Dakujem ostatnym diskutujucim, ze tomu klamarovi s potrebou vyjadrovat sa k veciam, o ktorych nema absolutne ziadne vedomosti, dali vediet co si o nom myslia. Snad mu to uz teraz dojde, ze je tu vsetkym na smiech. Ale to by som chcel vela, urcite sme my ti tupci a on jediny je tu genius

.
jackb napísal: 14 máj 2023, 11:07
jedine co rozporujem je tvrdenie, ze KAZDA armada NATO ma vybavenie pre personal a techniku sposobile do vychodnej Europy pocas zimy. lebo to by bol nezmysel. maju ti Slovaci na letisku vybavu do puste? ved sa chodi na Golanske vysiny, chodilo sa do Afganistanu ci do Iraku. podla blbcovej logiky ju maju. my ostatni vieme, ze nie, lebo ju nepotrebuju.
tak isto, ak maju Spanieli v Pyrenejach sneznice, nemaju ich na Kanaroch a v Melile. takze je ignorantske dat do suctu pesiakov pre vychodny front vsetkych spanielskych vojakov, lebo ich cast jednoducho vybavu do snehu a chladu nepotrebuje. preto ju nema. a to je cele co pisem. ze mu zeriete fanstasmogrie, ktore vymysla na moju adresu je viac vas problem ako moj.
Napisem ti to poslednykrat. Ty mas predstavu o svete na urovni 10 rocneho dietata. "Oh, oni ziju v horucave, budu vediet bojovat len v horucave, henti ziju v chlade, ti budu bojovat len v chlade" "tam je horuco, ich nakladiaky budu fungovat len v horucave". Uz si s tym ozaj na smiech kazdemu, uvedom si to.
Ukazal som ti na priklade Nemecka ake totalne hovadiny pises, doslova kazdy jeden ich vojak ma vybavu do zimy. A ostatni ti to napisali ako to je v OS SR. Kazdy jeden to ma k dispozicii. A v tej tvojej hlave je nepredstavitelne, ze krajiny NATO po 70+ rokoch ked je hlavnym potencialnym nepriatelom ZSSR/Rusko dokazu mat vystroj pre svojich vojakov na vedenie vojny v Europe.
Taktiez implikujes taku smiesnu predstavu o Rusku, ako keby väcsina zila niekde za polarnym kruhom a dobre ze nie v iglu. Nedokazes pochopit, ze ta osidlena europska cast kde su velke mesta ma +- rovnake teploty ako zvysok Europy. Uz som ti to dokazal na tom, ze v Poprade je celorocne chladnejsie ako v Moskve alebo Petrohrade

. A na zivot v Poprade clovek nepotrebuje nic specialne

.
Taktiez si davnejsie argumentoval, ze rusi maju samozrejme vsetko najlepsie, zapadna vybava by si v zime neskrtla, ruske bavlnene natelniky su najlepsie. Ja som sa ti snazil vysvetlit, ze to absolutne nie je pravda a narozdiel od teba mam prakticke skusenosti s velkym mnozstvom oblecenia a vystroje z krajin NATO. A maju zimnu vybavu na top urovni. A hlavne ta tvoja hlava nedokaze pochopit, ze kedze uz tie veci maju vymyslene a produkuju ich, tak by v pripade konfliktu dokazali zvysit vyrobu, ak by to vobec bolo nutne. Ty zijes v alternativne realite, kde vyrobit termopradlo a vetrovku, je cosi nemozne az sci-fi.
A si velky internetovy hrdina, vypisujes mi tu hrube invektivy, zosmiesnujes ludi. Chcel by som ta vidiet ako by si tu teoriu o rozhyckanych zapadniaroch, co dezertuju vysvetloval do oci napriklad nejakemu vojakovi zo spanielskej alebo talianskej armady. Podla mna by si len ticho suchal nohami a bolo by po tvojich teoriach

. Ale je to inac bezna vec v psychologii, vola sa to projekcia, snazis sa svoje vlastne negativne vlastnosti pripisat inym. Takze je viac ako pravdepodobne, ze bez mobilu by si dezertoval akurat ty.
Autoeditácia príspevku po 2 min 45 sek:
jackb napísal: 14 máj 2023, 14:16
Teraz tu klame iny - tvrdi, ze kazdy jeden vojak NATO ma vystroj na dobytie Ruska a ze cislo z tabulky je pocet vojakov, ktori to Rusko dobyju. Tam mu aj po osem rokoch musim pisat, ze vtedy mali odbornici iny nazor na jeho plany, a ze s tymi cislami to je mierne pesimistickejsie. Ale jeho halucinacie beries vazne. Skvela praca.
Ano, kazdy jeden vojak v NATO je schopny viest vojnu v Europe. Klames akurat ty.
A uz vtedy som sa ti snazil vysvetlit, ze nie je expert ako expert. Lebo ja ti najdem experta na hocaku temu, ktori budu zastavat opacny nazor oproti väcsine. Typicke konfirmacne skreslenie. Najdes si taky zdroj, ktory vyhovuje prave tvojim predstavam

. Samozrejme, cas dal za pravdu mne, ukazalo sa to vsetko na Ukrajine.
Autoeditácia príspevku po 2 min 47 sek:
Noobsz DJ napísal: 14 máj 2023, 14:26
Žiadny vojak si z armádneho skladu nič neprisvojí. Na to, aby tú výstroj získal, potrebuje body, ktoré si najskôr musí zarobiť. Až po výmene bodov, dostane danú výstroj, ktorú si zo skladu vyberie. Je to presne ten istý spôsob, ako keby išiel do obchodu a niečo si tam kúpil za € (peniaze). Lenže v armáde sa nepoužívajú peniaze ale body. A keďže je to všetko elektronicky evidované, tak je minimalizovaná možnosť akéhokoľvek, neoprávneného prisvojenia si veci, zo skladov.
Je to inac sranda, lebo ja som aj v jednom prispevku priamo napisal, ze:
militarol napísal: 13 máj 2023, 22:28
Mne tak predal znamy slovenske termopradlo za par eur, mal prebytocne body na vystroj.
A on tu nasledne pise o rozkradani. On ani nedokaze pochopit zakladne suvislosti, nema absolutne prehlad o veciach. Myslim si, ze dalsia diskusia s tym klamarom je zbytocna.