Paralelizácia vesmíru
Svojím spôsobom áno. Neviem povedať, aké presne sú ďalšie dimenzie, ale súvisí to s nimi. Ako, to už neviem. Každopádne moja myšlienka je, že alternatívna realita je niečo ako ďalší vesmír. Inými slovami, ak uorbíme rozhodnutie, tak sa udeje aj jeho iná varianta.
A v žiadnom prípade sa nechcem nimi oháňať. Toto je diskusia a nie vojna názorov.
A v žiadnom prípade sa nechcem nimi oháňať. Toto je diskusia a nie vojna názorov.
Tiež som si všimol, že je to nejaké pochybnéjamess napísal:pocuj tie stranky vyzeraju ako vesmirni lide...
teraz neviem ....Mr.Henky napísal:Svojím spôsobom áno. Neviem povedať, aké presne sú ďalšie dimenzie, ale súvisí to s nimi. Ako, to už neviem. Každopádne moja myšlienka je, že alternatívna realita je niečo ako ďalší vesmír. Inými slovami, ak uorbíme rozhodnutie, tak sa udeje aj jeho iná varianta.
ja rozumiem pod slovom dimenzia rozmer (1D, 2D, 3D ...) a ty zrejme iny priestor/vesmir (ala sci-fi) ...
to ja len tak
Skorej by som povedal ze tam objavili teleport.Frikso napísal:Tiež som si všimol, že je to nejaké pochybnéale ide mi čisto o informácie. Totiž to, že za 2. svetovej sa podarilo premiestniť loď z jedného miesta na druhe aj s posadkou v jednom okamžiku (relativne slovo, ale ako to nazvem?), o tom som už začul.
Veď aj ja. Napr. dimenzia času môže byť konštantá, ale zvyšné dimenzie sa môžu meniť. Čo to znamená v praxi, to fakt netuším. Každopádne to ale nebude z určitosťou svet, v krom žijeme. Ten má svoje vlastné špecifické pravidlá, nachádza sa v určitých bodoch jednotlivých dimenzií. Stačí, že zmeníš čo i len jeden parameter a voi a la.gwixt napísal:teraz neviem ....
ja rozumiem pod slovom dimenzia rozmer (1D, 2D, 3D ...) a ty zrejme iny priestor/vesmir (ala sci-fi) ...
to ja len tak
-
axxis
Addict
- Kontaktovať používateľa:
To co je toto pre Boha?Další experiment proběhl 12. srpna 1943, ale již šest dnů před tímto datem se nedaleko místa experimentw zdržovaly tři letouny UFO neznámého původu. V okamžiku zahájení experimentu byl jeden mimozemský letoun stržen do časového víru a ten jej zanesl do roku 1983, kdy se 12. srpna objevil v podzemní hale objektu projektu Montauk....
http://video.google.com/videoplay?docid ... mirni+lide
Ivo Benda tribute?
Důkaz existence paralelního světa?
V srpnu astronomové pracovali na analýze informací získanych pomocí NASA WMAP (Wilkinsnovy mikrovlnné anizotropní sondy), satelit ohlásil, že nalezli velkou prázdnotu ve vesmíru. Rozměr díry je tak velký, že jej nelze vysvětlit pomocí žádných stávajících kosmologických teorií. V srpnu astronomové pracovali na analýze informací získanych pomocí NASA WMAP (Wilkinsnovy mikrovlnné anizotropní sondy), satelit ohlásil, že nalezli velkou prázdnotu ve vesmíru. Prázdnota je oblast vesmíru, která obsahuje mnohem méně materiálu (hvězd, mlhovin, prachu a jiných složek), než je obvyklé. Protože je náš vesmír relativně různorodý, prázdná místa nejsou ojedinělá, ale v tomto případě se enormní rozměr díry vymyká očekávaným vzdálenostem. Díra, nalezená v souhvězdí Eridana, je přibližně 1 miliarda světelných let široká a zhruba 10 000 krát větší než naše galaxie, nebo 400 krát delší než je vzdálenost k Andromedě, nejbližší „velké“ galaxii. Je to důkaz existence paralelního vesmíru? Rozměr díry je tak velký, že už na první pohled je jasné, že jej nelze vysvětlit pomocí žádných stávajících kosmologických teorií, ačkoli vědci chystají určitá vysvětlení, založená na zaručených teoretických modelech, která by mohla předpovědět existenci „obrovských zauzlení“ ve vesmíru, známých jako topologické defekty.
