Banálne/triviálne otázky
Re: Banálne/triviálne otázky
vobec to nie je ako ten strom v lese. pretoze ten strom tam bude ci ho ty sledujes alebo nie.
kedze cas je definovany ako sekvencia udalosti tak ked ziadne udalosti nenastavaju tak ziadny cas nie je.
kedze cas je definovany ako sekvencia udalosti tak ked ziadne udalosti nenastavaju tak ziadny cas nie je.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Na druhej strane, Vseobecna toeria relativity spojila cas s pristorom do jednej veci. A pri absolutnej nule, aj ked sa nehybe nic, tak ten pristor tam stale je. Preco nie aj cas? Takto cital som vesmir v orechovej skupinke od hawkinga, tam sa casom dost zaobera, ale mne s toho trosku priskvarilo zavity, kedze tam uvazuje o dvojrozmernom case. No s toho co viem si nemysli, ze cas mozes ovplivnit teplotou. To, ze sme si ho mi ludia definovali ako nieco medzi dvoma udlostami je skor nas problem, podobne ako sme si definovali teplotu objemom ortute v teplomeri (myslim historicky).
s tym suhlasim ze problem je v tej definici. len mne to proste pride take ze aj keby sme definiciu gravitacie, tak ta gravitacia existuje, hmota pritahuje hmotu.
ale keby nemame cas zadefinovany, tak existuje? ved cas je iba pozorovanie zmeny.
cas neovplivnuje nic, cas je iba nejaky ludsky vymysel aby sme mohli zaznamenavat sled udalosti.
tu je o tom zaujimava diskusia:
https://www.quora.com/Does-time-exist-5
ale keby nemame cas zadefinovany, tak existuje? ved cas je iba pozorovanie zmeny.
cas neovplivnuje nic, cas je iba nejaky ludsky vymysel aby sme mohli zaznamenavat sled udalosti.
tu je o tom zaujimava diskusia:
https://www.quora.com/Does-time-exist-5
-
starysomar
Hardcore addict
Dal som sa. Prvy krat v zivote. Vek, Astma, zrasty na plucach, lekar odporucil (som prv zvazoval voci pneumokokom no odporucil voci chripke).
Keď teraz rabujú tie bankomaty, chcem sa spýtať, sú tie peniaze z kaziet po výbuchu použiteľné?
-
harrison314
Hardcore addict
Viete odporucit restauraciu/pub v Brtislave, kde sa spacilizuju na pikatne jedla?
Mala by tam byť ampulka s farbou, ktorá praskne pri určitom tlaku. Ale asi to nezafarbí všetko.tyler91 napísal: 25 okt 2022, 12:40 Keď teraz rabujú tie bankomaty, chcem sa spýtať, sú tie peniaze z kaziet po výbuchu použiteľné?
Inak včera som pri stanici v tráve našiel kopu 100€ bankoviek
-
hojko
Site Admin
Ano, davam sa. Je to rozdiel. Ine roky som schytal chripku tak 2x za zimu s tym, ze ma to na tyzden zlozilo do postele, neustale sopel atd... Teraz posledne roky ako sa davam ockovat, tak sice chytim chripku 1x za zimu, ale odstavi ma to tak poslabsie na dake 3 dni.
Nová zábava
Prvych 6ludi ktori sem napisu jedno číslo od 1 do 49 /nesmu sa opakovat/ tak ich tipy budu uvedene do najblizsieho zlosovania Loto ktore sa stihne. V prípade ak bude vylosovana prvá cena, vsetci ktorych výherne tipy boli pouzite budu kontaktovaní a bude im prevedených na nimi uvedený bankovy ucet 5percent z celkovej výhry. Možete podavat 6tipov odteraz /kazdy iba jeden/ 
6 ludi, 5%... to mi nejak nevychadza...
49
49
-
hojko
Site Admin
Cislo 8
Aacid, co ti nevychadza?
Neviem ci stihneme hned zajtrajsie zlosovanie, lebo este mi musia overit konto a to chvilu trva, ak by sa to nestihalo tak potom to nasledovne.
Este cakame posledne 3 tipy.
resp stihneme aj ten zajtrajsi, ak nebude online konto aktivne este, tak sa poda manualne, nech to fičí 
To by bola sranda keby si fakt vyhral
to si ale asi hovoria všetci čo podávajú
ale dávam
číslo 28
a som asi 6.ty posledný.
číslo 28
Ano. Uz tretikrat po sebe. Prve dva roky ma bud silne prechnutie dostalo na jeden den, alebo poriadna chripka az v aprili. Uvidim ako to budem opat v kancelarii, kde sa chripka siri velmi dobre.
sak to som srandoval, 5% z cohokolvek za to ze napisem jedno cislo... neni o com.gogo956 napísal: 25 okt 2022, 22:02 Aacid, co ti nevychadza?ze je 30percent vela? áno je, ale taka je dohoda, vy davate cisla, ja riesim vsetko ostatne, je to podelene. Ak bude 1.cena, peniaze dostanete tak ako bolo dohodnute tj kazdy to spravne tipoval 5percent z celkovej vyhry /nech by bola vyhra akokolvek vysoka hoc aj 100milionov/.
![]()
samozrejme to bude 5% z 0 eur, ale tak ja nemam co stratit, iba ty
chvalim za napad
bodaj by ta panbozko potrestal a vyhral si (a ja s tebou)