Viera
-
Nymphested
Zablokovaný
-
panter2005
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Verím v jedného Boha, Otca všemohúceho, - Stvoriteľa neba i zeme, sveta viditeľného i neviditeľného.
I v jedného Pána Ježiša Krista, - jednorodeného Syna Božieho, zrodeného z Otca pred všetkými vekmi;
Svetlo zo Svetla, pravého Boha z Boha pravého, - splodeného, nie stvoreného, jednej podstaty s Otcom. Skrze neho bolo všetko stvorené.
On pre nás ľudí a pre našu spásu zostúpil z nebies. - A mocou Ducha Svätého vzal si telo z Márie Panny a stal sa človekom.
Za nás bol aj ukrižovaný za vlády Poncia Piláta, - bol umučený a pochovaný, ale tretieho dňa vstal z mŕtvych podľa Svätého písma.
A vstúpil do neba, sedí po pravici Otca. - A zasa príde v sláve súdiť živých i mŕtvych a jeho kráľovstvu nebude konca.
I v Ducha Svätého, Pána a Oživovateľa, ktorý vychádza z Otca i Syna. - Jemu sa zároveň vzdáva tá istá poklona a sláva ako Otcovi a Synovi. On hovoril ústami prorokov.
V jednu svätú, všeobecnú, apoštolskú Cirkev. - Vyznávam jeden krst na odpustenie hriechov
a očakávam vzkriesenie mŕtvych - a život budúceho veku. Amen.
I v jedného Pána Ježiša Krista, - jednorodeného Syna Božieho, zrodeného z Otca pred všetkými vekmi;
Svetlo zo Svetla, pravého Boha z Boha pravého, - splodeného, nie stvoreného, jednej podstaty s Otcom. Skrze neho bolo všetko stvorené.
On pre nás ľudí a pre našu spásu zostúpil z nebies. - A mocou Ducha Svätého vzal si telo z Márie Panny a stal sa človekom.
Za nás bol aj ukrižovaný za vlády Poncia Piláta, - bol umučený a pochovaný, ale tretieho dňa vstal z mŕtvych podľa Svätého písma.
A vstúpil do neba, sedí po pravici Otca. - A zasa príde v sláve súdiť živých i mŕtvych a jeho kráľovstvu nebude konca.
I v Ducha Svätého, Pána a Oživovateľa, ktorý vychádza z Otca i Syna. - Jemu sa zároveň vzdáva tá istá poklona a sláva ako Otcovi a Synovi. On hovoril ústami prorokov.
V jednu svätú, všeobecnú, apoštolskú Cirkev. - Vyznávam jeden krst na odpustenie hriechov
Hehe chapes vobec co si pisal??? Mas aj svoj nazor na to, alebo len prijimas co ti povedia a nezamyslas sa nad tym??? Dakto sa ta spyta na tvoj nazor v co veris a ty tu ides citovat nejake texty...panter2005 napísal:Verím v jedného Boha, Otca všemohúceho, - Stvoriteľa neba i zeme, sveta viditeľného i neviditeľného.
Ja v presne to iste.panter2005 napísal:Verím v jedného Boha, Otca všemohúceho, - Stvoriteľa neba i zeme, sveta viditeľného i neviditeľného.
Restko:To je motlitba,ktorá vystihuje presnu podstatu viery v Boha.Lepsie tu uz asi napisat nemohol.
-
fuCKYou
Medium Professional
Otazka, akzoe nechcem ti branit vo viere nakolko neverim v boha a vytaca ma ked niekto o tom tak basni (aleebo len kopirne z niekade) ale ved ok, berem, ale nechapem ako mozes verit v nieco co si nevidel, ja viem ze bohus povedal "Vasupanter2005 napísal:Verím v jedného Boha, Otca všemohúceho, - Stvoriteľa neba i zeme, sveta viditeľného i neviditeľného.
