Školské domáce úlohy na fóre
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Školské domáce úlohy na fóre
Mne pri tomto type dokazu vzdy ucitelka hovorila, ze sa to ma robit inak, ale ten moj postup je tiez spravny
normalne roznasobis rovnicu pre "n", potom ju roznasobis pre "n+1" a zistis, ze ked do vysledku pre "n" dosadis miesto "n" "n+1" tak sa vysledky rovnaju
normalne roznasobis rovnicu pre "n", potom ju roznasobis pre "n+1" a zistis, ze ked do vysledku pre "n" dosadis miesto "n" "n+1" tak sa vysledky rovnaju
-
mirak2
Hardcore addict
t0m4s3: nj, ani sa necudujem, lebo ten tvoj postup nie je dokaz MI...ak to vobec nejaky dokaz je
teraz potrebujes z toho skaredeho hnusu vybrat 2 na -n-1 a nejak to vhodne upravit, aby to vyzeralo ako to co chces, inaksie na to ides dobre, nie je problem v MI, ale v uprave vyrazu, je vela hodin, uz mi to nemysli
PS: inaksie kto dokaze zadat vyraz v ktorom je i/2i , sak hned tie i poskrtam, boze... nakoniec zistime, ze to je n/2 len nejak obskurne zadane....blekch
teraz potrebujes z toho skaredeho hnusu vybrat 2 na -n-1 a nejak to vhodne upravit, aby to vyzeralo ako to co chces, inaksie na to ides dobre, nie je problem v MI, ale v uprave vyrazu, je vela hodin, uz mi to nemysli
PS: inaksie kto dokaze zadat vyraz v ktorom je i/2i , sak hned tie i poskrtam, boze... nakoniec zistime, ze to je n/2 len nejak obskurne zadane....blekch
MATEMATIKA- limity
Zdravím vás, vedel by mi niekto pomôcť s výpočtom týchto limít ?
po k) m) n) o)
len pri týchto mi vychádzajú iné výsledky než sú vzadu v zbierke
Správne výsledky majú byť:
po k) = odmocnina e ... mne vychádza 1/odmocnina e
po m) n) o) = 0 .... . ... po m) mi vyšlo mínus nekonečno ..... n) mi vyšlo 1 ..... o) mi vyšlo mínus nekonečno
Ďakujem
P.S: rovno pri tejto príležitosti sa spýtam, vie niekto o nejakom fajn webe, kde sú vysvetlené výpočty limít s log, cos, arccos a pod. ?
po k) m) n) o)
len pri týchto mi vychádzajú iné výsledky než sú vzadu v zbierke
Správne výsledky majú byť:
po k) = odmocnina e ... mne vychádza 1/odmocnina e
po m) n) o) = 0 .... . ... po m) mi vyšlo mínus nekonečno ..... n) mi vyšlo 1 ..... o) mi vyšlo mínus nekonečno
Ďakujem
Kód: Vybrať všetko
http://imgupload.sk/viewer.php?file=hfkg3ik1pzptq4o7vsxy.jpgKód: Vybrať všetko
http://imgupload.sk/viewer.php?file=4458p1dhiy8lgr0qyqd4.jpgP.S: rovno pri tejto príležitosti sa spýtam, vie niekto o nejakom fajn webe, kde sú vysvetlené výpočty limít s log, cos, arccos a pod. ?
Re: MATEMATIKA- limity
k tomu PS
http://www.studopory.vsb.cz/studijnimat ... obsah.html
celkovo sa ti ten web ešte bude hodiť
http://www.studopory.vsb.cz/studijnimat ... obsah.html
celkovo sa ti ten web ešte bude hodiť
Re: MATEMATIKA- limity
prosím, vysvetlil by mi niekto postup na 31. príklad? stačí mi len ten jeden,, keďže len s takýmito typmi mám problém ostatok už viem 
http://web.tuke.sk/fei-km/old/MA1/limpostN.pdf
http://web.tuke.sk/fei-km/old/MA1/limpostN.pdf
-
Experience
Light Expert
No ja tomu rozumiem tak, že limita toho zlomku je 1/2 a 1/2 na "nekonečno" je rovná 0 
jop pochopil som teda mi aj ostatné už vyšli, ale nejako matematicky mi to nevieš podať ? 
