Faktura za pouzivanie stranky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
sun0oc
Zablokovaný
Zablokovaný

Faktura za pouzivanie stranky

Príspevok od používateľa sun0oc »

Neverim. Asi kazdy z nas ma nejaky nick a mail, na ktory sa registruje pod vymyslenymi menami a autorizuje linky pre vpustenie na najroznejsie warez - jednopouzitelne - portaly. Pripadne warez nepouzivame ale mame nick na ine registracie. Pripadne taky mail ani nemame a registrujeme sa na svoj.

Ja osobne mam taky mail, ale ked som prisiel na slovenskú stranku s domenou .sk a slovenskou lokalizaciou, nezdalo sa mi na nej nic podozrive. Tak som sa zaregistroval pod svojim menom a priezviskom v domneni, ze zapadne prachom registracia.

A dneska. co ma nepotesilo viac, ako mail z danej stranky.

Kód: Vybrať všetko

Dakujeme za prejavenú dôveru a za vyuzivanie sluzieb na nasom portali.
Dovolujeme si Vam vyúctovat pristup ku portalu www.downloads-portal.sk za
prvy rok na zaklade Vseobecnych obchodnych podmienok. Vase prihlasenie
bolo uskutocnene dna 31.08.2009.Platba podla VOP rok vopred.
---------------------------------------------------------------------
12-mesacny pristup www.downloads-portal.sk - 60,00 EUR
Obdobie 31.08.2009 - 31.08.2010 - platba podla VOP rok vopred.
---------------------------------------------------------------------
Tymto Vas prosime o uhradenie pohladavky vo vyske 60,00 EUR do dna
splatnosti faktúry, t.j. do 15.11.2009.Pri platbe nezabudnite uviest spravny
variabilny symbol 4402767, aby mohla byt Vasa platba spravne zaúctovana.
Nase bankove spojenie:
c.ú. 4009015266 / 7500
Pri prevode zo zahranicia
ceskoslovenska obchodna banka a.s.
IBAN: SK98 7500 0000 0040 0901 5266
SWIFT: CEKOSKBX
Faktúra je splatna do 14 dni odo dna vystavenia. V pripade oneskorenia
úhrady fakturovanej sumy je poskytovatel opravneny úctovat
zakaznikovi úrok z omeskania vo vyske 1,08% z úctovanej sumy za den
oneskorenia.

To si robia srandu nie? Odpisal som a cakam na ich odpoved.
co si o tom myslite?

Kód: Vybrať všetko

Pro Content s.r.o.
Namestie SNP 3
974 01 Banska Bystrica
Dobry den,
chcel by som odstúpit od zmluvy. Dôvod je jednoduchy. Vasa sluzba je spoplatnena
a toto spoplatnenie nie je uvedene vyditelne a riadne oznacene. Vasa sluzba zneuziva
dôveru uzivatela (mna) ktory veri poskytovanym sluzbam a predpoklada, ze freeware
nie je poskytovany za poplatok. Kedze napriklad Open Office 3.1 je freeware a je pod
licenciou LGPL tak nemôze bezny uzivatel internetu predpokladat, ze bude jeho ztiahnutie
spoplatnene.
Vase sluzby nevyuzivam a nemam zaujem o ziadnu registraciu, tymto vas ziadam o zrusenie
mojej registracie a vymazanie z databaze. Nezelam si byt u vas uz zaregistrovany a rusim
svoj súhlas so spracovavanim mojich osobnych údajov.
Okrem toho som pohorseny a v pripade vasej nespoluprace hodlam vyvodit pravne nasledky.
Dakujem.
S pozdravom.
PAuLi3
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

myslim si , ze ako vacsina uzivatelov si neprecita obchodne podmienky a to sa niekedy stava osudnym vid:
Takze je to v podstate tvoja chyba pretoze si si neprecital obchodne podmienky , v ktorych je pisane ze musis zaplatit 5e na mesiac

A od zmluvy mozes odstupit do 2 tyzdnov, takze si myslism, ze im budes musiet zaplatit, alebo je mozne ze sa budu s tebou sudit
Prílohy
char.JPG
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

fizz co to ma spolocne s tymto?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

PAuLi3 napísal:fizz co to ma spolocne s tymto?
buď to dala do zlej témy alebo si založí warezové fórum a bude na ľuďoch ako autor tejto témy ryžovať ťažké peniaze... :wink: :wink:
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

no sak povies ze sa tam regol niekto iny pod tvojim menom, to ti dokazat nemozu ze si to urobil ty...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

SchYzo napísal:no sak povies ze sa tam regol niekto iny pod tvojim menom, to ti dokazat nemozu ze si to urobil ty...
No ale uz im napisal mail kde sa k registracii priznal. Toto by som videl skor na nejaku Lamparen, pretoze spoplatnenie fakt nie je dostatocne zvyraznene.
Ale ako pozeram na tu stranku, tak si bohuzial doplatil na svoju naivitu. Oni tam totiz ponukaju iba freeware a vsetky tie programy sa daju lahko vygooglit.
Ked sa tak zamyslim, tak ja som asi nikde okrem jedneho e-shopu nevyplnil realnu adresu a vidim, ze sa v tom oplati pokracovat :)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:No ale uz im napisal mail kde sa k registracii priznal. Toto by som videl skor na nejaku Lamparen, pretoze spoplatnenie fakt nie je dostatocne zvyraznene.
Ale ako pozeram na tu stranku, tak si bohuzial doplatil na svoju naivitu. Oni tam totiz ponukaju iba freeware a vsetky tie programy sa daju lahko vygooglit.
Ked sa tak zamyslim, tak ja som asi nikde okrem jedneho e-shopu nevyplnil realnu adresu a vidim, ze sa v tom oplati pokracovat :)
noa? im povie ze aj ten mail pisal niekto iny...sak co je na tom je to tvrdenie proti tvrdeniu, osobne ziadnu zmluvu nepodpisal ani nic tak ja na jeho mieste by som ich poslal kade lahsie, kktov...
edit:a nechcem rypat ale nazov temy je prinajmensom stupidny
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

