Aditíva METABOND

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Aditíva METABOND

Príspevok od používateľa hojko »

Asi tak, amen. Temu som sledoval, aj ked som reagoval len na zaciatku. Tam starysomar pisal toto:
starysomar napísal: 17 mar 2024, 17:11 Nemám s BG žiadnu skúsenosť, nevidel som ani u našeho mechanika. On používal kdečo, posledný pol rok berú to, čo ja (napisal si 17.marca 2024).
Cize 17.marca 2024 bral mechanik posledny pol rok Metabond, takze to pozna od jesene 2023 od teba.
starysomar napísal: 22 jún 2024, 9:59O princípe ako vlastne funguje niečo viem no neidem to sem písať. Mne sa za ne roky vysmieval náš automechanik, už ich kupuje (nie cezo mňa) a používa tiež. Od vtedy ako ťahal zo ženinho auta tri bandasky benzínu čo natankovala namiesto nafty a prešla na tom za dve a pol hodiny vyše 140 kilometrov. Nechápavo krútil hlavou so slovami - "Ako to sem prišlo, to predsa nemohlo nijako vydržať... Mám tu zadreté CR čerpadlá, roztopené trysky - to nemohlo vydržať. Kua ako to vydržalo??"
Cize 22.juna 2024 pises, ze presla 140km a potom palivo cerpal mechanik z nadrze.
starysomar napísal: 22 feb 2025, 10:24 "mohlo byt stastie, ze to auto prezilo" - rád sa o takom dozviem, nie len náš automechanik nič také za 40 rokov praxe nezažil a nepočul.
A potom 22.februara 2025 napises, ze mechanik nic take za 40 rokov praxe nezazil. Ale o Metabonde pocuje vlastne rok ci dva. Spravne?

Nech to hodnotim ako to hodnotim, ohanat sa 40-rocnou praxou a rocnym uzivanim/neuzivanim Metabondu je tak dost trapne a na smiech.

A vlastne: sach-mat!!! :D :D :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Necital si pozorne.
Najlepspsie bude celu temu zmazat.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

hej, prosim o zmazanie temy a o ukoncenie vyjadrovania sa starehosomara k absolutne vsetkemu.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Téma sa možno mala volať "Aditiva - všeobecne" a nie "Aditiva Metabond".
Nesúhlasim so zmazaním témy, lebo okrem hádok sú tu aj relevantné informácie.
Tiež každý kto tu prispel svojim relevantným názorom tu stratil aj svoj drahocenný čas.
Bol si vyzvaný cingesom na urobenie testu Metabondu, skús test urobiť a dať video na Youtube.
Napr Fglx má tiež nejakú svoju skúsenosť s VIF aditívom, tak tu zdelil info a pohoda nebije sa za ňu.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Ja som dal teraz na skusku aditivum BG. Dekarbonizoval som motor tiez s EPR od BG, spravil som vyplach olejom + normalna vymena a aditivum. Som zvedavy, ci to pomoze napr. na spotrebe.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Paci sa mi, ze sme sa tu snazili vecne a argumentacne diskutovat. Ale ked starysomar dostal otazky alebo nevedel odpovedat, tak sme sa tu docitali o holuboch a neviem co dalsie. No a ked uz zatieklo do topanok, tak radsej chce zmazat temu. Nevadi, ja len dufam, ze si to tu precitalo dost ludi a spravia si svoj nazor na Metabond.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

No aj klamat, opakovane podsuvat co napisane nebolo.
Niektori. A dalsi to zopakovali.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Veď buď konkrétny. Kto tu napríklad klamal?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Hľadaj, nájdeš. Jdeen príklad:
Ja: "Mne sa za ne roky vysmieval náš automechanik, už ich kupuje (nie cezo mňa) a používa tiež"
Hojko "Ale o Metabonde pocuje vlastne rok ci dva."
atd.
Nikde som neporovnával mechanikov.
Nikde som nenapísal že niesú iné účinné, kvalitné prípravky.
Niekto má potrebu spochybňovať, zavádať, klamať, podsúvať - vyrývať.
Tému som založil a nazval tak, sú mnohé "značkovejšie" - známejšie aditíva. Spomenul som málo známe.
Hneď sa vyrojili zúriví oponenti - čoho a načo? Niektorí "prekvapili".
Nezatieklo mi do topánok. Len naozaj stráca zmysel debata s holubmi.
heker
Redeemer
Redeemer

