Ste proti konzumacii mäsa?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
woundgiver
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa woundgiver »

Nie su to vsetko uchylaci a zoofilovia a dobytok chovaju len na to aby si na nom mohli vybit svoje zvratene sexualne chute. Takeho cloveka hned spoznas podla toho ze ma na bruchu osraty oblek lebo sulozi s kravou pravidelne po kazdom rannom dojeni. Kriste pane kde na to naivitu chodite? Jasne, ze su to normalny ludia akurat ze beru veci tak ako su. Ake krute zabijanie? Ak je krute to, ze zviera to ma za par sekund za sebou a netrpi pri tom, tak to je naozaj strasne krute. Myslis, ze tych ludi tesi, to, ze ich musia zabit? Keby sa to dalo tak ich radsej budeme jest zaziva dobre? Tak ich nebude nikto musiet zabijat tym krutym sposobom? Co si vobec predstavujes ako krute? Nikdo im tam nelame nohy, netrha rohy a netrva to ani pol hodinu.

Jasne ze sa nedodrziava kedze to zasluhou "pseudozelenych" neexistuje. Ak by to existovalo tak by sa muselo, kazdy kamion ma zariadenie, ktore snima a zapisuje, ci kamionista dodrzal predpisane lehoty odpocinku, rychlosti, atd. A skontrolovat to ma pravo akzkolvek dopravny policajt v celej EU.
ikovan
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

Nie som proti konzumácii mäsa.. sme všežravci a myslim že je pre človeka prirodzené konzumovať mäso a dôležité pre telo príjmať mäsitú potravu.

Ale poviem vám ako som videl posledne kauzy v CZE a SVK o pokazenom mäse tak dvakrat nemam nan chut. ale myslim ze tak rychlo ako sme presli od kupovania slovenskeho mäsa od súkromnikov ku kupovniu ani neviem akeho mäsa v supermarketoch tak sa rychlo vratime k osobám - mäsiarom ktorých poznáme každý vo svojom okolí... snád teda.. l(fuj nezerte tie supermarketovské svinstvá) s
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

cert napísal:Vies to zdovodnit, alebo si svoju myslienku strelil len tak od boku?
Zdovodnit co? Ze pre deti je vegetarianstvo nevhodne, nakolko moze vazne narusit ich vyvoj... alebo to, ze nechat si radit od "odbornika na stravu"- vegana- povazujem za posledne, k comu by sa ludia mali uchylovat? Pokial ide o toho Dr. ... Co uz za odbornika na stravu moze byt clovek, ktory je vegan a robi tomuto nezmyslu osvetu? Co na tomto treba zdovodnovat? Mam opakovat, co som ohladom veganstva pisal niekolko stranok dozadu a znova spominat aj pripad mojho niekdajsieho znameho- vegana, ktory sa na tento nezmysel uz sice vykaslal, ale napr. zuby, ktore ma dodnes hnile mu uz nic nevrati? Ak by si dal robit nejaky clovek jedalnicek u “odbornika na stravu“ ktory je vegan propagujuci tuto formu stravovania osvetami, mozem ho akurat polutovat. Dobrovolne sa vzdavat akejkovek zivocisnej stravy – masa, ryb, vajec, mlieka atd. povazujem za nezmysel preto, ze sa pripravuje o v rastlinnej vyzive nenahraditelne a dolezite zlozky, akymi su napr. vit. B12, A, D, koenzym Q10 atd. (piseme o veganstve!). Staci ti toto ako dovod? Pri vsetkej ucte, po precitani si tvojich poslednych prispevkov pochybujem. Totiz, to ty by si sa mal v obhajobe vegetarianstva a veganstva obrnit serioznejsimi argumentami, ako je laska k zvieratam a pod. a nie tu popri ignoracii pre teba nevhodnych prispevkov pytat zdovodnenie vseob. znamych a lahko overitelnych faktov.

