Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa heker »

Robis akurat tak trapnu reklamu.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Nechápem že tento užívateľ ešte nie je zablokovaný (viď história príspevkov).
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

aacid napísal: 22 jan 2025, 13:32 mozes to jest cele, je to vosk, ten nema chut ani nijak neublizi.
tak to došlo a chutí to komplet dobre, ten vosk nevadí je to potom trochu ako "žuvačka" :)
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Je možné nejakým spôsobom mazať/skrývať/upravovať negatívne recenzie na Google maps, Booking.com atď.?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Asi len svoje, prípadne zámerne nepravdivé nahlasovať.
heker
Redeemer
Redeemer

Nie. Ale da sa kontaktovat Google aj Booking a pokial to posudia, tak ju vedia zmazat. Jeden hotel ma hodnotenie okolo 9.0, kamarat tam robi dlhe roky managera. A raz dostali recenziu s velmi nizkym poctom, neviem ci bod alebo dva. Tak hotel kontaktoval Booking, ze tam maju tisic hodnoteni od ludi, ze vsetko su vysoke hodnotenia, ubytovavaju sa tam ludia z celeho sveta, bol tam prezident, premier a daky Janko z Dolnej hornej im da tak nizke hodnotenie. Tak z Bookingu volali tomu co dal to hodnotenie, ze co sa stalo a preco tske hodnotenie a on odpovedal, ze sa mu zdal skysnuty dzus na ranajkach a takyto hotel si to nemoze dovolit. Tak Booking tu recenziu zmazal. Ci by sa tak postavili aj k dakemu mensiemu hotelu alebo penzionu, tak to neviem.

Na Google Maps som daval recenziu na restsuraciu, kde som dostal plesnivy chleba k jedlu, aj som prilozil fotky. Najskor bola recenzia zmazana alebo neschvalena, uz si nepamatam, dostal som aj mail z Googlu. Tak som to napisal este raz, slusnejsie, opisal ako sa k tomu postavili casnici a normalne tam recenzia svieti aj dnes. Reagoval na nu behom dna aj majitel, ze sa mam zastavit v restike, ze sa pozyva na veceru, ale vobec som o to nemal zaujem, pretoze by chcel po mne zmazat tu recenziu. Ta recenzia bola opravnena a pokial kuchyna vydala k jedlu plesnivy chleba, kde boli bielo-zelene chumace plesne, tak nech si to riesi v kuchyni, ze nieco taketo spravili.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

TTa prva bola napisana akym stylom, ze ju zmazali?
heker
Redeemer
Redeemer

Neviem, to mi len vravel ten kamarat z hotela. Ale bola vyslovene negativna v duchu, ze je tam vsetko zle.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

Pytam sa na ten chlieb
lukas9206
Addict
Addict

heker napísal: 01 feb 2025, 9:58 Nie. Ale da sa kontaktovat Google aj Booking a pokial to posudia, tak ju vedia zmazat. Jeden hotel ma hodnotenie okolo 9.0, kamarat tam robi dlhe roky managera. A raz dostali recenziu s velmi nizkym poctom, neviem ci bod alebo dva. Tak hotel kontaktoval Booking, ze tam maju tisic hodnoteni od ludi, ze vsetko su vysoke hodnotenia, ubytovavaju sa tam ludia z celeho sveta, bol tam prezident, premier a daky Janko z Dolnej hornej im da tak nizke hodnotenie. Tak z Bookingu volali tomu co dal to hodnotenie, ze co sa stalo a preco tske hodnotenie a on odpovedal, ze sa mu zdal skysnuty dzus na ranajkach a takyto hotel si to nemoze dovolit. Tak Booking tu recenziu zmazal. Ci by sa tak postavili aj k dakemu mensiemu hotelu alebo penzionu, tak to neviem.
Hmmm, tu sa ale musím priznať, že neviem či tento konkrétny krok bol správny.

Poslednú dobu navštevujem hotely a reštiky častejšie a častejšie a začínam si tie hodnotenie aj recenzie všímať viac. Síce by sa dalo povedať, že som tiež len nejaký Janko z Hornej Dolnej ale už som pár krát bol sklamaný z hotelov ktoré mali tisíce recenzií, hodnotenie cez 8.5, či restik na google maps s hodnotením cez 4.5 hviezdičky a úprimne by som sa tam už nikdy nevrátil a to hodnotenie si nezaslúžia.
Všímam si to hlavne u starších hotelov, ktoré možné pred 10 a viac rokmi mohli byť úžasné, no ten štandard si už dávno nedržia, a žijú len s tých starých hodnotení.

Tie hodnotenia cez Google maps asi kontroluje nejaký robot pred zverejnením? Lebo asi pri jednej s piatich recenzií mám stále problem, že mi ju nezvrejni. A samozrejme neviem prečo. Píše len problém s uploadom. Keď to dám re-uploadnuť tak sa nič nedeje. Dokonca ani keď to skopírujem, recenziu zmažem a pridám na novo tak stále mám ten istý problém.
heker
Redeemer
Redeemer

Aj na Bookingu, aj na Google Maps si vies zoradit recenzie podla datumu. Je logicke, ze ak mas daky podnik, 10 rokov fungoval, mal vysoke hodnotenia a potom ho predal. A novy majitel to nezvlada a podnik upada. Lenze hodnotenia z minulosti su vysoke, no tie nove su slabe. V priemere to bude stale dobre, ale treba si pozriet podla datumu.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

urcite sa to vzdy nejak oklamat. recenzie mozu byt stare, kupene...
vacsinou sa riadim podla google maps pri vybere restauracii ale par krat som si uz vsimol ze mozu byt dost odveci. viac krat sme uz boli v lete v chorvatsku na ostrove Rab a uz mame naucene ze tam proste google mapy nepozerame. skoro kazda restauracia tam ma hodnoteni 4,5/5,0 a viac. bufet pri plazi kde dostanes oschnutu pleskavicu s polotovarovymi hranolkami mal lepsie hodnotenie nez restauracia v meste kde robili najlepsie ligne na zaru a pizzu siroko daleko.

