+ prípadne som premýšľal ešte nad K2 Power 90
Kolieskove korcule ako si vybrat?
Re: Kolieskove korcule ako si vybrat?
Dobré je, ak je vyberateľná vložka, pretože ju môžeš kedykoľvek vybrať a presušiť od potu, poprípade oprať. Tieto k2 ako pozerám tak nemajú vyberateľnú vložku. Dobre spravíš, ak si pôjdeš korčule vyskúšať do predajne, aby si vedel, ktorú veľkosť ti treba a takisto rôzne značky môžu mať iný strih, ak teda máš nohu napríklad širšiu, užšiu atď.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ale zase nevyberateľná sa nehýbe v topánke a poskytuje lepšiu absorbciu energie
Ale tiež som zástancom vyberateľnej
Ja mam tieto, som uplne spokojny, akurat sa mi na nich nechcu viazat snurky nikdy, zrejme uz bol vymysleny aj nejaky dovtipnejsi sposob obuvania. Navyse od minuleho roka ani velmi nezlacneli. Ten 2015 model vyzera dost podobne.
http://www.sportobchod.sk/inline-korcul ... 90-ltd.htm
http://www.sportobchod.sk/inline-korcul ... 90-ltd.htm
-
Hannibal
Medium Star
Ja som teraz kúpil za super cenu korčule Tempish Airline II tieto: http://www.adamsport.eu/tempish-airline ... -7490.html . 84mm kolieska Radical, ložiská abec9 za tu cenu Perfekt.
mam taky "problem", ze ked sa korculujem tak som si vsimol, ze lavu nohu mam tak trosku sikmo do vnutornej strany, teda nemam ju tak pevne priamo ako pravu nohu. Prikladam obrazok aby ste ma pochopili. Da sa to nejak naucit, alebo nejak nieco s tym robit, aby som nemal tu lavu nohu taku "krivu" ? Potom sa mi aj viac suchaju kolieska na lavej korculi z jednej strany.
-
hojko
Site Admin
Zrejme mas prilis velku korculu v ktorej ti lieta noha. To by slo vyriesit hrubou ponozkou a silnejsim stiahnutim. Uz som videl par ludi, korcule znacky Fila, ktore su siroke, zrejme k tomu uzke chodidlo a problem bol na svete.
-
mirak2
Hardcore addict
korculujem rovnako, tiez mam korcule FILA a tenku nohu.
Aj ja sa hlásim k tomuto problému. Zaujímavé je, že len na pravej nohe.
Korčuluje tu niekto inline maratóny/polmaratóny ? Tento rok ma to dosť zobralo, na inline korčuliach z 84mm kolieskami mám slušné časy (20 km pod hodinu) síce to nieje na popredné miesta, no chcel by som skúsiť súťažne. Oplatí sa mi tam ísť s normálnymi inline korčulami ? Či investovať do maratóniek ?
Korčuluje tu niekto inline maratóny/polmaratóny ? Tento rok ma to dosť zobralo, na inline korčuliach z 84mm kolieskami mám slušné časy (20 km pod hodinu) síce to nieje na popredné miesta, no chcel by som skúsiť súťažne. Oplatí sa mi tam ísť s normálnymi inline korčulami ? Či investovať do maratóniek ?
-
audiotrack
VIP
tuším tu je niekto kto to jazdí súťažne, sa mi zdá že som tu už čítal niečo také. Ja som 20km dal pod hodinu na 5 ročných ložiskách a kolieskach. Pozri výsledky minulého ročníka, a skús sa sám ohodnotiť či máš na to. Ak ti to stojí za to, že sa zabavíš a budeš niekde okolo 50-tky, tak prečo nie. Štartovné nie je zas tak drahé. Ale ak ho chceš jazdiť s tým, že ideš vyhrať, tak to bude chceť nové korčule a tréning aby si sa na nich naučil jazdiť
http://www.rajeckymaraton.sk/?h=ip&v=6&m=ip060
http://www.rajeckymaraton.sk/?h=ip&v=6&m=ip060
O vysledok mi nejde, skor skusit to. Nepoznam nikoho, na nete ziadne blizsie info ani nejake podrobnejsie videa... A tazko hodnotit vysledne casy, ked neviem, aka je to trat. Rovina, kopec hore/dole ?
