Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
Daj to na všetky, ak ťa vezmú potom rieš dilemu kam ísť.
Pokiaľ si občanom EU, máš maturitu z gympla a jazykový certifikát požadovanej úrovne tak sa nikde nerobia príjmačky. (pokiaľ viem tak len na psychológiu, žurnalistiku a medicínu) Ja všetky tieto kritéria spĺňam (teda až na tu maturu, tu zatiaľ nemámyazoo napísal:Daj to na všetky, ak ťa vezmú potom rieš dilemu kam ísť.
Son-Goku: Trochu túto tvoju vetu preformulujem:
Čo povieš, môže byť ? A ako chceš niečo študovať, keď neovládaš elementárnu gramatiku ?
takze sa neboj.a co slovensko produkuje dostatok inteligentov je na zvazenie kedze sa pozriem na uzivatela Son-Goku.takze sa neboj.a co slovensko produkuje dostatok inteligentov je na zvazenie kedze sa pozriem na stav republiky uz od 68
Čo povieš, môže byť ? A ako chceš niečo študovať, keď neovládaš elementárnu gramatiku ?
Son-Goku: Mas 2 moznosti: 1. vybrat si lahsiu skolu, ktoru pomaly zvladnes, aj keby si do nej nechodil (a ze je na Slovensku z coho vyberat
) lenze to by bola strata casu a vazne by si si mohol za ten cas radsej dobre zarobit a nazbierat prax...
2. Vybrat si tazsiu skolu - kedze si spominal, ze na strednej to nebolo bohvieco, budes mat teda co robit... A drviva väcsina ludi, ktori sa cez strednu flakali a hovoria si, ze od vysky uz idu fakt naplno tam nevydrzi ani 2 mesiace... Neradim ti, kam mas ist a co robit, len aby si dobre zhodnotil svoju situaciu...
2. Vybrat si tazsiu skolu - kedze si spominal, ze na strednej to nebolo bohvieco, budes mat teda co robit... A drviva väcsina ludi, ktori sa cez strednu flakali a hovoria si, ze od vysky uz idu fakt naplno tam nevydrzi ani 2 mesiace... Neradim ti, kam mas ist a co robit, len aby si dobre zhodnotil svoju situaciu...
stredna problem nebol.problemom su urcite predmety ktore si myslim ze nezvladnem,preto sa pytam ci mam sancu na nieco natrafit.ale dakujem za rady od uzivatelov ktore mi info dodali.dal by som vam karmu no nemozem.
Ak to fakt chceš robiť tak by ťa to malo baviť => budeš na sebe makať aby si cez tie predmety prešiel.
chcel by som sa opytat, ze co by ste mi teda odporucili za skolu ked maturujem na gympli dejepis/noska okrem prava a marketingovej a masmed. komunikacie
asi by ma najviac bavila ta politologia ale ide o to ze ja vobec nechcem robit v politike a ani si neviem predstavit sam seba v parlamente....je to taky paradox da sa uplatnit aj inde? nemyslim uplne mimo politiky ale tak neviem lebo politiku ani moc nesledujem ale to je asi jedina vyska ktora pripada do uvahy...
vdaka dopredu za odpovede
asi by ma najviac bavila ta politologia ale ide o to ze ja vobec nechcem robit v politike a ani si neviem predstavit sam seba v parlamente....je to taky paradox da sa uplatnit aj inde? nemyslim uplne mimo politiky ale tak neviem lebo politiku ani moc nesledujem ale to je asi jedina vyska ktora pripada do uvahy...
vdaka dopredu za odpovede
Neodporuje si to, že ťa baví politológia, ale nezaujímaš sa o politiku?
V tvojom prípade by som to už videl asi iba na nejakú históriu.
V tvojom prípade by som to už videl asi iba na nejakú históriu.
Nerozmyslal si nad pravom?
Ako politolog sa mozes uplatnit v medzinarodnych ci nevladnych organizaciach, mediach, a podobne.
