baccardi42 napísal:--hehe,som vedle,ze mi tu Poistnu pripomenies...nema to vela spolocne s praxou,su to len teoreticke ratacky....
no ale k teme...
takze moj nazor,ze kazdy klient je samostatna jednotka,a teda neexistuje jeden nalinkovany sposob ako urobit zivotnu poistku...
z mojich skusenosti inac sa poistuje podnikatel,clovek ktory potrebuje splacat hypoteku a "normalny,bezny" clovek...
co sa tyka konkretnych veci,tak si myslim,ze dolezite je kvalitne poistenie Trvalych Nasledkov Urazu (TNU),z mojho pohladu minimalne na 1 milion,ci uz s progresiou alebo bez....poistenie na smrt-to je rozne,podla klienta,mladeho chalana bez rodiny netreba poistovat na milion,kedze sa to da zmenit casom...ale Podnikatela alebo trebars cloveka splacajuceho hypoteku by som poistil aspon na vysku uveru...to je moj skromny nazor...
co tvoje skusenosti?
ano som potvora, vyzdvihol si to ako svoju vyhodu, tak som ti dal priestor ju využiť, a ty si teraz vlastne povedal že je to zbytočne.. že je to len nepoužitelna teoria..
skôr som mal na mysli na čo si dať pozor pri poistných produktoch, nie nastavenie poistných sum.. samozrejme každe riziko má svoje špecifiká a základne mantinely.. to každy priemerne inteligentny človek po chvíle uvah a zrataní zakladných poznatkov zvladne..
takže znova zopakujem otázku, na čo je dôležité si dať pozor pri životnom poistení, aké su základné odlišnosti v prístupe poisťovní, čo to môže znamenať pre klienta.
PS o tom čo treba poistovať alebo netreba by sa viedli siahodlhe debaty a zaver by nebol jednoznačny.. ja tvrdim že su tzv. zakladne rizika, ktoré predstavujú najvačšie ohrozenie života človeka - života ponimam ako štandard, zvyklosti, navyky.. a potom nasledujú tzv. doplnkové, ktoré môžu viac či menej ovplyvnit,