to, čo mi tu stále dookola omieľaš ty (že niektoré značky sa prezentujú ako Animal také a onaké, ale tie jednotlivé zložky na zvieratách testujú).
povedz mi jedno ... co je ciste subjektivne na tom ze Jezisovi najblizzsi boli rybari ? teda lovili ryby ? a ked lovili ryby, tak asi nie rekreacne ako dneska Lojzo Háček na priehrade v Hornej Dolnej
To by ma zaujímalo, ako si vydedukoval, že keď Ježišovi najbližší boli rybári, že ich aj on musel jesť ? :roll:
To ako keby som bol ja vegetarián, ale môj dedko by mal statok a tatko by bol rybár a nejaký chytrolín by vydedukoval, že práve kvôli týmto skutočnostiam ja predsa vegetarián nemôžem byť.
ty proste do kazdeho jedneho odstavca tvojho textu musis zakomponovat nieco cim ma chces zhodit .. stale tu narazas na to ze mam nieco zle nastudovane, ze som nieco nepochopil, ze si myslim ze mam pravdu a podobne .. ale kde beres tu istotu ze ty si ten "spravny mesias" ?
Ja ťa nechcem a ani nemám potrebu zhadzovať, ale niektoré veci si zjavne nepobral. A taktiež nikde neberiem istotu žiadneho môjho mesiášstva. :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

co sem pleties nackov ? komu vadi nejaky ich pochod ? maju take iste pravi vyjadrit svoj nazor ako ty .. svojim pochodom niekomu nevadia :-) ... viac ale v prislusnych temach tu na fore :-)

ked uz tu tahas povstanie, tak to je dobra vec v zaujme ludi a nie proti ich zaujmom :-) ...

velmi zaujimave je to testovanie na placente .. ostatne su vsak bud nezmyselne drahe alebo nezmyselne uzkoprofilove :-)

zial bohu nas zivot podlieha zmrdskym pravidlam, ktore su tvorene casto nekompetentnou sebrankou eurokomisarov a nadsencov ... preto podporime import kozmetiky zo zemi, kde sa testovat moze, cize vyvoj produktu je lacnejsi, co sa na koncovej cene chtiac nechtiac podpise ... bravoooo - zachranili sme 50 000 laboratornych krys rocne (bez ohladu na to aky je ich reprodukcny cyklus a bez ohladu na to, ze tieto zvierata to neochrani, lebo vobec nebudu - naco budu komu lab. krysy, ked sa nebude testovat ? ) ...

do coho sa tu zamotavas , jezis bol clovek z ludu a velky vzor, nemyslis ze by v tej najznamejsiej fantasy knizke nebola zmienka o tom ako sa mu chceli vsetci podobat a tak zanechali rybarcenie a dali sa na rolnictvo ? ? ? ... preco je symbolom obeta baranka a nie hlavkovej kapusty ? :-) :-) .. fakt to nechaj radsej do prislusnej temy ty teolog a historik :-) :-)

nie ty nemas ziadny zaujem, ale napriek tomu som to podla tvojho certifikovaneho nazoru nepobral :-) kolko si ty toho pobral z toho co pisem ja ? pramalo, lebo neustale zpochybnujes veci na ktore odkazujem a sam musis vediet ako funguju ... teda zakony, ekonomicke procesy a pohlad spotrebitela :-) :-) .... to ze ty mas pocit ze treba vsetky zvieratka zachranit, neznamena ze je to spravne, ale o tom sme uz hovorili ze ? :-d :-D
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:a pozor, podla niektorych jezisovi ryby nebrali, tak som skepticky ohladom ich vyssej konzumacie :-P :-P :-P )) .. navyse potom zas budu lezat v zaludku chovy ryb a hydiny a tie sa vazne nedaju na obzivu v meradle firiem chovat ako "bio" :-) :-)
S Jezisovym jedalnym listkom na mna nechod, to tlac do hlavy niekomu inemu :smt069

Sliepkam staci len tak malo - kus sena pod rit a ked aj nie vybeh na cerstvom vyduchu, tak aspon v hale. To je taka zlata stredna cesta A to by som dopriala hlavne tym husiam, co sa v Madarsku vo velkom chovaju a krmia az do zblaznenia cez kovove trubice rovno do zaludka. Mi povedz, ze je na tom nieco humanne. Tak, ako je pre cloveka prirodzene jast maso, tak isto je pre hydinu aj dobytok prirodzene zrat travu. To ludia stavaju zakony prirody na hlavu.

