brm napísal:Neprerozdeľujú.. ale odčerpávajú prerozdelené peniaze.. a z nich si robia "zisk".. štátne ambulancie by si ho netvorili.. zdravotníctvo by ušetrilo peniaze, ktoré by sa mohli na úrovni zdravotnej poisťovne prerozdeliť niekde inde..
Teraz akurát v rádiu.. tiež pekná otázka.. prečo sú dve štátne zdravotné poisťovne? ..nestačí jedna?
Áno, ja Ti neberiem Tvoj názor na jednu zdravotnú poisťovňu.. určite by to bolo efektívne.. ale otázne je, či aj na Slovensku, kde sa rozkráda všetko, čo sa len dá.. obzvlášť v rôznych spoločnostiach so štátnym vlastníctvom.. kde sú nominovaní ľudia na základe politickej príslušnosti.. či už je to SMER alebo SDKÚ.. pochybujem, že v takejto krajine bude jedna štátna zdravotná poisťovňa naozaj efektívna. To je zase môj pohľad na vec..

Neprerozdeluju, ale odcerpavaju? Aky je v tom rozdiel s ohladom na podstatu? Clovece, posledna vec, na ktoru mam cas je malicherne slovickarcenie... Jasne som ti v predchadzajucom prispevku poukazal na rozdiel medzi ucelom zdravotnej poistovne (ci uz sukromnej al. statnej) a ucelom sukromnej ambulancie, nemocnice, lekarne...
Ad otazka ("nestaci jedna?"): Staci.
Pokial ide o rozkradanie, toto je uz klise, spoza ktoreho bola ospravedlnovanana snad kazda jedna privatizacia za Mikiho ery, zatial co ako v nasom regione, tak vo svete existuje XY prikladov, ako statne podniky, resp. podniky s vacsinovou ucastou statu expanduju na nadnarodnej urovni. Dokedy sa chceme ubijat tymto komplexom? Pokym neprideme aj o trenky? Nie nadarmo som pisal, ze v pripade systemu zdrav. by sa energia mala o.i. sustredovat na zefektivnenie a transparentnost prerozdelovanych zdrojov. Tym, ze tu bude 6 zdravotnych poistovni, bude sa kradut menej? Bullshit. Preto, aby si sukromna zdravotna poistovna prisla na svoje- zisk- je logicke, ze ten zisk si vytvori vylucne a len tym, ze si "utrhne" z tvojho odvodu...