Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa hughito »

Ale po prve - pomerovo je urcite viac primitivnych ciganov a po druhe, ak sa aj najdu bieli co robia sprostosti tak z nudy, za peniaze, pre slavu ale nie pre ich rozumovu obmedzenost
S takýmito tvrdenia sa úplne diskvalifikuješ, pre mňa je to na úrovni toho, že most Apollo v BA postavili slobodomurári alebo. pod. nezmysly.

Avšak, v tejto téme majú pod. vyjadrenia imunitu.

K diskusii so sethom sa vracať nebudem, len podotknem, že z tvojej strany opäť zaujímavá selekcia, keďže osobné skúsenosti jedného zainteresovaného sú viac relevantné ako osobné skúsenosti druhého zainteresovaného. Ale tak so sethom sa dá diskutovať normálne aj ohľadom tejto témy, hoci máme iný názor. Toto sa však nedá povedať o väčšine ľudí tu, ktorí sa tu prezentujú svojimi slabomyseľnými a zjednodušenými pohľadmi na tento problém. Ty vieš niekedy písať celkom k veci, tak by si sa tiež nemusel zbytočne znižovať na takú úroveň ako vyjadreniami typu ktoré si tu predviedol teraz.
KaptMichal
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Ale rozumies o co ide? Ty spomenise jackass kde sa tocia miliony dolarov v suvislosti s ciganom, ktory je mentalne zaostaly hophoper alebo analfabet. Tak to sa porovnat da, ja ked tvrdim, ze bielych ludi je daleko menej degenerovanych a primitivnych ako ciganov, tak to su nejake tliachaniny? ;-)

Osobne skusenosti s ciganmi mam ja, ty, seth a skoro kazdy slovak. No zaujimave je, ze tych pozitivnych skusenosti ma nejaky maly zlomok percenta ludi. Ono sranda je to, ze v suvislosti s ciganmi sa rozprava o predsudkoch. No predsudky su ked nieco vidim prvy krat v zivote a vytvorim si na to svoj nicim nepodlozeny subjektivny nazor. No ked vidim cigana, takeho klasickeho osadoveho a myslim si o nom, ze je primitiv tak to nieje predsudok.
Uz n-krat som sem napisal, ze poznam ciganov ktori su normalni, no o tych sa tu vobec nebavime (aspon tak predpokladam, ze tych ciganov kazdy povazuje za normalnych obacnov tohto statu a nieje treba ich riesit)
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale rozumies o co ide? Ty spomenise jackass kde sa tocia miliony dolarov v suvislosti s ciganom, ktory je mentalne zaostaly hophoper alebo analfabet.
Jackass bol ako príklad, že ľudia robia hocičo a sám som aj napísal, že to nie je úplne najlepší príklad a rozviedol som to ďalej. Videí, kde robia bieli ľudia rôzne hnusy sa dá nájsť x a vôbec nemusí ísť o peniaze. Akurát ty si tu prezentoval zaujímavú, asi z prsta vycucanú domnienku, že:
ak sa aj najdu bieli co robia sprostosti tak z nudy, za peniaze, pre slavu ale nie pre ich rozumovu obmedzenost.
:arrow: čiže si povedal, že neexistuje biely človek, ktorý by niečo podobné spravil pre svoju mentálnu zaostalosť. Už len Laco zo Starého Tekova tento tvoj výrok neguje.

Zase zaujímavé chápanie slova predsudok. Čiže, ty už len toho, že niekoho vidíš, dokážeš usúdiť, že je to primitív. Interesantné. Nejde o fakt, ide o tvoj predsudok, resp. stereotyp. Nebudem súdiť človeka, dokiaľ ho nepoznám, resp. aspoň nevidím nejaký jeho prejav, nepočujem jeho myšlienky, to, čo hovorí atď.

Tebe stačí vidieť cigána v spojitosti s tým, že je z osady a automaticky máš spravenú mienku. To je presne to, na čo tu narážam už 2 roky. Najviac ma dojíma, ako tu chce každý riešiť cigánsky problém, ale takýmto videním sa tento problém len zväčšuje.
Uz n-krat som sem napisal, ze poznam ciganov ktori su normalni, no o tych sa tu vobec nebavime (aspon tak predpokladam, ze tych ciganov kazdy povazuje za normalnych obacnov tohto statu a nieje treba ich riesit)
Ďalší zaujímavý výklad, s ktorým som sa tu už viackrát stretol a viackrát som ho komentoval.

Ľudia chcú v téme "Rómovia na Slovensku" automaticky diskutovať len o "zlých cigánoch," lebo predsa o dobrých nie je treba. Toto je celkovo veľmi zaujímavý názorový pochod. To ako keby som založil tému Nemci a všetci by tam písali len o Nemcoch nacistoch, alebo tému Turci a všetci by písali iba o istej skupine Turkov, ktorá je asociovaná s nejakými negatívnymi prejavmi.