K tym rybam, tu nejaky extra prehlad nemam o ich chove, ale urcite by sa mhol zrusit predvianocny predaj zivych kaprov. Spominam si este z detstva, ze kapre v tych kadiach plavali a dnes su uz len nahadzane jedna na druhej, kolkorazy viac ryb ako vody. Ak chce niekto zivu rybu, nech sa paci - kup si rybarsky listok a chod si ju sam ulovit. A hned mas bio rybu :D

A prave na dosiahnutie takychto zmien su tu uz spominane organizacie, o ktorych sa tu bavime.
Urcite nie su vsetky ich praktiky v norme, ale bordel je predsa vsade. Ktora institucia robi svoju pracu dokonale? Same kauzy a korupcia. Tak co cakas od nejakych ochranarov zvierat? Ze budu starocia fungovat bez jedineho preslapu?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ano to nasilne krmenie nieje tri krat humanne, ale je to o tom co ziada trh .. trh ziada hus ktora ma aspon 3 kg ... takto ju dochovaju na 3kg za par mesiacov a nie za rok :-) teda zisky idu hore a ceny tlacia dole ... z pohladu trhu idealne :-) :-)

... to iste co vyssie ... ked dochovas viac kaprov a viac ich dovezies na jeden krat tak usetris na nakladoch ... keby sme mali vsetci cas ist si chytit kapra do aspon tak cistej vody aka je v umelych chovoch, tak by svet vyzeral inak :-) :-) navyse by sa ochranarom znepacilo ze sa lovi vela kaprov vo volnej prirode :-D a je po bio rybe a po rybe ako takej :-D :-D ...

... su to proste chovne zvierata, sluzia nam :-)

... ine organizacie maju obcas aspon snahu svoje nelegalne konanie zakryt a nie sa nim este aj chvalit :-) :-) ...
hughito
Redeemer
Redeemer

co sem pleties nackov ? komu vadi nejaky ich pochod ? maju take iste pravi vyjadrit svoj nazor ako ty .. svojim pochodom niekomu nevadia :-) ... viac ale v prislusnych temach tu na fore
To bol príklad na to, že niektoré dobré veci sa nedajú robiť v medziach zákona, toť vsjo.
velmi zaujimave je to testovanie na placente .. ostatne su vsak bud nezmyselne drahe alebo nezmyselne uzkoprofilove
No, ďakujem, že ma posmešne označuješ za "teológa a historika", takže, ja si ťa dovolím rovnako posmešne označiť za biológa, určite sa v tejto sfére veľmi vyznáš, keď si to tak šmahom ruky zhodnotil.
Chcel si vedieť tie spôsoby? Chcel. Videl si? Videl. Fungujú? Fungujú. Dá sa to robiť bez zvierat? Dá. Čo chceš viac? Čo tu dokazuješ? Tvoju absolútnu neúctu k zvieraciemu životu? Navyše, kozmetika testovaná na zvieratách bude v EÚ zakázaná, ako som už spomínal, tak dúfam, že budeš nakupovať kozmetiku mimo EÚ zóny, aby tých debilných zviera mohlo pokapať čo najviac, však čo, je to len tovar slúžiaci pre človeka, obyčajná vec.

Laboratórne krysy sa môžu kľudne používať na testovanie liekov, čo je podľa mňa dôležitejšia vec, ako nejaký pridrbaný gélík na hubu.

Poslednýkrát k tomu Ježivovi, ja som chcel navodiť len diskusiu na túto tému, lebo ste ma tak krásne prvotne zrušili v naivnom presvedčení o svojej neexistujúcej pravde, ktorú ste mi zatiaľ nedokázali.
Úprimne, mne je totálne jedlo, či Ježiš jedol ryby, trávu alebo pizzu, ja som tu len chcel dokázať, že v istých kruhoch sa o tejto téme diskutuje a zatiaľ nie je "rozhodnuté" o tom, kto má pravdu (ak vôbec nejaká je, lebo čo sa týka týchto biblických "vecí", som veľmi skeptický).

No ak je podľa teba správne iba to, čo určuje trh a ekonomický proces, tak nie je o čom...
Napísať odpoveď