Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa ramaya »

Založil som účet na bitbay.net a čakám na overenie. Tam si pošlem € [Wallet > Euro> Deposit > Wire Bank Transfer].
Bitcoin kúpim tak, že Exchange > Quick Transaction > EUR a zadám sumu za koľko € chcem bitcoin?
Pri tom Quick Transaction vpravo v červenom stĺpci SELL iba klikneš na ikonu košíka a nakúpiš ako v Alze :) , môžeš nakúpiť aj viacero ponúk (ale zkontroluj si či máš dosť peňazí na účte)
Pri tom Place an Order si v ľavom zelenom stĺpci BUY zadávaš ty sám za koľko peňazí chceš kúpiť a koľko kusov, RATE je cena koľko si ochotný zaplatiť , AMOUNT je koľko kusov chceš a PRICE je celková cena v Eurách koľko ťa to bude stáť ak sa nájde niekto čo ti to za tvoju cenu predá, ale dosť ťažko sa to tam nastavuje-sú tam ikony visiacich zámkov ...

1. Vždy najprv skúšaj malé sumy aj pri obchodovaní aj pri posielaní z burzy na burzu. Ak bude všetko OK pri malej sume, tak až potom kúp alebo pošli všetko.
2. Ak ti môžem poradiť, tak nekupuj Bitcoin, ale kúp radšej Litecoin. Pri presune Bitcoinu z jednej burzy na druhú zaplatíš vysoký poplatok, ale to by ešte nebol taký problém. Problém môže nastať, že na tú transakciu budeš strašne dlho čakať, ja som zatiaľ čakal maximálne hodinu, ale niektorý údajne čakali aj niekoľko dní ... Teraz je veľký nával a bitcoinová sieť je preťažená, tak isto je preťažená aj ethereum sieť. Litecoiny sa zatiaľ prevádzajú rýchlo a s nízkym poplatkom oproti bitcoin. A keď tie litecoiny už budeš mať na coinexchange, tak si ich zameníš za bitcoin (v rámci burzy je transakcia okamžitá) a môžeš nakúpiť voise.

Na Coinexchange - Klikneš na cenu za 1 kus Price v ľavom zelenom stĺpci BUY alebo si tú cenu sám vpíšeš alebo skopíruješ, potom zadáš Amount (množstvo kusov), ukáže ti celkovú cenu Total koľko za to zaplatíš v bitcoinoch, a potom už len klikneš na Submit Buy Order.

Keď si to pošleš do MyEtherWallet, tak budeš čakať krátko do 5 minút alebo menej
A ďalšia otázka je : Oplatí sa minovat? A ak hej, tak cez čo? A ak hej, tak viem minovat hociktorú menu? - Ak áno .. ako?
Napíšem, len to čo som napísal do SS inému, podľa mňa sa to pri slovenských cenách za elektrinu neoplatí a tú mincu si môžeš rovno kúpiť a čakať či náhodou nestúpne.
Podľa mňa je to strata času. pretože tu na Slovensku je drahá elektrina a neoplatí sa ťažiť. Ak ti môžem poradiť, tak sa sústreď na nejakú mincu čo je lacná a v budúcnosti by mohla teoreticky stúpnuť, prípadne aj viac takýchto mincí, ale zas keď je lacná, tak si ju môžeš aj kúpiť ... Ide o to, že keď si spočítaš náklady na elektrinu, tak buď na ťažbe prerobíš alebo si na nule, že sa ti len vráti to čo si dal za elektrinu, ale ak tá lacná minca v budúcnosti stúpne 10 alebo 100- násobne, tak si zarobil neskutočne veľa. Vyťaž čo najviac druhov lacných mincí a stačí, že z nich v budúcnosti vyletí jedna-dve.