BTW. pozabudol si zdovodnit, preco by sa clovek, “ktory sa napchava len hamburgermi a zeleninu zje len omylom“ nemohol stat respondentom reprezent. vzorky zahrnajucu vegetarianov a nevegetarianov. Takyto clovek nesplna kriterium nevegetariana?
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

nemam problem zboznujem grilovane kura a udenu makrelu

omylom som dokonca zjedol klobasu zo psa ..ked mi to povedali tak som grcal cely vecer ... :cry: ale ta klobasa bola super :oops:
soviet666
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa soviet666 »

bjork napísal:...a preto ich zabija krutym sposobom...jasne oni su ti majitelia fariem vlastne citlivi ludia
a povec mi sposob ako by si to navrhovala TY sak je to smiesne co tu pisete KUA (som ya slova odbornika na W ma dlhe meno tak som zabudol hh)
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Ti kruti ludia co vlastnia dobytok, su v skutocnosti laskyplni ludia, co miluju svoju pracu a nemenili by ju. Myslim, ze ten co od malicka chova kravy, by ich chovat neprestal. To krute zabijanie trvajuce zopar sekund by urcite bolo menej krute, keby sa nezabijalo, ale urezavali by sa len casti, ktore momentalne potrebuje... Potom by to bolo asi tak, ze by si pocul na trhu "este tepla surova krkovicka...", "plnyyy zaludok...". Myslim ze kazdy jeden chovatel vybera najrychlejsi a najefektivnejsi sposob zabitia aj preto, lebo si nemoze dovolit 4 hodiny sa mazlit s dobytkom a potom hodinarskym kladivkom ho klepkat kym nezcvokne... Nech uz sa ti sposoby akokolvek zdaju drasticke (kamos co chovaju doma svine ich zabija tupou castou sekery do hlavy a v momente svina klakne), ver, ze su to tie najucinnejsie sposoby...

Ako by si ty chcel zomriet? Useknutim hlavy, alebo napichnutim na kol cez konecnik?
warezak
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa warezak »

Som proti konzumácii mäsa z odchodu :o My bereme od jedneho sedláka,síce je to 100km ďaleko od nás ale je lacnejšie a kvalita na 100%!

Po druhé mäso z obchodu už nejem,už totalne nie pripravené z tesca 2x som hodil šablu vdaka nemu,bratovi povedal jeden hygienik že ked ide kontrolovať mäso tak mu dajú v závode 4 ťašky 100% mäsa a ked im ta padne aj myš tak to majú v pi*i...Tak bacha na to čo jete ak kupujete z obchodu,možno v garáži to máte zadarmo :D
cert
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cert »

woundgiver napísal:Civilizacne choroby nevznikaju preto, lebo ludia jedia maso. Vznikaju preto, lebo ludia jedia umelohmotny chemicky bordel, piju precukrene sytene napoje, nestaraju sa o zdravie a ziju v znecistenom prostredi. Nie nevyskytuje sa tyranie v slusnom rozsahu. Co si myslis, ze majitel farmy je sadista v ciernom latexovom obleku, chodi po farme, pcha kravam do zadku elektrody a honi si pri tom?
V novinach a mediach boli viackrat zverejnene rozne studie o tom, ze zdaleka najvacsi dopad na ludske zdravie ma strava nasledovana pohybom/sportom.
Civilizacne choroby vznikaju preto, lebo ludia jedia zivocisne potraviny plne tukov, cholesterolu a mimochodom naakumulovane skodlivinami (cez potravinovy retazec). Vysledky takychto studii sa tiez pomerne bezne objavuju v mediach.
Umelohmotny bordel, sladke napoje a ine synteticke prisady sa s ucinkami slaninky, hovadzieho nemozu merat.
Tyranie zvierat je skor o efektivite, majitelia vzdy hladia na biznis, ktory bude prednejsi nez akysi tretorady dobytok. K vyslovenemu sadizmu na zvieratach: je snad jasne ze sa najdu urciti jedinci ktori z urcitych komplexov tyraju zvierata.
cert
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Zdovodnit co? Ze pre deti je vegetarianstvo nevhodne, nakolko moze vazne narusit ich vyvoj... alebo to, ze nechat si radit od "odbornika na stravu"- vegana- povazujem za posledne, k comu by sa ludia mali uchylovat? Pokial ide o toho Dr. ... Co uz za odbornika na stravu moze byt clovek, ktory je vegan a robi tomuto nezmyslu osvetu?
Zrejme mas zafixovane, ze vegani su cudaci(uchylaci) a napr. ich strava Ti nechuti, takze su zli.
Mimochodom ak si da niekto poradit od vegana neznamena to, ze sa sam stane veganom, sposobi to zlepsenie jeho stravovania.
Tomasito napísal:BTW. pozabudol si zdovodnit, preco by sa clovek, “ktory sa napchava len hamburgermi a zeleninu zje len omylom“ nemohol stat respondentom reprezent. vzorky zahrnajucu vegetarianov a nevegetarianov. Takyto clovek nesplna kriterium nevegetariana?
Pretoze clovek napchavajuci sa vylucne hamburgermi, nie je pan priemerny(a z toho vyplyvajuce nasledky). Jednoduchsie to uz nedokazem napisat.
Tomasito
VIP
VIP

cert: 1. Toto ma byt vecna reakcia na to co som napisal vyssie? O uchylakoch pises vylucne ty (skus vychadzat z toho co citas pls.), veganske stravovanie som neskusal a skusit nechcem. Dovody su uvedene prave v casti, ktoru si sa rozhodol necitovat a ja sa ani nemusim prilis zamyslat, aby mi bolo jasne preco- na ignoraciu pre teba nepohodlnych faktov si uz zacinam zvykat.

