Prečo sa všetci mladí v dnešnej dobe opíjajú?
-
dexter7007
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
ako ozaj newiem preco decka decka tunak piju ...mozno ozaj preto ze chcu zamachrovat...ja si dam iba raz odcasu nejaky strik alebo miesany napoj a to aj tak iba jeden.....maximalne puschkina.....za poharik.....ale to spravim iba z chuti......ked som vonka z kamosmi ale nepijem ako debil do ozratia.........alkohol nemam rad

opat zaujimave nazory.. suhlasim s digitalom vo vsetkom.. ako vy tu pisete ze mlady to jest pod 18 sa opijaju len z toho aby boli "cool" ci "in" to robia len babenky a degenerovany ludia co sa napiju tri krat a idu si vyblvat creva.. a potom stonu ach nepijem.,.
Proste ked je inteligenty predavac v obchode tak deckam chlast nepreda kebyze rozmysla ze nezarobi moc a moze mat z toho popic tak to nepredava..a ked uz tak to predavam jedine "deckam" ktore poznam a viem ze ma nebonznu ked ich nahodou chytia..takto to chodi u nas..cize chlast neni problem zohnat iste jak grass..
Proste ked je inteligenty predavac v obchode tak deckam chlast nepreda kebyze rozmysla ze nezarobi moc a moze mat z toho popic tak to nepredava..a ked uz tak to predavam jedine "deckam" ktore poznam a viem ze ma nebonznu ked ich nahodou chytia..takto to chodi u nas..cize chlast neni problem zohnat iste jak grass..
-
krija
VIP
mi-chau, mam pocit, ze priliz mnoho si toho pocital, ale aj tak nie vsetko.
to co si napisal R1k1nkovi, uz nie je alkoholik ale notorik. zabudas na fakt, ze za alkoholika sa povazuje aj taky clovek, co sa zrube raz za mesiac=tzv. epizodny(narazovy) alkoholik.
nepripisoval by som alkoholizmus ani tak k dedicnemu faktoru. opiera sa iba o jediny fakt. a tym je, ze zien pije podstatne menej
(vraj sa navykovost dedi po biologickom otcovi).
ovela vacsi vplyv na pozivanie alkoholu predstavuje prostredie, v ktorom sa zdrziavate.
ale nikto z psychologov a inych "odbornikov" nespomenie jeden dolezity faktor. a tym je vasa osobnost. mozem mat predkov alkoholikov (nemám!), vsetci moji priatelia mozu byt alkoholici (nie su!), a ja pit nemusim (netvrdim ale, ze nepijem vobec).
a preco mladi ludia piju? drzia sa motta z reklamy na becherovku
.
nepripisoval by som alkoholizmus ani tak k dedicnemu faktoru. opiera sa iba o jediny fakt. a tym je, ze zien pije podstatne menej
ovela vacsi vplyv na pozivanie alkoholu predstavuje prostredie, v ktorom sa zdrziavate.
ale nikto z psychologov a inych "odbornikov" nespomenie jeden dolezity faktor. a tym je vasa osobnost. mozem mat predkov alkoholikov (nemám!), vsetci moji priatelia mozu byt alkoholici (nie su!), a ja pit nemusim (netvrdim ale, ze nepijem vobec).
a preco mladi ludia piju? drzia sa motta z reklamy na becherovku
-
jin
VIP
krija: súhlas.
Ale čo pozorujem v poslednej dobe čím ďalej-tým viac, že sa mladí (relatívne, myslím 18 atď, nie 16ky) uchyľujú ku alkoholu z prepracovania, alebo v ňom utápajú svoje problémy. Z môjho pohľadu, to je problém dlhodobejší a takýmto prístupom verejnosti sa nevyrieši a ani nerieši. Riešenie je však v nedohľadne, nakoľko alkohol je legálna "droga", tým pádom sa vlastne nič nedeje. Otázne je, čo by prijalo ľudí/verejnosť zmeniť postoj ku alkoholu ako takému. Zrejme nič. V Slovákoch to proste imho je. Nie vo všetkých, to nehovorím, iba je tu veľké percento, tých, ktorí sa ku alkoholu či už častejšie, alebo menej často (môže byť aj raz za 1/2rok) utiekajú. Preto však ešte nemusia byť ozančovaní za pijanov.
