Potraty

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Shark NX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Sepiroth suhlas k+
Normalny clovek na taketo kecy neskoci lebo vie aka je realita
A ked uz Verim v Boha ale Cirkev je odpad ... Najviac ma nasere to ze chcu prispevky od statu (30000000Milionov alebo tak nejak) No konsky Ud moji zlaty ... Nic nebude akurat tak zeravou retazou po gulach
Kokos cierna cirkevna mafia ... rozvaza sa na Mercedesoch ... doma maju Audio zostavy Technics za 200000Sk na co ... na Pocuvanie radia Lumen? :x Plazmy neviem asi na priame prenosy z Vatikanu :?
Mozes osrat celych jak su ...
No ale Tak potrat to uz je Posledne vychodisko ... 1. Vzdy existuje moznost ako Postinor resp Antikoncepcia ... ked ta neucinkuje tak ako som hovoril Postinor alebo ine prostriedky ... a je lahsie ist na Sono a zistit ze vajicko je oplodnene ... ako to zistit v 3. Mesiaci
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

triple napísal:nejde len o mna. michau ale myslím si že 80 % mladých ludí rozmýšla presne takto isto čo sa týka dieťaťa a vlastne aj rodiny
s povedz úprimne čo by si ty robil keby tvoja priateľka prišla teraz za tebou a povedala ti že je tehotná... si si istý že s nou chceš ostať do konca lifu? chceš to dieťa vychovávať? teraz? SI NA TO PRIPRAVENÝ?
V prvom rade kaslem na skolu, idem zarabat beriem podnajom a zachovam sa ako ten ktory je trochu "zodpovedny za tuto situlaciu". Urcite ju neposlem na potrat lebo si chcem dokoncit skolu, alebo nemam chut na dieta. Ano som pripraveny nechovat sa ako decko.
ob3l1x napísal:ak ste proti potratom tak automaticky treba byt aj proti tabletke po, antikoncepcii, prezervativom... pretoze vsetkym zabijate zivot nie ? a sex by ste mali praktizovat az ked budete rozhodnuti ze chcete mat dieta ...
ja neviem ako ty ale vidim trochu rozdiel medzi prevenciou pred oplodnenim a usmrtenim plodu. To ze si dam prezervativ nezabije ziadne dieta, a ani tabletka po.
braino.swk napísal:jedine co uznavam, aj ked si s tym vlastne serem do huby, su tabletky "po"... aj ked sam neviem, ale snad vprvy den to este nema vyvinute city, snad je to len zhluk buniek, tak isto ako semeno... no ale pretoto som radsej opartny :D
Tabletky po neusmrtia zarodok, len vyvolaju menstruaciu skor ako dorazia spermie, tie totiz nie su az take rychle ako sa zda.

Vecina ludi tu stale omiela ze embryo alebo zarodok este nie je clovekom, fajn ked ste frajeri nechajte sa to narodit a potom to je*nite sekacikom na maso, ved tri minuty po porode to stale clovek nebude ci uz ano?
A fakt ze dieta nebude mat uz po porode velky dom a auto a psa je dovod na jeho rozflakanie ako vysity. To mi normalne pripada ako ked vyberali nemci z rady kto prezije a kto dostane gulku. Ist na potrat z dovodu ineho ako je zdravotny je ciste zbabelstvo.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

mi-chau napísal:V prvom rade kaslem na skolu, idem zarabat beriem podnajom a zachovam sa ako ten ktory je trochu "zodpovedny za tuto situlaciu". Urcite ju neposlem na potrat lebo si chcem dokoncit skolu, alebo nemam chut na dieta. Ano som pripraveny nechovat sa ako decko.
toto som ani raz nepovedal.. zle si musel pochopiť moje príspevky
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

mi-chau napísal:Vecina ludi tu stale omiela ze embryo alebo zarodok este nie je clovekom, fajn ked ste frajeri nechajte sa to narodit a potom to je*nite sekacikom na maso, ved tri minuty po porode to stale clovek nebude ci uz ano?
Myslim ze v mojom prvom prispevku v tejto teme som to ohranicil celkom jasne.
mi-chau napísal:To mi normalne pripada ako ked vyberali nemci z rady kto prezije a kto dostane gulku.
Cely cas som cakal kto pouzije prirovnanie ku koncentrakovej selekcii, ale uprimne som to cakal od nejakeho primitiva a nie od teba. :?
mi-chau
Darca
Darca

