heker napísal: 05 apr 2021, 10:10
Prepac ephramko, ale Slovensko ma momentalne ine problemy, nez riesit vas, honosexualov. Nechapem preco sa vobec otvaraju tieto temy teraz, kedze priorita by mala byt v boji s covidom, hladanim podpory pre zivnostnikov, podnikatelov a zamestnacov, taktiez ako vymysliet fungujuce skoly, sportove kruzky, ako pomoct zdravotnictvu a dalsie. Miesto toho tu skupinka ludi, vlastne nie len tu, ale napriklad aj v Polsku, ma potrebu pravidelne rozoberat honosexualov, adopcie deti a potraty.
Nemam nic proti homosexualom, len mi to pride zbytocne a otravne v tejto dome.
Mimochodom, tvoj prispevok je skor urceny so inej temy, nez do tejto.
Žeby to bolo tým, že vláda a poslanci sú neschopáci a nevedia riešiť problémy ľudí, tak neustále hľadajú nejaké populistické zástupné témy, kde nemusia nič skutočne riešiť? Raz sú to páry rovnakého pohlavia, potom interupcie, imigranti, Maďari, Rómovia... Bojovať "za život" je také ľahké. Poviem svoj názor, dám si nálepku na fotku na FB, možno pôjdem na nejaký pochod, spravím si tam fotečky a tým som skončil. Aby som pripravil nejaký zákon, ktorý by motivoval ľudí mať deti a poskytol im sociálnu záchrannú sieť, zlepšil život detí v decákoch, zaujímal sa o matky samoživiteľky, hendikepované deti...to už nie. Veď to by chcelo investovať do toho svoje ľudské aj finančné zdroje. A úplne najlahšie je, keď vládni poslanci ani nepíšu zákony, však im to napíše Kotleba a oni za to zahlasujú. Poslanci o ktorých sme za celý rok nepočuli ani slovo.
A sorry jako, ale už Fico pred 10 rokmi povedal niečo v štýle, že Slovensko ma 4000 problémov a registrované partnerstvá je jeden z posledných problémov, ktorým by sa mal zaoberať. Túto mantru ľudia ako ja počúvajú dlhé roky. Zmierte sa s tým, že Slovensko bude mať vždy nejaké problémy. Máme kopu ministerstiev a na nich desiatkytisíc úradníkov, 150 poslancov s ďalšími stovkami asistentov, to mi chcete povedať, že napísať jeden zákon o registrovaných partnerstvách je taká strašná záťaž pre štátny aparát? A dokonca by ani nemuseli vymýšlať nový zákon, úplne by stačila novelizácia ústavného zákona, kde by sa vypustila fráza "...jedného muža a jednej ženy...". Takú novelu má jeden poslanec, asistent, úradník zbúchanú za pár minút. Záťaž na štátny rozpočet 0€. LGBT občania nepožadujú prijatie nejakého zákona, ktorý by štát stál miliardy. Práve naopak, štát by mohol len získať. Veľa mladých ľudí zo Slovenska odchádza a časť z nich sú LGBT ľudia, ktorí zo Slovenska emigrujú práve kvôli tomu, čo sa (ne)deje v parlamente a neustálemu diskurzu, ktorý je v štýle, že štát by mal nejako kontrolovať a obmedzovať LGBT ľudí, lebo predstavujú hrozbu.