[Blog] MC Donald

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
KaptMichal
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: [Blog] MC Donald

Príspevok od používateľa KaptMichal »

mas plno zdravych jedal, ktore ta nasytia a su chutne aj studene...
Fúha žiť len na studenej strave... to asi nieje pre homo sapiens sapiens v dnešnej dobe to pravé orechové.

Odvšadiaľ do nás hučia "žite zdravo" ale čo to vlastne znamená? Pre mňa to znamená, že ak by som mal možnosť dopestovať, dochovať si jedlo tak budem konzumovať to (Dopestovať sa nám darí). A takisto mi nepríde uplne zdravé jesť paradajky v zime keď sa tu paradajky v zime neurodia. Organizmus je nejako nastavený a v dnešnom malom svete máme všetky potraviny v každom ročnom období a vôbec sa nepozastavíme nad tým či je ten ananás naozaj vhodný práve teraz. Jesť ovocie a zeleninu vždy nemusí byť správnym liekom pre naše telo.
A samozrejme kurence z teska sú prepchaté kadečím ale určite je to lepšie ako "kuracie" McNuggets, ktoré vznikajú z ružovej pasty, ktorá vyzerá ako tá malinová čo si večer vytláčajú deti na kefku. ;-)
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

jest dravo je hracka. ja zerem len normal veci ale sem tam si doprajem tu pizzu ci hambac (cca raz za mesiac) a moje jedlo co dokaze urobit kazdy:

Ranajky: Ovsene vlocky s mliekom dochutene bananom
Obed: Kuracie maso orestovane na teflone s ryzou/zemiakmi a zeleninou
Vecera: tuniak s celozrnnym rozkom/cesteovina a zelenina

Ked mam chut na sladke dam si jablko (ked neuticha chut na sladke dam si dva deci coly light)

Proste jest sa da zdravo a vela to nestoji. McD mi chutil ale po tom ako som zacal zdravo jest tu stravu citi ani nemozem - jedine co si tam obcas kupim je machiatto. aj to len sem tam.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

peter_retep: ak ti ide skutočne o zdravú výživu, tak sa všetkým nápojom s nápisom LIGHT vyhni veeeľkým oblúkom. Ak chceš znížiť riziko rakoviny, sprav to taktiež. Light sú dosladzované aspartamom. "Veľmi zdravá" chemická látka podozrivá ako možný spúšťač rakoviny a iných ochorení. Ak máš deficit sladkého, kukni po rastlinke "Sladká tráva" Stebia rebau-dačo, presný názov si nepamätám. Dá sa pestovať v kvetináči a je fakt riadne sladká, vlastná skúsenosť.
Peter_Retep
VIP
VIP

jasne ale raz za cas si doprajem.....zmysel mojho postu bol ten, aby som niektorym userom poukazal na to ze sa da jest zdravo a nie je to drahe a je to aj dokonca chutne. Najma tie vlocky by som mohol zrat furt (akurat maju strasne vela sacharidov :( )
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

ake vlocky to jes?da sa jest zdravo ale zase je to o tom ze nie kazdy den.teda v robote jest na stole vlocky?alebo v skole?nie vzdy
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

nikto nehovorí že treba jesť zdravo... stačí nejesť nezdravo :)
Stači trebars skoncovať s bielym pečivom, ranajky musly alebo vločky, smažené jedlo občas, hranolky a americke zemiaky iba v trube nasucho (hranolky mi tak nechutia, americke su nasucho vyborne), hlavné jedlá zo zemiakov, kuraciny, ryže, strukovín, zeleniny, cestovín, ak tatarku alebo maslo tak light, ubrať trochu zo solenia...
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Stoporko Stevia Rebaudiana, doma sme to chvilu mali a potom nam to cez leto spalilo slnko :D
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

nevyznam sa v tom ale preco je biele pecivo u teba v blackliste?
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

