Banálne/triviálne otázky
Re: Banálne/triviálne otázky
V alze som reklamoval bielu techniku. Zariadenie bolo cez alzu opravene a vratili ho ako opraveny. Ale od zaciatku vobec nefungoval. Znovu som dal na reklamaciu. Aka plynie teraz v tomto pripade lehota, zase 30 dni? Uz je to asi tyzden a ticho.
Ak sa telefón vypne/reštartne, vtedy je potrebné zadať heslo, odtlačok nestačí...
Áno, základ je nepoužívať biometriu, lebo potom ani to najlepšie šifrovanie nepomôže. To je úplne jednoduché, keď máš spútané ruky, aby ti policajt zobral mobil, dal ti ho pred xicht a má ho hneď odomknutý.aacid napísal: 28 sep 2023, 12:56 technicky je mozne vselico ale nemyslim ze je to legalne.
neviem ako je to na slovensku ale isty cas chodili spravne ze biometricky zamok je vlastne menej bezpecny ako heslo lebo v US pokial maju policajti/vlada probable cause tak ti mozu odobrat otlacky prstov, naskenovat sietnicu a teda sa aj dostat do telefonu. ale heslo ti z hlavy nikto legalnym sposobom nedostane.
-
starysomar
Hardcore addict
Kto pozná / používa Lufu?
Kazda reklamacia je 30 dni. Cize to moze byt 30 dni, potom ti to vratia, dalsi den das opat reklanovat a tak zase bezi 30 dni.gogo956 napísal: 28 sep 2023, 15:41 V alze som reklamoval bielu techniku. Zariadenie bolo cez alzu opravene a vratili ho ako opraveny. Ale od zaciatku vobec nefungoval. Znovu som dal na reklamaciu. Aka plynie teraz v tomto pripade lehota, zase 30 dni? Uz je to asi tyzden a ticho.
stačí zavrieť očiephramko napísal: 28 sep 2023, 16:03keď máš spútané ruky, aby ti policajt zobral mobil, dal ti ho pred xicht a má ho hneď odomknutý
akoze spongiu na umyvanie sa?
mna to tak obcas napadne ze to je super vec, tak si to kupim a aj sa s tym nejaky cas umyvam ale nakoniec skor ci neskor na to zase zabudnem a len tam zavadzia.
paci sa mi ze vdaka tomu minam menej mydla.
-
starysomar
Hardcore addict
My na riad a je super, neostáva na nej mastnota, zápach - nič. Výborne umýva. A drží a drží, klasických molitanových by som už vymenil niekoľko. Na seba som skúsil iný kus, väčší no na to má blbý tvar (zle odstrihnutá...) a je až moc drsná.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Banalnotrivialna otazocka:
Preco vo filmoch s dabingom su zvukove efekty a hudba tak nahlas a dabing tak potichu?
Preco vo filmoch s dabingom su zvukove efekty a hudba tak nahlas a dabing tak potichu?
-
starysomar
Hardcore addict
Vo vsetkych. Desatrocia.
A nie je to práve naopak? Dabing je často hlasný a dosť umelý, oproti efektom ktoré sú absolútne potlačené (hlavne v lacných dabingoch a seriáloch).
Keď si pustíš film v originále, tak v hlučnejších scénach tie hlasy niekedy (prirodzene) ani nepočuješ. Ale neviem, filmy s dabingom nepozerám už minimálne 10 rokov, lebo sa nerád týram.
Keď si pustíš film v originále, tak v hlučnejších scénach tie hlasy niekedy (prirodzene) ani nepočuješ. Ale neviem, filmy s dabingom nepozerám už minimálne 10 rokov, lebo sa nerád týram.
Tento problém mali aj moji rodičia. Zistil som, že mali TV nastavenú na nejaký 3D zvuk či čo... Iné nastavenie zvuku v TV to pomohlo zmierniť.Mek napísal: 30 sep 2023, 12:12 Banalnotrivialna otazocka:
-
starysomar
Hardcore addict
Aj tak to býva no kritiku na hlasnú hudbu a tichú reč vo filmoch si pamätám od chalana a mám 62.
Mne vadí aj búchajúci podmaz v rádiu pod správami/rečou - aj preto ich nepočúvam.
Vyberám si informácie sám.
Mne vadí aj búchajúci podmaz v rádiu pod správami/rečou - aj preto ich nepočúvam.
Vyberám si informácie sám.
Mne posledne vadí dosť vysoka hlasitosť na joj karskych programoch oproti iným staniciam je tam vysoký skok v hlasitosti, najme pri zvuckach.
-
starysomar
Hardcore addict
Z časti za to môže aj Loudness war.
aha, ty myslis tu vysusenu uhorku. ja som myslel ze vseobecne spongiu na umyvanie tela.starysomar napísal: 29 sep 2023, 9:04 My na riad a je super, neostáva na nej mastnota, zápach - nič. Výborne umýva. A drží a drží, klasických molitanových by som už vymenil niekoľko. Na seba som skúsil iný kus, väčší no na to má blbý tvar (zle odstrihnutá...) a je až moc drsná.
to tiez pouzivame na riad. oblubil som si to, presne oproti klasickej hubke nedrzi mastnotu.
-
starysomar
Hardcore addict
Tú "vysušenú uhorku". Doniesli také mladí v lete na tábor a som im za to vďačný. A ešte feeleco na riad - po návrate z dovolenky som rovno kúpil pol metra tej Lufy a 5 litrov toho gelu na riad.
Oboje funguje nad očakávanie a je to 100% ekologické
Oboje funguje nad očakávanie a je to 100% ekologické
Občan na SR nemá povinnosť informovať štát o zmene svojho trvalého pobytu? Myslím čo sa týka údajov napr. pri výpise z obchodného/živnostenského registra? Potrebujem niekomu doručiť list, no evidentne má zmenenú adresu, vracia sa mi to ako nedoručné a na tej uvedenej adrese už nebýva. Ako môžem zistiť jeho aktuálnu adresu trv. pobytu?
Adresa podnikania (pri živnosti) nemusí byť nutne trvalý pobyt. Neni trvalý pobyt osobný údaj, ktorý asi len tak nezistíš?
Skús kontaktovať živnostenský úrad, že tá adresa podnikania už neni platná, osoba by im novú adresu mala nahlásiť, a potom sa ju dozvieš aj ty.
Skús kontaktovať živnostenský úrad, že tá adresa podnikania už neni platná, osoba by im novú adresu mala nahlásiť, a potom sa ju dozvieš aj ty.