2. Takze za respondentov do reprezentativnej vzorky vegetarianov a nevegetarianov sa vyberaju len “priemerni“ vegetariani a nevegetariani? Odkedy sa sucastou prieskumov stavaju len "priemerni" ludia?! O5 ignorujes elementarne statisticke kriteria...
Ak porovnavame vegetarianov a nevegetarianov splna kriterium- je nevegetarian. Tiez, podstatou reprezentativnej vzorky je nahodnost vyberu respondentov, pokym nemaju byt kriteria podmienene vekom, vzdelanim, narodnostou atd.
PS: Pokial sa neodhodlas k relevantnym protiargumentom, nevidim dovod v tejto diskusii pokracovat dalej- toto nema uroven.
cert
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:cert: 1. Toto ma byt vecna reakcia na to co som napisal vyssie? O uchylakoch pises vylucne ty (skus vychadzat z toho co citas pls.), veganske stravovanie som neskusal a skusit nechcem. Dovody su uvedene prave v casti, ktoru si sa rozhodol necitovat a ja sa ani nemusim prilis zamyslat, aby mi bolo jasne preco- na ignoraciu pre teba nepohodlnych faktov si uz zacinam zvykat.
"k comu by sa ludia mali *uchylovat*? Pokial ide o toho Dr. ... Co uz za *odbornika*" Pri pouziti slova uchylaci som sa inspiroval zvyraznenymi narazkami.
Mimochodom k vitaminom(vid Tvoj argument o absencii u veganov): A - v mrkve(myslim ako provitamin telo si ho pretvori na vitamin), koenzym Q10 - tvoří se přirozeně v těle, D sa vytvara v tele posobenim slnka, B12 - v malých množstvách vo fermentovaných rastlinných produktoch (kvasenej kapuste, pive) a koreňoch rastlín, do ktorých sa vitamín B12 dostáva z baktérií.
Tomasito napísal:2. Takze za respondentov do reprezentativnej vzorky vegetarianov a nevegetarianov sa vyberaju len “priemerni“ vegetariani a nevegetariani? Odkedy sa sucastou prieskumov stavaju len "priemerni" ludia?! O5 ignorujes elementarne statist. kriteria... PS: Pokial sa neodhodlas k relevantnym protiargumentom, nevidim dovod v tejto diskusii pokracovat dalej- toto nema uroven.
Potom sa v reprezentativnej vzorke(tzv. vsezravci) mozu ocitnut aj bezdomovci a vo vysledky vyskumu budu horsie nez je realita.
soviet666
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa soviet666 »

Retsko napísal:Ako by si ty chcel zomriet? Useknutim hlavy, alebo napichnutim na kol cez konecnik?
ked by som si ja mal vybrat tak certovou hrdzavou vyvrtkov THX
Tomasito
VIP
VIP

cert: Ked sa niekto uchyli napr. k invektivam, demagogii a pod. je podla teba automaticky uchylak? Neprehanaj prosim ta...

Ad vitaminy: Myslim ze som sa vyjadril jasne...o v rastlinnej vyzive nenahraditelne a dolezite zlozky, akymi su napr. vit. B12, A, D, koenzym Q10 atd. (piseme o veganstve!).“, preto ak povazujes slnko za jediny sposob nahradenia vitaminu D v strave, tvoje stravovanie ma vaznu medzeru- po stranke zdravej vyzivy je neplnohodnotne. Pokial ide o spominane zivocisne prvky:
Tieto prvky sú pre telo tak dôležité, že si ich ľudský organizmus dokáže ukladať pre prípad hladovania. V rôznych stresových obdobiach sú však nároky na organizmus rapídne zvýšené a vtedy dochádza k spotrebovávaniu zásob týchto prvkov. Medzi tieto obdobia patrí aj tehotenstvo a kojenie. Matky vegánky majú mlieko s nedostatočným obsahom vitamínu B12, ktorý je nevyhnutný pre dobrý vývoj nervového systému dieťaťa. Vegánske deti majú zväčša nižšiu pôrodnú hmotnosť a častejšie sa rodia s poruchami reprodukčného traktu. Vegánstvo nemôže byť trvalo udržateľné po viacero generácií, pretože každá nasledujúca generácia vegánov sa stáva slabšou a menej plodnou. To je dôvodom prečo sa aj medzi Budhistami vegánstvo praktikuje iba v celibáte.