Na tejto stránke si pozri mince:
https://coinmarketcap.com/coins/
Máš tam 3 možnosti All , Coins, Tokens - tak klikni na Coins (mince) ukáže ti všetky mince bez tokenov. A potom vpravo je položka Circulating Supply. Je to číslo buď z hviezdičkou alebo bez hviezdičky, sústreď sa na tie bez hviezdičky - tie sa dajú ťažiť. Trochu som sa na to pozrel a v budúcnosti by mohli stúpnuť: Monero , Komodo , GameCredits , Crown , Expanse , Ubiq , Asch , LBRY Credits, Electroneum , AudioCoin , Deutsche eMark , BridgeCoin , Pascal Coin , Stealthcoin , Vcash.

Moje odporúčanie je:
- AudioCoin (už sa začal používať na platby za hudbu)
- Deutche eMark (skús zo srandy možno to Nemci nakoniec prijmu vo väčšom, je to lacné)
- BridgeCoin (majú burzu)
- Electroneum (zaujímavá nová technológia)

Tie ostatné by mohli časom tiež stúpnuť viac alebo menej.
Ale niektoré mince blokujú ASIC čipy, a uprednostňujú ťažbu s obyčajnými grafickými kartami, tak si to radšej dopredu over ...
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Ďakujem :) Máš karmu +
Tie nákupy budem musieť ešte trochu teda naštudovať ale vďaka.

Čo som myslel tým čakaním bolo to, že budem čakať kým sa stane zázrak pôjde to vyššie alebo také dačo.

Ohľadom toho miningu tak som to skôr myslel tak, že by som na mojom ntb mal dačo spustené len nejaký SW prípadne na staršom ntb čo by mohol ísť celé dni a to by "ťažilo" či takýto mining nemá ani zmysel?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

nevidel by som vyrazny rozdiel v porovnani s cenami elektriny napriklad v USA. a ked sa to oplati tam, tak sa to urcite oplati aj tu. tam platia 10-12 centov (USD) a u nas taktiez 12 centov (EUR)
cize ako to moze byt nevyhodne.. nevyhodne to moze byt len ak tie kryptomeny tazis nevyhodnym HW. ak vlastnis nejaky ASIC alebo adekvatne graficke karty ako 1080 TI, tak si v suchu.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

samozrejme je to hlupost ze by sa to neoplatilo kvoli elektrine... kolega minuje (zopar grafik ma nakupenych) a samozrejme keby sa mu to neoplatilo, tak to nerobi. len proste ide o tu navratnost.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

aku burzu by ste odporucali kde by som vedel z coinbase previest LTC a potom vymenit za nejake ine ? na bittrexe uz dost dlho cakam na verifikaciu a zatial stale nic :( tak sa obzeram po niecom :)
c87
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa c87 »

do Coinbase som si poslal cez sepa peniaze asi cca 8 dni dozadu, zatial neboli pripisane... mate s tym skusenost niekto? kolko ste cakali
kvasko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa kvasko »

c87 napísal:do Coinbase som si poslal cez sepa peniaze asi cca 8 dni dozadu, zatial neboli pripisane... mate s tym skusenost niekto? kolko ste cakali
Zhruba pred dvoma tyzdnami som si na Coinbase takisto posielal, vecer okolo 19 som to zadal, na druhy den vecer uz boli peniaze pripisane.
c87
Amateur
Amateur

V poslednej dobe mam docela badluck na tieto zmenarne... pisal som na nejaku podporu ale tam mi len automaticky odpoveda robot blbosti ktore nereisa moj problem... sila
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

uviedol si spravne cislo/kod, podla ktoreho ta vedia identifikovat a priradit platbu?
majsam
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa majsam »

Posielal som si 19.12. do coinbase 1 € na overenie účtu, pripísali mi ho až teraz, pred pár minútami. Takže asi nestíhajú či čo. (mBank)
c87
Amateur
Amateur