Zaujímavé je i to, že pod. tendencie si všímam aj v témach typu Maďari na Slovensku a pod. Podobnosť čisto náhodná ?
KaptMichal
King
King

Ja sa bavim o problemovych ciganoch, kedze ti bezproblemovi su nepodstatni v tom co sa tu (momentalne) riesi. Aspon do istej miery. Ak by sme teraz navrhovali nejake konkretne riesenie, samozrejme, ze sa treba zaoberat tymi "normalnymi" ciganmi - ako a preco niesu na takej nizkej urovni atd. V tom mas pravdu.

Stale zabudas na jednu vec. Niekto tu napisal, ze ho v relativne kratkom casovom useku dva krat okradli a urcite sa najdu aj horsie pripady. (Mam rodinu na vychode a pocul som kadeco dalsie). No a ty ocakvas, ze tento clovek, ktorych su na SR tisice, bude na "osadoveho cigana" pozerat bez "predsudkov", ked mu sikanuju decko v skole, alebo rovno jeho? Alebo ich bude povazovat za rovnocennych lebo mu kradnu/nicia veci, smrdia? ]Nevolam to predsudky, lebo ta sanca, ze ten jeden cigan, ktoreho prave stretnes bude normalny je ako ked pozeras hore na lietadla na oblohe a cakas, ze sa urcite zrazia, pritom ta realna sanca je 1 k milionu.
ak sa aj najdu bieli co robia sprostosti tak z nudy, za peniaze, pre slavu ale nie pre ich rozumovu obmedzenost.
Napisal som to zle, chcel som tam napisat ze vela z nich/vacsina to robi za peniaze... A jedna vec je, ked je niekto naruseny z drog, choroby alebo je uz stary a druha ked sa tak niekto narodi a my ho pokaldame za rovnocenneho obcana. Ak si tu niekde vyssie spominal, ze aj niektori bieli su postihnuti - tym bielim sa predsa odobera svojpravnost. Kolkym z tych ciganov, ktori sa kupu na ich banďuri by svojpravnost ostala? :?
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

KaptMichal napísal:Okej biely ludia tiez robia nechutnosti. Ale po prve - pomerovo je urcite viac primitivnych ciganov a po druhe, ak sa aj najdu bieli co robia sprostosti tak z nudy, za peniaze, pre slavu ale nie pre ich rozumovu obmedzenost. (este podotykam, ze tema sa vola "romovia na Slovensku" a video bolo od romov na slovensku takze od temy to rozhodne nie je).
toto je evidentný FAKT hughito, nechápem prečo si pred tým zakrývaš oči? alebo bývaš v nejakej alternatívnej realite, kde sú cigáni z osady slušní, kultivovaní ľudia?

vyčítaš nám že hádžeme do jedného vreca všetkých cigánov, aj tých zlých aj tých dobrých. lenže ty sám pritom robíš opačný extrém: za pár slušných cigánov skrývaš celú ich majoritu.

nechápem, ako v iných témach dokážeš písať racionálne veci s ktorými (väčšinou) súhlasím, ale práve v tejto téme sa robíš slepým idealistom a pseudohumanistom.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja sa bavim o problemovych ciganoch, kedze ti bezproblemovi su nepodstatni v tom co sa tu (momentalne) riesi. Aspon do istej miery. Ak by sme teraz navrhovali nejake konkretne riesenie, samozrejme, ze sa treba zaoberat tymi "normalnymi" ciganmi - ako a preco niesu na takej nizkej urovni atd. V tom mas pravdu.
V poriadku, aj ja sa tu bavím často o problémových, ale je mi na smiech, ak tu niekto začne vyťahovať to, že predsa v téme "Rómovia na Slovensku" sa baví zásadne o zlých cigánoch.

Teoreticky by som sem mohol posielať nejaké pozvánky na cigánske kultúrne akcie a pod. veci a vôbec by som nebol OT. :sly: :sly: :sly:

Inak neviem prečo si to teraz zvrhol na osadových cigánoch. Či už pokračujeme v postupnosti ? Dobrí cigáni nás nezaujímajú, ostatní tiež nie, už len osadoví, lebo tam je najväčšia šanca, že môžeme dobre nakydať.