Nicméně, profesorka fyziky, Laura Mersini-Houghtonová, z Karolínské university v Chapel Hill (University of North Carolina) podala ohromující tvrzení. Říká, „Standardní kosmologie nedokáže vysvětlit tyto obrovské kosmické díry“ a pokračuje ve své průkopnické hypotéze, že obrovská prázdná místa jsou „... bezpochyby známky dalšího světa za hranicemi toho našeho“.
Myšlenka alternativního nebo paralelního světa je známa už delší dobu a poskytla značnou inspiraci Sci-Fi literatuře a žhavým nekonečné filozofickým debatám, ačkoli z vážného vědeckého hlediska nikdy nepřesáhla hranice spekulativních a teoretických oblastí. Možná až teď. Pokud Mirsini-Houghtnová má pravdu, Eridanská obří díra by mohly být prvním experimentálním důkazem existence dalšího vesmíru. Důsledky této skutečnosti jsou velice důležité pro každého, ale největší význam mají pro komunitu astrofyziků, protože by mohli podpořit řadu rozebíraných teorií a dalších ústředních diskusí.
Ale teorie Mersini-Houghstonové a jejich kolegů o zapleteném vesmíru, umožňuje provést dokazatelné prognózy, poskytující příležitost potvrdit nebo vyvrátit tato tvrzení, jakmile do astronomických počítačů dorazí více informací. Její model předpovídá existenci ne jedné, ale dvou obrovských děr, které se mají vyskytovat v každé hemisféře našeho vesmíru. Jedna byla nalezena pomocí dat z WMAP a vyskytuje se v severní hemisféře. Je možné, že nové informace nám odhalí podobnou prázdnotu i v Jižní hemisféře. Tato a jiné pronikavé experimentální projekty Mersini-Houghtonové nám ukáží, zda nenastala nová éra kosmologického uvažování.
Zdroj: www.paternitytestinglabs.com
V srpnu astronomové pracovali na analýze informací získanych pomocí NASA WMAP (Wilkinsnovy mikrovlnné anizotropní sondy), satelit ohlásil, že nalezli velkou prázdnotu ve vesmíru. Rozměr díry je tak velký, že jej nelze vysvětlit pomocí žádných stávajících kosmologických teorií. V srpnu astronomové pracovali na analýze informací získanych pomocí NASA WMAP (Wilkinsnovy mikrovlnné anizotropní sondy), satelit ohlásil, že nalezli velkou prázdnotu ve vesmíru. Prázdnota je oblast vesmíru, která obsahuje mnohem méně materiálu (hvězd, mlhovin, prachu a jiných složek), než je obvyklé. Protože je náš vesmír relativně různorodý, prázdná místa nejsou ojedinělá, ale v tomto případě se enormní rozměr díry vymyká očekávaným vzdálenostem. Díra, nalezená v souhvězdí Eridana, je přibližně 1 miliarda světelných let široká a zhruba 10 000 krát větší než naše galaxie, nebo 400 krát delší než je vzdálenost k Andromedě, nejbližší „velké“ galaxii. Je to důkaz existence paralelního vesmíru? Rozměr díry je tak velký, že už na první pohled je jasné, že jej nelze vysvětlit pomocí žádných stávajících kosmologických teorií, ačkoli vědci chystají určitá vysvětlení, založená na zaručených teoretických modelech, která by mohla předpovědět existenci „obrovských zauzlení“ ve vesmíru, známých jako topologické defekty.
