Pri tom Quick Transaction vpravo v červenom stĺpci SELL iba klikneš na ikonu košíka a nakúpiš ako v AlzeZaložil som účet na bitbay.net a čakám na overenie. Tam si pošlem € [Wallet > Euro> Deposit > Wire Bank Transfer].
Bitcoin kúpim tak, že Exchange > Quick Transaction > EUR a zadám sumu za koľko € chcem bitcoin?
Pri tom Place an Order si v ľavom zelenom stĺpci BUY zadávaš ty sám za koľko peňazí chceš kúpiť a koľko kusov, RATE je cena koľko si ochotný zaplatiť , AMOUNT je koľko kusov chceš a PRICE je celková cena v Eurách koľko ťa to bude stáť ak sa nájde niekto čo ti to za tvoju cenu predá, ale dosť ťažko sa to tam nastavuje-sú tam ikony visiacich zámkov ...
1. Vždy najprv skúšaj malé sumy aj pri obchodovaní aj pri posielaní z burzy na burzu. Ak bude všetko OK pri malej sume, tak až potom kúp alebo pošli všetko.
2. Ak ti môžem poradiť, tak nekupuj Bitcoin, ale kúp radšej Litecoin. Pri presune Bitcoinu z jednej burzy na druhú zaplatíš vysoký poplatok, ale to by ešte nebol taký problém. Problém môže nastať, že na tú transakciu budeš strašne dlho čakať, ja som zatiaľ čakal maximálne hodinu, ale niektorý údajne čakali aj niekoľko dní ... Teraz je veľký nával a bitcoinová sieť je preťažená, tak isto je preťažená aj ethereum sieť. Litecoiny sa zatiaľ prevádzajú rýchlo a s nízkym poplatkom oproti bitcoin. A keď tie litecoiny už budeš mať na coinexchange, tak si ich zameníš za bitcoin (v rámci burzy je transakcia okamžitá) a môžeš nakúpiť voise.
Na Coinexchange - Klikneš na cenu za 1 kus Price v ľavom zelenom stĺpci BUY alebo si tú cenu sám vpíšeš alebo skopíruješ, potom zadáš Amount (množstvo kusov), ukáže ti celkovú cenu Total koľko za to zaplatíš v bitcoinoch, a potom už len klikneš na Submit Buy Order.
Keď si to pošleš do MyEtherWallet, tak budeš čakať krátko do 5 minút alebo menej
Napíšem, len to čo som napísal do SS inému, podľa mňa sa to pri slovenských cenách za elektrinu neoplatí a tú mincu si môžeš rovno kúpiť a čakať či náhodou nestúpne.A ďalšia otázka je : Oplatí sa minovat? A ak hej, tak cez čo? A ak hej, tak viem minovat hociktorú menu? - Ak áno .. ako?
Podľa mňa je to strata času. pretože tu na Slovensku je drahá elektrina a neoplatí sa ťažiť. Ak ti môžem poradiť, tak sa sústreď na nejakú mincu čo je lacná a v budúcnosti by mohla teoreticky stúpnuť, prípadne aj viac takýchto mincí, ale zas keď je lacná, tak si ju môžeš aj kúpiť ... Ide o to, že keď si spočítaš náklady na elektrinu, tak buď na ťažbe prerobíš alebo si na nule, že sa ti len vráti to čo si dal za elektrinu, ale ak tá lacná minca v budúcnosti stúpne 10 alebo 100- násobne, tak si zarobil neskutočne veľa. Vyťaž čo najviac druhov lacných mincí a stačí, že z nich v budúcnosti vyletí jedna-dve.
Na tejto stránke si pozri mince:
https://coinmarketcap.com/coins/
Máš tam 3 možnosti All , Coins, Tokens - tak klikni na Coins (mince) ukáže ti všetky mince bez tokenov. A potom vpravo je položka Circulating Supply. Je to číslo buď z hviezdičkou alebo bez hviezdičky, sústreď sa na tie bez hviezdičky - tie sa dajú ťažiť. Trochu som sa na to pozrel a v budúcnosti by mohli stúpnuť: Monero , Komodo , GameCredits , Crown , Expanse , Ubiq , Asch , LBRY Credits, Electroneum , AudioCoin , Deutsche eMark , BridgeCoin , Pascal Coin , Stealthcoin , Vcash.
Moje odporúčanie je:
- AudioCoin (už sa začal používať na platby za hudbu)
- Deutche eMark (skús zo srandy možno to Nemci nakoniec prijmu vo väčšom, je to lacné)
- BridgeCoin (majú burzu)
- Electroneum (zaujímavá nová technológia)
Tie ostatné by mohli časom tiež stúpnuť viac alebo menej.
Ale niektoré mince blokujú ASIC čipy, a uprednostňujú ťažbu s obyčajnými grafickými kartami, tak si to radšej dopredu over ...