Alebo zostať na univerzite a prednášať/venovať sa vedeckej činnosti.
nenapisal som ze ma bavi politika len ze by ma asi viac bavila ako pravo, ja si neviem predstavit studovat to politika je aspon take z praxe....no len mi ide o to ci sa neuplatnim indePilifo napísal:Neodporuje si to, že ťa baví politológia, ale nezaujímaš sa o politiku?
no opät ja.toto som pisal a dostal som aj odpoved ale ta skola nie je pre mna.
Son-Goku napísal:chalani a zeny problem.tento rok by som mozno aj na vysku.problem taky ze som slaby v matike,fyzike,chemii,bio a vo velmi vela veci.no chcel by som vidiet svoju buducnost v politike.medzinarodne vztahy,politogia,diplomacia.ohladom vysokych skol nemam vela informacii dalo by sa povedat ze ziadne.viete ktora skola by ma na to vedela pripravit?a smejte sa zo mna ja fakt matiku a tak moc nemusim.ps:idealne keby to bolo v hlavnom meste kvoli moznosti lepsie si najst brigadu
moja dalsia a mozno uz aj posledna otazka najde sa este nejaka podobna skola tejto ale bez toho aby boli prednasky v cudzom jazyku?Svarog napísal:Son-Goku: Podľa toho, čo si vymenoval, by som ti odporučil Fakultu sociálnych a ekonomických vied Univerzity Komenského, Ústav európskych štúdií a medzinárodných vzťahov. Prvý ročník tam je nejaká tá matika, nejaké to právo, úvodné srandy, každopádne je to odbor politológia. Predmety sa potom už viacej sústreďujú na medzinárodné vzťahy, integráciu, EÚ, politické systémy, komparatívna politológia... Oplatilo by sa, keby si mal maturu z NoSky a angličtiny, pokiaľ viem, berú bez príjimačok.
Každopádne musím povedať, že by si mal popracovať na svojej angličtine, ak tam chceš ísť. Nie som si istý, do akej miery ťa oni naučia (akože určite naučia, ale neviem, ako si na tom ty s angličtinou a povedal by som, že očakávajú ako-takú úroveň, preto tá maturita z angličtiny), ale určite bude pre teba len a len lepšie, ak by si mal angličtinu zvládnutú.
Ak ťa niečo zaujíma, smelo si klikni na ich stránku, hádam sa dozvieš všetko potrebné.
Zdravím, mal by som otázočku. Tento rok maturujem na gympli a chcel by som ísť na EU BA na Národohospodársku fakultu, buď národné hospodárstvo, verejná správa alebo pod. ale neviem až tak dobre matiku , mám s nej trojky ani s nej nematurujem anglina a ostatné predmety OK, preto sa chcem spýtať ak tam niekto študuje či sú tam náročné prijímačky alebo je to v pohode ?
prečo chceš ísť na eubu keď nevieš matiku?
nie, že neviem, viem ale neviem či dostatočne na tú školuColdRain napísal:prečo chceš ísť na eubu keď nevieš matiku?
keď nejdeš ani maturovať, tak myslím, že je to nedostatočné
kamarát tam je, hovorí, že to nie je nejak extra ťažké, ale on maturoval z matiky, ja napríklad nie a na sebe vidím, že z tej matiky už nič neviem a to som ju zvládal na strednej tak, priemerne...proste ti bude chýbať v tej matike cvik
neboj, dostanes sa do toho. Ked davas pozor na prednaskach a seminaroch, tak nemas problem. Ja som mal tiez trojky na gympli a nemali sme bohvieaku matiku, ale nemam problem teraz. Za polku semestra som vypocital viac prikladov ako na celej strednej
-
zvonenie33
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
zdravim,
ako je to s informatikou v cechach?
na slovensku uvazujem na FIIT STU ale v ceskych vyskach sa neviem akosi zorientovat..
ako je to s informatikou v cechach?
na slovensku uvazujem na FIIT STU ale v ceskych vyskach sa neviem akosi zorientovat..
vseobecnejsia otazka sa nenasla? vseobecna odpoved.... lepsie ako na slovensku...