Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
PepoJr.
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Maturita

Príspevok od používateľa PepoJr. »

Testy externej časti maturitnej skúšky zverejníme začiatkom budúceho týždňa.
zdroj: http://www.nucem.sk/sk/maturita

Kopec srandy na tej maturite :) Otazky nejasne, no nasmial som sa :-D S humorom to ide lahsie :)
5oo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa 5oo »

Asi ďalší blud, ale čo ak motyka vystrelí. ;)

Kód: Vybrať všetko

http://en-de-2012.webnode.sk/
roly
Expert
Expert

Príspevok od používateľa roly »

no do riti :D dúfam že to nebude tá esej :D
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Temy sa zrebuju rano, takze asi nie :)
monsignor
Novice
Novice

Príspevok od používateľa monsignor »

na rustinu neviete co sa da cakat na b2?:D alebo ci nebudu vysledky pred maturitou z matematiky?:D
MAcroo
Novice
Novice

Príspevok od používateľa MAcroo »

tento rok si na to davaju uz velky pozor a po testy si idu riaditelia rano... po minulom roku to uz beru vaznejsie a temy sa budu losovat az zajtra takze pochybujem, ze nieco unikne :) nie ze by som bol proti ;)
roly
Expert
Expert

5oo napísal:Asi ďalší blud, ale čo ak motyka vystrelí. ;)

Kód: Vybrať všetko

http://en-de-2012.webnode.sk/
"14.3.2012 - Zadanie písomnej formy internej časti maturitnej skúšky 2011, anglický jazyk, úroveň B1

Write an opinion essay (160-180 words) entitled ‘It is wrong to kill animals for their fur’. Within the topic consider:
• the reasons why it is wrong to kill animals,
• the advantages of using artifical fur,
• the reasons why fur was one of the most important resourses in the past.

Viac tu: http://en-de-2012.webnode.sk/
Vytvorte si vlastné stránky zadarmo: http://www.webnode.sk"
"Zadanie písomnej formy internej časti maturitnej skúšky 2011"
2011 :)
Kvako
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kvako »

Myslím si že je to FAKE :/ už len práve kvôli tým rokom 2011,
FunThomasko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa FunThomasko »

kto ma cas a zaujem, krasne zhrnutie dnesnej maturity: http://tomaskvasnovsky.blog.sme.sk/c/29 ... yslim.html
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

tak ak je teda B2 zajtra na gymnaziach a nebude sa opisovat, a neprisposobia narocnost (tym myslim, ze to nebude skutocne B2, nieco medzi 1 a 2) tak si myslim, ze bude kopu ludi co to neda.

to aspon sudim podla toho, keby mali moji minulorocni spoluziaci pisat B2.
pisal som B2, a myslim, ze medzi B1 a B2 je dost velky skok.
aruN
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aruN »

midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Odkaz od autorov testov: Aj tak sme vás nachytali!!! hahaha.

To je myslím, výstižné pre tento rok. To sa volalo maturita zo SJL? Toto? To bol IQ test národa s cieľom nachytať človeka na každej jednej hnusnej záludnej otázke. Nikdy som sa moc SJL neučil, keby som to bral 4 roky vážne asi by ma vystrelo s pocitu, že s tých 4 rokov sa tam nedalo použiť skoro nič. Naopak bolo treba 5x prečítať ukážku + pomyslieť si čo asi myslel autor danou otázkou. Prvá odpoveď ktorá sa zdala na prvý pohľad správna bol vždy riadny fake/chyták. No proste hrúza. Mali by sa v tom Núcem troška pozbierať.
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Tento test nemal s IQ nic spolocne :), skor si myslim ze tvorcovia dnesneho testu si nieco pred tym ako ho urobili nieco dali, pretoze niektore otazky boli fakt zakerne. Koho by napriklad napadlo ze od slova Riman bude vztahove prid. meno rymsky, nasi slovencinari v tom sami mali zmatok, tak co potom my ziaci?
5oo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa 5oo »

Ak budú zajtra také otázky ako boli dnes tak to vidím takto
Prílohy
424093_381660961858971_188226561202413_1338788_637537667_n[1].jpg
roly
Expert
Expert

midnight_man napísal:Odkaz od autorov testov: Aj tak sme vás nachytali!!! hahaha.