SchYzo napísal:noa? im povie ze aj ten mail pisal niekto iny...
A potom bude tvrdiť, že zneužila tá osoba aj jeho mailové konto? :D
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Kibo napísal:A potom bude tvrdiť, že zneužila tá osoba aj jeho mailové konto? :D
sak moze tvrdit ze ta mailova adresa vobec neni jeho...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Riesi sa to aj tu: http://blackhole.sk/si-zo-mna-robite-srandu
Ten najdlhsi prispevok tam potvrdzuje moje tusenie - tieto firmy sa spoliehaju na strach ludi, ktori hned zaplatia, ale ked sa to zacne natahovat, tak sud nebudu riskovat, pretoze je vysoko pravdepodobne, ze prehraju, pretoze je evidentne, ze ludi zavadzaju.
//a este jedna vec do buducnosti, ktora je mozno mnohym znama: pri registracii na stranku o ktorej viete, ze tam uz asi nikdy nepridete je najlepsie pouzit 10 minute e-mail. Na potvrdenie registracie staci a potom vas uz nikto z tej stranky nebude moct otravovat :)
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Moment.. Aké odstúpenie od zmluvy? Mohli tam mať obchodné podmienky aj hrubým červeným blikajúcim fontom, to že si to odškrtol pri registrácii nie je žiadny právny úkon.
Takže s nimi žiadnu zmluvu nemáš, nemáš povinnosť nič platiť a pekne by som ich vypoklonkoval dokelu. Taktiež pochybujem, že je ich činnosť v súlade zo zákonom.
Vôbec by som sa nejakým odpisovaním nezaoberal, a ignoroval ich.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Pokiaľ Ťa kontaktovali len formou e-mailu, tak sa na to vykašli. Z právnického hľadiska tuším nie je elektronická pošta dostatočnou a plne platnou formou kontaktovania fyzickej osoby, tak isto ako ani registrácia na akomkoľvek portáli, vrátane tých ako sú alza a pod. Proste k e-mailu môžeš stratiť heslo, alebo sa k nemu z istých dôvodov nedostať. Jediný prípad kedy si naozaj trestne stíhateľný je vtedy, ak Ti niečo príde doporučene na poštu a predchádza tomu Tvoje podpísanie [vlastnoručné, na živo]. Ináč je to len neplatný balast a nemajú na Teba žiadny dosah. Podpísal si niečo? Nie. Virtuálne si vyplnil niekde svoje údaje, ktoré Ti vlastne vôbec nemusia patriť.
Je to trochu blbé s tým mailom kde si sa v elektronickej komunikácii priznal k tomu že si sa u nich registroval. Avšak stále to nie je dostatočný dôkaz k tomu že si to naozaj Ty. Museli by mať logy od iSP že tá ktorá iPčka v tom ktorom čase patrila Tebe a k tomu sa takí tlčhubovia nedostanú. Takže ser na nich a do budúcna takéto maily len ignorovať.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

take veci ako vykašli sa nato skončia fakt v tej lampárni pretože tam bol nejaky urok ked meškáš s platbou a oni ta nebudu nato upozornovať a potom ti pride o rok že si neplatil a preto ak nezaplatiš všetko vo výške 2000ečok(to som len trepol tu sumu) tak to daju na sud.....abo nvm čo sa v takej pošte píše
gumb4ll
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gumb4ll »

nie je to nejaky fake? spoluziacke prislo to iste namiesto www.downloads-portal.sk tam ma www.basne-portal.sk.

///ako tak pozeram tak tento mail prisiel dost vela ludom
Gothar
Moderátor
Moderátor

Tu je o tom tiez dost plodna diskusia: http://www.porada.sk/t123235-problem-s- ... talom.html
dbbz
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa dbbz »

gumb4ll napísal:nie je to nejaky fake? spoluziacke prislo to iste namiesto www.downloads-portal.sk tam ma www.basne-portal.sk.
///ako tak pozeram tak tento mail prisiel dost vela ludom
basne-portal.sk maju vo vop taku istu srandu:)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

ja to len zjednoduším:

§ 49a

Právny úkon je neplatný, ak ho konajúca osoba urobila v omyle vychádzajúcom zo skutočnosti, ktorá je pre jeho uskutočnenie rozhodujúca, a osoba, ktorej bol právny úkon určený, tento omyl vyvolala alebo o ňom musela vedieť. Právny úkon je takisto neplatný, ak omyl táto osoba vyvolala úmyselne. Omyl v pohnútke nerobí právny úkon neplatným.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

seth82 napísal:ja to len zjednoduším:
§ 49a Právny úkon je neplatný,(...)
Netreba pastovať zákon kedy je právny úkon neplatný. On totiž žiadny právny úkon nevykonal. :wink:
Odsúhlasenie niečoho zaškrtnutím štvorčeka na nete nie je právny úkon ani náhodou.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Mateq napísal:Netreba pastovať zákon kedy je právny úkon neplatný. On totiž žiadny právny úkon nevykonal. :wink:
Odsúhlasenie niečoho zaškrtnutím štvorčeka na nete nie je právny úkon ani náhodou.
to som sem dal iba v prípade, ak by aj naďalej veril, že podpísal, uzavrel právoplatnú zmluvu...viac informácií = menej strachu a viac istoty...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ako povedal Bohuš : " Nejsu blbý, nic sem nepodepsal, nic nedostane, hotové.."
Napísať odpoveď