Let lietadlom

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ako najradšej cestujete ???

Autom
181
41%
Lietadlom
153
34%
Autobusom
18
4%
Loďou
17
4%
Vlakom
76
17%

Celkom hlasov: 445

mato951
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Let lietadlom

Príspevok od používateľa mato951 »

ephramko napísal:btw. v Grecku maju v supermarketoch lacnejsie bezne potraviny a napoje ako na Slovensku, pricom priemerny plat v Grecku je asi 3krat vyssi ako na Slovensku...
takze chlapce vyborne si urobil, ze si tam isiel taky nabaleny...to naozaj len Slovak moze urobit, pastekarsky a igelitkovy narod...zobral si si aj sandale s ponozkami ? :D

Nechcem to tu už dalej rozoberať ale ja som bol na malom ostove kde to musia stále dodávať čiže dalšie výdavky a hned vyššia cena a ked chceš vedieť tak bol tam aj LIDL do ktorého ked sme išli tak sme sa len za hlavu chytali.
KaptMichal
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa KaptMichal »

ephramko robi sa to bezne aj na vacsich a frekventovanejsich letiskach...

Pinhead
Zatiaľ som ešte aeroplánom neletel, ale ani mi to nechýba.... kde potrebujem, sa dopravím aj autom....
Výhoda aeroplánu je jednoznačne rýchlosť - ale tam podľa mňa plusy končia.... obmedzené množstvo batožiny (aj z toho je časť mimo dosahu), nemožnosť dať si cigaretku, málo miesta, preprava určitých vecí nie je povolená, žiadne súkromie, pri prípadnej (aj keď veľmi málo pravdepodobnej) nehode je šanca na prežitie blízka nule, v núdzi nemožnosť priamo ovplyvniť dianie (laicky povedané, pokiaľ by som sedel na mieste pilota, tak by som aspoň mohol niečo skúsiť - čož v reáli pochopiteľne nie je možné, a vzdanie sa zodpovednosti za vlastné bytie je mi dosť cudzie....)....
...a co takto zaplatit si nieco taketo ;-)
Prílohy
c1.jpg
c1.jpg (8.04 KiB) 2697 zobrazení
c2.jpg
c2.jpg (8.27 KiB) 2697 zobrazení
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Ešte keby tam sú nejaké ženy a vodná fajka tak to by som bral :P
Aby som nebol OT ešte som neletel ,ale chcel by som :) A najradšej cestujem autobusom :lol: mám na mysli dlhé trasy nie každodenné do školy a nas5.
adr0z
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adr0z »

Letel som 2x, nemal som s tým žiadny problém :)
Thassarian
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Thassarian »

ephramko napísal:btw. v Grecku maju v supermarketoch lacnejsie bezne potraviny a napoje ako na Slovensku, pricom priemerny plat v Grecku je asi 3krat vyssi ako na Slovensku...
takze chlapce vyborne si urobil, ze si tam isiel taky nabaleny...to naozaj len Slovak moze urobit, pastekarsky a igelitkovy narod...zobral si si aj sandale s ponozkami ? :D
A aku mas narodnost ty? Ak si Slovak tak je zabavne, ze urazas sam seba a smutne, ze takto nadavas na vlastny narod.

A letel som raz, mal som 10 rokov ci kolko, cely let som prevracal. Pamatam si iba milu letusku ako mi bezala po vrecusko na vracanie.
Empatik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Empatik »

