Recove vady

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

sirmisoturbo napísal:nj, lebo ja ked rozpravam pomaly tak vsetko v poho, ale zas niekedy ked chcem povedat slovo, prave v tej chvili akoby som nevedel ho vyslovit... napr. idem povedat "a viete" a niekdy sa stane, ze poviem nieco ako: "a v-v-v-viete" to bolo len ako priklad..
neboj poznam :wink: rozpravam celkom v pohode story a chcem ju rychlo ukoncit a tym ze neviem povedat slovo tak to cele pokazim... ono to chce len sustredenie... ak je koktanie sposobene stresom mozno to bude chciet aj konzultaciu s lekarom :wink:
stale to chce klud... aj ked som sa rozpraval s babou, do ktorej som bol zalubeny az po usi, stale som sa snazil byt v klude a slo mi to... a ked sa aj torchu zasekne nesmie ta to rozhadzat :wink:
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

sirmisoturbo napísal:a ako som sa uz vyssie pytal, da sa koktanie nejak "vyriesit"?
hej da, od toho su logopedi, no podla moznosti skus najst nejakeho ktori sa specializuje na zajakavost lebo vseobecni nie su nci moc, sam kokcem tak viem o com hovorim, chodim k logopedovy a pomaly sa to zlepsuje :wink:
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Ja mam vela takych kamosov co im neni rozumiet :D jedden kokce druhy rackuje treti pluje njn , ale problem stym nemam
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

jimino napísal:mam zopar znamych, ktori nevedia povedat R (ako fronc :)) a trosku ma to "znervoznuje", ale co s tym narobim :). nie je to tiez lizat med byt takto postihnuty...
Hm ja som mal na strednej spolužiaka ktory nevedel poriadne vyslovit R a spoluziak raz do neho ze jozo povedz error :lol: :wink: ale všetci a aj on sme to VZDY brali z humorom .....

Dalej chodil som 6 mesiacov z dievčatom čo malu rečovu vadu (zajakavala sa )nemala to od narodenia ..proste stala sa mi taka hrozna nehoda ze ona sa tak vydesila ze sa zajakavala a to mala už od nejakych 10rokov.....ale ked normalne dychala a nebola rozrušena ta rospravala skoro čisto .... mile lasky plne a strašne sexi dievča ......
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

koktanie akoze uplne brutalne tak s takym som sa este nestretol ..zajakavanie pri zacinani viet to sa stane kazdemu ..ale rackovanie ma stve ..sam som nevedel povedat R a L. U logopeda som sa to naucil takze ma stve ze tymto ludom sa to nechce zmenit a radsej budu pouzivat "zvuk" namiesto pismena abecedy.. a rackovanie nieje porovnatelne s koktanim/zajakavanim lebo to nejde tak lahko odstranit.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

mne sa zda ze ked baba rackuje je to sexi(y) :oops:
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

zajakavam sa.. cim dalej tym menej, ale sem tam vznikne pekny hlod :D

problem mam skor ten ze melem melem hrozne rychlo a nic neni rozumiet :)

// jackb presne!! :)
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Ja neviem povedat L ale ked to nepoviem niekomu tak si to obvykle len malokto vsimne snazim sa pouzivat slova v ktorych je to najmenej pocut.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

hm ja tak trochu dost velmi rackujem a okrem toho rychlo rozpravam takze mi nic nerozumiet, ale nie ze menim r na L alebo J ale ja ho doslova zhltnem...a je mi to jedno
slavo120
Professional
Professional

Príspevok od používateľa slavo120 »

Ja tak isto mam problem povedat R a vraj i niekedy strasne rychlo rozpravam a hrozne vela :D ... a ked som s babou tak vtedy sa mi pletie kazde slovo :D , ale to uz asi nebude recova porucha :D
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

slavo120 napísal:Ja tak isto mam problem povedat R a vraj i niekedy strasne rychlo rozpravam a hrozne vela :D ... a ked som s babou tak vtedy sa mi pletie kazde slovo :D , ale to uz asi nebude recova porucha :D
tak pricinu tohoto by som hladal asi o meter nizsie ako mas usta :D
dexter7007
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dexter7007 »