Gangy napísal:Cely cas som cakal kto pouzije prirovnanie ku koncentrakovej selekcii, ale uprimne som to cakal od nejakeho primitiva a nie od teba. :?
Co je na tom primitivne, rozhodovat o zivote druheho na zaklade jeho vyhliadok do buducnosti je minimalne nad nasu pravomoc.
Gangy
Darca
Darca

mi-chau napísal:Co je na tom primitivne, rozhodovat o zivote druheho na zaklade jeho vyhliadok do buducnosti je minimalne nad nasu pravomoc.
Prirovnavat fasistov k zufalej matke je fanaticke a primitivne.
mi-chau
Darca
Darca

Gangy napísal:Prirovnavat fasistov k zufalej matke je fanaticke a primitivne.
Dovod vrazdy v obidvoch pripadoch je podla mna rovnako plytky ale kasli na fasistov, ja si myslim ze odstranenie embrya na zaklade "nepripravenosti" rodicov proste nie je dostatocny a fakt ze dietatom si clovek znici buducnost a preto ho zabije je cisty egoizmus.
Gangy
Darca
Darca

mi-chau napísal:Dovod vrazdy v obidvoch pripadoch je podla mna rovnako plytky ale kasli na fasistov, ja si myslim ze odstranenie embrya na zaklade "nepripravenosti" rodicov proste nie je dostatocny a fakt ze dietatom si clovek znici buducnost a preto ho zabije je cisty egoizmus.
A ty chces egoistov zmenit tym ze im zakazes potraty? To nieje cesta, cely svet je egoisticky a bude to len horsie. Flower Power je prec, pozri sa na dnesnu spolocnost triezvym pohladom.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

viete čo by sa zišlo?
vybrať všetky rozmné dôvody prečo hej a prečo nie.. zo všetkých príspevkov čo sú tu.. a uvidíte bude to 50:50
mi-chau
Darca
Darca

Gangy napísal:A ty chces egoistov zmenit tym ze im zakazes potraty? To nieje cesta, cely svet je egoisticky a bude to len horsie. Flower Power je prec, pozri sa na dnesnu spolocnost triezvym pohladom.
V ktorom prispevku tvrdim ze to chcem zakazat? Tvrdim len ze je to nemoralne. No a co ze je dnesna doba egoisticka, neznamena to ze budem egoistom aj ja alebo ze budem egoizmus podporovat.
Gangy
Darca
Darca

mi-chau napísal:V ktorom prispevku tvrdim ze to chcem zakazat? Tvrdim len ze je to nemoralne. No a co ze je dnesna doba egoisticka, neznamena to ze budem egoistom aj ja alebo ze budem egoizmus podporovat.
Noooo tak to sa hned lepsie chapeme, som rad ze nechas ostatnych rozhodnut sa bez obmedzeni tak ako by si sa rozhodol ty, takze nasa diskusia tym padom uz nema zmysel :)