Dnes som sa vrátil letecky z tej Antalye v Turecku. Tam sme leteli o druhej v noci, let prebehol hľadko, veľmi rýchlo, ako sa občerstvovalo, pípali, že pristávame, pohľad na krásnu nočnú krajinu fajn. Super pilot, posádka...
Ale čo som do pi*i zažil dnes, to bol môj najhorší let v živote. Pilot na letisku v Antalyi cúval jak nadrogovaný, zle obrátil dráhu, musel vytáčať a ten ''vzlet'' vzlietlo lietadlo a ešte pri zemi sa začal otáčať, akoby trochu ešte nemohol vyletieť. Viem, že je to riadené vežou, ale mohli by trochu brať ohľad aj na ľudí a tie tlaky do hlavy. Mikrofón pustil, nechutný škriekavý hlas a ako sme šli pristávať, tak mi šla cievka v oku prasknúť ako to strašne bolelo, asi pol hodinu sme klesali a ja som myslel, že už to nevydržím. Pristáli sme o 3tej poobede, teraz je 22:22 a stále mám neskutočne zalahnuté v ušiach a nič nepočujem. Je to normálne ? Som vlastne aj chorý, lebo to je tak, keď ťaháte v 35 stupňovej krajinke leto a potom spíte v 16 stupňov vylímovanej izbe :-)
Inak s Tureckom som spokojný.. až na tie vlny, dedkovi tam praskol bubienok v uchu a Turci, čo nám predávali kebab nám odkázali, že sme špiny, lebo sme slováci.
A je mi docela ľúto tých tureckých čašníkov a kuchárov, Za 5 centov na hodinu veru nezarobí na rodinu... a tak na namaká chudák .
KaptMichal
King
King

Počkaj ešte raz mi vysvetli túto pasáž detailnejšie
Pilot na letisku v Antalyi cúval jak nadrogovaný, zle obrátil dráhu, musel vytáčať a ten ''vzlet'' vzlietlo lietadlo a ešte pri zemi sa začal otáčať, akoby trochu ešte nemohol vyletieť.
Po prvé - pilot s lietadlom cúvať nevie, robí to pozemný personál
Po druhé - akože zle obrátil dráhu? čo musel vytáčať a ako?
Po tretie - Kam sa lietadlo začalo po štarte otáčať? Ak do strany asi s tým nič nemá nízka rýchlosť ale odletová trať.
asi pol hodinu sme klesali
Tým pádom bolo klesanie dosť mierne, tak ak si mal pri tom nejaký problém, bohužiaľ to je zmena tlaku... Nepotápal si sa deň pred tým?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

ja co som si vsimol, tak je rozdiel medzi pilotmi s americkou skolou a medzi pilotmi so sovietskou skolou...aspon co som zazil, tak "zapadni" piloti pristavaju tak, ze postupne klesaju, vyrovnaju, klesaju, vyrovnaju...a piloti z vychodu zase idu rovno len na klesanie a klesanie a vyrovnavaju az tesne nad zemou... :D
takze netusim ci to tak skutocne je, alebo to bol len rozmar pilota...ale aspon podla mojich skusenosti so spolocnostami to tak bolo...
KaptMichal
King
King

ephramko rozumies sa tomu ako kura pivu... Kazda aerolinka ma svoj sposob klesania, momentalne sa presedlava na ten "horsi" pre cestujucich nakolko je ekonomickejsi. Pilot s tym nic nema. A o americkych pilotoch by som ti vedel povedat svoje... Mimochodom za "zapadnych" pilotov by som povazoval aj slovenskych, ceskych, madarksych pilotov kedze letecke skoly maju zapadniarsky system vzdelavania a povacsine zapadnu techniku. Kazdopadne sposob klesania nic nema s vycvikom pilota.

Chapem ze o tom nic nevies, ale fazy pristavania su klzanie, prechodovy obluk, vydrz, dosadnutie, dojazd. Ziadny pilot nepristava inak. Btw. vsetko to aj tak lieta autopilot skoro az po zem, ak sa pilot nerozhodne inak ;-)

A nserte sa na mna, konecne tema o mojej zivotnej laske :D
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

musim suhlasit s michalom.... nevies o com tocis

//autoeditácia príspevku (14 Aug 2011, 19:04)
Takze letenka booknuta, V septembri si uzijem B 747 a A A380 :salala: :salala: :salala:
K tomu este nejake prestupy mensimi lietatkami :)
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

KaptMichal napísal:Po prvé - pilot s lietadlom cúvať nevie, robí to pozemný personál
Vážne? Ja som s lietadlom už cúval (FSX).
Takto nejako vypadá spätný chod motora:
[youtube]qtHxDIeI1KU[/youtube] (spätný chod je až do 1:03)

