Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
jarabi
Medium Star
Medium Star

Re: Posilovanie

Príspevok od používateľa jarabi »

OK potom daj vedieť ...

Uz som to tu pisal pár krát, ale nikto mi neodpísal:
Cítal som že skoky cez špihadlo sú lepšie na výdrž (kondičku) ako beh .... Co myslíte co je na tom pravdy .... :?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Veľa vecí je lepších na kodičku ako beh. Beh je blbosť.
playerSC
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa playerSC »

zdravim celkom sa mi zapacil tento 20 minutovy trening uz som ho osobne aj skusal a naozaj mi dal pekne zabrat podla mna je super je to nejaky trening pre vojakov tzv. Military training - Vojensky 20 min drill
1) v bench press / alebo kliky - max v 1:00
2) drepy - max v 1:00
3) pullups alebo pulldowns - 1:00
4) Bicykel - 3:00
5) Military press - 1:00
6) Lunges - výpady - 1:00 každú nohu
7) bicepsový zdvih dvojručka - 1:00
8) bicykel - 3:00
9) tricepsový cvik - 1:00
10) predkopavanie - 01:00
11) zakopavanie - 01:00
12) brušaky - 2:00
13) skracovačky - 2:00
14) Strečing

Takže, ak hľadáte cviky na spálenie telesného tuku, spojte cvičenie so stravou 4-5 menšie porcie jedla a 3-4 litre vody denne a určite vám to pomôže dosiahnúť cieľ.Nepotrebujete žadny doplnok stravy Smile stačí staré dobré ovocie.(slová autora)
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

Smile stačí staré dobré ovocie.(slová autora)
Myslim si ze az tak uplne nie.

Inak neviem do akej temy by sa to hodilo tak to pastnem sem, mozno by si to zasluzilo aj osobytnu temu ale zatial to necham tu.

http://www.kulturistika.com/velka-cholesterolova-lez
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

hughito napísal:Veľa vecí je lepších na kodičku ako beh. Beh je blbosť.
beh vobec nieje blbost :roll:
a svihadlo nieje lepsie na kondicku

hlavne treba vediet kolko behat, a akym stylom behat takisto ako treba vediet na svihadle skakat, ked si zvolis spatnu intenzitu tak ani jedno nebude dobre na kondicku, ked si zvolis dobru tak budes prekvapeny ako pojdes hore
jarabi
Medium Star
Medium Star

V každom prípade ja by som chcel švihadlo používať ako zohriatie pred strečingom .....
hughito
Redeemer
Redeemer

vendo napísal: beh vobec nieje blbost :roll:
a svihadlo nieje lepsie na kondicku

hlavne treba vediet kolko behat, a akym stylom behat takisto ako treba vediet na svihadle skakat, ked si zvolis spatnu intenzitu tak ani jedno nebude dobre na kondicku, ked si zvolis dobru tak budes prekvapeny ako pojdes hore
Myslel som vytrvalostný beh typu, že beháš miernym tempom a dlho. To je človek na nič.

Oveľa lepší je krátky, reakčný pohyb, veľká intenzita a krátkosť celého úkonu s malými prestávkami.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

jarabi napísal:V každom prípade ja by som chcel švihadlo používať ako zohriatie pred strečingom .....
vzdy je prvy strecing, pred nim by si nemal robit ziadnu taku cinnost ako beh/svihadlo
strecing-svihadlo(na zohriatie a zdvihnutie tepu)-vykon
jarabi
Medium Star
Medium Star

Ved ale aby si mohol robiť strečing musís sa rozohriet aby si si neublížil .... tak ako ak nie beh/švihadlo ???
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

pokial viem, zacina sa lahkou aerobnou aktivitou na zohriatie, strecing na stuhnute svaly sposobi viac skody ako ucinku, velmi lahko sa nieco natiahne, nebodaj pri kadejakych extremistoch aj natrhne, takze najprv zohriat(smaozrejme, ze sa nebudem zohrievat gymnastickou zostavou, ale niecim lahkym, chodza na pase, stepper...) az potom natahovat, ked su svaly stuhnute, studene ani ich nenatiahnes a este si aj mozes ublizit
jarabi
Medium Star
Medium Star

Presne tak podla mna sa treba najorv trošku rozhýbať ( krútenie ramien, zápestí, nôh a pod. ) ..... potom sa zohriat ... strecing .. a samotne posilnovanie
hughito
Redeemer
Redeemer

Určite by sa malo najprv rozbehať, aby sa krv rozprúdila po tele a svaly a šľachy sa miene uvolnili. Na sande sa vždy prvých cca 10-15 minúť len rôzne rozbehávame a rozhýbavame, až potom prichádza na rad strečing.