-
audiotrack
VIP
keď ti ide o to skúsiť to, tak to skús
Na to nepotrebuješ vedieť ako to prebieha, to všetko ti povedia organizátori
-
mirak2
Hardcore addict
skus. kamarat je prihlaseny na korculiarsky polmaraton na MMM... a este ani nema korcule kupene 
japaja-u52254.html robí rýchlostné korčuľovanie. On ti bude vedieť povedať bližšie.
no k vaším nohám poviem asi toľko
keď som jazdil na fitness tiež to bola fila tiež som mal pokrivené nohy problém bol jednak vo viazaní ako šnúrujem topánky a druhý problém bol to že nohy mi išli do X
takže začneme viazaním:
pred korčuľovaním začať ťahať šnurký od špičky topánky to znamená že nedoťahujete hore nad členkom ale už v predu posúvate šnurký, ano ano bude to boliť ale to je sila zvyku
k samotným nohám (viď obrázok) ide o to že treba sa naučiť preniesť váhu teda keď mate problem povecme s ľavou nohou tak sa snažiť zahnuť tu nohu do vnutra je to divný pocit ale treba takto s tým začať - jasné ľahko sa mi hovorí keď topánky mám vysoké po členok
audiotrack/energy00
ak nemate čo robiť s 35€ a chce si skusiť ako je rozbitá cesta v KE - kľudne prídem vás pozrieť
energy00= skús si to najprv na fitnesoch aby si videl ako sa ľudia chovaju na preteku a potom uvažuj nad rýchlostnými
audiotrack= tu nikto nevyhrá už lebo na SK je cca 8 ľudí čo jazdia v predu
ja už to nebriem vážne ako minulý rok takže kondicia / výkon išlo veľmi rýchlo dole a na veľkých sa oplatí jazdiť netrápiš sa na malých takže konec koncov nepokazíš tým nič, len brzdenie a technika no to je o niečom inom
obrázok je extrém ale princíp je tam
k časom 20km zrobim cca za 43minút zaleži od preteku a hlavne od toho ako sa zobudím v ten deň
keď som jazdil na fitness tiež to bola fila tiež som mal pokrivené nohy problém bol jednak vo viazaní ako šnúrujem topánky a druhý problém bol to že nohy mi išli do X
takže začneme viazaním:
pred korčuľovaním začať ťahať šnurký od špičky topánky to znamená že nedoťahujete hore nad členkom ale už v predu posúvate šnurký, ano ano bude to boliť ale to je sila zvyku
k samotným nohám (viď obrázok) ide o to že treba sa naučiť preniesť váhu teda keď mate problem povecme s ľavou nohou tak sa snažiť zahnuť tu nohu do vnutra je to divný pocit ale treba takto s tým začať - jasné ľahko sa mi hovorí keď topánky mám vysoké po členok
audiotrack/energy00
ak nemate čo robiť s 35€ a chce si skusiť ako je rozbitá cesta v KE - kľudne prídem vás pozrieť
energy00= skús si to najprv na fitnesoch aby si videl ako sa ľudia chovaju na preteku a potom uvažuj nad rýchlostnými
audiotrack= tu nikto nevyhrá už lebo na SK je cca 8 ľudí čo jazdia v predu
ja už to nebriem vážne ako minulý rok takže kondicia / výkon išlo veľmi rýchlo dole a na veľkých sa oplatí jazdiť netrápiš sa na malých takže konec koncov nepokazíš tým nič, len brzdenie a technika no to je o niečom inom
obrázok je extrém ale princíp je tam
k časom 20km zrobim cca za 43minút zaleži od preteku a hlavne od toho ako sa zobudím v ten deň
Ja mam korcule Rollerblade crossfire 90 a nezda sa mi, ze by ta kriva jedna noha bola korculami ... preco by som tak mal potom len jednu nohu ? Ale skusim si snurky zaviazat silnejsie.
Inak tiez velmi rozmyslam nad tym, ze pojdem na inline na MMM, len tak, vyskusat. Ale odradza ma jedna vec. Ako je to ked nevyjde pocasie ? Predsa len, je to az v oktobri a vtedy je pocasie take premenlive. Co ked bude v ten den prsat ? Nedavno som sa bol korculovat a zacalo prsat, a na mokrom asfalte sa mi neskutocne smykalo, niekde som sa ledva vedel odrazit. Mam ten problem len ja, alebo fakt sa na mokrom neda korculovat ?
Inak tiez velmi rozmyslam nad tym, ze pojdem na inline na MMM, len tak, vyskusat. Ale odradza ma jedna vec. Ako je to ked nevyjde pocasie ? Predsa len, je to az v oktobri a vtedy je pocasie take premenlive. Co ked bude v ten den prsat ? Nedavno som sa bol korculovat a zacalo prsat, a na mokrom asfalte sa mi neskutocne smykalo, niekde som sa ledva vedel odrazit. Mam ten problem len ja, alebo fakt sa na mokrom neda korculovat ?
na mokrom sa jazdiť dá, a na MMM bude prihlasených cca 250-330 korčuliarov a myslim že sa to neruší teda ak by pršalo tak na vlastnu zodpovednosť za dažďa a za premávky
Viete niekto ako to chodi na MMM co sa tyka osobnych veci ? Je tam nieco, kde sa daju veci uskladnit pocas pretekov ?
ano je tam prives kde hodis veci do vreca
normalne sa pytam ...