Pani, dnes nie je problem vybavit si vynimku a mat skupinu B... Ano stacia vam na to znamosti...
Vynimku si mozete vybavit,
-pokial ste vy alebo niekto vo vasom okoli ZTP (zdravotne tazko postihnuty) a je nevyhnutne potrebne aby ste mali VP skupiny B.
-pokial ste uz niekolko rokov angazovany ako motoristicky pretekar, popripadne clen nejakeho automotoklubu
-pokial mate znameho v autoskole, ktory vam jedno z tychto potvrdeni vyda
Ziadost o vynimku treba odovzdat na dopravny inspektorat, kde ma DI vymedzeny urcity cas ked sa k udeleniu vynimky musi vyjadrit, teda ci ju zamietne alebo nie. Pokial ju nezamietne, obdrzite lajstro s ktorym pobezite do najblizsej autoskoly kde vas zoberu...
No a ked sa vam vynimku nechce vybavovat a chcete ziskanie vodicaku co najviac urychlit, uz ako 17 rocny mozte absolvovat kurz, pricom v den skusok musite mat dovrseny vek 18 rokov.
Inak neviem, ja ked som robil skusky na vodicak, a nebolo to tak davno, odo mna ziadny policajt obciansky nechcel. jediny kto odo mna chcel obciansky bola pani v kancelarii u ktorej som sa zapisal do autoskoly.
Takze kto chce vynimku, pani, ten si ju aj vybavi. Ono skupina B od 18 je tiez dobra blbost, lebo je dokazatelne ze 17 a 18 rocny clovek sa od seba nelisia (fyzicky a psychicky)... inak povedane, kto je debil ked ma 17, tak tym debilom zostane aj ked bude mat 18...
Holt, dokonca uz v nemecku spustili pilotny projekt, ze vodicaky na auto udeluju uz od 17...