Vodicak

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

jj staci ti to vedet z testov aj tak kebyze si pozres testy z tych zakonov zistis ze asi 10 otazok je stale o tomto istom a stale to tak pokracuje...proste znacky a krizovatky su lahke len vyhlasky a zakony su tazsie..
Vlado6230
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

MurphY :arrow: Ty si sa kolko ucil na testy. Mne vacsina rodiny vravi ze sa musim ucit stale ze to je tazke.... A kamosi zase ze sa trocha s testov a ze je to lahke. Ja som sa naucil znacky,krizovatky a trocha konstrukciu. Ale vyhlasku vobec. robil som si uz aj dake testy a pod 48 som nemal ale je to malo.. vyhlasku sa mi nechce ucit - Myslis ze testamy sa to vsetko naucim alebo ako?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Vlado: Poviem ti takto. Prečítal som si paragraf 2, paragraf 3 a 4ku, a šiel som na skúšky. Test 55 bodov, konštrukcia 0 bodov, jazda bez problému, verdikt - prospel.

No neodporúčam ti to. Poriadne sa nauč vyhlášku, v testoch sú aj chytáky a otázky kde sa "hrajú na slovíčka."
Vlado6230
Star
Star

Takze vravis ze hlavne celu vyhlasku. Ja Som si pozeral testy a najviac tam bolo s vyhlasky hlavne take co vodic sme nemoze atd... Ale to si aj z hlavy nieco s moznosti vyberem i ked su tam aj chytaky. ALE .O.K. dam na teba. poucim sa to dako. A JAzda je v pohode ?
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Vlado6230:Len si to pekne prelistuj. Ono je to docela ľahké, ale ako erytrocyt pisal, bývajú tam chytáky, proste otázky sú inak stavané ako poznáš zo školy a treba si to precvičiť.
-Poriadne sa nauč, čo sa rozumie autobusom, krajnicou, okrajom cesty a všetky tieto úvodné ustanovenia, aby si v tom nemal chaos a hlavne veľa testov si rieš. Ja som sa najviac naučil na vodicak.sk, tam máš online testy aj teóriu.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Vlado: Či je jazda v pohode, je dosť ťažká otázka. Aj je, aj nie je.
Aj keď vieš jazdiť, môže sa ti stať že zatrémuješ. Ak sa ti to stane, predovšetkým sa rýchlo ukľudni, ten policajt čo sedí za tebou vie dobre, že si v strese a s takýmito vecami sa stretáva dennodenne.

Za mnou sedel pán Krakovský, košičania určite poznajú :aasmile27: . Ten milý a sympatický pán policajt mi pri SPP na moldavskej dal 4 príkazy za sebou, nevedel som čo skôr, potom sa tak jemne rozčertil, a to tak, že to určite počuli vodiči okoloidúcich áut, nakoniec som sa vynašiel a urobil som čo treba, ale inak život je krásny :aasmile3:
Hlavne nestresuj a na jazde žiadne hrdinstvá, choď čo najpomalšie, pokiaľ môžeš neprekroč 40-50 km/h, sústreď sa a dávaj pozor na značky a to hlavne - zákaz vjazdu, stop, prikázaný smer jazdy, dávaj pozor na smerovky, ešte raz ti to zopakujem NA SMEROVKY, nedáš jednu smerovku a čau pá pá, skončil si,

Ak ti skape motor, nevadí, to sa za chybu nepovažuje. Aj mne skapal, Mistr Krakovský je tak trošku objemnejší pán :aasmile27: , a nejako som to nezobral do úvahy pri rozbehu do kopca.
Dávaj si pozor na križovatkách a nezabudni, opakujem, NEZABUDNI si pozrieť vždy tvar križovatky, a zapamätaj si ho. A to aj pri svetelných, vždy si to všímaj ak je to vyznačené.
Vlado6230
Star
Star

Diky. Zapametam si to uz sa aj ucim. dufam ze spravim na 1. krat.