Človeka, ktorého dvakrát okradnú cigáni alebo ja neviem mimozemšťania tiež nemôžem dobre chápať, lebo niekoho určite okradli po sebe aj bieli a pochybujem, že si začal vytvárať pod. stereotypy. A je úplne jedno, či ide o cigána alebo o koho. Dôležité je to, že ten človek sa nejak líši - farbou pleti, výzorom, názorom, atď. Veľa ľudí má predsudky o pankáčoch, lebo videli 2 napitých pankáčov a ihneď majú spravený názor. Tento jav funguje v spoločnosti úplne bežne a ja jediné čo robím je to, že ho ukazujem na povrch, čo tu však mnohým nevonia a budú kopať okolo seba, ako keby som písal neviem o čom.
Napisal som to zle
Toto mi stačí - napísal si to zle, preto som reagoval tak, ako som reagoval. Ja si dávam pozor na tieto formulácie.
Ak si tu niekde vyssie spominal, ze aj niektori bieli su postihnuti - tym bielim sa predsa odobera svojpravnost. Kolkym z tych ciganov, ktori sa kupu na ich banďuri by svojpravnost ostala?
Neviem ako funguje odoberanie svojprávnosti, nech sa vyjadrí niekto fundovaný, ale poznám x ľudí (bielych), o ktorých sa proste laicky vie, že sú viac či menej "cez Košice." Nikto im nič neodoberá, ani nijak nerieši. Čiže, opäť z tvojej strany ide o akýsi záhadný pokus dokázať neviem čo.

silmarill:
toto je evidentný FAKT hughito
Čo je evidentný fakt ? Ten pomer ? Keď to je taký evidentný fakt, počkám si na nejaký evidentný dôkaz, štatistiku. K tej druhej časti: aj to je evidentná fakt ? Sám autor napísal, že zo "zle napísal."
za pár slušných cigánov skrývaš celú ich majoritu.
A ako ? Kde ? Tu ide o to, že ja tu napádam isté chybné a zovšeobecňujúce názory, z čoho ty hneď vytváraš chybnú implikáciu, že ja bránim cigánov a neviem čo (ostatne, ako už mnohí toto na mňa vytiahli) - ignorujúc x mojich kritických príspevkov na margo cigánov (resp. "cigánskeho problému"), či aj osobných priamych či nepriamych skúseností.

Reči o pseudohumanistoch ma už nebavia, vymyslite si inú nálepku.
KaptMichal
King
King

"osadovi" som dal do uvodzoviek aby sa vyselektovali ti normalni.
Človeka, ktorého dvakrát okradnú cigáni alebo ja neviem mimozemšťania tiež nemôžem dobre chápať, lebo niekoho určite okradli po sebe aj bieli a pochybujem, že si začal vytvárať pod. stereotypy. A je úplne jedno, či ide o cigána alebo o koho. Dôležité je to, že ten človek sa nejak líši - farbou pleti, výzorom, názorom, atď. Veľa ľudí má predsudky o pankáčoch, lebo videli 2 napitých pankáčov a ihneď majú spravený názor. Tento jav funguje v spoločnosti úplne bežne a ja jediné čo robím je to, že ho ukazujem na povrch, čo tu však mnohým nevonia a budú kopať okolo seba, ako keby som písal neviem o čom.
Na toto ja nemam slov... Uplne bludy pises, neuraz sa ale nechapem ako mozes take nieco napisat.

Teoreticky by som sem mohol posielať nejaké pozvánky na cigánske kultúrne akcie a pod. veci a vôbec by som nebol OT.
Jasne, kludne hoď. Ale ja som reagoval na diskusiu, ktora sa momentalne zaobera problemovymi ciganmi a vobec sa tu nespominali ti normalni, tak neviem, preco by som o nich teraz mal hovorit. To len ty v kazdom prispevku negujes vyjadrenia : okradli ma cigani, sposobom : ja poznam slusnych ciganov... wtf?
silmarill
King
King

hughito napísal:Čo je evidentný fakt ? Ten pomer ? Keď to je taký evidentný fakt, počkám si na nejaký evidentný dôkaz, štatistiku.
hohohó takže ty chceš dôkaz či štatistiku? vypýtaj si ju od tých ktorí zakázali zverejňovať etnické údaje pri štatistikách ktoré by mohli zdiskreditovať menšiny (ako napríklad kriminalita).

