ultimate222 napísal:no dufam, ze sa mylis
No kedze uz asi nemam co stratit tak to risknem a nejak jej to bud cele vyklopim ako som na tom alebo jej skusim dat pusu, ale skor jej asi nieco pekne poviem ako sa poznam
cau ultimate.
som od Teba trochu starsi, ale celkom sa v Tebe vidim, robil som presne to, co Ty. precital som si Tvoje vlakno a je mi Ta luto. A myslim to uprimne, nie ironicky. Kolko sa my muzi natrapime kvoli zenam, aby sme im ulahodili, aby sme neboli prilis "sladki" ani drsni, aby boli ony spokojne... riesime co a ako, a v konecnom dosledku to aj tak konci neuspechom.
Poradim Ti, ak o to stojis; mimochodom, par dobrych rad tu uz padlo, keby si pocuvol napr. takeho bomba, mohol si mozno byt o kus dalej, ale tu ide o to, ze treba zmenit zmyslanie od gruntu, a to je tazke.
Tak v prvom rade, nestavaj si zenu na piedestal. Je nepodstatne, aka Ti pripada krasna alebo dobra alebo sexy. Je to obycajna zena, nic viac. Nikoho tym neponizujem, ale ani zbytocne nevydzvihujem. Nemozes sa ju predsa pokusit zviest, ked sa Ti z nej trasu kolena! Mal by si ju brat ako nieco bezne, ako nieco, co sice predstavuje vyzvu, ale nekruti sa okolo toho cely svet. Musis si v prvom rade vazit sameho seba. TY si pre nu CENA. Ty musis byt presvedceny o tom, ze to, co ponukas (=TY), stoji za to, ze si pre zaujimavy a vzacny! Ak nebudes sam presvedceny o tom, ze mas co ponuknut a nebudes si toho vedomy (=sebavedomie), tazko s Tebou pojde do vztahu. TY zijes svoj zivot, mas pracu, konicky, priatelov - ONA ho moze doplnit. Vsimni si - doplnit. To znamena, ze sa nebudes riadit podla nej, ale budes si zit svoj zivot. Tym davas sebe slobodu a nezavislost, a jej pocit, ze na nej nevisis. Ver mi, pre zeny (a obzvlast v Tvojom veku), je to velmi dolezity pocit!
Dalej: Konaj rychlo a rozhodne. Sledujem Tvoju temu a vidim, ze sa v tom machas uz cele mesiace. CHYBA! Chvalim Ta za Tvoju odvahu oslovit ju na zastavke a prihovarat sa jej. Aj pozvat ju niekam von. To vsetko musi byt a je to spravne. Malo by sa to ale odohrat podstatne rychlejsie. Vidis ju na zastavke, prihovoris sa. Zistis, ci mate spolocne zaujmy, ak ano, vypytaj si cislo (napr. ju zavolas sa korculovat alebo na koncert kapely, co obaja pocuvate). Ak Ti da cislo, mas sancu. Ak nie, nevadi, zivot ide dalej a pride nejaka ina. Proste to skrat a nechod okolo horucej kase.
Kocka z Tvojho pribehu prijala pozvanie (ci dokonca pozvania!) Prisla, stretli ste sa. Bolo vam dobre. A co si urobil Ty? Nic! Lebo, ako pises,
"Neboli sice ziadne dotyky, objatia ani nic lebo som mal pocit, ze je strasne hanbliva na toto a nechcel som sa unahlit a pokazit tym nieco".
A co si si myslel, ze pokazis tym, ked jej das najavo, ze Ta fyzicky pritahuje? Ze s hrozou zuteka? Zamysli sa: kto by sa hneval na to, ze mu niekto iny prejavi sympatie?