Takze hojko to tu popletie, uvedie miesto 20 rokov len 2 roky a ty sa za to urazis a chces mazat diskusiu. Pritom okrem tvojim subjektivnych pocitov, subjektivnych skusenosti a subjektivych nazorov automechanika si tu nepredlozil jediny relevantny dokaz o ucinkoch. Teda jeden dokaz bol, to bol ten Reichertov test z vysokej skoly, ktory si Metabond objednal. Ano, Metabond bol objednavatel, aby im vysoka skola spravila dvojminutovy test, napisala protokol na 2 strany a opeciatkovala.

No a potom pises, ze mas fotokopiestoviek testov a meraji, ale ich nezverejnis kvoli udajom, kedze su tam mena a cisla. Vsak ich staci zaciernit v Skicari alebo zamalovat fixkou pred skenovanim. To sa ides vazne vyhovarat na mena a telefonne cisla na protokoloch, ktory by mohli dokazat ucinnost Metabondu? Vsak tuto vyhovorku ti nikto neuveri.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak dobre, pohľadal som ich v mojom archíve, pár vybral, maj radosť (a mLuks dúfam pohľadá foto toho reaktora, čo má doma). Diskusiou to prestalo byť, keď niektorí začali vyrypovať.
Je to s generačne staršími produktami, dnes sú novšie a isto nie horšie:

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
heker
Redeemer
Redeemer

Akoze sorry, ale citat o Wartburgu a pouziti Metabondu v roku 1995 do neho ci pouzitie v drtiacom stroji z roku 1997 kde sa pouziva chlor (ktory je dnes zakazany), tak neviem co si mam o tom mysliet. Beriem to ale tak, ze si sem dal aspon argumenty o ktorych si pisal, to ti kvitujem. Ale dnesna ucinnost v novych strojoch/motor a bez pouzitia laboratoria je pre mna stale otazna.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Áno - sú to fotokópie spred 30 rokov. Nemám novšie, načo? Známy mal vtedy taký testovací stroj, u neho som si robil vlastné porovnávky a asi u neho som získal tie kópie. Mám ich vyše stovky. O novšie som sa nikdy nezaujímal. Desaťročia VIEM, čo to robí, ako a PREČO. Nechcelo sa mi tie skeny hľadať, orezávať.
Autá nejazdia na referencie... Aj tieto mi ostali náhodou, veľa som toho za roky pomazal.
Áno - najstaršia generácia obsahovala zlúčeniny síry, chlóru.
Dnes vyrábajú štvrtú generáciu bez akýchkoľvek zakázaných prísad. Vyše 30 rokov vývoja.

Nie len pri autách a nie len tento produkt - napríklad niečo od K2 má známy odskúšané pri vŕtaní do nerezu (antikoru), tiež vrtáky vydržia o hodne dlhšie. Toto je tiež starý sken:
20060201.jpg
Dal som to na začiatku ako info že aj také veci sú popri iných. Našli sa jedinci s nutkaním sa navážať, spochybňovať, zhadzovať - ukázali čo v nich je. Slušne napísané lebo by zaslúžili ostrejšie pomenovanie.
Čo je pre Teba otázne alebo relevantné je skutočne jedno. Nevadí ak sa neorientuješ v problematike čo si aj ukázal na začiatku výrokom: "VIF by sa v mraze nemalo pridavat, lebo inak v tej nafte vznikne pri spojeni s VIFom taky husty sopel." Pri všetkej úcte načo sa tak snažíš obtoto niečo o čom nevieš skoro nič. Namietaj ďalej ak Ťa to baví. Občas sem nazriem akú zas múdrosť niekto vytiahne.