napriklad kvoli strate zivin pri spracuvani obilia na bielu muku, vyssi glykemicky index,...
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Son-Goku napísal:nevyznam sa v tom ale preco je biele pecivo u teba v blackliste?
Biele pecivo sa robi s bielej muky. Ta sa robi tak ze sa pomelie len vnutorna cast zrna. A prave v tych vonkajsich obalovych vrstvach je najviac zivin a hlavne vlakniny. Navyse pecivo s bielej muky ma vela cukrov a tukov..... a sladke zemle v McD maju cukru este viac, v podstate to je peceny cukor :D
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Peter_Retep napísal:jest dravo je hracka. ja zerem len normal veci ale sem tam si doprajem tu pizzu ci hambac (cca raz za mesiac)
mal by som dve otazky. co je vlastne na pizze okrem cesta s normalnej muky nezdrave? vsak je tam nejaky rajcinovy zaklad, zelenina, syr.. teoreticky by to malo byt zdrave a lahke jedlo, nie?
druha sa tyka celozrnneho peciva. pocul som, ze take pecivo v hypermaketoch nie je prave celozrnne, ale normalne pecivo s primesou. odkial teda take pecivo ma clovek kupovat?
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Ak je to označené ako celozrnné tak by to celozrnné pečivo aj malo byť. V obchodoch ale ľudia často kupujú podľa farby a posypu. To že je niečo tmavé a posypané niakými semiačkami neznamená že to je celozrnné pečivo. Ale aj keď kupujete niečo čo je značené ako celozrnný chlieb tak si treba pozreť či je v zložení naozaj celozrnná múka.
Peter_Retep
VIP
VIP

lebo ta pizza je strasne mastna a su tam nezdrave tuky. a vlocky ja zerem kazdy den :D a vies co ja si nosim aj do roboty jedlo - lebo pri praci mame len cinsku restiku (resp. cinsky fast food) a tam radsej ani nechcem vediet ako varia - vid. pripad ked nedavno nasli v podobnej restike razeneho psa.

a k tomu celozrnnemu: ja kupujem baleny celozrnny chlieb so slnecnicou. sice je to drahe ale chuti to dobre. a teda podla zlozenia by to malo byt na 100% celozrnne.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

lebo pri praci mame len cinsku restiku (resp. cinsky fast food)
No a? Nechutí ti vyprážaný kartón? :smt059

To sa uz aj za humor strhava karma? :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nahodou, ked sa potkan dobre oprazi, je chutovo na nerozoznanie od besneho psa, trochu tatarky, zeleniny do bieleho peciva a olovrant ako vysity
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Biela múka je humus, jej príjem som už dávno obmedzil o dobrých 80%.

Na pizzu som zaťažený, tam bielu múku prijímam, ale býv. frajerka raz mala celozrnné cesto, pizzu sme spravili z toho a dalo sa to. Áno, bola to zmena, bolo to "čudné", ale to boli pre mňa najprv aj grahamové rožky či celozrnné cestoviny.

Inak, tiež si myslím, že pizza nie je nezdravé jedlo.

Ja si osobne kupujem grahamové rožky (aj tam je ale biela múka :x ) a Slatinský chlieb v Bille = je 100% celozrný.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Rubiki napísal:No ja nefajčím, asi 10x do roka mám vodnú a na pivo s kamarátmi chodím.

Neviem prečo sa stále uberáš tým smerom čo všetko je nezdravé. To že je veľa vecí nezdravých je jasné každému ale skôr tu ide o niaký taky fenomén fast food stravníkov posledné roky a veľa s nich je práve McD stravníkov a to pravidelných.
Keď si dáš v takom podniku hambáč a zaleješ to kolou tak príjmeš toľko cukru čo človek 20-30 rokov dozadu neprijal za týždeň. Možno kúsok preháňam ale niesom daľeko od pravdy.
20-30 rokov dozadu mala Cola uplne rovnake zlozenie ako teraz. A McDons bol na bomby este viac nedzravsi. Jedzte, co vam chuti a hybte sa... ja to takto riesim a nie som tlusty, nemam problemy so srdcom ani cholesterolom, nejdem zomriet a to si teda doprajem aj ine "hriechy" ako McRoyal...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Koľko máš rokov ?

A každý organizmus je iný a správa sa a reaguje inak. Myslieť si, že zožerem humus s MCD a pôjdem to vybehať, je dosť mimo.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Malo. A taktiez v tom McDons nie som kazdy den.

Inak, ja to neberiem tak, ze "no, jedno royal menu, taze aspon patnast minut behu.". To je proste prirodzena fyzicka aktivita a uplne postacuje. Nemam spomaleny ani zrychleny metabolizmus. Som uplne NORMALNY s normalnymi hladinami vsetkeho v krvi, co by mohla ovplyvnit nezdrava strava (cholesterol, sol, ...).
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

ja som bol dneska v MCD a chutilo mi co vam poviem :smt033 a myslim ze treba najst nejaky stred pretoze neni dobre ani prehnane zdravo zit :)ale nebyt ani v MCD 3x do tyzdna podla mna je dobry zlaty stred a nie extrem zdravia alebo extrem humusu........
Napísať odpoveď