Ale čo pozorujem v poslednej dobe čím ďalej-tým viac, že sa mladí (relatívne, myslím 18 atď, nie 16ky) uchyľujú ku alkoholu z prepracovania, alebo v ňom utápajú svoje problémy. Z môjho pohľadu, to je problém dlhodobejší a takýmto prístupom verejnosti sa nevyrieši a ani nerieši. Riešenie je však v nedohľadne, nakoľko alkohol je legálna "droga", tým pádom sa vlastne nič nedeje. Otázne je, čo by prijalo ľudí/verejnosť zmeniť postoj ku alkoholu ako takému. Zrejme nič. V Slovákoch to proste imho je. Nie vo všetkých, to nehovorím, iba je tu veľké percento, tých, ktorí sa ku alkoholu či už častejšie, alebo menej často (môže byť aj raz za 1/2rok) utiekajú. Preto však ešte nemusia byť ozančovaní za pijanov.
-
krija
VIP
jin, riesenie mozno existuje. na zaklade eu normy No
stupne cena cigariet o cca 10 sk, a neskor o5 o nejake koruny. toto iste je mozne uskutocnit aj s alkoholom. to by muselo na tom poniektorym tam hore aj zalezat. ale zjavne im to je jedno. dalej, v mnohych pripadoch vychadzaju alkoholicke napoje lacnejsie ako nealkoholicke. prides do baru a za kofolu, colu, dzus... vypytaju viac ako za pivo. vodka s dzusom = a dva deci tej zltej zbrndy je drachsich ako finlandia
. problemy mladych ludi na slovensku by som do toho netahal. nechcem sem tahat ani politiku. je pravda, ze komu na vlastnej buducnosti zalezi ma obcas nervy z prace, vyplaty....ale podla mnohych sa mame cim dal líp. z toho usudzujem, ze cim sa maju lepsie, tym by mali mat menej starosti. tj chlastaju z ineho dovodu. aj za tymto by som hladal vlastnu osobnost, ale aj individualny pristup k pitiu. ja idem do baru oslavit narodky, ty ides do baru lebo ti zdvihli plat, uz tam sedia dvaja, ktorych dnes vyrazili z prace.......vysledok=piju vsetci, lebo dovod sa vzdy najde 
kazdeho vedie nieco ine. ako tu odznelo, niekto chce byt cool, niekto pozrie s fotrovcami film pre pamatnikov v hlavnej ulohe s jamesom deanom, a po dvoch panakoch je z neho rebel ako jamie
. alkohol im na chvilu pomoze byt niekym, kym nie su, a po pravde nikdy nebudu 
kazdeho vedie nieco ine. ako tu odznelo, niekto chce byt cool, niekto pozrie s fotrovcami film pre pamatnikov v hlavnej ulohe s jamesom deanom, a po dvoch panakoch je z neho rebel ako jamie
-
jin
VIP
Hej, ibaže v podvedomí ľudí to tak brané nie je. To možno my si uvedomíme, no keď sa bežne na ulici spýtaš, čo je "viac"* droga, či tráva, alebo alkohol, čo myslíš, čo ti odpovedia? Je to tou legalizáciou.`peace` napísal:To slovo droga nemusíš dávať do úvodzoviek, ono to aj naozaj droga je. Mnohí si to nechcú pripustiť. Ale je v alkohole etanol, takže niet o čom diskutovať.
*- Ja viem, znie to uplne nahovno, no uz je neskoro
-
metallista
Medium Expert
podla mna je hlupost tvrdit ze mladí piju s frajeriny,sice niektory mozno aj piju s frajeriny ale takych nepoznam.
ja urcite nepijem s frajeriny. Pijem preto ze ked sme vonku s chalanmi kceme sa bavit,rehotat sa a zresetovat hlavu(najma ces vikend)
To pitie do nemoty je samozrejme kravina, najlepsie dostat sa do naladicky, problem je ale v tom ze ked ste v nalade chytite slinu a niekedy to potom preženiete
ja urcite nepijem s frajeriny. Pijem preto ze ked sme vonku s chalanmi kceme sa bavit,rehotat sa a zresetovat hlavu(najma ces vikend)
To pitie do nemoty je samozrejme kravina, najlepsie dostat sa do naladicky, problem je ale v tom ze ked ste v nalade chytite slinu a niekedy to potom preženiete
-
R1k1nko
Darca
som weekendovy ( nie kazde piatky ani soboty ... ) alkacmi-chau napísal: Tak nezartuj ze si "alkac" , ok?
ten vykricnik si si mohol odpustit ja sa napr : viem dobre zabavat aj v triezvom stave , tiez sa nehambim dat dole gate za triezva alebo v opitom stavekrija napísal: alkohol im na chvilu pomoze byt niekym, kym nie su, a po pravde nikdy nebudu
( len nad tym troska viac rozmyslam ) tieto veci som uviedol ako priklad.
