tento rok si na to davaju uz velky pozor a po testy si idu riaditelia rano... po minulom roku to uz beru vaznejsie a temy sa budu losovat az zajtra takze pochybujem, ze nieco unikne nie ze by som bol proti
"14.3.2012 - Zadanie písomnej formy internej časti maturitnej skúšky 2011, anglický jazyk, úroveň B1
Write an opinion essay (160-180 words) entitled ‘It is wrong to kill animals for their fur’. Within the topic consider:
• the reasons why it is wrong to kill animals,
• the advantages of using artifical fur,
• the reasons why fur was one of the most important resourses in the past.
tak ak je teda B2 zajtra na gymnaziach a nebude sa opisovat, a neprisposobia narocnost (tym myslim, ze to nebude skutocne B2, nieco medzi 1 a 2) tak si myslim, ze bude kopu ludi co to neda.
to aspon sudim podla toho, keby mali moji minulorocni spoluziaci pisat B2.
pisal som B2, a myslim, ze medzi B1 a B2 je dost velky skok.
Odkaz od autorov testov: Aj tak sme vás nachytali!!! hahaha.
To je myslím, výstižné pre tento rok. To sa volalo maturita zo SJL? Toto? To bol IQ test národa s cieľom nachytať človeka na každej jednej hnusnej záludnej otázke. Nikdy som sa moc SJL neučil, keby som to bral 4 roky vážne asi by ma vystrelo s pocitu, že s tých 4 rokov sa tam nedalo použiť skoro nič. Naopak bolo treba 5x prečítať ukážku + pomyslieť si čo asi myslel autor danou otázkou. Prvá odpoveď ktorá sa zdala na prvý pohľad správna bol vždy riadny fake/chyták. No proste hrúza. Mali by sa v tom Núcem troška pozbierať.
Tento test nemal s IQ nic spolocne , skor si myslim ze tvorcovia dnesneho testu si nieco pred tym ako ho urobili nieco dali, pretoze niektore otazky boli fakt zakerne. Koho by napriklad napadlo ze od slova Riman bude vztahove prid. meno rymsky, nasi slovencinari v tom sami mali zmatok, tak co potom my ziaci?
midnight_man napísal:Odkaz od autorov testov: Aj tak sme vás nachytali!!! hahaha.
To je myslím, výstižné pre tento rok. To sa volalo maturita zo SJL? Toto? To bol IQ test národa s cieľom nachytať človeka na každej jednej hnusnej záludnej otázke. Nikdy som sa moc SJL neučil, keby som to bral 4 roky vážne asi by ma vystrelo s pocitu, že s tých 4 rokov sa tam nedalo použiť skoro nič. Naopak bolo treba 5x prečítať ukážku + pomyslieť si čo asi myslel autor danou otázkou. Prvá odpoveď ktorá sa zdala na prvý pohľad správna bol vždy riadny fake/chyták. No proste hrúza. Mali by sa v tom Núcem troška pozbierať.
presne tak je vidno že ľudia čo robili tento test netušia čo sa v školách učí nič nepoviem keby je tam úloha na I/Y, slovný rozbor alebo podobné veci ale napísať v ktorom roku dorazí družica k Plutu zo slovenčinou veľa nemá
Korag:
to rímsky som tipol dobre ale nasrala ma tá otázka "SLOKRACIA" lebo sa pýtali že z ktorých slov sa to skladá tak som napísal "Slovensko, demokracia" a v odpovediach je len že slovenská demokracia ... tak netuším či to uznajú ale pochybujem ...
inak podla tých odpovedí čo tu sú to u mňa vyzerá na 33 - 37 bodov takže mi dosť odľahlo
roly napísal:
presne tak je vidno že ľudia čo robili tento test netušia čo sa v školách učí nič nepoviem keby je tam úloha na I/Y, slovný rozbor alebo podobné veci ale napísať v ktorom roku dorazí družica k Plutu zo slovenčinou veľa nemá
Korag:
to rímsky som tipol dobre ale nasrala ma tá otázka "SLOKRACIA" lebo sa pýtali že z ktorých slov sa to skladá tak som napísal "Slovensko, demokracia" a v odpovediach je len že slovenská demokracia ... tak netuším či to uznajú ale pochybujem ...
inak podla tých odpovedí čo tu sú to u mňa vyzerá na 33 - 37 bodov takže mi dosť odľahlo
Kedze sa hodnoti obsah slova myslim ze tvoja odpoved Slovensko, demokracia je spravna.
JJ dalsia nezrovnatelnost, ja som to dal tiez Slovensko, demokracia a pochybujem ze nam to uznaju, spravna odpoved je len slovenska demokracia, to kontroluje pocitac, takze smola
To vobec nekontroluje pocitac . To kontrolovali ucitelia este dnes. Inak zaujimavy komentar na clanok vyssie od nejakej profesorky:
Opravovala som dnes popoludní úlohy s krátkou odpoveďou a tiež sme telefonovali na poradenské centrum Núcemu, pretože otázky bol nejednoznačné. Navyše predsedníčka maturitnej komisie(z inej školy) veľmi prísne trvala na dodržiavaní kľúča odpovedí. Uvediem ako príklad :
1. Z akých slov vzniklo slovo "slomokracia"? Žiaci väčšinou písali, že zo slov- Slováci a demokracia. Nesmeli sme to uznať, jedine slovné spojenie slovenská demokracia sme mohli uznať.
2. Na moje naliehanie a prosby, predsedníčka telefonovala na Núcem a tam schválili, že môžeme uznať ako správnu odpoveď na otázku ( "Po ktorej slabike je polveršová prestávka vo verši -nad ňou svieti pevný hrad na vysokom brali) - nielen " po siedmej slabike", ale aj "po slabike hrad".
3. Jedna otázka znela: Ktoré sloveso vyjadruje duševný stav hrdinu v ukážke? Odpoveď mala byť - "zblázniť sa". Toto sloveso sa nachádzalo vo vete - Ja sa z vás zbláznim. Ak žiak napísal len -" zblázniť" bez "sa", uznať sme to nesmeli, predsedníčka to nedovolila. Avšak na susednej strednej škole to uznali, povolili im to telefonátom z Núcemu. Proste chaos. Viem sa vžiť do pocitov mojich žiakov, a preto som za nich bojovala.