môžem ti dať len moje subjektívne štatistiky, vyplývajúce zo skúseností s týmto "svojráznym etnikom":
- denne vidím v areáli stanice niekoľko skupiniek rómov (počet sa dokopy pohybuje od 5 do 20) ako chľascú čučo, vyvreskujú a serú v kríkoch - ale NULA BIELYCH s takýmto správaním
- v čakárni postávajú alebo ležia smrdľaví rómovia, niekedy dokonca pošťatí či dogrcaní, počty sa menia od 0 do 2 - ale NULA BIELYCH
- snažili sa ma doteraz okradnúť dvaja rómovia - ale NULA BIELYCH
- už asi 6 rómskych detí som videl so sáčkom na hube fetovať nejakú chémiu - ale NULA BIELYCH
- hádzala po mne kamene asi 7 členná skupinka mladých rómov - ale NULA BIELYCH
- moja matka robila istý čas predavačku vo večierke, odmietla mladým cigáňom predať cigarety, neskôr prišli traja starí rómovia a vrieskali po nej že ju zarežú ak ich deckám nedá cigarety - ale NULA BIELYCH (mimochodom kvôli strachu z cigáňov odtiaľ neskôr odišla)
- tu v dedine vidíš len tri rozbité domy, vo všetkých troch bývajú rómovia (veľké rodiny) ktorí furt robia bordel - ale NULA BIELYCH
- už 3x som takmer zrazil ožratých cigáňov z neďalekej rómskej osady (v čase dávok idú peši do mesta) - ale NULA BIELYCH
- na základke sme boli v triede asi 25 žiakov, z toho štyria cigáni: všetci prepadli a "ukončili" základku v 6-7 ročníku, oproti tomu len jeden biely (rodičia sa rozviedli, on utiekol za otcom, mal obrovské množsto vymeškaných hodín)
stačia ti tieto moje pozorovania? za 30 rokov života si na základe skúseností s nimi snáď môžem spraviť názor, nie? pretože toto sú FAKTY ktoré proste nemôžem poprieť, keďže ich vídavam takmer denne na vlastné oči. podobné skúsenosti (niektorí lepšie, niektorí horšie) majú totiž aj ostatní moji známi.

neviem celkom o čo ti ide, možno o nejakú ideu spravodlivosti či aby sme ľudí hneď neodsudzovali...? pozri ja nie som z tých čo hneď škatuľkujú ľudí, v práci máme štyroch rómov (zo 150 zamestnancov), sú to slušní ľudia ale sú to diametrálne odlišné typy od tých "staničných" či "osadových". a som si istý že pokiaľ by si ich nejak dával do súvislosti s tými "osadovými" tak by s tebou títo slušní utreli podlahu... a že sú aj medzi bielimi alkáči alebo nezamestnaní flákači? určite áno, ale v oveľa oveľa menšej koncentrácii ako u cigánskej menšiny.

mne stačí vidieť tie degenerované xichty čo sa vedia dorozumievať len opileckým bliakaním a môžem si ich smelo zaradiť do škatuľky "neprispôsobiví" alebo "rómsky problém", bez toho aby som tým nejak morálne ubližoval slušným cigáňom. mám na to právo a dali mi ho oni svojím správaním.
hughito
Redeemer
Redeemer

KaptMichal:
Na toto ja nemam slov... Uplne bludy pises, neuraz sa ale nechapem ako mozes take nieco napisat.
Čiže tento fenomén podľa teba v skutočnosti vôbec neexistuje a predsudky a stereotypy sú v podstate takmer úplne oprávnené ? Schválne som udal aj príklady cigán free, aby sme sa netočili len okolo nich. Funguje to na akúkoľvek menšinu. A myslím si, že takisto rozmýšľajú, resp. by rozmýšľali cigáni alebo ja černosi vo vzťahu k bielym, ak by boli vo väčšine.
Jasne, kludne hoď. Ale ja som reagoval na diskusiu, ktora sa momentalne zaobera problemovymi ciganmi a vobec sa tu nespominali ti normalni, tak neviem, preco by som o nich teraz mal hovorit. To len ty v kazdom prispevku negujes vyjadrenia : okradli ma cigani, sposobom : ja poznam slusnych ciganov... wtf?
A kto ti káže hovoriť o normálnych ? Len nevyťahujte dookola tú mantru o tom, ako je táto téma o tých zlých a nič iné by sa sem nemalo ani písať. Na to som narážal.
To len ty v kazdom prispevku negujes vyjadrenia : okradli ma cigani, sposobom : ja poznam slusnych ciganov... wtf?
Haha, to si ma pobavil. Ak by som takto diskutoval, tak to by som poľutoval predovšetkým sám seba.

silmarill: Tvoje osobné skúsenosti ti nikto neberie a ja ich akceptujem. Sleduj ale tento jav: tvoje osobné skúsenosti ti každý akceptuje, nikto ti na ne nič nenapíše, max. ešte vyjadrí súhlas. Avšak moje osobné skúsenosti tu boli a sú napádané stále a to len preto, lebo sa nehodia do predom vytvoreného obrazu. Zaujímavé, že ?
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