Neviem ci to je karmou ale vzdy ked sa tu postazujem tak problem do pol hodiny vyrieseny 8) :lol: ... takze peniaze nakoniec pripisane predchvilou
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

ja som vyberal z coinbase 21., uz by to mohlo aj dojst :D (snad mi to do polhodiny, tiez dojde :D )
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

ob3l1x napísal:aku burzu by ste odporucali kde by som vedel z coinbase previest LTC a potom vymenit za nejake ine ? na bittrexe uz dost dlho cakam na verifikaciu a zatial stale nic :( tak sa obzeram po niecom :)
Ak toho nemáš extrémne veľa, tak sa dá obchodovať aj bez overenia
bitcoin-litecoin-dogecoin-a-ine-kryptom ... start=1080

K tomu minovaniu len toľko, že je to viac než maximálne riziko - čistá lotéria.
Tá návratnosť je vačšinou dlhá a ktovie čo bude o 1-2 roky, aké budú ceny. Dopredu sa derú nové technológie, dokonca mince , tokeny čo fungujú na oveľa lepšom princípe ako blockchain ... a nepoužívajú blockchain. Čo sa nakoniec presadí, kto zvíťazí, to nikto nevie, ale bitcoin s blockchain bol prvý, to mu už nikto nezoberie a história si to bude navždy pamätať.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ked bitcoin uz mozes tazit jedine asic strojmi a to je totalny risk. kupis za 2000 eur jednoucelovy stroj, ktory ma navratnost rok, moze sa stat ze bitcoin padne, moze sa stat ze pride novy model mineru ktory bude 10x vykonnejsi (to sa stalo kolegovi par rokov dozadu) a ty mas zrazu doma neprakticky radiator.
pri grafikach mas aspon pouzitelny hardware. samozrejme aj by to islo do pecka, tak zacnu grafiky predavat vsetci, ale stale mas ako taku istotu ze to za nieco predas. to bude aka radost pre gamerov ked sa zrazu budu predavat gtx1080 za polovicne ceny :)
yoggy

Pri ETH je navratnost momentalne 5mesiacov max. :psssst:
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ako to ratas? minujes?

ja osobne neminujem, mam len kolegu co to robi. ono ETH ani nie je aktualne najvyhodnejsi coin na minovanie. a ani kolega ani mining calculator teda 5 mesiacov neukazuje. stale je to okolo roka.
yoggy

Ano majnujem, tak kalkulačky a realita su úplne odlišne veci... za cca 2000$ vieš mat 5x Rx 570, dokopy po flashnuti a Oc, i to dáva stabilne 29.3mhs, dokopy to vychádza 147mhs pri spotrebe 0.6kwh... a teraz si to hod do kalkulačky :D po odrátaní energie by to malo vychádzať približne 400$ Mesačne (pri súčasnej nízkej cene eth, asi pred týždňom, som mal návratnosť menej ako 4 mesiace), tzn roi za 5 mesiacov, ale predpokladám, že cena pôjde aspoň na tisícku po novom roku a obtiažnosť nestúpne sz tak drasticky... ja osobne po novom roku do toho vrazam 6k€, ale momentálne premýšľam, že kde to dať, keďže tie teploty v byte sú neznesiteľne a nejak nemám inú možnosť, kam to dať :|

Ak by niečo, tak pm.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Hmm tak overenie mi neprešlo :/ viete mi poradiť čo by som im mohol poslať keďže nemám žiadne faktúry ani nič?
c87
Amateur
Amateur

Ktore meny preferujte pri dualminingu ?

//autoeditácia príspevku (28 Dec 2017, 10:39)
dasti555 napísal:Hmm tak overenie mi neprešlo :/ viete mi poradiť čo by som im mohol poslať keďže nemám žiadne faktúry ani nič?
Nemas ani faktury od telefonu? nebodaj si stale dobijas kredit :)
yoggy

Najlepšie žiadne, zbytocne ide hore spotreba a tie “shitne” coiny za to nestoja. Ale ak by som ťažil dual, tak asi Decred.
Napísať odpoveď