//Haha tak teda good luck :D
mi-chau
Darca
Darca

Gangy napísal:Noooo tak to sa hned lepsie chapeme, som rad ze nechas ostatnych rozhodnut sa bez obmedzeni tak ako by si sa rozhodol ty, takze nasa diskusia tym padom uz nema zmysel :)
samozrejme ze ich necham rozhodnut, ale potajomky sa budem nad nimi pohorsovat :wink:
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

triple napísal:tak ja som si istý.. som jednoznačne ZA POTRAT.. ale nie v každej situácií,, ale za správnych okolností áno.. a niekedy je to to najlepšie a jediné riešenie
Definuj správne okolnosti?
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Te-wei napísal:Definuj správne okolnosti?
som to už spomínal vyšie vo viacerých príspevkoch
-holka je ešte mladá a má celý life pred sebou ("pokazí" si celý život a somozrejme aj decku)
- dalej je tu rodinná sitácia.. zabezpečenie malého - nedokáže mu dať teplo domova nedokáže sa on postarať - veľký nedostatok cashov, nie mierny
-radšej potrat ako po pôrode zahodiť dieťa do kontajnera (bohužial aj to sa deje)
ty vole ked sa nad tým tak zamýšlam tak už ma nič nanapadá..

ak by dakoho niečo ešte napadlo nech doplní
J.O.S.E
King
King

správa

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

triple napísal:som to už spomínal vyšie vo viacerých príspevkoch
-holka je ešte mladá a má celý life pred sebou ("pokazí" si celý život a somozrejme aj decku)
- dalej je tu rodinná sitácia.. zabezpečenie malého - nedokáže mu dať teplo domova nedokáže sa on postarať - veľký nedostatok cashov, nie mierny
-radšej potrat ako po pôrode zahodiť dieťa do kontajnera (bohužial aj to sa deje)

tak napr. ked je zrejme že dieťa sa ma narodiť postihnute a nebude možno celý život vedieť o svete a iba svoj život preleží na posteli -to sa da zistiť z plodovej vody mimochodom :?
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: správa

J.O.S.E napísal:tak napr. ked je zrejme že dieťa sa ma narodiť postihnute a nebude možno celý život vedieť o svete a iba svoj život preleží na posteli -to sa da zistiť z plodovej vody mimochodom :?
a vie mi to doktor povrdiť na sto percent pff to je poriadne zapeklitá situácia .. neviem čo by som robil
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

trochu OT, ale ocovmu znamemu doktori povedali, ze sa im narodi tazko postihnute dieta a maju premyslat nad potratom... lenze oni sa rozhodli nechat si ho a starat sa o neho a hadajte co? narodilo sa im plne zdrave dietatko... takze je otazne ci im v tomto dvoverovat :?
mi-chau
Darca
Darca

fizz napísal:omg, lebo vsetci doktori su hrozni a nic nevedia, ze? :? Neznasam ludi co takto kydaju na doktorov, ktori 6 rokov makaju aby potom mohli pomahat niekomu kto na nich este hundre. A ked sa nema doverovat doktorom, tak komu?
ludovym liecitelom :wink:
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

triple napísal:som to už spomínal vyšie vo viacerých príspevkoch

No prvý argument by mohla použiť každá žena ktorá otehotnie, druhy jak by dal a treti argument ani nepovažujem za argument.
Schválne som sa pýtal na tie správne dôvody, pretože podľa mňa hadám žiadny dôvod na potrat nie je správny (možno len ten pri ktorom je ohrozený život matky), môžu byť dôvody viac či menej logické, moralne (logické??? moralne??? ) ale sotva správne či dobré dôvody, veď to si protirečí; správne (dobrý) dôvody na potrat.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Te-wei napísal:No prvý argument by mohla použiť každá žena ktorá otehotnie
samozejme som myslel nejakú 16-18 holku čo to má z chlapcom ktorého samozrejme "ľúbi" no a potom decko bude vyrastaťč z jedným rodičom a matka ho bude vychovávať úplne zodpovedne nie?
No keby sa mi dieťa pošťastilo pred takými štyrmi rokmi tak nad potratom neváham.. ale dnes no možno by som nad nim uvažoval ale skôr by neprešiel ako hej.... už som dosť dospelý aby som si bol zodpovedný za svoje konanie (samzrejme aj partnerka by mala byť už vyspelejšia) - aj ked si myslím že ešte niesom pripravený byť rodičom.. ale každá situácia je iná teraz môžem iba uvažovať
Napísať odpoveď