vies preco su napadane hughito? lebo mozno mame s ciganami viaceri zle skusenosti ,..... a tie dobre nevidime, .... a ludia ako ty nutia nas ostatnych sa nato pozerat v dobrom, sak su aj dobri, a treba im pomoct a podobne, a to vo vacsine ludi evokuje len dalsiu nenavist vies ? a PRAAAVOM! lebo ked ma X ludi zlu skusenost ap ride niekto ako ty a zacne hlasat ze su aj dobri a preco nevidime aj tych dobrych a neospevujeme ich tak ako ty v kazdom prispevku tak nehnevaj sa to kazdeho normalneho cloveka vytoci este viac....
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja vás do ničoho nenútim a nikoho neospevujem. Jediné, čo robím, je útočím na vyložené nezmysly a absurdity, čomu za posledný čas stále dominuje ten Mercov: príspevok so spievajúcim cigánom. :wink:
silmarill
King
King

hughito napísal:silmarill: Tvoje osobné skúsenosti ti nikto neberie a ja ich akceptujem. Sleduj ale tento jav: tvoje osobné skúsenosti ti každý akceptuje, nikto ti na ne nič nenapíše, max. ešte vyjadrí súhlas. Avšak moje osobné skúsenosti tu boli a sú napádané stále a to len preto, lebo sa nehodia do predom vytvoreného obrazu. Zaujímavé, že ?
a prečo vyjadrí každý súhlas? pretože má podobné skúsenosti a pretože ho daná situácia štve. vláda to nerieši lebo je tu plno kecalov s podobnou rétorikou ako máš miestami ty.

a že niekto ignoruje/napadne uvedené nejaké dobrého správania sa rómov? ...no a? to sa máme všetci teraz posrať šťastím z toho, že pár z nich sa správa tak, ako zvyšok našej spoločnosti? alebo že je aj medzi bielymi isté percento debilov ako je ten z videa tak si pred debilmi z radu cigánov (ktorých je tam oveľa vyššie percento) budeme zatvárať oči?

hlavne nezabúdaj že tebou spomínaný "predom vytvorený obraz" si spravili ONI SAMI. povedz mi s ktorou národnostnou či etnickou menšinou máme toľké problémy ako s cigánmi? s čechmi, s maďarmi, poliakmi, ukrajincami, černochmi, vietnamcami, indmi, ...? je medzi niektorými z nich toľká kriminalita, vysoká pôrodnosť, parazitizmus na sociálnom systéme či odmietanie vzdelania a hygieny porovnateľná s rómskou menšinou? NIE. zaujímavé, že? a preto sa to volá "rómsky problém". to neni rasizmus, to je definícia zdroja problémov. keby to u nás robili češi, nazvali by sme to "český problém". jednoduchá logika.

s tým aj súvisí ten link na blisty.cz o nezverejňovaní etnicity páchateľov čo si tu postoval... pre mňa je dôležité vedieť že určitá etnická skupina má vyššiu kriminalitu ako iné - z dôvodu mojej osobnej ochrany. pokiaľ je zverejnené že rómovia majú vyššiu kriminalitu tak sa večer skupinke rómov radšej vyhnem.

áááh a ešte k štatistikám spomeniem, manželku jediný raz okradli - rómovia jej na zábave ukradli kabelku. známeho ktorý zlodeja prichytil a chcel mu kabelku vziať dobili ostatní rómovia čo tam boli s ním.
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Keď ti tak vadí ten príspevok tak ho dookola neomielaj ;)
hughito
Redeemer
Redeemer

silmarill: Kecalov s rétorikou ako ja ? To sú/sme akí ?
a že niekto ignoruje/napadne uvedené prípady dobrého správania sa rómov? ...no a? to sa máme všetci teraz posrať šťastím z toho, že pár z nich sa správa tak, ako zvyšok našej spoločnosti?
Zase si domýšľaš ? Písal som niekde o sraní od šťastia ? Tvoja odpoveď je "no a" ? Zaujímavé.

Samozrejme, že si ten obraz vytvárajú aj sami, nevidím však zmysel toho neustále útočenia a nakladania, búchania päsťou po stole a nadávania na to. To akože nejako pomôže ? To ešte viac situáciu zhoršuje, priepasť sa len viac a viac zväčšuje.

//autoeditácia príspevku (29 Aug 2011, 19:25)
silmaril ma pravdu preco vlastne nenapises do fora odkial si aby sme sa tam vybrali a pozreli na tych ciganov?lebo len oje***
Typický primitivizmus. Samozrejme, oje*** v rámci môjho pseudohumanistického idealizmu. :roll:

Inak teraz v sobotu kamoška zadelila hlášku typu, že sa bojí keď ide oproti skupine viacerých cigánov, pričom určite nebýva pri žiadnej problémovej osade, ani nemá nejaké extrémne negatívne skúsenosti s nimi. Ako je to možné, že človek potom získa takýto pocit ?
silmarill
King
King

hughito napísal:silmarill: Kecalov s rétorikou ako ja ? To sú/sme akí ?
takí, ktorí sa za každú cenu budú zastávať rómov, aj keď s nimi nemajú žiadne skúsenosti a len teoretizujú, prípadne splietajú nejaké ideologické humanistické frázy.
hughito napísal:Zase si domýšľaš ? Písal som niekde o sraní od šťastia ? Tvoja odpoveď je "no a" ? Zaujímavé.
nie, o sraní od šťastia som písal ja ako otázku - ako máme reagovať na správy, že sa pár z nich správa aj dobre? máme ich nejak vystavovať na obdiv, keď sú v rámci etnika len mizivé percento? máme sa z nich tešiť, tľapkať ich po pleci? čo máme s nimi robiť? oni nie sú problém, problém sú tí druhí.
to "no a?" súvisí s tým, že či je niečo výnimočné ak niektorí žijú ako biela majorita. správajú sa tak ako to spoločnosť očakáva od každého z nás. takže znovu, NO A?!
hughito napísal:Samozrejme, že si ten obraz vytvárajú aj sami, nevidím však zmysel toho neustále útočenia a nakladania, búchania päsťou po stole a nadávania na to. To akože nejako pomôže ? To ešte viac situáciu zhoršuje, priepasť sa len viac a viac zväčšuje.
- priepasť si zväčšujú oni sami tým že v tomto stave zotrvávajú a vyhovuje im to tak.
- pokiaľ na to nebudeme stále nadávať tak sa to ututle a zametie pod koberec.
- pokiaľ nebudeme búchať päsťou po stole tak s tým politici nič nespravia.
hughito
Redeemer
Redeemer

takí, ktorí sa za každú cenu budú zastávať rómov, aj keď s nimi nemajú žiadne skúsenosti a len teoretizujú, prípadne splietajú nejaké ideologické humanistické frázy.
Do takej skupiny ja ale nepatrím, takže vo vzťahu ku mne si mimo.
nie, o sraní od šťastia som písal ja ako otázku - ako máme reagovať na správy, že sa pár z nich správa aj dobre? máme ich nejak vystavovať na obdiv, keď sú v rámci etnika len mizivé percento? máme sa z nich tešiť, tľapkať ich po pleci? čo máme s nimi robiť? oni nie sú problém, problém sú tí druhí.
Samozrejme, že nie a ja som tu nikdy od nikoho ani nevyžadoval. Ak som písal o skúsenostiach s nimi, tak väčšinou v neutrálnom duchu - proste normálny stav vecí. Ak som niektoré veci považoval za také, že ich treba vypichnúť pozitívnejšie, tak som to tak prezentoval (napr. koľko cigánov mi zvyklo zastaviť, keď som stopoval, vzhľadom na pomer cigán/biely - aj keď som tu toto napísal, tak nejaký mudrc to hneď obrátil do nejakého negatíva).
to "no a?" súvisí s tým, že či je niečo výnimočné ak niektorí žijú ako biela majorita. správajú sa tak ako to spoločnosť očakáva od každého z nás. takže znovu, NO A?!
Ale presne na to som narážal: vy ste si tu vytvorili totalitné pravidlá o tom, čo sem kto môže napísať. Neutrálne/pozitívne skúsenosti sú NO A?! a z negatívnych skúseností sa stí od šťastia. Je tu predom stanovená šablóna posudzovania príspevkov a názorov a úplne najsmutnejšie je to, že sú tu tolerované aj vyslovené nezmysly a totálne absurdity, ale keďže ide o cigánov, nikomu to neprekáža - zatiaľ čo taký seth82 dokáže v politických témach rozoberať nezmysly istých užívateľov v neuveriteľne dlhých a komplexných príspevkoch.
- priepasť si zväčšujú oni sami tým že v tomto stave zotrvávajú a vyhovuje im to tak.
No áno, lebo oni využívajú/vyciciavajú systém, ktorý je na hovno nastavený.
- pokiaľ na to nebudeme stále nadávať tak sa to ututle a zametie pod koberec.
Kto ? Ako ? Prosím ťa, tieto krčmové reči a nadávanie akurát vytvárajú to, že aj človek, ktorý s cigánmi nikdy zlé skúsenosti nemal, tieto názory preberá a apriori potom cigána odsudzuje, resp. nejak škatuľkuje, čo problém nijak nevyrieši.
- pokiaľ nebudeme búchať päsťou po stole tak s tým politici nič nespravia.
To si pýta nejakú väčšiu a rozumnejšiu aktivitu ako búchanie do stola.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Hughito: jedna otázočka - keď je teda sociálny systém zle nastavený, prečo sa jeho zneužívanie toleruje v drvivej väčšine u cigánov? Videl si niekedy bielu rodinu s cca 7 deťmi, ktorá "profesionálne poberá prídavky," neplatí za byt, elektrinu, vodu... A NIČ SA IM NESTANE???
Množstvo mladých ľudí v mojom okolí neserie ani tak to, že cigáni kradnú, fetujú a podobne, to sa dá veľmi rýchlo a ľahko vyriešiť. Hnevá nás predovšetkým to, že sú "štátom chránení" občania. Keď chcem bývať s priateľkou vo vlastnom, tak sa musím zadĺžiť až po uši. Ak prestaneme platiť vodu, elektrinu, plyn, nájomné, čo sa s nami stane? Inžinierske siete nám vypnú a nás vyhodia z bytu. Cigánom neodpoja natrvalo siete, ani ich z baráku nevyhodia. A ak sa nájde nejaký "opovážlivec" s chrbtovou kosťou, čo ich z bývania vysánkuje, na drzovku si obsadia ľubovoľnú budovu a žijú si v nej, prípadne DOSTANÚ OD ŠTÁTU ZDARMA. Predpokladám, že teba to ako mladého človeka vôbec netrápi a neuráža, však?
silmarill
King
King