vacsinou uz nepozeram len na hodnotenie ale presne si rozkliknem komentare a pozeram aj kedy boli napisane, kym boli napisane (ukazuje ti vacsinou kolko inych podnikov uz hodnotil) a realne aj co bol problem. lebo 1/5 za to ze nemali bezlepkove cesto je podstatne ine 1/5 ako za to ze na jedlo sa cakalo hodinu, bolo studene a casnik neprijemny.

ja inak nehodnotim uplne pravidelne, vacsinou iba ak je to extra dobre alebo extra zle a google ma pravidelne chvali ze patrim medzi top hodnotitelov...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

lukas9206 napísal: 01 feb 2025, 13:55 Tie hodnotenia cez Google maps asi kontroluje nejaký robot pred zverejnením? Lebo asi pri jednej s piatich recenzií mám stále problem, že mi ju nezvrejni. A samozrejme neviem prečo. Píše len problém s uploadom. Keď to dám re-uploadnuť tak sa nič nedeje. Dokonca ani keď to skopírujem, recenziu zmažem a pridám na novo tak stále mám ten istý problém.
Hej majú na to nejaký algoritmus proti falošným recenziam a botom. Akurát že to maže aj reálne recenzie a nikto nevie prečo. Ale čo som zachytil, tak problém môže byť pri VPN. Lebo google špicluje údaje z telefónu. Ak si použil VPN a bol "akože" v USA a následne v ten deň si bez VPN dal recenziu na podnik na Slovensku, tak si google myslí, že si to reálne nemohol stihnúť a recenzia je falošná.

Mne takto google cez pandémiu zmazal recenzie na 3 pobočky slovenskej pošty. Možno mal google vtedy záplavu negatívnych recenzii na poštu a myslel si, že to sú nejaké podvodné recenzie. Netušil o tom, že slovenská pošta vtedy s nami hrala hru "tipni si, kedy máme otvorené" a poštárky kvôli protipandemickým opatreniam nedoručovali nič iné, len žlté lístky, aby sme sa následne všetci stretli vo veľkom dave pred poštou a čakali tam 2 hodiny na list, ktorý mi mohli kľudne hodiť do schránky.

Botov to vie vyhodnocovať celkom dobre. Aktuálne je problém s real falošnými recenziami. To sú tie, kde je 5/5 a napr. "Michal, Zuzana...". To sú väčšinou zamestnanci a majiteľ im prikázal, aby za mesiac "vyjednali" so zákazníkmi určitý počet recenzii. Často aj výmenou za úplatok, napr. pivo zdarma a pod.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

s recenziami je často problem, nakolko su reálne alebo fiktívne. Napr. donedávno som ešte nemal skusenost s kupou cez Allegro.sk tak som na nete hladal nejake recenzie. Prva stranka ktora mi niečo k tomu vyhodila tak všetky recenzie boli iba velmi slabé alebo uplne zlé. To vyzeralo dost podozrivo, tak som napriek tomu urobil niekolko nakupov odtial od väcsich aj mensich predajcov a vsetko bolo ok: rychle dodanie, za dobru cenu a tovar aky bol objednany.
heker
Redeemer
Redeemer

Allegro ci eBay by som neporovnaval s recenziami na Bookingu alebo Google Maps. Vysvetlim preco.

1. Na Bookingu moze hodnotit len uzivatel, ktory v tom hoteli mal pobyt. Moze si dat hotel akciovu cenu na daku izbu, cez zamestnanca to booknu a zaplatia 15 percent zo sumy proviziu Bookingu, ale maju dobru recenziu. Je to cesta, aj ked malo pravdepodobna.

2. Allegro a eBay - Mozem nakupit USB kluce, ktore stoja 30 eur a budem ich predavat po 15 eur. Predam 20 klucov, prerobim 300 eur, ale je sanca, ze mam 20 pozitivnych recenzii s najlepsim hodnotenim.

3. Google Maps - Moze hodnotit hocikto a hocico, bez ohladu na to, ze ci podnik navstivil, ze ci ma realnu skusenost. Staci len Google ucet, co ma dnes mnoho ludi.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Inak google byť tiež mohol vymyslieť niečo na spôsob, že ak sa nachádzam v danej reštaurácii tak až po overení polohy môžem písať na danú reštauráciu hodnotenie
heker
Redeemer
Redeemer

Ja nepisem recenzie z restauracie, ale az z domu hoci aj o tyzden neskor.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

tyler91 napísal: 02 feb 2025, 8:36 Inak google byť tiež mohol vymyslieť niečo na spôsob, že ak sa nachádzam v danej reštaurácii tak až po overení polohy môžem písať na danú reštauráciu hodnotenie
Ako potom ohodnotis napriklad donasku, alebo ked ti kolega donesie s danej restauracie obed?
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Donášku môžeš hodnotiť cez službu ktorou si objednával
Veď ak chcem hodnotiť reštauráciu tak to hodnotím ako celok, čiže aj obsluhu, priestor, nielen jedlo
lukas9206
Addict
Addict

Ak máš zapnuté sledovanie/históriu polohy, tak Google vie kedy a kde si bol. Takže by sa to podľa toho dalo spraviť. Dať recenziu do týždňa od návštevy reštaurácie napríklad.
Napísať odpoveď