Vodicak
testy su pohoda, mi sme dostali v autoskole 35 roznych z ktorych budu vybrate otazky, tak som ich setky raz presiel, asi polovicu som dal na 100% hned, potom som dal dalsie kolo ale len z tych co neboli na 100% a takto som opakoval az kym neboli setky na 100%, knihu som ani raz neotvoril a pred autoskolou som ani raz nesoferoval. a testy som dal na 100%
a jazda v poho, naj sranda bola pozerat sa ako jazdi jedna co bola na skuske naraz so mnou, to bol zazitok teda ale uz som
. tak gl setkym co este vodicak nemaju a chcu mat
nie, skusky na akykolvek vodicak mozes robit, az ked si zakonom sposobily jazdit na tom, na com robis skusky, pretoze ked ich zlozis, si teoreticky opravneny hned jazdit, vodicak ako taky, karticka je uz len byrokracia, avsak nutnaSyZo napísal:cize teraz ak mam 15 tak mozem urobit skusky aj jazdu na A1 (125 cm3) a ked dovrsim vek 16 rokov tak si len pridem na fizliaren vodicak vyzdvyhnut ?
Cawte zajtra rano mam zaverecne, no a jedna vec mi nieje jasna..
Mohli by mi poradit ludia, co uz skusky spravili..
no takze:
je to o kruhovych objazdoch...
V novom zakone NR SR sa pise, ze auto ktore vchadza do kruhoveho objazdu ma prednost v jazde (teda ti co su na kruhaci ho musia pustit), ak nieje dopravnou znackou udelene inak..
no lenze v praxi je to uplne inak.. ked jazdim po meste, a idem na kruhovy, som to ja kto dava prednost v jazde, a na kruhac vojdem, az vtedy, ked nikto nejde...
no a teraz to hlavne.. ked dostanem na testoch otazku na kruhovy objazd, mozem len tipovat jak to je..
napisem to jak to je v zakone, povedia my ze ved keby si to tak urobil na ceste, tak by to bolo zle..
napisem to teda ako to je v praxi, a zas mi moze povedat, ze v zakone to tak nieje...
fakt uzasne toto.. nechapem ktory debil to aj vymyslel.. dokonca som sa nato pytal aj instruktora, a on hovori ze to je v zakone zle.. ale preco to tak je netusi ani on...
poradte prosim
Mohli by mi poradit ludia, co uz skusky spravili..
no takze:
je to o kruhovych objazdoch...
V novom zakone NR SR sa pise, ze auto ktore vchadza do kruhoveho objazdu ma prednost v jazde (teda ti co su na kruhaci ho musia pustit), ak nieje dopravnou znackou udelene inak..
no lenze v praxi je to uplne inak.. ked jazdim po meste, a idem na kruhovy, som to ja kto dava prednost v jazde, a na kruhac vojdem, az vtedy, ked nikto nejde...
no a teraz to hlavne.. ked dostanem na testoch otazku na kruhovy objazd, mozem len tipovat jak to je..
napisem to jak to je v zakone, povedia my ze ved keby si to tak urobil na ceste, tak by to bolo zle..
napisem to teda ako to je v praxi, a zas mi moze povedat, ze v zakone to tak nieje...
fakt uzasne toto.. nechapem ktory debil to aj vymyslel.. dokonca som sa nato pytal aj instruktora, a on hovori ze to je v zakone zle.. ale preco to tak je netusi ani on...
poradte prosim
-
lekoklatik
VIP
fifty88: keď som ja 2 roky dozadu robil skúšky, inštruktor nám dal testy nech sa učíme, a k nim nám dal po 2 otázky ku každému z tých 31 /tuším je ich 31/ testov, ktoré sme mali prelepiť. Takže nvm jak to je teraz u vás, či už nemáte s takýmito vecami problém 
Prednosť dávaš autám v kruhovom objazde. Napíš to aj to testu. maximum je tuším 55 a min je 50 tak sa stratíš max 2 body na takej otázke...
Prednosť dávaš autám v kruhovom objazde. Napíš to aj to testu. maximum je tuším 55 a min je 50 tak sa stratíš max 2 body na takej otázke...
Na kruhovom objazde platí pravidlo pravej ruky, takže tí, ktorí sú v okruhu, musia dávať prednosť tým, ktorý doň vchádzajú sprava. AVŠAK v 99,99% prípadov sú kruhové objazdy robené tak, že ten samotný kruh je hlavná cesta, a preto musia prichádzajúci vodiči dávať prednosť v jazde tým, ktorý sú v kruhovom objazde
Čiže pri teórii by si im vysvetlil, že v ňom platí pravidlo pravej ruky, ale v reále funguje na princípe hlavná cesta - vedľajšia cesta
Čiže pri teórii by si im vysvetlil, že v ňom platí pravidlo pravej ruky, ale v reále funguje na princípe hlavná cesta - vedľajšia cesta
Slovami mojho instruktora - ziadne pravidlo pravej ruky neexistuje - preco? Prava ruka co - ma prednost, dava prednost, pouziva vulgarne gesta, alebo sa chyta za celo? Existuje len prednost v jazde vozidlam prichadzajucim z prava - ale to len na okraj 
Kruhovy objazd je krizovatka ako kazda ina. Ak nie je znackami urcene inak, maju prednost vozidla prichadzajuce z prava. Zapamataj si tuto kratku poucku, a nemas problem ani s testom, ani s odovodnenim.
Kruhovy objazd je krizovatka ako kazda ina. Ak nie je znackami urcene inak, maju prednost vozidla prichadzajuce z prava. Zapamataj si tuto kratku poucku, a nemas problem ani s testom, ani s odovodnenim.
-
Tomasko
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
je taky vobec na slovensku? taky bez znaciek?KoCi napísal: Kruhovy objazd je krizovatka ako kazda ina. Ak nie je znackami urcene inak, maju prednost vozidla prichadzajuce z prava. Zapamataj si tuto kratku poucku, a nemas problem ani s testom, ani s odovodnenim.
Ako som písal, asi všetky sú robené tak, že kruhový objazd je hlavná cesta, takže prichádzajúci musia dávať prednosť. Teda aspoň o žiadnom neviem. Je to určite lepšie pre rýchlu a bezpečnú premávku, lebo keby si si predstavil ten chaos, ktorý by tam bol pri takej organizácii, tak by to bolo na porazenie