Zeny maju rady pocit, ze su ziaduce. Nehovorim, ze ju tam mal znasilnit, ale urcite si sa mal pokusit ju chytit za ruku, pozriet do oci, prejst rukou po vlasoch, pobozkat. Nemusi to byt rovno v tomto poradi
Uvedom si, ze Ty svojim spravanim stanovujes hranice toho vztahu. Ak si od zaciatku vahavy a nevies, co si mozes dovolit, mozes v nej lahko vyvolat pocit, ze sa Ti nepaci (=pre zenu VELMI neprijemne) alebo ze si makky, a zaskatulkuje Ta ako kamarata (a ja sa obavam, ze si uz dost blizko tohto scenara). Ty musis riskovat! Zeny chcu chlapa, teda niekoho, kto ma gule (damy prominou

) Ked sa budes bat jej dotknut alebo to niekam posuvat (spravne povedane eskalovat), nebudes jej pripadat dostatocne sexualne atraktivny a ostanes len taky spolocnik na rozhovor. Zapamataj si, ovela viac pokazis pasivitou, nez odvaznym a riskantnym postupom!
Z coho mas vlastne strach? Z odmietnutia? No a co, tak Ta posle dokelu! Ale Ty jej musis dat moznost rozhodnut sa, ci si pre nu dostatocne pritazlivy alebo nie. Ona Ti to sama od seba len tak nepovie. Zvazuje ju vychova, spolocensky tlak, mindraky a x dalsich veci, ktore tu teraz nechcem rozoberat. TY sa o nu uchadzas, ONA sa rozhoduje ci ano alebo nie. Preto jej musis otvorene ukazat svoj zaujem, a mam tym na mysli FYZICKY zaujem. Ziadne naznaky, ziadne siahodlhe diskusie o hviezdach a literature. (Ano, aj tie maju svoje miesto, ale len ako doplnok diania!) Ak zenu cim skor nepostavis pred hotovu vec, bude sa to tahat, budes sa trapit, skoncis ako kamarat! Ano, riskujes odmietnutie. Ano, moze to skoncit rovnako skoro, ako to zacalo. Ale je to stokrat lepsie, ako natahovat to, vahat, analyzovat... Si chlap, dofrasa

tak naber odvahu a KONAJ!
Viem, ze prijat odmietnutie je tazke. Ale da sa s tym vyrovnat. A ma pre Teba aj pozitivne stranky: posuva Ta dalej, ziskavas skusenosti a filtruje zeny, s ktorymi by si iba zbytocne stracal cas. Cim skor das najavo, ze Ti ide o nu ako o zenu, tym skor sa situacia vykrystalizuje a tym menej energie Ta to stoji.
Nechcem tu moc teoretizovat, aj ked by som Ti toho vedel napisat ovela viac. Ak chces radu, tak naber odvahu, zober ju niekam von a ZACNI JU KONECNE ZVADZAT! Utahuj si z nej (tak, aby si ju neurazil), pozri jej obcas do oci a podrz pohlad, uvidis, aku to bude mat odozvu. Ked s nou budes rozpravat, dotkni sa jej tu a tam na lakti, na ramene atd. Uz sa poznate dlho. Mas vyhodu, ze sa Ta nebude bat, uz asi vie, ze nie si divny alebo nasilnik atd. Uvidis, ci ako bude Tvoje prejavy prijimat. Ak sa bude usmievat, nebude sa odtahovat, tvarit zarazene atd., tak si v pohode a mozes pokracovat. A skus jej dat na zaver pusu. Alebo aj skor.
Neradim Ti, aby si sa s nou rozpraval na temu "nas vztah a priznanie, co k Tebe citim". To uz ona zrejme davno vycitila, a kedze nemas pocit, ze to niekam speje, asi to na nu neposobi tak, ako by si chcel. Radim Ti, vymysli zabavny spolocny program, skus sa uvolnit, odlahci to cele humorom (to je asi najtazsie, ak ho nemas...), a pribliz sa k nej fyzicky. Riesenie Tvojho problemu nie je v diskusiach s nou, ale v AKCII. Ak Ta odmietne, aspon sa mozes sustredit na dalsiu. Ostatne, mal si to urobit uz davno. Drzim palce.