Sally Fallon
Dalej, mrkva ma nulove hodnoty vitaminu A, pricom pokial ide o provitamin, ludsky organizmus ho dokaze z mrkvy dostat vo velmi obmedzenych mnozstvach. Ked nesvieti slnko, si bez vitamunu D? Pokial denne nevypijes pivo, ci nezjes kila kvasenej kapusty, so bez vitaminu B12 atd. atd.? Akokolvek, sam nie si schopny uviest plnohodnotne nahradenie tychto zivocisnych prvkov v rastlinnej strave. To co pises prakticky len potvrdzuje, ze bez pravidelneho prisunu tychto zivocisnych latok moze prist clovek napr. o zuby, ako som uz uvadzal v spominanom priklade cloveka, ktory sa na veganstke stravovanie napokon vykaslal. Alebo nahradzas tieto neodostatky sposobmi so stravovanim nesuvisiacimi- tebou spominane slnko, ktore nesvieti kazdy den, alebo preparaty doplnkov k vyzive a pod., ktore vsak maju byt len doplnkom k vyzive, nie ich nahradnikom.

Ad. bezdomovci: Samozrejme, ze teoreticky je mozne, aby sa stal bezdomovec respondentom spominanej reprezentativnej vzorky, pokial splna kriterium- je vegetarian alebo nevegetarian. Bezdomovci podla teba nie su sucastou kazdodennej reality?
cert
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:cert: Ked sa niekto uchyli napr. k invektivam, demagogii a pod. je podla teba automaticky uchylak? Neprehanaj prosim ta...

Ad vitaminy: Myslim ze som sa vyjadril jasne...o v rastlinnej vyzive nenahraditelne a dolezite zlozky, akymi su napr. vit. B12, A, D, koenzym Q10 atd. (piseme o veganstve!).“, preto ak povazujes slnko za jediny sposob nahradenia vitaminu D v strave, tvoje stravovanie ma vaznu medzeru- po stranke zdravej vyzivy je neplnohodnotne. Pokial ide o spominane zivocisne prvky: Dalej, mrkva ma nulove hodnoty vitaminu A, pricom pokial ide o provitamin, ludsky organizmus ho dokaze z mrkvy dostat vo velmi obmedzenych mnozstvach. Ked nesvieti slnko, si bez vitamunu D? Pokial denne nevypijes pivo, ci nezjes kila kvasenej kapusty, so bez vitaminu B12 atd. atd.? Akokolvek, sam nie si schopny uviest plnohodnotne nahradenie tychto zivocisnych prvkov v rastlinnej strave. To co pises prakticky len potvrdzuje, ze bez pravidelneho prisunu tychto zivocisnych latok moze prist clovek napr. o zuby, ako som uz uvadzal v spominanom priklade cloveka, ktory sa na veganstke stravovanie napokon vykaslal. Alebo nahradzas tieto neodostatky sposobmi so stravovanim nesuvisiacimi- tebou spominane slnko, ktore nesvieti kazdy den, alebo preparaty doplnkov k vyzive a pod., ktore vsak maju byt len doplnkom k vyzive, nie ich nahradnikom.

Ad. bezdomovci: Samozrejme, ze teoreticky je mozne, aby sa stal bezdomovec respondentom spominanej reprezentativnej vzorky, pokial splna kriterium- je vegetarian alebo nevegetarian. Bezdomovci podla teba nie su sucastou kazdodennej reality?
Mozem sa postavit aj na hlavu, ale to nepomoze. Tvoje argumenty akosi bocia od logiky.
Tomasito
VIP
VIP

cert napísal:Mozem sa postavit aj na hlavu, ale to nepomoze. Tvoje argumenty akosi bocia od logiky.
To pises ty mne? Ak aj pouzijes nejake argumenty, ktore nie su o laske k zvieratkam, tak len potvrdzuju to o com pisem...
cert
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:To pises ty mne? Ak aj pouzijes nejake argumenty, ktore nie su o laske k zvieratkam, tak len potvrdzuju to o com pisem...
Radsej si nastuduj nieco o spomenutych vitaminoch. Ak je laska k zvieratam a ucta k zivotu cudzia mas zrejme nejaky problem.
Tomasito
VIP
VIP

