bolek napísal:Mne to absolútne nevadí, mám kamaráta, ktorý sa tiež zakoktáva a skúšal chodiť aj k logopédovi, ale nepomohlo. Sranda je, že keď sme boli spolu asi dva týždne na dovolenke, tak sme začali koktať aj my

. Neviem, ako sa tento jav volá, ale bolo to dosť vtipné, najmä keď nám začali robiť problémy aj jednoduché slová.
tiež mám kamaráta, čo sa zajakáva...raz ma s tým nakazil a keďže ja osobne ráčkujem, plus som začal aj koktať...no rehotal som sa z nás ako blázon
nie je to podľa mňa veľká vada, ak človek má rozum a nesmeje sa z takých ľudí škodoradostne alebo povýšenecky, myslím, že je to vpohode....trošku úprimného smiechu na odľahčenie ale niekedy nezaškodí

Ktokoľvek "trpí" nejakou rečovou vadou, nič si z toho nemusí robiť. Dá sa to zmierniť, dokonca celkom vyliečiť, ak mu to bytostne prekáža.
skôr mi vadí, keď niekto používa cudzie slová a pritom ho netrápi ich význam, alebo ich dokonca nevie ani vysloviť...príklad, čo hovorí za všetko, je moja suseda, ktorá s veľkou obľubou používa slovo "pernamentne". Je len otázka času, kedy pri nej vybuchnem smiechom....asi ju na to budem musieť upozorniť skôr, ako sa niečo také stane, lebo to by už úplne dodrbalo naše nie veľmi dobré vzťahy