Problem s teoriou HW penazenky vidim skorej v tom, ze vacsina ma podla mna jednu HW penazenku (trezor alebo ledger). A kedze burzy kde to nakupujes maju tvoje udaje (obciansky, kontakt, vsetko) - vedu aj adresu tvojej HW penazenky. Dajme tomu ze urobis na tej burze zopar transakcii za rok - 3 alebo 5 - a kazdu si posles na tu istu HW penazenku. Potom si teda z tej istej HW penazenky posles krypto, ktore chces spenazit v tom bitcoinmate - a vyberies. No a keby prisla kontrola a skusil by si povedat, ze ta hackli alebo ze si o tie peniaze prisiel - stale uvidia ze to je ta ista adresa tej istej penazenky kam pravidelne odchadzali transakcie z tej burzy ... Cize by to bolo celkom nedoveryhodne podla mna. Lebo to by znamenalo, ze ty si nakupoval a pravidelne ta hackovali a ty si veselo dalej nakupoval

Jedina moznost by asi bola kupit si novu HW penazenku, ktoru si predtym nepouzil ... Vtedy v teoretickej rovine mozno ... Ale stale sa dostaneme k tomu, co tu chalani pisu vyssie - sms overenie a limity a podobne ...
mato55002 napísal: 02 mar 2021, 4:54
Tiež plánujem tento rok vyberať zisky a určite si cez leto kúpim konzultáciu u nejakého odborníka a spýtam sa na možný odchod zo štátu, keď tak dám vedieť. Odísť iba kvôli kryptomenam sa rozhodne oplatí keď tu máme mafianskych 39 percent, toľko ani Černák nechcel za výpalníctvo. Aj keď ja k práci potrebujem iba PC a rodinu ešte neriešim, takže pre mňa by to nebolo až tak zložité.
To by bolo super keby das potom vediet, by ma to dost zaujimalo, tiez to mam podobne s pracou a rodinou a celkom aj zvazujem odchod, kedze vsetko co tu robim je v podstate uplne v pohode realizovatelne "online" . Portugalsko, Malta a podobne mi zneju sympatickejsie aj vzhladom na momentalnu situaciu ako byt tak ci tak zavrety niekde v byte v meste.
Inak ja som koncom roka 2020 riesil tuto otazku s danovakom, ktory je celkom spekulant a vzdy mi poradi ako vsetko mozne "zrazit" ako sa len da - samozrejme legalne. No a na otazku ohladom danenia krypta povedal ze teda oficialne sa to ma zdanovat 19% + 14 % a naklad sa da pouzit len to, za co si tu kryptomenu obstaral - co vieme. Dodal ale, ze zatial to nikto nekontroluje a do danoveho 2019 (ktore sme vtedy riesili) by to zatial urcite nedaval aj ked tam kolonka uz je. A ano, taktiez povedal ze jediny sposob ako to obist je bitcoinovy bankomat - ktory ale podla mna skorej ci neskorej nejak regulovany bude a stale sa bavime pri bitcoinmatoch o malych sumach - mna skorej zaujimali sumy statisicove a viac.
A co sa tyka toho daru - tak ano sestra alebo manzelka by ti uz peniaze "oficialne" nemala dat ... Ale neviem si predstavit ako by toto kontrolovali

Ked ti kupi napriklad auto, tak je to jej rozhodnutie ci ?

Alebo dajme tomu byt - tak by musel byt asi napisany na nu. Aspon logicky mi to vychadza, ze vsetky vacsie polozky ako auto, byt, cokolvek - by museli byt pisane oficialne na tu osobu, ktorej si daroval to krypto. Ale do akej miery budu potom skumat ci to ta osoba vyuziva, alebo to vyuzivas ty... to mi je uz zahadou.
A ten Kazimir, to je nieco strasne. Je velmi smutne, ze zijeme v krajine kde su pri moci takyto stari imbecili. Oni pravdepodobne ziju v tom, ze krypto je nejaka nelegalna vec na nakup drog, zbrani - a miesto toho aby si vytiahli hlavu z riti a zacali uvazovat trosku v sirsich suvislostiach (napriklad aby fakt tie peniaze ostali "v state", a aby trosku motivovali mladych ludi tu vobec ostat) tak to chcu co najviac sankciovat. Ale potom nech sa necuduju, ze to ludia budu chciet obchadzat, a myslim ze ti ludia ktori sa aspon trosku kryptom zaoberaju nejaky ten cas, budu pravdepodobnejsie trosku dalej ako nejaky Kazimir, takze v konecnom dosledku aj tak bude za debilka skorej on

Snad sa to casom zlepsi.
// Inak a ta teoria so znamym v Nemecku ?

Alebo s niekym kto je v "danovom raji" by ako vyzerala? Ty posles jemu krypto na HW penazenku - on to musi drzat dajme tomu rok (alebo akykolvek je ten limit, kedy odpada povinnost platit dane) - potom to spenazi a posle ti peniaze? Akoze znie to jednoducho ale asi tu bude nejaky hacik.