// primárne to slúži na brzdenie, ale neviem či sa s tým v reále cúva
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Empatik napísal:Mikrofón pustil, nechutný škriekavý hlas a ako sme šli pristávať, tak mi šla cievka v oku prasknúť ako to strašne bolelo, asi pol hodinu sme klesali a ja som myslel, že už to nevydržím. Pristáli sme o 3tej poobede, teraz je 22:22 a stále mám neskutočne zalahnuté v ušiach a nič nepočujem. Je to normálne ? Som vlastne aj chorý, lebo to je tak, keď ťaháte v 35 stupňovej krajinke leto a potom spíte v 16 stupňov vylímovanej izbe :-)
ked si prechladnuty, mas plne dutiny tak je to jasne. moj druhy let v zivote pri pristavani na Schwechate prebiehal s podobnymi zdravotnymi tazkostami, ale rozdychal som to.
KaptMichal
King
King

super, ty si FSke cuval lietadlom na reverzoch. Schvalne, najblizsie ked vas budu vytlacat si na motoroch vsimni ci sa odsunul kryt a ci sa nejak strasne zvysila hlucnost motoru z volnobehu na plny... ;-) Aj ked FS uz nehravam(presedlal som na real) tak ti mozem poradit, ze na cuvanie sluzi skratka shift+P a nie reverzy :D
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ako... ale zase s reverse thrustom sa cuvat da, aj cuva v praxi :-) vola sa to power-back(oproti klasickemu push-back)
s tym ze

a vyzera to takto

pokial ale viem, pouziva sa to LEN pri lietadlach co maju motory na chvostoch z dovodu nizsiej pravdepodobnosti ze motor nieco vtiahne(tymto dovodom si niesom na 100% isty) a to tiez len zriedkavo
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

chlapec10: som si na 827% isty, ze DC-9 family chalan z Turecka neletel... a keby aj, europski prevadzkovatelia DC-9/MD-80 family powerback nerobia. Max vrtulaky - ATR, DHCcka asi ani nie.

Spixy: keby si vedel co ja som porobil s lietadlom v FSke... naposledy som tocil MD11kou sudaky nad Kosicami... takze, pointa?

Empatik: rozpravas neskutocne od veci, absolutne nechapem co sa snazis povedat. Ked mas zapchaty nos, eustachove trubice a pod. tak sa nemozes cudovat ze ti robi zmena tlaku problem.
ephramko napísal:ja co som si vsimol, tak je rozdiel medzi pilotmi s americkou skolou a medzi pilotmi so sovietskou skolou...aspon co som zazil, tak "zapadni" piloti pristavaju tak, ze postupne klesaju, vyrovnaju, klesaju, vyrovnaju...a piloti z vychodu zase idu rovno len na klesanie a klesanie a vyrovnavaju az tesne nad zemou... :D
My Krasnojarci odchovani Jersovom tomu hovorime "летать крассиво" :)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Fabo napísal:chlapec10: som si na 827% isty, ze DC-9 family chalan z Turecka neletel... a keby aj, europski prevadzkovatelia DC-9/MD-80 family powerback nerobia. Max vrtulaky - ATR, DHCcka asi ani nie.
nikdy som netvrdil ze jeho lietadlo robilo powerback... narazal som na to ze existuje tato metoda, aj ked nie zauzivana
KaptMichal
King
King

Chlapec a ani zauzivana nebude, sak lietadla roluju s ejdnym motorom kvoli setreniu, a nevyuzili by ten zetor na pushback? :D

F4bo - na LZIB sa cez leto casto ukazuje md-83 ci dc9, ale do turecka nelietaju to je zas pravda. :D A nechaj ephramka v tom, ze najlepsi piloti su americki, najlepsie ked su veterani z Top-gunu ;-)

Ako keby v topgune nelietali vycvik s L-13...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nelietaju, lietaju 23ky. :-)
MD-80 family je prirodzene pravidelnym hostom na LZIB, ale z Burgasu, nie z Antalye.
KaptMichal
King
King

Ja viem, lietaju s nim Bulhari. V USA 13tky neuzemnili, plati to iba pre Europu...teda aspon tak to bolo donedavna. Ci oni maju superblaniky?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Oni lietaju vsetko superblaniky.
Napísať odpoveď