OVB - skusenosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ako poznate spolocnost OVB?

Mam s nimi dobru/-e skusenost/-i
67
20%
Nemam s nimi dobru/-e skusenost/-i
112
33%
Nemam s nimi ziadnu skusenost / nepoznam ich
156
47%

Celkom hlasov: 335

Palo22
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Palo22 »

Holubar napísal:Palo22 na hrad :) ING konto ako eso v rukave financnych poradcov, to ste vyhrali :lol:
nechcem tam.. tam je zima a fuči..

ing konto je v pohode produkt, myslím ze vhodny pre vačšinu ludi, vhodny myslím zameraním, i ked su produkty s vhodnejším nastavením...
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

A tam je ten zadrhel. Napr. uz pri porovnani eMAX, co ponuka mBank a ING konto. Rozdiel je mozno desatina percenta v prospech ING, akurat ze co sa tyka pouzitelnosti jednoznacne vyhrava eMax...no to sa od pracovnika OVB asi nikto nedozvie, lebo mBank neplati OVB za dealerstvo.
Palo22
Amateur
Amateur

Holubar napísal:A tam je ten zadrhel. Napr. uz pri porovnani eMAX, co ponuka mBank a ING konto. Rozdiel je mozno desatina percenta v prospech ING, akurat ze co sa tyka pouzitelnosti jednoznacne vyhrava eMax...no to sa od pracovnika OVB asi nikto nedozvie, lebo mBank neplati OVB za dealerstvo.
pozri sa aj po iad depozitne zaistené konto.. jedina nevyhoda vysoký prvotný vklad - min. 50 tis.. ale nik nepovedal ze ssa na druhy den nedaju vybrat.. :lol: moj nazor ale je , že najvačším prínosom danej skupiny produktov je to ze ich človek začne využívať a separuje peniaze, nie to či donesie o desatinku či dve viac, alebo menej..
NumBer_One
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

bože :D

Príspevok od používateľa NumBer_One »

bože ľudia :D nemôžem z vás poniektorích:D, ale jedno je jasné, kto nepozná filozofiu firmy OVB Allfinaz tak stále bude tvrdiť svoje :) peace

p.s: OVB-áci nikoho nepresviedčajú ani nenútia ale ponúkajú :)
Palo22
Amateur
Amateur

Re: bože :D

NumBer_One napísal:bože ľudia :D nemôžem z vás poniektorích:D, ale jedno je jasné, kto nepozná filozofiu firmy OVB Allfinaz tak stále bude tvrdiť svoje :) peace

p.s: OVB-áci nikoho nepresviedčajú ani nenútia ale ponúkajú :)
NO JO NEPOCHOPENíM SA OBHAJUJú, všetci čo od nich odišli su neschopný atd. a k tomu nenúteniu, no by som ti to nechal vysvetlit pár ludom ze ako to nenutenie vyzera.. resp. ked to čo vačšina robí je nenutenie, ako by vyzeralo nutenie :lol:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ako som rád, že som zatiaľ narazil len na slušného ovb-áka, ktorý ma do ničoho nenútil, dokonca ponúkol aj produkty z firiem, s ktorými nemajú uzavreté zmulvy - nič by za moju zmluvu nedostal a mal len starosti navyše... proste aj finančných poradcov si treba vyberať...
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

nedavno som bol na jednom vyberovom konani...
tu su poziadavky, ktore boli na kandidata

nazov pozicie - OBCHODNOMARKETINGOVY PRACOVNIK!!!

poziadavky

Požadované vzdelanie
Jazykové znalosti:
Anglický jazyk - mierne pokročilý alebo Nemecký jazyk - mierne pokročilý alebo Ruský jazyk - základy