Nicméně, profesorka fyziky, Laura Mersini-Houghtonová, z Karolínské university v Chapel Hill (University of North Carolina) podala ohromující tvrzení. Říká, „Standardní kosmologie nedokáže vysvětlit tyto obrovské kosmické díry“ a pokračuje ve své průkopnické hypotéze, že obrovská prázdná místa jsou „... bezpochyby známky dalšího světa za hranicemi toho našeho“.
Myšlenka alternativního nebo paralelního světa je známa už delší dobu a poskytla značnou inspiraci Sci-Fi literatuře a žhavým nekonečné filozofickým debatám, ačkoli z vážného vědeckého hlediska nikdy nepřesáhla hranice spekulativních a teoretických oblastí. Možná až teď. Pokud Mirsini-Houghtnová má pravdu, Eridanská obří díra by mohly být prvním experimentálním důkazem existence dalšího vesmíru. Důsledky této skutečnosti jsou velice důležité pro každého, ale největší význam mají pro komunitu astrofyziků, protože by mohli podpořit řadu rozebíraných teorií a dalších ústředních diskusí.
Ale teorie Mersini-Houghstonové a jejich kolegů o zapleteném vesmíru, umožňuje provést dokazatelné prognózy, poskytující příležitost potvrdit nebo vyvrátit tato tvrzení, jakmile do astronomických počítačů dorazí více informací. Její model předpovídá existenci ne jedné, ale dvou obrovských děr, které se mají vyskytovat v každé hemisféře našeho vesmíru. Jedna byla nalezena pomocí dat z WMAP a vyskytuje se v severní hemisféře. Je možné, že nové informace nám odhalí podobnou prázdnotu i v Jižní hemisféře. Tato a jiné pronikavé experimentální projekty Mersini-Houghtonové nám ukáží, zda nenastala nová éra kosmologického uvažování.
Zdroj: www.paternitytestinglabs.com
Neni, ale mohol by byt. A preco by mohol, neviem?mi-chau napísal:nieco mi uniklo? preco je velky prazdny priestor dokazom existencie alternativneho alebo paralelneho vesmiru?
Kazdopadne je to zaujimave ze vo vesmire je az takyto velky prazdny priestor, urcite to ma nejaky dvovod preco to tak je ci uz je to mozno brana alebo vchod do druheho sveta alebo nieco ine.
USA z toho spravi smetisko a do r.2015 bude plne, nehladiac na velkostkali520 napísal:Neni, ale mohol by byt. A preco by mohol, neviem?
Kazdopadne je to zaujimave ze vo vesmire je az takyto velky prazdny priestor, urcite to ma nejaky dvovod preco to tak je ci uz je to mozno brana alebo vchod do druheho sveta alebo nieco ine.
-
tomo.za
Light Star
no o tom som tiez uz cital a pokial si to dobre pametam sa s tou posadku stali dost nepekne veciFrikso napísal:Totiž to, že za 2. svetovej sa podarilo premiestniť loď z jedného miesta na druhe aj s posadkou v jednom okamžiku (relativne slovo, ale ako to nazvem?), o tom som už začul.
Kód: Vybrať všetko
http://en.wikipedia.org/wiki/Philadelphia_Experiment-
axxis
Addict
tomo.za napísal:no o tom som tiez uz cital a pokial si to dobre pametam sa s tou posadku stali dost nepekne veciteda aspon podla tej verzie co som cital
Kód: Vybrať všetko
http://en.wikipedia.org/wiki/Philadelphia_Experiment
amenwikipedia napísal:The story is widely regarded as a hoax.
-
erytrocyt
VIP
Re: Paralelizácia vesmíru
Celkom zaujímavá myšlienka.Spyx napísal:Aký máte názor na "paralelný vesmír"? Podľa mňa existuje a to nekonečný počet. Existujú súbežne s naším. Ale to, čo sa v nich odohráva, je už iná vec. Napr. v niektorom môžem byť boháč, v inom zase už možno nežijem alebo som sa vôbec nenarodil.