hughito napísal:Do takej skupiny ja ale nepatrím, takže vo vzťahu ku mne si mimo.
tipujem že u teba je to dané tvojimi sympatiami k antifa - a hovoriť škaredé veci o etnickej skupine kedysi vyvražďovanej fašistami medzi afákmi asi moc populárne nie je.
hughito napísal:Ale presne na to som narážal: vy ste si tu vytvorili totalitné pravidlá o tom, čo sem kto môže napísať. Neutrálne/pozitívne skúsenosti sú NO A?! a z negatívnych skúseností sa stí od šťastia. Je tu predom stanovená šablóna posudzovania príspevkov a názorov a úplne najsmutnejšie je to, že sú tu tolerované aj vyslovené nezmysly a totálne absurdity, ale keďže ide o cigánov, nikomu to neprekáža
nie, žiadna totalita tu nieje. môžeš písať čo len chceš - len sa nediv odpovediam, hlavne od ľudí ktorí majú s romale také negatívne skúsenosti ako ja. osobne to ani nepovažujem za argument, keďže opakujem - tých pár dobrých sa správa tak, ako to spoločnosť čaká od nás všetkých, takže nie sú ničím výnimočným. tľapká niekto po pleci mňa, že sa nespíjam, nefetujem, nekradnem, nerobím deti ako na bežiacom páse, že chodím do práce, platím dane, účty, splátky, že som sa vzdelával atď?
hughito napísal:Kto ? Ako ? Prosím ťa, tieto krčmové reči a nadávanie akurát vytvárajú to, že aj človek, ktorý s cigánmi nikdy zlé skúsenosti nemal, tieto názory preberá a apriori potom cigána odsudzuje, resp. nejak škatuľkuje, čo problém nijak nevyrieši.
OK, vezmime si situáciu že sa prestane negatívne hovoriť o cigáňoch, obviňovať ich, poukazovať na ich spôsob života a dopad na sociálny systém. v médiách sa nebude môcť nikdy spomenúť etnická príslušnosť páchateľov. myslíš si že sa za takého stavu riešenie rómskeho problému
a) zrýchli
b) oddiali
c) nebude mať vplyv
hughito napísal:To si pýta nejakú väčšiu a rozumnejšiu aktivitu ako búchanie do stola.
fajn, daj návrh.
hughito
Redeemer
Redeemer

tipujem že u teba je to dané tvojimi sympatiami k antifa - a hovoriť škaredé veci o etnickej skupine kedysi vyvražďovanej fašistami medzi afákmi asi moc populárne nie je.
Tipuješ zle.
nie, žiadna totalita tu nieje. môžeš písať čo len chceš - len sa nediv odpovediam, hlavne od ľudí ktorí majú s romale také negatívne skúsenosti ako ja. osobne to ani nepovažujem za argument, keďže opakujem - tých pár dobrých sa správa tak, ako to spoločnosť čaká od nás všetkých, takže nie sú ničím výnimočným. tľapká niekto po pleci mňa, že sa nespíjam, nefetujem, nekradnem, nerobím deti ako na bežiacom páse, že chodím do práce, platím dane, účty, splátky, že som sa vzdelával atď?
Ale veď ja som to ako argument ani neudával, takisto som to nevyzdvihol ako nejaký zázrak. Samozrejme, ide o normálnu vec.
OK, vezmime si situáciu že sa prestane negatívne hovoriť o cigáňoch, obviňovať ich, poukazovať na ich spôsob života a dopad na sociálny systém. v médiách sa nebude môcť nikdy spomenúť etnická príslušnosť páchateľov. myslíš si že sa za takého stavu riešenie rómskeho problému
No každopádne si nemyslím, že sa riešenie oddiali.
fajn, daj návrh
O tom som tu písal x-krát a konieckoncov, moje názory sa nijak nevymykali viacerým tu už názorom prezentovaným.