Počítačové znalosti - používateľ:
Microsoft Word - expert
Microsoft Excel - expert
Microsoft PowerPoint - expert
Internet (e-mail, www) - pokročilý
Používateľ MS Windows - pokročilý
Vodičský preukaz
B
Pozícia vhodná pre absolventa
Áno
Ďalšie požiadavky na kandidáta
* Analytické myslenie, zmysel pre kariéru
* Bezúhonnosť, spoločenské vystupovanie
* Ochota učiť sa a rásť v danej oblasti
* Komunikatívnosť, kreativita a flexibilita
* Obchodné a prezentačné zručnosti
* Tímový hráč, osobná motivácia a pracovitosť
+ vysoké pracovné nasadenie, flexibilita

prisiel som tam, samozrejme ma zacali oblbovat pristupmi nesmrtelnikov do bankovych institucii atd...
a ktoze to bol? OVB :]
tetuske som povedal, ze keby uviedla do inzeratu nazov spolocnosti, urcite by mi usetrila benzin, presne tak ako mnohym ostatnym ludom.
Vstal som a bez slova som odisiel...
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Expert v exceli :D to sa v OVB urcite zide
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Co ty vies, mozno zavadzaju nove metody, kde budu porovnavat "poradcovia" sucasne riesenia s OVB rieseniami v prehladnej tabulke :D
baccardi42
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa baccardi42 »

Palo22 napísal:napr. vyššie náklady umorovacie, navýšený koeficient.. atd. nikdy som to podrobne neporovnaval.
to je pekne,ze pouzijes odborne vyrazy,aj ja mam za sebou semestre Poistnej matematiky a viem,ako sa umoruje a rataju poistky aj bez kalkulaciek poistnych spolocnosti....ale ked uz si to otvoril,tak ma pouc...

ING konto samozrejme sluzi na odkladanie a nie na zarabanie, na to aby clovek po polroku zistil,ze este ma odlozencyh par tisic...co by dovtedy nerobil...a to je ten prinos poradcu,kedze ING konto,je provizne nulove...
Ano,konto od poradcu je rovnake ako konto uzavrete cez internet,alebo v pobocke ale zatial som nepocul o vela ludoch,ktori si ho uzavreli sami,pretoze jednoducho o nom nevedeli,alebo sa o to nezaujimali...

takze podme komunikovat vecne...
Palo22
Amateur
Amateur

baccardi42 napísal:to je pekne,ze pouzijes odborne vyrazy,aj ja mam za sebou semestre Poistnej matematiky a viem,ako sa umoruje a rataju poistky aj bez kalkulaciek poistnych spolocnosti....ale ked uz si to otvoril,tak ma pouc...
takze podme komunikovat vecne...
super, si voči mne vo vyhode, ja mam len par semestrov štatistiky ktoru som nemal rad. ale to je jedno. čo sa týka odborných pojmov, ospravedlnujem sa, pre mna su vlastne, preto ich neberiem ako odborné, vdaka za pripomienku

čo sa týka konkretných príkladov, ako som písal, nemam konkretne porovnania, v jednotlivých produktoch a odlišnostiach, ale čo som sa bavil s ludmi aj z poisťovní, potvrdili mi že sú rozdiely v poistných podmienkach logovaných zmluv.. stačí maly rozdiel v poplatku za správu poistenia z a ono sa to nabalí.. prvé čo mi napadá, nie je síce poistka ale fondy správcu wiof tzv. class B, ktoré mali nulový vstupný poplatok a tak ich poradcovia radi predávali, len uz neupozornili klienta ze dané fondy maju poplatok za spravu a depozit niekolko násobne vyšší, a tak po pár rokoch zaplatia daleko viac ako v prípade ak by zaplatili len vstupny poplatok napr..

čo sa týka kalkulačie poistovní, je to len marketingový nástroj, preto to tak treba brať a uvedomit si, .. dufam ze som ti zodpovedal to na čo si sa pytal.. PS: nie som vševedko a ani neviem všetko, prezentujem určitý názor, ktorý mám po tých par piatkoch na trhu.
baccardi42
Light Expert
Light Expert

Palo22 napísal:
prvé čo mi napadá, nie je síce poistka ale fondy správcu wiof tzv. class B, ktoré mali nulový vstupný poplatok a tak ich poradcovia radi predávali, len uz neupozornili klienta ze dané fondy maju poplatok za spravu a depozit niekolko násobne vyšší, a tak po pár rokoch zaplatia daleko viac ako v prípade ak by zaplatili len vstupny poplatok napr..
.
Kazda spravcovska spolocnost chce mat podiel na zisku,t.j. vstupny,vystupny alebo spravcovske poplatky budu vzdy, len su vacsinou inak prerozdelovane.
Na druhej strane je to chyba poradcu,pretoze ak uz klient chce investovat do fondov,tak si iste uvedomuje,ze poplatky tam musia byt,a teda poradca to musi spravne odkomunikovat,pripadne mu najst fond na mieru...co sa tyka rizika,portfolia,vykonnosti a poplatkov..
pretoze takmyto sposobom moze prist o doveru klienta a dalsich ludi a to uz potom nieje poradenstvo...
Palo22
Amateur
Amateur

