Ja sa bavim o problemovych ciganoch, kedze ti bezproblemovi su nepodstatni v tom co sa tu (momentalne) riesi. Aspon do istej miery. Ak by sme teraz navrhovali nejake konkretne riesenie, samozrejme, ze sa treba zaoberat tymi "normalnymi" ciganmi - ako a preco niesu na takej nizkej urovni atd. V tom mas pravdu.
V poriadku, aj ja sa tu bavím často o problémových, ale je mi na smiech, ak tu niekto začne vyťahovať to, že predsa v téme "Rómovia na Slovensku" sa baví zásadne o zlých cigánoch.
Teoreticky by som sem mohol posielať nejaké pozvánky na cigánske kultúrne akcie a pod. veci a vôbec by som nebol OT.
Inak neviem prečo si to teraz zvrhol na osadových cigánoch. Či už pokračujeme v postupnosti ? Dobrí cigáni nás nezaujímajú, ostatní tiež nie, už len osadoví, lebo tam je najväčšia šanca, že môžeme dobre nakydať.
Človeka, ktorého dvakrát okradnú cigáni alebo ja neviem mimozemšťania tiež nemôžem dobre chápať, lebo niekoho určite okradli po sebe aj bieli a pochybujem, že si začal vytvárať pod. stereotypy. A je úplne jedno, či ide o cigána alebo o koho. Dôležité je to, že ten človek sa nejak líši - farbou pleti, výzorom, názorom, atď. Veľa ľudí má predsudky o pankáčoch, lebo videli 2 napitých pankáčov a ihneď majú spravený názor. Tento jav funguje v spoločnosti úplne bežne a ja jediné čo robím je to, že ho ukazujem na povrch, čo tu však mnohým nevonia a budú kopať okolo seba, ako keby som písal neviem o čom.
Napisal som to zle
Toto mi stačí - napísal si to zle, preto som reagoval tak, ako som reagoval. Ja si dávam pozor na tieto formulácie.
Ak si tu niekde vyssie spominal, ze aj niektori bieli su postihnuti - tym bielim sa predsa odobera svojpravnost. Kolkym z tych ciganov, ktori sa kupu na ich banďuri by svojpravnost ostala?
Neviem ako funguje odoberanie svojprávnosti, nech sa vyjadrí niekto fundovaný, ale poznám x ľudí (bielych), o ktorých sa proste laicky vie, že sú viac či menej "cez Košice." Nikto im nič neodoberá, ani nijak nerieši. Čiže, opäť z tvojej strany ide o akýsi záhadný pokus dokázať neviem čo.
silmarill:
toto je evidentný FAKT hughito
Čo je evidentný fakt ? Ten pomer ? Keď to je taký evidentný fakt, počkám si na nejaký evidentný dôkaz, štatistiku. K tej druhej časti: aj to je evidentná fakt ? Sám autor napísal, že zo "zle napísal."
za pár slušných cigánov skrývaš celú ich majoritu.
A ako ? Kde ? Tu ide o to, že ja tu napádam isté chybné a zovšeobecňujúce názory, z čoho ty hneď vytváraš chybnú implikáciu, že ja bránim cigánov a neviem čo (ostatne, ako už mnohí toto na mňa vytiahli) - ignorujúc x mojich kritických príspevkov na margo cigánov (resp. "cigánskeho problému"), či aj osobných priamych či nepriamych skúseností.
Reči o pseudohumanistoch ma už nebavia, vymyslite si inú nálepku.