cert napísal:Radsej si nastuduj nieco o spomenutych vitaminoch. Ak je laska k zvieratam a ucta k zivotu cudzia mas zrejme nejaky problem.
Ak s niecim nesuhlasis, bud konkretny a najma nezabudni vysvetlit preco. No pokial k teme po vecnej stranke nemas viac co povedat, radsej nepis nic prosim ta... A co sa tyka lasky k zvieratam, nemam s nou ziaden problem, pokym nehranici s extremom ohrozujucim zdravie cloveka. V tomto smere som za racionalne stravovanie- vratane masa- a pohyb, prip. sport.

PS: Pokial mas skutocnu uctu k zivotu, dufam, ze nepodporujes vrazdenie rastliniek (napr. mrkvy s nulovou hodnotou vitaminu A), pretoze aj rastliny si ako zive organizmy podla tvojej zvratenej logiky zasluzia uctu k zivotu a dostojny odchod zo sveta :roll:
cert
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Ak s niecim nesuhlasis, bud konkretny a najma nezabudni vysvetlit preco. No pokial k teme po vecnej stranke nemas viac co povedat, radsej nepis nic prosim ta... A co sa tyka lasky k zvieratam, nemam s nou ziaden problem, pokym nehranici s extremom ohrozujucim zdravie cloveka. V tomto smere som za racionalne stravovanie- vratane masa- a pohyb, prip. sport.

PS: Pokial mas skutocnu uctu k zivotu, dufam, ze nepodporujes vrazdenie rastliniek (napr. mrkvy s nulovou hodnotou vitaminu A), pretoze aj rastliny si ako zive organizmy podla tvojej zvratenej logiky zasluzia uctu k zivotu a dostojny odchod zo sveta :roll:
Nulove vedomosti o vitaminoch mas Ty, skus pouzit Google. Napr. nulova hodnota provitaminu A v mrkve a pod.
Maju rastliny nervove bunky signalizujuce bolest? Nemaju, navyse casto jes iba plody nie samotne rastliny. Optimalne by bolo ked si najprv logicky zvazis odpovede a az potom ich napises(vid. dostojny odchod rastlin).
woundgiver
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa woundgiver »

Vies Tomasito, s ludmi ako je Cert sa v praxi stretavas denne. Uvadzaju absolutne scestne argumenty, nicim nepodlozene tvrdenia, ale totalne bezhlavo si stoja za svojim. Ked sa niekto opiera o clanky uverejnene v novinach tak s nim nie je o com hovorit. Vsak v novinach pisali aj to, ze zena porodila zabu - urcite to je pravda ked to bolo v novinach a casopisoch nie? Najlepsie je sa s nimi nenatahovat a nechat im ich pravdu, aj tak im nepomozes a sam sebe usetris nervy. Treba, len dufat, ze svojou chorou filozofiou nenakazia inych ludi, najma deti.

V prilohe prikladam kratku pracu o vyzive, kto ma zaujem nech si precita
Prílohy
v.rar
praca o vyzive
(14.2 KiB) 134 stiahnutí
cert
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

woundgiver napísal:Vie Tomasito, s ludmi ako je Cert sa v praxi stretavas denne. Uvadzaju absolutne scestne argumenty, nicim nepodlozene tvrdenia, ale totalne bezhlavo si stoja za svojim. Ked sa niekto opiera o clanky uverejnene v novinach tak s nim nie je o com hovorit. Vsak v novinach pisali aj to, ze zena porodila zabu - urcite to je pravda ked to bolo v novinach a casopisoch nie? Najlepsie je sa s nimi nenatahovat a nechat im ich pravdu, aj tak im nepomozes a sam sebe usetris nervy. Treba, len dufat, ze svojou chorou filozofiou nenakazia inych ludi, najma deti.
Na rozdiel od Teba netvrdim taku hlupost "Civilizacne choroby nevznikaju preto, lebo ludia jedia maso." Opakovane sa v tlaci, mediach objavuju vysledky studii, ze prijem zivocisnych tukov a potravin sposobuje civilizacne choroby. Teda to nie je hoax ako spravy typu "Zena porodila zabu". Novy Cas a podobne platky necitam.
Napísať odpoveď