Každopádne, na to, aby sme boli schopný medzi nimi cestovať, potrebujeme najprv zvládnuť dve veci: 1. cestovanie v čase, 2. cestovanie v priestore. Možno sa to dá pomocou červej diery.
Čo si myslíte vy?
Niekde som počul, že na to aby si mohol cestovať v čase, musí ľudstvo vymyslieť prostriedok, ktorý dokáže prekonať rýchlosť svetla. Čo je na tom ale pravdy, neviem
Bolo to v jednom z dokumentov na Spektre.
No ja som pocul, ze nejaky astronaut putoval po vesmire velkou rychlostou a vratil sa po siestich rokoch (teda na Zemi boli vsetci ludia o 6 rokov starsi) a on bol dokonca o asi pol sekundy mladsierytrocyt napísal:Celkom zaujímavá myšlienka.
Niekde som počul, že na to aby si mohol cestovať v čase, musí ľudstvo vymyslieť prostriedok, ktorý dokáže prekonať rýchlosť svetla. Čo je na tom ale pravdy, neviem
Bolo to v jednom z dokumentov na Spektre.
takze ak clovek prekona rychlost svetla, prestane plynut cas
ale ani za p*** si nespomenem kde som to pocul
a to akoze ako zistili ze je mladsi o pol sekundy?digo napísal:No ja som pocul, ze nejaky astronaut putoval po vesmire velkou rychlostou a vratil sa po siestich rokoch (teda na Zemi boli vsetci ludia o 6 rokov starsi) a on bol dokonca o asi pol sekundy mladsi![]()
takze ak clovek prekona rychlost svetla, prestane plynut cas![]()
ale ani za p*** si nespomenem kde som to pocultusim na disocvery
_
ja si myslim ze je to blbost ten paralelny vesmir... moc teorii, ziadne dokaze ... len moc reci a uvah
masino napísal:a to akoze ako zistili ze je mladsi o pol sekundy?
_
ja si myslim ze je to blbost ten paralelny vesmir... moc teorii, ziadne dokaze ... len moc reci a uvah
-
axxis
Addict
Pochybujem, ze bol mladsi. Cas za normalnych okolnosti dozadu chodit nezvyknedigo napísal:No ja som pocul, ze nejaky astronaut putoval po vesmire velkou rychlostou a vratil sa po siestich rokoch (teda na Zemi boli vsetci ludia o 6 rokov starsi) a on bol dokonca o asi pol sekundy mladsi![]()
takze ak clovek prekona rychlost svetla, prestane plynut cas![]()
ale ani za p*** si nespomenem kde som to pocultusim na disocvery
Toho astronauta by som strasne rad videl, kedze nejaka badatelna relativita casu nastava az pri rychlostiach blizkych svetlu a ta sa prosim pekne dosiahnut neda. K takej rychlosti nedokazali dohnat ani len elektron toboz nieco vacsie...
Vid priloha: neviem ci je to presne ono, ale takto vyzera graf zavislosti hmotnosti od rychlosti. Cim viac sa blizite rychlosti svetla tym viac rastie vasa hmotnost a musite vynalozit vacsie mnozstvo energie aby ste opat zrychlili. Zdoraznujem, ze sa len blizi a nemoze ju dosiahnut. (na x-ovej osi je rychlost-asymptota v rychlosti svetla, an y-silonovej osi je hmotnost)
P.S. Pri kalsickych zemskych rychlostiach sa o dilatacii casu hovorit neda, v takch nizkych rychlostiach plati fyzika tak ako ju pozname normalne.
- Prílohy
-
- graf.gif
- (5.53 KiB) 144 stiahnutí
njn asi mate pravdu, je to kktina
inak ani neviem ci som to spravne povedal, ako hovorim, videl som to uz davno, takze som si neni celkom isty
inak ani neviem ci som to spravne povedal, ako hovorim, videl som to uz davno, takze som si neni celkom isty