//autoeditácia príspevku (29 Aug 2011, 22:33)
Stoporko: Tvoj príspevok som prehliadol.

Neviem kde je presná príčina, ide len o odhad. Základ je ten, že aj keď sa hovorí o výhodách a neviem čom, tak až také výhodné to zrejme nebude, keďže cigáni žijú tak ako žijú. Ďalej ide o to, že je to iné etnikum, majú inú náturu a nejakú spojitosť vidím aj v tom, že to bolo kedysi etnikum kočovné, teda, čo sa týka nejakého štandardu obydlia, ich nároky nie sú vysoké. Preto vidíme to, že cigánu majú satelit, auto, ale bývajú v rozpadnutej plechovej chajde.

Tu u nás žili jedni cigáni (už sa odsťahovali) v takom polorozpadnutom dome, tiež celkom bordel na dvore, ale inak napr. chodili vždy čisto oblečený v nových veciach, malí krpci mali vždy bicykle pokupované, atď. Jednoducho, iná mentalita. To, že im padá dom na hlavu im vôbec nevadilo.

Biely človek nenarobí 10 detí a nebude zneužívať sociálny systém, lebo by tak žiť nedokázal. Aj preto mi príde trochu úsmevné, ako niekedy niektorí jedinci takmer až zo závisťou hovoria o cigánoch a tom, ako takto "zarábajú." Tak kur*a, keď to je až takú super, prečo tak nezačnú žiť aj daní jedinci ?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Hughito: prečo bieli nezačnú žiť ako cigáni? 1) Je nám to morálne odporné 2) represívne zložky nášho štátu + sociálni úradníci nám to neumožnia -- koľko bezdomovcov vidím v uliciach (istú dobu som sa v otázke bezdomovcov angažoval) a väčšina, ktorých stretávam, sú bieli. Realita je taká, že ak prestaneš platiť a si biely, tak máš po chlebe. Ak prestaneš platiť a si cigán, tak si v pohode. Pokým sa tento rozdiel nezmaže a cigánom sa nevezme štatút "štátom chránených," tak slušný biely Slovák nebude nikdy spokojný a stále bude "búchať päsťou o stôl." Vieš prečo? Pretože sme ešte asi všetci neprišli o chrbtovú kosť (na rozdiel od ĽPR a spol.).

Len tak mi teraz napadlo, je to troška od veci: Slovensko sa pýši tým, že tu platia zákony trhu, však áno. Tak potom PREČO vôbec máme v slovníku slovo DISKRIMINÁCIA??? Však zamestnávateľ, resp. ktokoľvek v nadriadenej pozícii má plné právo vrámci zákonov trhu si vybrať toho lepšieho alebo toho, ktorý sa mu viacej páči a niesť si za to zodpovedajúce ekonomické dôsledky. A ak teda uprednostní bieleho a nie cigána, je to jeho vec a celú spoločnosť do toho VEĽKÉ NIČ - a spoločnosť mu pritom dáva (Hughito je toho žiarivým príkladom) nálepku "rasista." Skvelé, velebnosti, tlieskam. Posledný nech zhasne. Tento istý problém je totižto aj v medziľudských vzťahoch, médiách a všade: každý má plné právo niekomu vynadať do čiernych svíň, do bielych alebo zelených ropúch, šikmoočiek na malých koníkoch.... a spoločnosť ho nemá právo označiť za rasistu. Je to jeho súkromný názor a ostatných do toho veľké makové. Ak sa jeho názor niekomu nepáči, môžu si to vydiskutovať. No nie, dnes sú policajti posraní ísť vyšetrovať krádež ktorú spáchal cigán, lebo by ich mohli označiť za rasistov (tu je to jadro problému, na toto sa snažím poukázať!) Dnes sú média pokakané povedať o vrahovi, že je cigán, lebo by ich označili za rasistické. kur*a, KTO alebo ČO má právo povedať o niekom, že je rasista? NIKTO a NIČ! Súkromná telka si môže vysielať čo chce, policajt sa nesmie báť obvinenia z rasizmu, Jurko Hraško má plné právo si vravieť čo chce. A NIKTO nemá právo označiť ho/ich/mňa za rasistu. Pretože KTO/ČO by dalo takémuto človeku/organizácii to právo? Existuje vôbec také právo? Existuje vôbec rasizmus?
A druhá filozofická: Nie je náhodou rasizmus ako ho prezentujú ĽPR a iní magori (ak rasizmus existuje), len extrapolovaným inštinktom prežitia jedinca pre súčasnú dobu?
Napísať odpoveď