Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Steven666
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Steven666 »

takže zo Slovenčiny - 1 som si vybral americkú literatúru a som som bol prekvapený z toho ako mi to išlo :)

a z Odborných predmetov za 2, tam som si vybral databázové systémy a na to že som sa to vôbec neučil dosť dobrá známka :D
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

majo1990 napísal:Dobre lenze niesom cely tyzden len na knihach jak niektory... ucenie je na poslednom mieste u mna, a:) mne 4 uplne staci....ani ja sa poeziu neviem naucit, je tam plno trapnych faktov ktore mi v zivote nebudu potrebne, je to zbytocne si s tymi blbostami zatazovat hlavu, jedine biflosko(a) sa to nauci ktoremu zalezi na znamkach a ktory je nad tym 24/7
boze tebe pada z papule.... su ludia, ktorym to proste ide .... kto ma rad literautru, ktory ju cita a takemu to ide ... niekomu mozno ide o skolu, niekto si mozno dal take ciele....co je na tom
aj ked ja osobne som sa dako neucil ale mal som stastie na otazku (Stredovek) - 1 , Aj tiez 1
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

Gajdy napísal:no neviem ja keby ze sa aj tyzden ucim poeziu tak my nepojde do hlavy prozu poviem hociekedy ale poezia je problem
ja takytak. poézia 0 bodov. <>iny najhrubšieho zrna :roll: všetko si môžem vytiahnuť okrem toho a pohoda. zajtra idem na to. NJ a SJL... GL aj ostatným
Gajdy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Gajdy »

tak zajtra mam anj a odbor drzte my palce najlepsie aj na nohách ze si vytiahnem tie spravne otazky :cry:
Scott-1
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Scott-1 »

2 tyzdne sa modlim aby som si vytiahol ornamentalnu prozu :D vyplatilo sa ... SJ za 1, AJ 2 ... zajtra ma caka odbor, drzte palce :D
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

zajtra odborne ... dufam ze sa vydari :)
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

ako kukiak je dost blbost porovnavat gymnazistov a ziakov z priemysloviek a pod. Ja som na priemyslovke a gro mojho studia tvori sedenie za vykresmi. literaturu mam slusne povedane u riti, lebo ma to nezaujima a ani nikdy sa o to zaujimat nebudem...cize to co ma nezaujima sa mi zakonite aj blbo uci...

A maturita je neobjektiva ked si vezmes tu cast, ze okrem otazky vela zalezi na uciteloch. niekde radia o dusu, niekde ta nechaju smazit sa vo vlastnom pote....
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Aj ja musím súhlasiť so Skolacikom, že ide o to, akú otázku si vytiahneš a aký prístup majú skúšajúci. Ja som si dnes vytiahol svetovú medzivojnovú literatúru, čo som ovládal odpredu odzadu, v škole sme to rozoberali dosť podrobne a myslím, že sa mi o tom oveľa lepšie rozprávalo ako o nejakom slovenskom stredoveku s náboženským piesňami, kde by som povedal možno 10 viet a skončil by som :roll:

Preto beriem externú časť ako základ celej maturity, lebo tá je 100 - krát objektívnejšia ako ústna maturita.
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Ako som uz pisal vyssie, vyska je este menej objektivna a tak to uz chodi. Ani v beznom zivote neratam s tym, ze budem cely cas o spravodlivost a objektivnost zapokavat...
nejakymarko
Addict
Addict

ja to s tou neobjektivitou len konstatujem ako fakt. necakam ze zivot je ruzova zahrada...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak to je druhý pohľad na vec, je jasné, že v živote to tiež nebude vždy spravodlivé, ale mieril som tým príspevkom skôr iba k maturite.
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Jasne, chapeme sa.

Ale ked ste to uz nacali, ako inak by ste to zorganizovali? Osobne ma ine nenapada, priznavam sa rovno :D .
nejakymarko
Addict
Addict

no ved vravime obaja o tom istom :) skratka je to nie moc objektive a basta :D
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Skolacik napísal:ako kukiak je dost blbost porovnavat gymnazistov a ziakov z priemysloviek a pod. Ja som na priemyslovke a gro mojho studia tvori sedenie za vykresmi. literaturu mam slusne povedane u riti, lebo ma to nezaujima a ani nikdy sa o to zaujimat nebudem...cize to co ma nezaujima sa mi zakonite aj blbo uci...

A maturita je neobjektiva ked si vezmes tu cast, ze okrem otazky vela zalezi na uciteloch. niekde radia o dusu, niekde ta nechaju smazit sa vo vlastnom pote....
Myslis, ze pre mna je slovencina groo ? Bolo to posledne.. Ziadne poznamky, zosity nic.. Ide o to, ze kebyze niekto chce, poznamky si prefoti da toho celkom dobre peniaze, ale ma sa z coho naucit. Pokial sa niekomu nechce, neuci sa to alebo sa to naucit nedokaze z inych dovodov.. Tak nech sa NESTAZUJE, ze aku na hovno znamku dostal a ake je to neobjektivne :wink:
nejakymarko
Addict
Addict

ako ja by som navrhoval ustnu maturitu komplet vypustit. Ved sa ucime ako tak 4 roky, poniektori az 5 rokov a nezadari sa na mature a usilie v <>
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

Skolacik napísal:ako ja by som navrhoval ustnu maturitu komplet vypustit. Ved sa ucime ako tak 4 roky, poniektori az 5 rokov a nezadari sa na mature a usilie v <>
Ja som mala na strednej spolužiačku, ktorá jednoducho nevedela písať písomky. Dokázala na hodine normálne ústne odpovedať na 1 s * a na tej istej hodine, z toho istého učiva dokázala dostať 4 s odretými ušami. A viem, že takých ľudí behá po svete viac, oni by s vypustením ústnej časti asi veľmi nesúhlasili...
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jankyi »

pantinela, takych je kruta mensina....
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

jankyi napísal:pantinela, takych je kruta mensina....
Určite, to sa naozaj nebudem hádať. Ale si predstav akú by mala výpovednú hodnotu známka z anglického jazyka keby si maturoval len písomne? Určite, niektoré predmety by sa dali robiť iba písomne, ale kto zas má pávo určiť, že tento predmet áno, tento nie?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Skolacik napísal:ako ja by som navrhoval ustnu maturitu komplet vypustit. Ved sa ucime ako tak 4 roky, poniektori az 5 rokov a nezadari sa na mature a usilie v <>
o rok o tomto case sa budes smiat ze kolko si plakal a nadaval na maturu, ver mi ;)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Kurnik, dnes mi infina nevyšla úplne podľa predstáv, program celkom v pohode, ale teória o internetových protokoloch a TELNET - e, ktoré sme vôbec nebrali, takže to bola masívna improvizácia z mojich vedomostí. To by som im radšej vyklopil princíp fungovania počítača podľa Von Neumannovej schémy...hmm, uvidím, ako sa k tomu postavia profesori :(

/Uf, takže za 1. Informatika ale bol asi jeden z najjemnejšie hodnotených predmetov, však tam skoro každému dali 1 :P
Napísať odpoveď