// ok dik budem na to davat pozor
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ešte niečo.
Ak neprejdeš prvý krát, nič sa nestalo, nebudeš prvý ani posledný.
Len prosím ťa nezačni sa s policajtom hádať, presadzovať si svoje, robiť najmúdrejšieho na svete a oponovať mu.
On má pravdu, aj keď ju nemá.
Je to tak, že keď neprejdeš a začneš robiť múdreho, môžeš mať to /ne/šťastie že na opravných skúškach sa znova stretnete. A on si to zapamätá.
A je rozdiel keď ťa berie ako inteligentného chlapca, ktorý síce neprešiel prvú jazdu, no uvedomil si chybu a snaží sa ju napraviť, ako keby ťa mal brať ako zasraného papuľnatého majstra sveta, ktorý sa hraje na hrdinu.

Tak na to pozor.
Viď môj býv. spolužiak.
Teraz robil vod.preukaz piaty krát, zasa neprešiel. Prečo? Malý zasraný papuľnatý majster sveta. Nič viac. Byť ten policajt, nedám mu prejsť ani na 87 krát.
Vlado6230
Star
Star

Oznamujem Vam ze dnes som spravil VODICAK :!: :!: :!:

Test - 53 bodov
konstrukcia - vsetko dobre
Jazda - bez chyby

Som presiel a je to super pocit !!! :D :D :D
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

gratulujem mna to caka 30..dpc..
Vlado6230
Star
Star

Murphy :arrow: TAk ti drzim palce. Ale ak sa ucis tak by to nemal byt problem. Ale bacha HLAVNE na jazdu. Nestresuj sa zbytocne a jazdy s kludom.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

MurphY: ucil som sa IBA pomocou testov, jednodcuho vedel som asi tak 95% otazok naspamat, vedel som, kde su dolezite slovicka a tak. Cize zozen si testy na CD(nam ich rozdali v autoskole) a mozes opakovat do aleluja, ja som sa to naucil za vikend.
Krizovatky staci pochopit, ale pokial vies jazdit, tak by to nemal byt problem. Konstrukcia pohoda, tiez nam dali nejake zakladne veci na jednej A4. Najviac sa pytali na spojku, mna sa pytal aj to, aka je minimalna hlbka dezenu na pneu.
No a jazda bola pohoda, Krakovsky sa mi nastastie neusiel aj ked vtedy skusal :)
Vlado6230
Star
Star

Celkom fajn mi pomohli aj tieto 2 stranky.

:arrow: http://www.autoskola-alma.sk/testy.php?id=01
:arrow: http://www.vodicak.sk/testy2.php?test=1 ... /strong%3E

Dobre tety su tam. Ale pozri si ak ti daju aj tie v autoskole su trocha ine.
R.I.P.
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa R.I.P. »

Vlado6230 napísal:Celkom fajn mi pomohli aj tieto 2 stranky.

:arrow: http://www.autoskola-alma.sk/testy.php?id=01
:arrow: http://www.vodicak.sk/testy2.php?test=1 ... /strong%3E

Dobre tety su tam. Ale pozri si ak ti daju aj tie v autoskole su trocha ine.
Tie 1. radsej nerob, su tam v mnohych pripadoch nezhody. Napr.

test 2:
1. Zastavením sa rozumie (2 body)
a)prerušenie jazdy motorového vozidla z dôvodu nezávislého od vôle vodiča,
b)uvedenie vozidla do pokoja na čas nevyhnutne potrebný na urýchlené nastúpenie alebo vystúpenie prepravovaných osôb alebo na urýchlené naloženie a zloženie nákladu,
c)len také uvedenie vozidla do pokoja, ktoré nepresiahne čas tri minúty.