baccardi42 napísal:Kazda spravcovska spolocnost chce mat podiel na zisku,t.j. vstupny,vystupny alebo spravcovske poplatky budu vzdy, len su vacsinou inak prerozdelovane.
Na druhej strane je to chyba poradcu,pretoze ak uz klient chce investovat do fondov,tak si iste uvedomuje,ze poplatky tam musia byt,a teda poradca to musi spravne odkomunikovat,pripadne mu najst fond na mieru...co sa tyka rizika,portfolia,vykonnosti a poplatkov..
pretoze takmyto sposobom moze prist o doveru klienta a dalsich ludi a to uz potom nieje poradenstvo...
to je všetko v poriadku. šak preto aj kvantum poradcom stratilo dôveru.. otázka je kolko z nich čítalo státut fondu a hladalo kde vobec môže byť hačik.. odhliadajuc od toho že fondy wiof distribuované na SR boli nabalené o x poplatkov medzičlankov navyše..

//autoeditácia príspevku ( 03 Feb 2009, 9:12 )
ale odbehli sme od témy, podme spat, čo je teda z Tvojho pohladu, aj s detailnym poznaním poistnej matematiky dôležite pri životnom poistení pre klienta teda?
baccardi42
Light Expert
Light Expert

Palo22 napísal: ale odbehli sme od témy, podme spat, čo je teda z Tvojho pohladu, aj s detailnym poznaním poistnej matematiky dôležite pri životnom poistení pre klienta teda?
--hehe,som vedle,ze mi tu Poistnu pripomenies...nema to vela spolocne s praxou,su to len teoreticke ratacky....

no ale k teme...
takze moj nazor,ze kazdy klient je samostatna jednotka,a teda neexistuje jeden nalinkovany sposob ako urobit zivotnu poistku...
z mojich skusenosti inac sa poistuje podnikatel,clovek ktory potrebuje splacat hypoteku a "normalny,bezny" clovek...
co sa tyka konkretnych veci,tak si myslim,ze dolezite je kvalitne poistenie Trvalych Nasledkov Urazu (TNU),z mojho pohladu minimalne na 1 milion,ci uz s progresiou alebo bez....poistenie na smrt-to je rozne,podla klienta,mladeho chalana bez rodiny netreba poistovat na milion,kedze sa to da zmenit casom...ale Podnikatela alebo trebars cloveka splacajuceho hypoteku by som poistil aspon na vysku uveru...to je moj skromny nazor...

co tvoje skusenosti?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Holubar napísal:Expert v exceli :D to sa v OVB urcite zide
co myslis, kam si zapisuju telefonne cisla ktore ziskaju? :lol: :lol:
Palo22
Amateur
Amateur

baccardi42 napísal:--hehe,som vedle,ze mi tu Poistnu pripomenies...nema to vela spolocne s praxou,su to len teoreticke ratacky....

no ale k teme...
takze moj nazor,ze kazdy klient je samostatna jednotka,a teda neexistuje jeden nalinkovany sposob ako urobit zivotnu poistku...
z mojich skusenosti inac sa poistuje podnikatel,clovek ktory potrebuje splacat hypoteku a "normalny,bezny" clovek...
co sa tyka konkretnych veci,tak si myslim,ze dolezite je kvalitne poistenie Trvalych Nasledkov Urazu (TNU),z mojho pohladu minimalne na 1 milion,ci uz s progresiou alebo bez....poistenie na smrt-to je rozne,podla klienta,mladeho chalana bez rodiny netreba poistovat na milion,kedze sa to da zmenit casom...ale Podnikatela alebo trebars cloveka splacajuceho hypoteku by som poistil aspon na vysku uveru...to je moj skromny nazor...

co tvoje skusenosti?
ano som potvora, vyzdvihol si to ako svoju vyhodu, tak som ti dal priestor ju využiť, a ty si teraz vlastne povedal že je to zbytočne.. že je to len nepoužitelna teoria..

skôr som mal na mysli na čo si dať pozor pri poistných produktoch, nie nastavenie poistných sum.. samozrejme každe riziko má svoje špecifiká a základne mantinely.. to každy priemerne inteligentny človek po chvíle uvah a zrataní zakladných poznatkov zvladne..

takže znova zopakujem otázku, na čo je dôležité si dať pozor pri životnom poistení, aké su základné odlišnosti v prístupe poisťovní, čo to môže znamenať pre klienta.