Ale valna vacsina ludi to tak robi sedime vonku..... atd a chlapec povie dve slova ....
vecer si da par piv a je ako vymeneny !!
takze na miesto toho
-
napalm
Light Expert
je to pravda...vacsina ludi sa nevie zabavat bez alkoholu...vravia o naj kamaratoch a pritom sa s nimi v zivote nebavili za triezva...a ked su triezvy tak si nemaju co powedat...neodsudzujem alkohol ale trebawediet kedy a s kym..najviac ma seru pankaci ktory iba robia bordel po meste a odhadzuju flase z prazdneho vina...robia to aj iny ale ich som si vsimol najviac 
-
metallista
Medium Expert
ciastocne s tebou suhlasim, ale castokrat to robia najma mladi ludia okolo 16-18 rokov, oni s toho vyrastu,. A k tym pankacom : tie flase ozaj nemusia rozhadzovat ale aspon nevyvolavaju konflikty ako je*ly nackovianapalm napísal:je to pravda...vacsina ludi sa nevie zabavat bez alkoholu...vravia o naj kamaratoch a pritom sa s nimi v zivote nebavili za triezva...a ked su triezvy tak si nemaju co powedat...neodsudzujem alkohol ale trebawediet kedy a s kym..najviac ma seru pankaci ktory iba robia bordel po meste a odhadzuju flase z prazdneho vina...robia to aj iny ale ich som si vsimol najviac
-
metallista
Medium Expert
ja som us videl parkrat nackov robit bordel , bitky a tak, ja stretam pankáčov ale tí su uplne v pohode nerobia neaky extra bordel oproti ostatným, je to dost individualne. Videl som us aj diskofilov co povalali smetiaky...pinco napísal:prečo práve náckovia? Robia to všetci a konkrétne ja som sa ešte nikdy nestretol s tým, že by náckovia robili bordel. Možno mesto, kde bývam ja je výnimočné. A s tými pankáčmi je to pravda, viac je vidieť ich v porovnaní s náckami.
OT: punkacov vidno viac robit bordel ako nackov v nasom meste, u nas nazi ti starsi uz vymizli a behaju len nejaki baby-nazi, ale stare punk socky este existuju a robia bordel...metallista napísal:ja som us videl parkrat nackov robit bordel , bitky a tak, ja stretam pankáčov ale tí su uplne v pohode nerobia neaky extra bordel oproti ostatným, je to dost individualne. Videl som us aj diskofilov co povalali smetiaky...
alkoholu sa holduje a bude:
1,lahka dostupnost
2,mozno si tym presli viaceri ja urcite- a to je ze to dava pocit ochutnat zakazane ovcie
3,a dava to "pocit dospelosti" sopliakom
4,"ked sa ozere kamarat preco ja nie?"
no blbosť...možno sa ti to zdá koli tomu, že ich si proste vždy všimneš...robia presne taký istý bordel ako všetci ostatný ľudia...konkretne my ešte menšínapalm napísal:..najviac ma seru pankaci ktory iba robia bordel po meste a odhadzuju flase z prazdneho vina...robia to aj iny ale ich som si vsimol najviac
a k tým náckom...to záleží individualne od mesta...niekde sú v pohode, niekde robia výtržnosti...u nás ich pred časom robili dosť, vlastne najvačší bordel zo všetkých, vždy ste vedeli, že tu boli nejaký baby-nazi, keď ste niekde išli...všade porozbíjané fĺaše, smetníky...ale už to chalanov asi prestalo baviť, navliekli svoje staré xxxl hip hop rifle a ostali tu už len starší, ktorý majú rodiny, ženy, prácu a tak to je asi posledná vec, čo by ich asi napadlo robyť...
-
Mek
Addict
vo stvrtok vecer sme mali taku mensiu party na intraku
(to bola moja prva), pilo sa a bavili sme sa a tak, bolo nas tam asi 10 a fakt len pre tu naladicku tam bol alkohol. pravda zrusil moje zabrany a tak som spoznal novych ludi a fajnovo sme si pokecali
a ja si myslim, ze tak to ma byt, ked uz pit, tak s mierou, treba vediet, kedy prestat