To je myslím, výstižné pre tento rok. To sa volalo maturita zo SJL? Toto? To bol IQ test národa s cieľom nachytať človeka na každej jednej hnusnej záludnej otázke. Nikdy som sa moc SJL neučil, keby som to bral 4 roky vážne asi by ma vystrelo s pocitu, že s tých 4 rokov sa tam nedalo použiť skoro nič. Naopak bolo treba 5x prečítať ukážku + pomyslieť si čo asi myslel autor danou otázkou. Prvá odpoveď ktorá sa zdala na prvý pohľad správna bol vždy riadny fake/chyták. No proste hrúza. Mali by sa v tom Núcem troška pozbierať.
presne tak :) je vidno že ľudia čo robili tento test netušia čo sa v školách učí :) nič nepoviem keby je tam úloha na I/Y, slovný rozbor alebo podobné veci ale napísať v ktorom roku dorazí družica k Plutu zo slovenčinou veľa nemá :)

Korag:
to rímsky som tipol dobre :D ale nasrala ma tá otázka "SLOKRACIA" lebo sa pýtali že z ktorých slov sa to skladá tak som napísal "Slovensko, demokracia" a v odpovediach je len že slovenská demokracia ... tak netuším či to uznajú ale pochybujem ...
inak podla tých odpovedí čo tu sú to u mňa vyzerá na 33 - 37 bodov takže mi dosť odľahlo :D
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

roly napísal: presne tak :) je vidno že ľudia čo robili tento test netušia čo sa v školách učí :) nič nepoviem keby je tam úloha na I/Y, slovný rozbor alebo podobné veci ale napísať v ktorom roku dorazí družica k Plutu zo slovenčinou veľa nemá :)

Korag:
to rímsky som tipol dobre :D ale nasrala ma tá otázka "SLOKRACIA" lebo sa pýtali že z ktorých slov sa to skladá tak som napísal "Slovensko, demokracia" a v odpovediach je len že slovenská demokracia ... tak netuším či to uznajú ale pochybujem ...
inak podla tých odpovedí čo tu sú to u mňa vyzerá na 33 - 37 bodov takže mi dosť odľahlo :D
Kedze sa hodnoti obsah slova myslim ze tvoja odpoved Slovensko, demokracia je spravna.
Korag
Professional
Professional

JJ dalsia nezrovnatelnost, ja som to dal tiez Slovensko, demokracia a pochybujem ze nam to uznaju, spravna odpoved je len slovenska demokracia, to kontroluje pocitac, takze smola :/
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

To vobec nekontroluje pocitac :D. To kontrolovali ucitelia este dnes. Inak zaujimavy komentar na clanok vyssie od nejakej profesorky:
Opravovala som dnes popoludní úlohy s krátkou odpoveďou a tiež sme telefonovali na poradenské centrum Núcemu, pretože otázky bol nejednoznačné. Navyše predsedníčka maturitnej komisie(z inej školy) veľmi prísne trvala na dodržiavaní kľúča odpovedí. Uvediem ako príklad :
1. Z akých slov vzniklo slovo "slomokracia"? Žiaci väčšinou písali, že zo slov- Slováci a demokracia. Nesmeli sme to uznať, jedine slovné spojenie slovenská demokracia sme mohli uznať.
2. Na moje naliehanie a prosby, predsedníčka telefonovala na Núcem a tam schválili, že môžeme uznať ako správnu odpoveď na otázku ( "Po ktorej slabike je polveršová prestávka vo verši -nad ňou svieti pevný hrad na vysokom brali) - nielen " po siedmej slabike", ale aj "po slabike hrad".
3. Jedna otázka znela: Ktoré sloveso vyjadruje duševný stav hrdinu v ukážke? Odpoveď mala byť - "zblázniť sa". Toto sloveso sa nachádzalo vo vete - Ja sa z vás zbláznim. Ak žiak napísal len -" zblázniť" bez "sa", uznať sme to nesmeli, predsedníčka to nedovolila. Avšak na susednej strednej škole to uznali, povolili im to telefonátom z Núcemu. Proste chaos. Viem sa vžiť do pocitov mojich žiakov, a preto som za nich bojovala.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

doplnovacky kontroluju ucitelia, pocitac kontroluje iba "zaškrtávačky"
Korag
Professional
Professional

Aha tak, som si myslel ze aj tie vyplnovacky, aspon ze tak :)
Napísať odpoveď