(mLuks dlží fotku toho svojho jadrové fúzneho reaktora)
heker
Redeemer
Redeemer

starysomar napísal: 27 feb 2025, 18:48Čo je pre Teba otázne alebo relevantné je skutočne jedno. Nevadí ak sa neorientuješ v problematike čo si aj ukázal na začiatku výrokom: "VIF by sa v mraze nemalo pridavat, lebo inak v tej nafte vznikne pri spojeni s VIFom taky husty sopel." Pri všetkej úcte načo sa tak snažíš obtoto niečo o čom nevieš skoro nič. Namietaj ďalej ak Ťa to baví. Občas sem nazriem akú zas múdrosť niekto vytiahne.
Vidim, ze si odbornik na vsetko. Vzhladom na to, ze v zime, ked mrzne, tak v nafte vznikaju krystaliky parafinu. Aj aditivum moze pri nizkej teplote zamrznut a to preto, lebo jeho ucinky zacinaju az pri zmiesani sa s palivom. Preto sa aditivum nema nosit v mrazoch v aute. Pretoze ak je vonku -10 stupnov, auto celu noc stalo na ulici, v kufri bolo aditivum celu noc a ja rano pojdem na pumpu, tak vznikne z toho rosolovita hmota a male krystaliky, ktora mozu upchat filter, nedajboze cerpadlo. Dokonca aj niektore aditiva maju na obale pri navode na pouzitie uvedene, ze sa maju uchovavat pri teplote aspon 5 ci 7 stupnov nad nulou, ked sa idu pridavat do nadrze a to presne z toho dovodu, aby nevznikol sopel s krystalikmi, ktore mozu upchat palivovy system. Tuto informaciu ma na obale tusim VIF alebo dake zname aditivim.

Prosim ta, zacni diskutovat bez tych senilnych reci, trapnych prirovnani a zbytocnych fraz.

PS - Tvoju odbornost si uz ukazal fotkou DPF filtra, kde si napisal aky vplyv na to mali aditiva (ci ako si to napisal), v skutocnosti vsak bol DPF filter na profesionalnom cisteni (chemia+ultrazvuk+tlakova voda).
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

heker napísal: 27 feb 2025, 19:36 PS - Tvoju odbornost si uz ukazal fotkou DPF filtra, kde si napisal aky vplyv na to mali aditiva (ci ako si to napisal), v skutocnosti vsak bol DPF filter na profesionalnom cisteni (chemia+ultrazvuk+tlakova voda).
a k tomuto len dodam, starehosomarama koment, ze "isto si to majitel nevymyslel, aby ohuril"

K zvysku sa vyjadrim neskor, kedze som pracovne odcestovany a nemam tolko casu reagovat aj ked vas citam.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

mLuks - "tomu" som napísal že má obrázok stiahnutý z netu a zavádza. Mal som si to overiť.

heker: "VIF by sa v mraze nemalo pridavat, lebo inak v tej nafte vznikne pri spojeni s VIFom taky husty sopel. Treba ho pridavat najlepsie este pred mrazom, co sa vsak mnohokrat neda, najma ak sa tankuje 3x tyzdenne."
Takže najprv si niečo tvrdil, teraz to žehlíš. Vidim, ze si odbornik na vsetko.
Diskutovať korektne sa dá no nie s každým. Najmä ak si neuzná omyl a len sa chce hádať (...).

Bavte sa tu medzi sebou, potľapkajte sa po pleciach :)
heker
Redeemer
Redeemer

Tvrdim to iste co som napisal, ze by sa nemalo pridavat VIF ked mrzne a ked to VIF nosi niekto v aute stuhnute. Zbytocne ma tu chytas sa slovicka. VIF bude proste ako sopel, je to cisty fakt a staci si vyhladat na internete diskusie, urcite sa docitas o tychto beznych problemoch aditiv.

https://www.boatdiesel.sk/obchod/vif-di ... -ml-detail
V zimnom období nenechávajte aditíva vo vozidle, preneste ich do tepla.
Nutné skladovať pri teplote +5°C.

https://www.peugeot-club.com/topic/3827 ... -spotreby/
"Trosku ina tema ale znamy sa vratil z lyzovacky kde teplota v noci bola -22 a aditivum mu zamrzlo vo flaske v kufri auta je to vobec mozne??? nebolo to aditivum od firmy VIF skoda ze nespravil foto. Inak podotykam ze to bolo aditivum zimne kupene tesne pred odchodom na hory."
"Jezdim pro firmu Fuchs oil a tady prodávají produkt Winterfrit který taky samotný zmrzne nebo spíše zrosolovatí. Nafta nebo topný olej musí mít teplotu více jak 0 stupnů jinak se to nespojí a udělají se krystalky,které ucpou filtr."