-
mastermind
VIP
on o tom nebasnil. je to vyznanie viery. a ked ta to tak vytaca tak to proste necitaj.nevermind napísal:Otazka, akzoe nechcem ti branit vo viere nakolko neverim v boha a vytaca ma ked niekto o tom tak basni (aleebo len kopirne z niekade) ale ved ok, berem, ale nechapem ako mozes verit v nieco co si nevidel, ja viem ze bohus povedal "Vasusom taky nevidel ale vim ze ji mate" ale ako v toto mozes verit tak ta nechapem.
a co sa tyka toho ze ako moze verit v nieco co nevidel. tento pristup je materialisticky, takze by si nemohol verit v dusu, myslienku, lasku a podobne...
-
panter2005
Light Star
V tom je ten rozdiel medzi nami,medzi krestanmi,ktori sa ku viere hlasia,ale v Boha aj tak neveria,lebo ho nevideli.nevermind napísal:Otazka, akzoe nechcem ti branit vo viere nakolko neverim v boha a vytaca ma ked niekto o tom tak basni (aleebo len kopirne z niekade) ale ved ok, berem, ale nechapem ako mozes verit v nieco co si nevidel, ja viem ze bohus povedal "Vasusom taky nevidel ale vim ze ji mate" ale ako v toto mozes verit tak ta nechapem.
Zamysli sa nad takou samozrejmou vecou akou je voda.Je len náhoda,ze voda dokáze rozlozit vsetky látky,ktoré existuju???Je len náhoda,ze Zem je vzdialená od slnka,tak ze je nám príjemne???Keby bola len o pár stotisíc kilometrov blizsie,tak by sme nemohli prezit.Je to skutocne vsetko jedna velka náhoda????Co sa tyka tej polohy tak mam niekde v knihe aj cisla,ktore potvrdzuju to com som povedal.
-
panter2005
Light Star
nevermindJe to zaujimave, ze v takom filme sa naslo miesto aj pre takuto myslienku.
A celkom to vystihol... Skutocny ateista neexistuje a to Ti povie kazdy scitany clovek. Kazdy v nieco veri, ci su to horoskopy, ci je to magia, ci su to povery alebo len v obycajne kazdodenne veci - verim ze zajtra ma profak nevyhodi zo skusky, verime a davame sa ovlyvnovat nazormy druhych, predpismy v cestnej premavke - a verime ze ak ich budeme dodrziavat tak sa nam nic koli nasej chybe nestane. Rovnako aj Boh Ti dal taketo prikazy ci v modernej dobe povedane - navod - v podobe desatora... ale zi ako chces ss
Kód: Vybrať všetko
ale nechapem ako mozes verit v nieco co si nevidel, ja viem ze bohus povedal "Vasu :censored: som taky nevidel ale vim ze ji mate" ale ako v toto mozes verit tak ta nechapem-
panter2005
Light Star
V brušku tehotnej ženy boli raz trojčatá – traja bratia. Jeden z nich bol malý veriaci, druhý malý pochybovač a ďalší bol malý neveriaci.