Pravdu povediac, ja zatiaľ úspešne nejaký veľké rozhýbanie a strečing pred cvičením vo fitku ignorujem, viem, že je to chyba, ale našťastie zatiaľ telo drží. :oops:
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:Pravdu povediac, ja zatiaľ úspešne nejaký veľké rozhýbanie a strečing pred cvičením vo fitku ignorujem, viem, že je to chyba, ale našťastie zatiaľ telo drží.
Nie je to chyba. Ten strecing ktoremu tu jarabi dava taky velky vyznam je v silovom treningu uplne zbytocny.

...yet we found that stretching has no effect on delayed onset muscle soreness or on risk of injury.

Effect of stretching on delayed onset muscle soreness
The results of five studies (77 subjects) imply that stretching reduces soreness in the 72 hours after exercising by, on average, less than 2 mm on a 100 mm scale. Most athletes will consider effects of this magnitude too small to make stretching to prevent later muscle soreness worth while.

Effects of stretching on risk of injury
The pooled estimate from two studies was that stretching decreased the risk of injury by 5%. This effect was statistically non-significant. Even if this effect was not simply a sampling error it would not be large enough to be of practical significance. In army recruits, whose risk of injury in the control condition is high (approximately 20% over the training period of 12 weeks), a 5% reduction in relative risk implies a reduction in absolute risk of about 1%. Thus, on average, about 100 people stretch for 12 weeks to prevent one injury and (if the hazard reduction was constant) the average subject would need to stretch for 23 years to prevent one injury.21 Most athletes are exposed to lower risks of injury so the absolute risk reduction for most athletes is likely to be smaller still.29 30

Jurgen o tom pisal dost na biomagu, bohuzial vacsina studii na ktore odkazoval su v anglictine.
jarabi
Medium Star
Medium Star

Zbytočný isto nieje ... a ja sa potom cítim lepšie a lepsšie sa mi posilňuje :wink: A celkovo mám taký uvoľnenejší pocit.
hughito
Redeemer
Redeemer

Hm kali, zaujímavé, ale aj ja keď sa aspoň mierne rozhýbem, fakt mierne, tak sa mi cvičí lepšie, ako keby som si hneď naložil 126 kg na drep a začal makať.
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:Hm kali, zaujímavé, ale aj ja keď sa aspoň mierne rozhýbem, fakt mierne, tak sa mi cvičí lepšie, ako keby som si hneď naložil 126 kg na drep a začal makať.
No moment, ja hovorim o strecingu nie o rozcviceni to je rozdiel. Rozcvicka je samozrejma ale isto je lepsie si dat 2-3 rozcvicovacie serie toho cviku ktory idem robit ako tam sa natahovat pol hodinu ako volaky hadi muz.
jarabi
Medium Star
Medium Star

TAk polhodinu to zrovna nieje ... ale 15 minut isto :) .... Ale tak kazdy ma svoj štýl ___ niekomu vyhovuje, niekomu nie :)
Ares011
Star
Star

Príspevok od používateľa Ares011 »

Chcel by som si zobrat kreatin, konkretne tento http://obchod.ronnie.sk/s-125-creatin-monohydrat-micro :?: Máte s tym niekto skusenosti ? Chcem to zobrat s kamaratom 50/50 to 1 kg balenie, on ma miernu astmu moze mu to nejak uskodit alebo inak prejavit ? :wink:
jarabi
Medium Star
Medium Star

Fuu tak to neviem __ JA som sa chcel opytať kedy piť VAjiička ??? :wink:
Talian
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Talian »

Ahoj , teraz cez prázdniny plánujem chodiť behávať ráno o 7:00 , len mám otázku na skúsenejších borcov , či behať nalačno , alebo si pred tým niečo dať (čo?) , taktiež po behu čo by bolo najvhodnejšie zjesť . Chcem sa zbaviť tuku , nie svalstva :wink:
Napísať odpoveď