PS o tom čo treba poistovať alebo netreba by sa viedli siahodlhe debaty a zaver by nebol jednoznačny.. ja tvrdim že su tzv. zakladne rizika, ktoré predstavujú najvačšie ohrozenie života človeka - života ponimam ako štandard, zvyklosti, navyky.. a potom nasledujú tzv. doplnkové, ktoré môžu viac či menej ovplyvnit,
NumBer_One
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NumBer_One »

Palo22 napísal:NO JO NEPOCHOPENíM SA OBHAJUJú, všetci čo od nich odišli su neschopný atd. a k tomu nenúteniu, no by som ti to nechal vysvetlit pár ludom ze ako to nenutenie vyzera.. resp. ked to čo vačšina robí je nenutenie, ako by vyzeralo nutenie :lol:
no bože môžem ja zato že ľuďia su finančne negramotný a potom jojčia že nemajú peniaze keď potrebujú? práve preto sme tu!!!

pozri ja svojcih klientov do ničoho nenútim, iba im vysvetlím ako môžeme spoločne vyriešiť jeho problém a ak nemá záujem tak sa nič nedeje. Nechce, nechce. Nebudem ho predsa nútiť robiť veci za neho!
Palo22
Amateur
Amateur

NumBer_One napísal:no bože môžem ja zato že ľuďia su finančne negramotný a potom jojčia že nemajú peniaze keď potrebujú? práve preto sme tu!!!

pozri ja svojcih klientov do ničoho nenútim, iba im vysvetlím ako môžeme spoločne vyriešiť jeho problém a ak nemá záujem tak sa nič nedeje. Nechce, nechce. Nebudem ho predsa nútiť robiť veci za neho!
k tomu ti poviem len tolko, kazdy si zodpoveda za svoju prácu a bude si za nu zodpovedat sam..
baccardi42
Light Expert
Light Expert

--------takže znova zopakujem otázku, na čo je dôležité si dať pozor pri životnom poistení, aké su základné odlišnosti v prístupe poisťovní, čo to môže znamenať pre klienta.

PS o tom čo treba poistovať alebo netreba by sa viedli siahodlhe debaty a zaver by nebol jednoznačny.. ja tvrdim že su tzv. zakladne rizika, ktoré predstavujú najvačšie ohrozenie života človeka - života ponimam ako štandard, zvyklosti, navyky.. a potom nasledujú tzv. doplnkové, ktoré môžu viac či menej ovplyvnit,--------

takze asi som nepochopil,co chces pocut...a stale nerozumiem tvojej otazke,chces ma dotlacit do toho aby som zaujal nejake stanovisko voci nejakej poistovni??
alebo chces aby som zacal menovat,ktora poistovna ma ake produkty a podpoistenia??
to tu mam viest siahodlhe diskusie o tom,ci su lepsie CNL v Poistovni A alebo pripoistenie Zlomenin a Popalenin v Poistovni B??? (trebars)
alebo ideme rozoberat rizikove skupiny jednotlivych spolocnosti...stale nerozumiem...
Palo22
Amateur
Amateur

na čo si dať pozor, napr. že je rozdiel v prístupe medzi poistením smrti a poistením smrti pri plnení poistnej udalosti, rozdiel v plnení môže byť velmi vysoký. napr. ze pri kritických chorobách existuje aj tzv. doba prezitia u niektorých poisťovní.. karenčné doby. pri trvalých následkoch spôsob posudzovania a nárok na výplatu, či poistovna vyplatí po roku, alebo či TN vyplatí až po uplnom ustalení a môže tuto vyplatu natahovat niekolko rokov.. stačí na pochopenie :?: :idea:
Napísať odpoveď