Malý pochybovač sa pýta: „Veríte vlastne v život po pôrode?“ Malý veriaci: „Áno, je jasné, že to existuje. Náš život tu je naplánovaný len na to, aby sme rástli a aby sme sa pripravili na život po pôrode, aby sme boli potom dosť silní pre to, čo nás čaká.“ Malý neveriaci: „Blbosť, to predsa neexistuje. Ako by vôbec mal vyzerať život po pôrode?“ Malý veriaci: „Ani ja to neviem presne. Ale určite tam bude oveľa jasnejšie ako tu. A možno tam budeme pobehovať a jesť ústami.“ Malý neveriaci: „To je haluz! Pobehovať, to sa predsa nedá. A jesť ústami, aká smiešna predstava.“ Malý veriaci: „Ale áno, určite je to možné. Bude to akurát všetko trochu inak.“ Malý neveriaci: „Ešte sa nikto nikdy nevrátil späť spoza pôrodu. Pôrodom sa život končí. A život je jedno trápenie a je temný.“ Malý veriaci: „Aj keď tak presne neviem, ako bude vyzerať život po pôrode, v každom prípade budeme potom vidieť mamu a ona sa o nás postará.“ Malý neveriaci: „Mama? Ty veríš v nejakú mamu? A kdeže je?“ Malý veriaci: „Veď tu všade okolo nás. Sme a žijeme v nej a skrze ňu. Bez nej vôbec nemôžeme existovať.“ Malý neveriaci: „Hlúposť! Nič z nejakej mamy som ešte nevidel, takže nemôže ani existovať.“ Malý veriaci: „Niekedy, keď sme úplne ticho, môžeš ju počuť spievať. Alebo cítiť, keď hladká náš svet. V každom prípade verím, že náš vlastný život začne až potom!, vyhlásil malý veriaci.“
Malý pochybovač sa pýta: „Veríte vlastne v život po pôrode?“ Malý veriaci: „Áno, je jasné, že to existuje. Náš život tu je naplánovaný len na to, aby sme rástli a aby sme sa pripravili na život po pôrode, aby sme boli potom dosť silní pre to, čo nás čaká.“ Malý neveriaci: „Blbosť, to predsa neexistuje. Ako by vôbec mal vyzerať život po pôrode?“ Malý veriaci: „Ani ja to neviem presne. Ale určite tam bude oveľa jasnejšie ako tu. A možno tam budeme pobehovať a jesť ústami.“ Malý neveriaci: „To je haluz! Pobehovať, to sa predsa nedá. A jesť ústami, aká smiešna predstava.“ Malý veriaci: „Ale áno, určite je to možné. Bude to akurát všetko trochu inak.“ Malý neveriaci: „Ešte sa nikto nikdy nevrátil späť spoza pôrodu. Pôrodom sa život končí. A život je jedno trápenie a je temný.“ Malý veriaci: „Aj keď tak presne neviem, ako bude vyzerať život po pôrode, v každom prípade budeme potom vidieť mamu a ona sa o nás postará.“ Malý neveriaci: „Mama? Ty veríš v nejakú mamu? A kdeže je?“ Malý veriaci: „Veď tu všade okolo nás. Sme a žijeme v nej a skrze ňu. Bez nej vôbec nemôžeme existovať.“ Malý neveriaci: „Hlúposť! Nič z nejakej mamy som ešte nevidel, takže nemôže ani existovať.“ Malý veriaci: „Niekedy, keď sme úplne ticho, môžeš ju počuť spievať. Alebo cítiť, keď hladká náš svet. V každom prípade verím, že náš vlastný život začne až potom!, vyhlásil malý veriaci.“
-
mastermind
VIP
ked sme pri tych nahodach a pravdepodobnosti. mozno ti nieco hovori Drakeova rovnica.. vies kolko je v nasej galaxii "slnecnych sustav"? a kolko je vo vesmire galaxii? takze na nejakej sa to predsa "podarit" museloJanky napísal:V tom je ten rozdiel medzi nami,medzi krestanmi,ktori sa ku viere hlasia,ale v Boha aj tak neveria,lebo ho nevideli.
Zamysli sa nad takou samozrejmou vecou akou je voda.Je len náhoda,ze voda dokáze rozlozit vsetky látky,ktoré existuju???Je len náhoda,ze Zem je vzdialená od slnka,tak ze je nám príjemne???Keby bola len o pár stotisíc kilometrov blizsie,tak by sme nemohli prezit.Je to skutocne vsetko jedna velka náhoda????Co sa tyka tej polohy tak mam niekde v knihe aj cisla,ktore potvrdzuju to com som povedal.
add to panter2005: ja som z tebou uz parkrat suhlasil len som to nenapisal