Ake mate Teploty??
Re: Ake mate Teploty??
Zatial v stadiu skusania po kompletnom vytlmeni a nasledom "odvetrani" bedne.
-
nejakymarko
Addict
Zdravim.
co vravite na teploty CPU?
Je to merane len pri browsovani netu a instalacii nejakych programov (po reinstale winu)
Je tam stock chladic a prepastovaval som ho s arctic mx-4
Mne sa zdaju byt tie teploty trosku vyssie, ako by sa patrilo. Alebo su v pohode?
co vravite na teploty CPU?
Je to merane len pri browsovani netu a instalacii nejakych programov (po reinstale winu)
Je tam stock chladic a prepastovaval som ho s arctic mx-4
Mne sa zdaju byt tie teploty trosku vyssie, ako by sa patrilo. Alebo su v pohode?
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
na stock chladic take normalne
-
nejakymarko
Addict
To som chcel pocut.
Planujem kupit nieco normalne, ale zatial aspon mesiac musim takto fungovat a nechcem si odpiecť procak.
Planujem kupit nieco normalne, ale zatial aspon mesiac musim takto fungovat a nechcem si odpiecť procak.
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
nechapem co ludia ocakavaju od stock chladica 
a nechapem preco by sa odpekal procak pri 50°C 
-
nejakymarko
Addict
no pri 50°C nie, ale kto vie, ake budu teploty pri rendrovani 
Ale asi neostava nic ine, len testnut
Ale asi neostava nic ine, len testnut
neboj prvy na rad pride thermal throttling, druhe bude vypnutie PC a k odpeceniu sa ani nedostanes.
Hegy veľmi sa na to vypnutie PC nespoliehaj. Stačí aby bola v BIOSe vypnutá bezpečná teplota CPU (neviem ako sa to v tom BIOSe presne volá) a rázom môžeš mať CPU usmažený 
nemyslim si ze to ide...
to by som si kazdych 23 mesiacov zarucne vybavil nove CPU
to by som si kazdych 23 mesiacov zarucne vybavil nove CPU
Ešte keď som mal dva roky dozadu dosku od Gigabyte, tak som si mohol nastaviť bezpečnú teplotu, kedy mi vypne PC. Teplota bola v hodnotách od cca 65'C do asi 100'C. A taktiež tam bola možnosť ignorovania tej teploty. No pozriem do BIOSu mojej aktuálnej dosky, či tam tá možnosť bude tiež.
100°C neuvari CPU podla mna tam bol schvalne taky treshold
Ja som ale nepísal, v akej teplote ho uvarí. Ja som napísal, v akom rozmedzí som si mohol nastavovať tú teplotu, alebo že som to mohol aj úplne vypnúť a bezpečnú teplotu úplne ignorovať. Vtedy by mi nevyplo PC ani keby mal CPU 150'C (za podmienky, že by to ten CPU prežil).
//autoeditácia príspevku (09 Júl 2014, 17:44)
Dnes som si spravil menší test, aké teploty v PC mám. PC je umiestnený pod stolom v prostredí s teplotou v miestnosti cca 28°C - 29°C. Takže sú tu tri screeny. Jeden screen zachytáva teploty PC bez záťaže, druhý po 15 minútovej záťaži PC. V poslednom treťom screene je popis zostavy.
Procesor mi chladí Noctua NH-U12F (pôjde preč, lebo mi "blokuje" prvý slot DDR3 RAM) s ventilátorom Noctua (neviem, či je to ten ventilátor, ktorý sa štandardne dodával ku chladiču a tiež som nepozeral na jeho označenie). Skrinku mám Cooler Master HAF 912 plus s troma ventilátormi. Predný nasávací ventilátor je od Corsair, konkrétne model A2020M12S (200x200x25, 900 ot/m), zadný odťahový ventilátor je Cooler Master, štandardne dodávaný ventilátor ku skrinke s označením A12025-18CB-3EN-F1 (120x120x25, 1800 ot/m). Vrchný odťahový ventilátor je totožný s tým predným nasávacím, teda Corsair A2020M12S (200x200x25, 900 ot/m). Chladič na grafickej karte je štandardný od Gigabyte s označením Windforce.
V druhom screene chýba medzi teplotami jeden HDD. Neviem prečo, ale občas sa tá teplota stratí a znova nabehne až keď opätovne pustím ten program AIDA64.
//autoeditácia príspevku (09 Júl 2014, 17:44)
Dnes som si spravil menší test, aké teploty v PC mám. PC je umiestnený pod stolom v prostredí s teplotou v miestnosti cca 28°C - 29°C. Takže sú tu tri screeny. Jeden screen zachytáva teploty PC bez záťaže, druhý po 15 minútovej záťaži PC. V poslednom treťom screene je popis zostavy.
