Rozpravanie po madarsky na Slovensku

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Rozpravanie po madarsky na Slovensku

Príspevok od používateľa test »

Co si myslite o tom, ze na juznom Slovensku pri nakupovani vybehne na vas predavacka madarskym jazykom, ze mate platit 135 korun za svoj nakup?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Toto je podla mna problem, kedze mam rodinu na juznom Slovensku, tak sa mi tato situacia uz par krat stala v obchode, novinovom stanku... Prisiel som, hodil par veci do kosika a ked som mal platit, tak predavacka na mna spustila po madarsky. Nevedel som o com a tak sa jej pytam, ze ci by nemohla po slovensky.
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Rozpravanie po madarsky na Slovensku

Príspevok od používateľa panter2005 »

test napísal:Co si myslite o tom, ze na juznom Slovensku pri nakupovani vybehne na vas predavacka madarskym jazykom, ze mate platit 135 korun za svoj nakup?
sutazis o najviac zalozenych tem za den? K teme: Treba s tym pocitat... a vediet aspon par slovicok po madarsky najme na ospravedlnenie ze nerozumiem po madarsky a nieco v tom zmysle ze sme na slovensku tak nech hovori po slovensky...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To ma vediet cele Slovensko aby som sa vedel s nou dohovorit??? Myslim, ze prave predavacka by mala najprv zacat rozpravat po slovensky a az potom by to mala skusat po madarsky!!!
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

presne tak ... je to otrasne .. cloveka to vie pekne vytocit ..
kde sme? .. co to ma znamenat... neznasam to..
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psycho »

Bohuzial sa mi zda ze sa to stava coraz castejsie.
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fuCKYou »

Sak nech si predavacka rozmysli ze kde sa nachadza jej obchod ci v madarsku alebo na slovensku. a sa mi stalo v Sturove ze zacala po madarsky som jej povedal ze nerozumiem a nerozumela ani ona tak co tam potom robi? Madar na slovensku v obchode a ani cisla po slovensky nevie...neznasam to ked niekto hovori na mna jazykom ktory nerozumiem :evil:
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

panter2005 napísal: Treba s tym pocitat... a vediet aspon par slovicok po madarsky najme na ospravedlnenie ze nerozumiem po madarsky a nieco v tom zmysle ze sme na slovensku tak nech hovori po slovensky...
tak toto bol riadny pot

hcel by som vidiet madara ktory by chcel ist niekde v ostrihome nakupit a musel by sa ucit po madarsky
stans
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa stans »

panter2005 napísal:vediet aspon par slovicok po madarsky najme na ospravedlnenie ze nerozumiem po madarsky a nieco v tom zmysle ze sme na slovensku tak nech hovori po slovensky...
nič v zlom, panter2005 ty máš maďarskú národnosť? Alebo minimálne vieš po maďarsky... Vieš čo si napísal? Toto sa môže stať iba na Slovensku, nikde inde by to nikto neakceptoval - cynizmus "maďarov" na Slovensku nemá obdoby, vytvorili si štát v štáte a všetci sa mlčky prizerajú. Počas pomaly 8 rokov čo sú vo vláde im totálne stúplo sebavedomie a ich arogancia je bezhraničná.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

panter2005 napísal:sutazis o najviac zalozenych tem za den? K teme: Treba s tym pocitat... a vediet aspon par slovicok po madarsky najme na ospravedlnenie ze nerozumiem po madarsky a nieco v tom zmysle ze sme na slovensku tak nech hovori po slovensky...
To si nemyslel vazne, ze nie? Obcania so Slovenskou statnou prislusnostou sa maju ucit po madarsky, aj ked len "par slovicok", aby sa predavacke na Slovensku ospravedlnovali za to, ze nevedia po madarsky, resp. ze jej nerozumeju?! Tak toto je sila :?
MS FRANKY
King
King

Príspevok od používateľa MS FRANKY »

tu na južnom Slovensku ( konkrétne v RV ) je to normálne a ešte k tomu na teba celý obchod pozerá jak na zločinca za to že nevieš po maďarsky.. A ešte ked povieš že ty nevieš po maďarsky tak ti každý povie: Ale to musíš inak sa v rv nedohoríš.. :roll: .. Ja neviem kde to potom žijem..
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fuCKYou »

ja nemam rad ked sa vo vlastnej krajine musim koli niekomu ucit iny jazyk..spravte to ako my tuto v norsku. date viza niekomu...ak do roka nebude schopny konverzacie bye bye
Spoty
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Spoty »

lol tak toto sa mi este nestalo... by na mna niekto vybehol po madarsky.. tsak jej poviem nech hovori poslovensky a keby nevedela tak tam spravim taky bordel, ze nan dosmrti nezabudne...
zuzu44
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa zuzu44 »

tak ked vstupim do obchodu a predavacka to na mna vyvali ze "tešík" a hned po tom nasleduje prosim tak ma uz prejde chut nieco kupit v tom obchode..je to neprijemne ked idem po ulici a vidim slovensky nazov a hned pod nim madarsky,nech sa madari naucia po slovensky a nie davat im este aj madarske nazvy vsade...neviem ci sa to este niekde na svete deje
Spoty
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Spoty »

hehe ... svoj jazyk pouzivaju mensiny na verejnosti skoro vsade... Len take velke Europske ci Americke mesta a ich stvrte :wink:
zuzu44
Medium Star
Medium Star

ja mam aj v triede spoluziacky madarky a max.neznasam ked sa rozpravame s nimi po slovensky a v strede vety spusi po madarsky a potom zas po slovenky a ja mozem len hadat co si povedali alebo ked zacnu spievat madarske pesnicky tak celu triedu poraza ale nikto im nic nepovie aby sa necitili diskriminovane,akoze zle nie su ale toto na nich neznasam,maximalne
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

stans napísal:nič v zlom, panter2005 ty máš maďarskú národnosť? Alebo minimálne vieš po maďarsky... Vieš čo si napísal? Toto sa môže stať iba na Slovensku, nikde inde by to nikto neakceptoval - cynizmus "maďarov" na Slovensku nemá obdoby, vytvorili si štát v štáte a všetci sa mlčky prizerajú. Počas pomaly 8 rokov čo sú vo vláde im totálne stúplo sebavedomie a ich arogancia je bezhraničná.
Bola to ironia, ale pokial bude smk vo vlade tak nam nic ine neostava... bohuzial stale sa najdu ludia - slovaci - ktory volia madarov. Btw. Mame aj my v madarskom parlamente svoju stranu? Ved ked zije mensina madarov u nas tak musia aj nejaky slovaci zit v madarsku nie???
aquafresh1
Star
Star

Príspevok od používateľa aquafresh1 »

mne sa to este nestalo,lebo do tychto casti slovenska nechodim,nemam preco. ak by sa mi to stalo,asi riadne vybehnem na tu predavacku :smt098 :smt067
zuzu44
Medium Star
Medium Star

tu je to uplne normalne a najmä v NZ je toho dost a aj ked clovek si zvykne na vsetko ale na toto asi len moc tazko
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

zuzu44 napísal:tu je to uplne normalne a najmä v NZ je toho dost a aj ked clovek si zvykne na vsetko ale na toto asi len moc tazko
To sa skus prejst po Kosiciach... slovenciny sa nedovolas... Tešik
Napísať odpoveď