Ahojte, tak pisal som tu este skor ohladom matematickej logiky, chcel by som sa avsak teraz spytat, ked uz viem DNT a KNT, ako pomocou tohto zistim, ci su dva vyroky tautologiou, logicky ekvivalentne alebo logickym dosledkom. Spravim si DNT ale ako to z toho potom vycitam? Dik.
Nechce sa niekomu narýchlo?
Ponorka je v hĺbke 1 km v slanej vode s hustotou 1050 kg.m-3. Aká veľká sila pôsobí na jej dvere, ktoré majú plochu 0,6 m2?
popr. iba nejaký hint, vzorec ako to počítať ..
Ponorka je v hĺbke 1 km v slanej vode s hustotou 1050 kg.m-3. Aká veľká sila pôsobí na jej dvere, ktoré majú plochu 0,6 m2?
popr. iba nejaký hint, vzorec ako to počítať ..
-
t0m4s3
Admin
p = h . g . Ro
h poznas
g poznas
Ro poznas
dostanes tlak a z toho si pomocou plochy vypocitaj silu p = F / S
h poznas
g poznas
Ro poznas
dostanes tlak a z toho si pomocou plochy vypocitaj silu p = F / S
Ahojte, chcem sa spytat na dve veci
1)Zjistěte, zda se jedná o tautologický důsledek (metodou sémant. stromu nebo rezoluční metodou)
{¬C ⇔ A, (D∨B) ⇒ ¬C, B∨D} |= A∨B
Ked spravim ten semanticky strom musim dostat vsade kontradikciu, alebo mi musi zostat jedna vetva bez kontradikcie, aby sa jednalo o tautologicky dosledok?
c) A ⇒ (C ⇒ B
{¬C ⇔ A, (D∨B) ⇒ ¬C, B∨D} |= A∨B
Ked spravim ten semanticky strom musim dostat vsade kontradikciu, alebo mi musi zostat jedna vetva bez kontradikcie, aby sa jednalo o tautologicky dosledok?
c) A ⇒ (C ⇒ B
Na logike teraz pracujeme so zápisom právnych noriem do reči logiky a v súvislosti s tým by som sa rád opýtal:
(6) Ak sa cena dohodla podľa rozpočtu, nesmie sa bez súhlasu objednávateľa zvýšiť. Prace a náklady do rozpočtu nezahrnuté možno účtovať iba vtedy, ak ich schválil objednávateľ písomne alebo ak prace dodatočne písomne objednal.
Na hodine sme to zapísali nejako takto: (hviezdička je negátor)
(p -> *q) -> (r∧s -> t∨u)
Prečo je ale medzi vetami implikátor? Bolo by nesprávne, keby tam dám konduktor?
(6) Ak sa cena dohodla podľa rozpočtu, nesmie sa bez súhlasu objednávateľa zvýšiť. Prace a náklady do rozpočtu nezahrnuté možno účtovať iba vtedy, ak ich schválil objednávateľ písomne alebo ak prace dodatočne písomne objednal.
Na hodine sme to zapísali nejako takto: (hviezdička je negátor)
(p -> *q) -> (r∧s -> t∨u)
Prečo je ale medzi vetami implikátor? Bolo by nesprávne, keby tam dám konduktor?
niečo z matematiky, ak by niekto vedel pomoct budem vdacny
1. Po okru¾nej linke v meste ide elektrièka, v ktorej je 300 cestujúcich. Na ka¾dej zastávke sa
odohrá jedna z nasledujúcich situácií:
ak je v elektrièke aspoò 7 cestujúcich, tak ich 7 vystúpi,
ak je v elektrièke menej ako 7 cestujúcich, tak 5 nových cestujúcich pristúpi.
Vysvetlite, preèo v istom okamihu v elektrièke neostane ¾iadny cestujúci. Potom zistite, koµko
by malo by» na zaèiatku v elektrièke cestujúcich, aby sa elektrièka nikdy nevyprázdnila
5. Zákazník privá¾ajúci odpad do zberných surovín je povinný zastavi» nalo¾eným autom na
váhe a po vykládke odpadu znova. Rozdiel nameraných hmotností tak zodpovedá privezenému
odpadu. Pat a Mat spravili chybu. Pri vá¾ení nalo¾eného auta sa na váhu priplietol Pat a pri
vá¾ení vylo¾eného auta sa tam namiesto Pata ocitol Mat. Vedúci zberných surovín si tak
zaznamenal rozdiel 332 kg. Následne sa na prázdnu váhu postavili spolu vedúci a Pat, potom
samotný Mat a váha ukázala rozdiel 86 kg. Ïalej sa spolu zvá¾ili vedúci a Mat, potom samotný
Pat a váha ukázala rozdiel 64 kg. Koµko v skutoènosti vá¾il privezený odpad?