Označil som a, ale správne je b, :shock:

test 21:
2. Zastavením vozidla sa rozumie (2 body)
a)prerušenie jazdy z dôvodu nezávislého od vôle vodiča,
b)každé prerušenie jazdy,
c)uvedenie motorového vozidla do pokoja na čas nevyhnutne potrebný na urýchlené nastúpenie alebo vystúpenie prepravovaných osôb, najviac však na tri minúty.

- u testu 21 je zase správne a, ale u testu 2 nie :roll: :roll: ?
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

ice7 napísal:Tie 1. radsej nerob, su tam v mnohych pripadoch nezhody. Napr.

test 2:
1. Zastavením sa rozumie (2 body)
a)prerušenie jazdy motorového vozidla z dôvodu nezávislého od vôle vodiča,
b)uvedenie vozidla do pokoja na čas nevyhnutne potrebný na urýchlené nastúpenie alebo vystúpenie prepravovaných osôb alebo na urýchlené naloženie a zloženie nákladu,
c)len také uvedenie vozidla do pokoja, ktoré nepresiahne čas tri minúty.

Označil som a, ale správne je b, :shock:

test 21:
2. Zastavením vozidla sa rozumie (2 body)
a)prerušenie jazdy z dôvodu nezávislého od vôle vodiča,
b)každé prerušenie jazdy,
c)uvedenie motorového vozidla do pokoja na čas nevyhnutne potrebný na urýchlené nastúpenie alebo vystúpenie prepravovaných osôb, najviac však na tri minúty.

- u testu 21 je zase správne a, ale u testu 2 nie :roll: :roll: ?
toto bolo aj pre mna blbe sa to naucit- je rozdiel medzi "Zastavenim" a "Zastavenim vozidla"
kapišto? :twisted:
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

ice7:Nie je to chyba. Je to naozaj tak. Zastavenie - urychleny vystup a nastup, vyloženie a naloženie tovaru. Spomeň si. Ak je zákaz státia, zastaviť. môžeš.
-Zastavenie vozidla. No keď ti to skape alebo ti auto same zastavi, tak asi nejdeš urychlene nakladať/vykladať tovar, ale čuduješ sa, že čo sa deje.. :lol:

=presne na toto som si pred skúškami dával pozor na mal som na testoch nakoniec zastavenie vozidla, tak frajer som to zaškrtol spravne 8) :lol:
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Kedze profesionali robia vodicak na druhykrat, tak som nemohol sklamat. jaj. Test na prvykrat, jazda na druhy, ja som tu babku na prechode nevidel, nech jej je zem lahka. Jaj. Ta ja uz bude skoro rok, ale... Uz odtedy jedna meracka, inak pokuta ziadna... Drahe to bolo jak suka, ale na to, ze som nebol nikdy na ziadnej hodine celkom fajn za 30 dni som mal vodicak... Robil som si testy len na vodicak.sk a naucil som sa tak vsetko... Inak zakazy:

ZA - STA - VE - NIA
STA - TIA

ked si to rozdelite na slabiky, tak si predstavte tie znacky, statie je rozdelene na dve = dve slabiky, zastavenie ma 4 pozicie na znacke = 4 slabiky :P Tak si to vzdy ja poviem a je :D Ak to tu teda uz niekto nenapisal...
R.I.P.
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa R.I.P. »

kolko to musite mat min. bodov? ja som mal 55, hadame sa s kamosom ze minimalne 50musi byt
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

ice7 napísal:kolko to musite mat min. bodov? ja som mal 55, hadame sa s kamosom ze minimalne 50musi byt
jj, 50 je minimum. Tusim iba na autobus a preukaz instruktora treba mat 55 :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

50, ale vraj ak sú zhovievaví a máš 49 a je to nejaká otázka z vyhlášky, tak ti prilepšia a pustia ťa k jazde a ani o tom nemusíš vedieť. Všetko závisí od policajtov a od vedúceho autoškoly. My sme mali takého super, že ukecával policajtov, aby pustili ďalej aj tých so 49 bodmi. :)
Napísať odpoveď