Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa wladas »

"A sklari budou mit co zrat" :-D
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

No tak na dnes som bol predvolany do Malaciek. Zmenili paragraf, stale si trvaju na svom - teda na mojej vine. Takze odznova - dorucia mi rozhodnutie a ja sa znova odvolam. Wow.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ja už by som im na tvojom mieste napísal, že nevidíš dôvod sa tam osobne dostaviť, keďže všetko si už vysvetlil a trváš na tom, že si žiadny priestupok nespáchal. Oni potom vydajú rozhodnutie a ak ťa znovu uznajú vinným, zase pošleš odvolanie na kraj.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

No predsa len som tam dnes nieco doplnil. A to fakt ze policajti po tom, co ma zastavili, trvali na tom ze moj priestupok maju na kamere, co sa neskor ukazalo ako loz kedze ich vozidlo nebolo vybavene kamerovym systemom. A to urcite spomeniem v niektorom odvolani.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ak sa dakomu chce - treba pozrieť jej prevodové stupne, maximálne otáčky po obmedzovač - spočítať, či je to reálne na anjvyššom kvalte pri otáčkach, po ktoré dovolí obmedzovač.
Môže to totiž byť aj chyba merania...
wladas
Redeemer
Redeemer

Tak samozrejme ze merac nemaju ciachovany na 100% presnost. Je tam tusim 4% odchylka.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Možno mal Monster nálepky čo mu pridali zo 80 koní. :smt104
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No hlavne to je rychlost policajneho auta a pri takej velkej vzdialenosti sa mohlo stat ze to zmeralo zle. Normalne meranie je take ked idu pomerne blizko za sledovanym autom stalou rychlostou (drzia ho v obdlzniku) a to sa vyhodnoti. Pri takejto nahanacke rychlost dost kolisala a boli daleko, no je nepochybne ze ta Fabia prekrocila povolenu rychlost o dost velku hodnotu :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Hlavne ak je týpek znalý, tak je dosť možné, že takéto nepresné meranie rýchlosti zotrie zo stola.

Na nemenovanom fóre som čítal prípad, kedy týpka namerali ísť 241 km/h po diaľnici v ČR. Samozrejme mu išlo o vodičák, takže to poslal do správneho konania, kde si podrobne naštudoval manuál radaru, ktorý policajti použili. Potom sa pri výsluchu policajtov detailne pýtal na presné kroky, ktoré pri meraní robili a dokázal, že celé meranie bolo nevalidné, pretože nepostupovali presne podľa manuálu. Nakoniec z toho týpek vyviazol bez pokuty, bodov a s vodičákom :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Odchylka je 3km/h do 100km/h rychlosti, potom nad su to 3 percenta. Meranie ma svoj postup, niektory z tych Lidarov ci Ramerov mal postup, kolovali aj fotografie a videa na nete o tom. Tusim pri jazde za autom odstup 100 metrov a konstantna rychlost na 2 sekundy. Kedze sa meria laserom, tak za posledne roky mohla technologia postupit a moze byt jednoduchsie postupovat pri merani. Stale je vsak problem pri merani za dazda (pri okne s kvapkami vody) a tiez v hmle.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Na tom useku, kde ho zastavili, mali nanho dobry vyhlad, cize by som to az za take zmatocne meranie nepovazoval.
Na okreske vo Fabii a cez 200km/h, to chce bud kybel odvahy, alebo hluposti.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja som sa opieral o to, ze ziadny model z tej generacie Fabie nema oficialnu maximalnu rychlost vyssiu ako 196 km/h. A 18 km/h navyse pri maximalke je celkom dost.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

mozno mu spravny vietor :D
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ja som už išiel na starom slabučkom aute s maximálkou asi <155km/h o tých 20km nad limit, a viac menej po rovine, žiadny kopec, čiže ak tie Fabie majú maximálku 196, je to podľa mňa úplne reálne. A aj ten vietor niečo spraví, aj keď nie veľa.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Do tejto generácie sa dávali motory:
do cca 5/2017 - štvorvalec 1.2tsi 81kw maximálka 199km/h
od cca 6/2017 trojvalec 1.0tsi 81kW, maximálka 196km/h
2018 bola limitovaná R5 Edition v množstve 1300ks - štvorvalec 1.4tsi 93kw maximálka 203km/h - ale toto asi R5ka nebude - chýba čierny pruh medzi svetlami

Ako majiteľ takejto Fabie (1.2tsi 81kW) môžem konštatovať, že dostať ju cez 200 nie je problém aj napriek oficiálnym údajom - ale potrebuje na to diaľnicu a nie vlnitú okresku, na ktorej ešte musí obiehať autá! :D

Ja sa prikláňam k chybe meriania.... alebo mal nejakú peknú úpravu motora... alebo vodič vyložený magor/(samo)vrah!

STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Takze mi doslo rozhodnutie KR PZ BA. Vysledok je ten ze ma uznavaju vinnym. Vypoved policajtov povazuju za dostacujucu, na ich osobnom vysluchu som mal moznost zucastnit sa (ked mi doslo postou oznamenie ze budu vypocuti, v case ked som nebol k dispozicii, nehovoriac o tom ze ten list tusim ani nespominal moznost ze sa daneho vysluchu mozem zucastnit). Asi len hadam odcitujem:

Kód: Vybrať všetko

Vzhľadom na uvedené považuje odvolací orgán tvrdenia účastníka konania vzťahujúcesa k neobjektívnemu preskúmaniu jeho tvrdenia v komparácii jednotlivých výpovedí jednotlivých členov hliadky PZ za neopodstatnené, nakoľko účastník konania mal možnosť sa zúčastniť dňa 09.12.2019 procesného úkonu – výsluchu jednotlivých členov hliadky PZ, a za
tým účelom navrhovať dôkazy, ich doplnenie a klásť im ako svedkom otázky, prípadne ich konfrontovať so svojím vlastným vnímaním skutku, ktorý sa mu kladie za vinu.

Vo väzbe na vyššie uvedené odvolací orgán poukazuje na zásadu „vigilantibus iura scripta sunt“, t.j. „práva patria bdelým (pozorným, ostražitým, opatrným, starostlivým)“, teda tým, ktorí sa aktívne zaujímajú o ochranu a výkon svojich práv, a ktorí svoje procesné oprávnenia uplatňujú včas a s dostatočnou starostlivosťou a predvídavosťou. V slobodnej spoločnosti je totiž predovšetkým vecou nositeľov práv, aby svoje práva bránili a starali sa o ne, inak ich podcenením či zanedbaním môžu strácať svoje práva majetkové, osobné, satisfakčné a pod.. To platí obdobne aj o využívaní zákonných procesných ustanovení vrátane využitia možnosti navrhovať dôkazy a ich doplnenie, klásť svedkom otázky. Tvrdenia účastníka konania v podanom odvolaní vzťahujúce sa k hodnoteniu svedeckých výpovedi jednotlivých členov hliadky PZ ako dôkazu v konaní, považuje odvolací orgán za nedôvodné, nakoľko svedecká výpoveď je dôležitým dôkazným prostriedkom, a to aj v prípade, ak svedkami skutku boli práve členovia hliadky PZ. Svedok musí vypovedať pravdivo a nič nezamlčovať. Výpovede svedkov sú prejavom obrazu objektívnej reality, ktoré
ako stopy ostali v ich vedomí na základe reálneho zmyslového vnímania udalosti. Členovia hliadky PZ sú jednak zakročujúcim orgánom voči priestupcom a zároveň podľa § 35 správneho poriadku sú aj svedkami páchania priestupkov. Preto je len logické, že v predmetnom správnom konaní boli dvaja zasahujúci členovia hliadky PZ vypočutí o skutku, ktorého boli svedkami, pričom pravdivosť ich výpovedí nebola v konaní pred správnym orgánom právne relevantným spôsobom vyvrátená alebo dôvodne spochybnená, a to ani na samotnom ústnom pojednávaní o priestupku vykonanom dňa 24.04.2020, resp. už dňa 08.01.2020. Ich výpovede sú v súlade s ustanovením § 34 ods. 1 správneho poriadku a sú akceptovateľné ako dôkaz, keďže nimi bolo možné zistiť a objasniť skutočný stav veci, a boli v súlade s právnymi predpismi.

Výpovede členov hliadky PZ ako svedkov považuje odvolací orgán za hodnoverné. Vzhľadom na rozsah vykonaného dokazovania je odvolací orgán toho názoru, že správny orgán – ODI MA mal preukázané, že členovia hliadky PZ konali pri objasňovaní priestupku odborne. Odvolací orgán sa plne stotožňuje s názorom správneho orgánu – ODI MA, ktorý nezistil žiadne okolnosti, ktoré by nasvedčovali tomu, že členovia hliadky PZ konali voči účastníkovi konania zaujato, a že rovnako nezistil, že by konali v rozpore so zákonom, resp. služobnou prísahou alebo by sledovali iný zámer ako objasňovanie skutočností, ktoré vnímali a vyhodnotili ako vyššie identifikovaný priestupok. Odvolací orgán má za to, že jednotliví členovia hliadky PZ vo svojich vyjadrenia zo dňa 09.12.2019 jednoznačne potvrdili tú skutočnosť, že účastník konania sa dopustil vyššie identifikovaného priestupku, ktorý sa mu kladie za vinu.
Uprimne, v oktobri minuleho roku ked sa cely tento priestupok stal, som bol odhodlany branit sa kludne aj na sude. Ale teraz ked vidim, ze preslo 9 mesiacov, uprimne uz nemam chut sa tym vobec zaoberat.
wladas
Redeemer
Redeemer

Zas s druhej strany je skoda zahodit tolko zabiteho casu.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Alebo zabit este viac casu.... A koniec koncov aj penazi.
Napísať odpoveď