6. V dome máme medzi dvoma poschodiami dve rôzne schodiská. Na ka¾dom z týchto schodísk
sú v¹etky schody rovnako vysoké. Jedno zo schodísk má ka¾dý schod vysoký 10 cm, druhé má
o 11 schodov menej ako to prvé. Behom dòa som i¹iel pä»krát nahor a pä»krát nadol, prièom
som si medzi týmito dvoma schodiskami vyberal náhodne. Celkom som na ka¾dom zo schodísk
zdolal rovnaký poèet schodov. Aký je vý¹kový rozdiel medzi poschodiami?
1. Po okru¾nej linke v meste ide elektrièka, v ktorej je 300 cestujúcich. Na ka¾dej zastávke sa
odohrá jedna z nasledujúcich situácií:
ak je v elektrièke aspoò 7 cestujúcich, tak ich 7 vystúpi,
ak je v elektrièke menej ako 7 cestujúcich, tak 5 nových cestujúcich pristúpi.
Vysvetlite, preèo v istom okamihu v elektrièke neostane ¾iadny cestujúci. Potom zistite, koµko
by malo by» na zaèiatku v elektrièke cestujúcich, aby sa elektrièka nikdy nevyprázdnila
5. Zákazník privá¾ajúci odpad do zberných surovín je povinný zastavi» nalo¾eným autom na
váhe a po vykládke odpadu znova. Rozdiel nameraných hmotností tak zodpovedá privezenému
odpadu. Pat a Mat spravili chybu. Pri vá¾ení nalo¾eného auta sa na váhu priplietol Pat a pri
vá¾ení vylo¾eného auta sa tam namiesto Pata ocitol Mat. Vedúci zberných surovín si tak
zaznamenal rozdiel 332 kg. Následne sa na prázdnu váhu postavili spolu vedúci a Pat, potom
samotný Mat a váha ukázala rozdiel 86 kg. Ïalej sa spolu zvá¾ili vedúci a Mat, potom samotný
Pat a váha ukázala rozdiel 64 kg. Koµko v skutoènosti vá¾il privezený odpad?
6. V dome máme medzi dvoma poschodiami dve rôzne schodiská. Na ka¾dom z týchto schodísk
sú v¹etky schody rovnako vysoké. Jedno zo schodísk má ka¾dý schod vysoký 10 cm, druhé má
o 11 schodov menej ako to prvé. Behom dòa som i¹iel pä»krát nahor a pä»krát nadol, prièom
som si medzi týmito dvoma schodiskami vyberal náhodne. Celkom som na ka¾dom zo schodísk
zdolal rovnaký poèet schodov. Aký je vý¹kový rozdiel medzi poschodiami?
Zdravím, vedel by mi niekto poradiť ako na daný typ derivácie ?
1)y=x^5x
2)y=(sinx)^cosx
Ďakujem
1)y=x^5x
2)y=(sinx)^cosx
Ďakujem
-
mirak2
Hardcore addict
najdi si vzorec na derivaciu zlozenej funkcie
no viem ako sa derivuje zložená funkcia, len práve tieto 2 sa mi nedarí dopracovať k správnemu výsledkumirak2 napísal:najdi si vzorec na derivaciu zlozenej funkcie
1) x^5 . (5lnx +5) ------ k tej +5 sa neviem dopracovať,
-
t0m4s3
Admin
derivaciou 5x
len teraz som zistil, že vzorec (a^x)' = (a^x . lnx) neplatí pre tento typ príkladu, teda aký vzorec je na daný typ ? resp. nemohli by ste mi prosím napísať postup. Ďakujemt0m4s3 napísal:derivaciou 5x
-
t0m4s3
Admin
Za mojich casov som si mohol o vymozenostiach typu wolfram iba snivat 
http://www.wolframalpha.com/input/?i=de ... 5E%285x%29
díky moct0m4s3 napísal:Za mojich casov som si mohol o vymozenostiach typu wolfram iba snivat