Procesor mi chladí Noctua NH-U12F (pôjde preč, lebo mi "blokuje" prvý slot DDR3 RAM) s ventilátorom Noctua (neviem, či je to ten ventilátor, ktorý sa štandardne dodával ku chladiču a tiež som nepozeral na jeho označenie). Skrinku mám Cooler Master HAF 912 plus s troma ventilátormi. Predný nasávací ventilátor je od Corsair, konkrétne model A2020M12S (200x200x25, 900 ot/m), zadný odťahový ventilátor je Cooler Master, štandardne dodávaný ventilátor ku skrinke s označením A12025-18CB-3EN-F1 (120x120x25, 1800 ot/m). Vrchný odťahový ventilátor je totožný s tým predným nasávacím, teda Corsair A2020M12S (200x200x25, 900 ot/m). Chladič na grafickej karte je štandardný od Gigabyte s označením Windforce.
V druhom screene chýba medzi teplotami jeden HDD. Neviem prečo, ale občas sa tá teplota stratí a znova nabehne až keď opätovne pustím ten program AIDA64.
Ja mám CPU Intel Core i7-4790K a keď mám zapnutý intel turbo boost a vyšlahne mi to jadrá na 4,4Ghz tak to neuchladí ani absolútna nula kelvina vo vesmíre ten CPU má cez 90 stupňov behom sekundy
ale nie prdel si robím
Tá teplota je fakt ale to je kvôli nekvalitnej paste medi CPU samotným a heatspreaderom čo intel dáva už z výroby takže tak..
ale nie prdel si robím
Tá teplota je fakt ale to je kvôli nekvalitnej paste medi CPU samotným a heatspreaderom čo intel dáva už z výroby takže tak..
Fella s ktorym hravame CS:GO ma i7-4790k
Nedavno som s nim riesil nejaky OC, ma na tom Krakena X61 s 1 fanom a na 4.4GHz pevny OC pri hrani splha teplota do 60°C.
Napätie si bohuzial uz nepamätám ale moc sme to nedvihali.
Inak momentálne ficim na [email protected] a teploty sa drzia na slusnych ~50°C pri stresse. Na (tichom) vzduchu.
Nedavno som s nim riesil nejaky OC, ma na tom Krakena X61 s 1 fanom a na 4.4GHz pevny OC pri hrani splha teplota do 60°C.
Napätie si bohuzial uz nepamätám ale moc sme to nedvihali.
Inak momentálne ficim na [email protected] a teploty sa drzia na slusnych ~50°C pri stresse. Na (tichom) vzduchu.
len tak BTW aky mas chladic Hegy?
Noctua U12S s custom fan profilom pri 60°=>100%rpm
mozte mi poradit ci merat teplotu meral som everestom zatial mi siel vzdy dobre. po vymene cpu mi teplotu uz neukazuje skusal som preinstalovat nepomohlo. skusam speedfan a cpuid hw monitor a este core temp. na kazdom mam iba jedno cpu predtym som mal kazde jadro zvlast teplotu. preco mi ukazuje len jednu. takisto nerozumiem akutalnej teplote. cpu0 potom min 16 C a max 48 C . a tj max. 83C v cpuid hw monitor mi to skace. tam mam zase min 15 C max 35 C a value 16 C a to skace behom chvilky na 25 C potom zase ide dole a tak dookola.
skusal som vsetky mozne ale na vsetkom mi ukaze teplotu jedneho jadra teda core 0 ostatne niesu. ako to ? pri tom nad teplotami ked vidim ako jadra prauju na kolko percent ich mam normalne 6
skusal som vsetky mozne ale na vsetkom mi ukaze teplotu jedneho jadra teda core 0 ostatne niesu. ako to ? pri tom nad teplotami ked vidim ako jadra prauju na kolko percent ich mam normalne 6
-
lukostrel77
Star
Pri amd fx cpu sleduj teploty core a pridaj +15C,príklad máš v idle 20c core,pridaj +15C a máš 35c core,stiahni si core temp a sleduj to v zátaži v core temp by si nemal mat viac ako 65C dlhodobo.
- Prílohy
-
- Bez názvu.png (95.77 KiB) 4703 zobrazení
preco mam k tomu priratat + 15 C ?? ked dam nejaku zatazovy test tak mam trebars 55 tak si mam priratat 15 C tak to mam 70C. Nerozumiem preco by som mal priratavat teplotu vsak to musi ukazovat realnu. a co sa tyka tej teploty preco mi ukazuje iba jedno jadro a nie 6 ? ked som mal stary prcoesor 4 jadra mal som kazde jadro zvlast.