sirmisoturbo napísal:ja niekedy troska koktam, ale to uz od narodenia, stym sa neda robit asi nic, co?
....ja sa zakokcem ked cem nieco rychlo povedat.......a mam problem zo sykavkami
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

poznam chalanca ked si vypije tak strasne zacne hovorit po tichu a potom sa ho kazdy zacne pytat - ako?este raz, jeho to potom nasere hmm a na svete je rvacka :D
klasika
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa klasika »

no ja poznam jednho cloveka ktory kokce ale dost na vysokej urovni :? ...neprekaza mi to,ved on za to nemoze,ale rozhovori s nim su niekedy poriadne otravne...niekedy ma az hlava rozboli z toho...no ale co uz,pre neho to je urcite 100x horsie
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

ja nemam recove vady a u inych mi nevadia...ale su aj ludia ktorych je problem porozumiet ale co narobim, nemozu zato...
sokolik
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sokolik »

bolek napísal:Mne to absolútne nevadí, mám kamaráta, ktorý sa tiež zakoktáva a skúšal chodiť aj k logopédovi, ale nepomohlo. Sranda je, že keď sme boli spolu asi dva týždne na dovolenke, tak sme začali koktať aj my :). Neviem, ako sa tento jav volá, ale bolo to dosť vtipné, najmä keď nám začali robiť problémy aj jednoduché slová.
tiež mám kamaráta, čo sa zajakáva...raz ma s tým nakazil a keďže ja osobne ráčkujem, plus som začal aj koktať...no rehotal som sa z nás ako blázon :lol: :lol:
nie je to podľa mňa veľká vada, ak človek má rozum a nesmeje sa z takých ľudí škodoradostne alebo povýšenecky, myslím, že je to vpohode....trošku úprimného smiechu na odľahčenie ale niekedy nezaškodí :wink: Ktokoľvek "trpí" nejakou rečovou vadou, nič si z toho nemusí robiť. Dá sa to zmierniť, dokonca celkom vyliečiť, ak mu to bytostne prekáža.

skôr mi vadí, keď niekto používa cudzie slová a pritom ho netrápi ich význam, alebo ich dokonca nevie ani vysloviť...príklad, čo hovorí za všetko, je moja suseda, ktorá s veľkou obľubou používa slovo "pernamentne". Je len otázka času, kedy pri nej vybuchnem smiechom....asi ju na to budem musieť upozorniť skôr, ako sa niečo také stane, lebo to by už úplne dodrbalo naše nie veľmi dobré vzťahy :D
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

klasika napísal:no ja poznam jednho cloveka ktory kokce ale dost na vysokej urovni :? ...neprekaza mi to,ved on za to nemoze,ale rozhovori s nim su niekedy poriadne otravne...niekedy ma az hlava rozboli z toho...no ale co uz,pre neho to je urcite 100x horsie
tak tomu ver, ze je to pre toho co kokta 100x horsie ako pre tych, co to maju pocuvat... sam o tom dobre viem, ze nie je prijemne ma pocuvat zrovna ked koktam, ale ja sa citim ovela horsie, ba az trapne... niekedy sa mi za to smiali, este v nizsich rocnikoch, ale potom to brali s nadhladom... co uz, budem s tym predsa musiet nieco aj ja spravit... teraz v poslednej dobe ked mam vypite, alebo aj za triezva tak nekoktam, ale niekedy (najcastejsie v skole) sa zakoktavam...
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

Ja len takú poznámku - koho by zaujímalo (učila som sa to na štátnice tak sa hrám na múdru):

kapacizmus, gamacizmus - chybné vyslovovanie K, G (čo znie trochu ako keby mal človek nádchu)
rotacizmus - chybné vyslovovanie R
sigmatizmus - sykavky
lamdacizmus - L
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Ja hovorím zasa až príliš rýchlo a niekedy ludia dosť nerozumejú tak im to musim hovoriť aj viac krát a pomalšie :(
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

ja rozpravam pekne plynulo :D a poznam len jedneho cloveka, ktory kokta...minule ho nechceli pustit SBSkari na diskoteku, lebo si mysleli ze uz dost toho vypil, pricom ani trocha, iba koktal..
Napísať odpoveď