https://landroverforum.cz/forum/viewtopic.php?t=20120
"Do nádrže se zmrzlou naftou žádný aditiva nelej, protože se nespojej naopak se to ještě srazí a zešlemuje v takovej sopel a ten ti bude zasírat odkalovač vzadu pod autem."
"Ty zimní aditiva v chladnu normálně zhoustnou :ty jeden...: . Mají se lít teplé a hned natankovat,aby se to smíchalo . Po opětovném zahřátí jsou aditiva zas řídké,jak mají být ."

https://forum.autobazar.eu/prispevok433685.html
"VIF používam roky a som spokojný, či s Letným, čo so Zimným, dnes ráno cca -14,5 som nechal VIF v bat. priestore, otvorím ho a z VIFu gél na vlasy......viem pri naliatí do nafty vznikne reakcia a nezamzne, alebo by aspoň nemala......"

Ono tych diskusii o mrznuti aditiva, mrznuti nafty a sopli co z toho vznikne v mrazoch najdes na internete neurekom. Samozrejme su to len subjektivne skusenosti tych ludi, ktori o tom pisali, cize su to negativne skusenosti ludi a ich vypovedna hodnota je na urovni tvojich subjektivnych pozitivnych skusenosti. Neberiem ich ako smerodajnu vzorku, pretoze bez laboratornych testov je to len slovo proti slovu.

Ked si tu spominal stovky testov, tak som cakal, ze mas relevantne dokazy, ktore potvrdia funkcnost Metabondu a ty sem hodis spravy pisane na pisacom stroji a rukou z roku 1995 az 1997. Konsktrukcie a funkcie motorov z tej doby boli trochu odlisne od tych dnesnych motorov, ved napriklad Wartburg mal 2-taktny motor do ktoreho sa pridaval olej v pomere 40:1 alebo 50:1, tak ako sa to pridavalo do motoriek, konkretne taka oblubena Babetta papala M2T. Neskor boli triedy tychto olejov rozdelena na API TA, API TB a API TC.

Tvoja obhajoba Metabondu bola rozobrata rad radom od sameho zaciatku, pocnut tvojim argumentom s neznamym Norom Kovacikom, co bol argument postaveny na vode, az po testy na vysokej skole v Cesku, ktore si objednal Metabond. A tvoj ohromeny mechanik s podivnym vyrazom a klepanim sa z toho ako tvoja pani mohla prejst na benzine v nadrzi, tak to je neskutocny argument.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

starysomar napísal: 27 feb 2025, 13:12Hľadaj, nájdeš. Jdeen príklad:
Ja: "Mne sa za ne roky vysmieval náš automechanik, už ich kupuje (nie cezo mňa) a používa tiež"
Hojko "Ale o Metabonde pocuje vlastne rok ci dva."
Mea culpa, ospravedlnujem sa.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

:smt006

Autoeditácia príspevku po 3 hod 58 min 24 sek:
Ku tým VIFom - na benzínový je niekoľko testov, dokazujúcich že zmysel má (neriešim kto to objednal, zaplatil). Príklad:
https://www.petrol.cz/petrol-awards/pet ... cinku-6499
Benzínové motory vo vnútri spravidla karbónujú o hodne viac, než naftové. Pri mnohých je preplach vhodný, BG má jeden osvedčený.

Pre naftové VIF som nezazrel podobné laboratórne testy. Je letný a je zimný. Dajú sa oba používať celoročne - letný má viac ochranný a mazací účinok, než zimný - ten je hlavne pre zníženie zrážania parafínov v nafte za mrazu. Keďže tu moc posledné roky nemrzne a čerpačky majú včas závoz zimnej nafty - z odolnosťou až do -41°C stačí celoročne letný VIF. Alebo ako bolo napísané tankovať prémiové palivá - Slovnaft aj Orlen majú v prémiovkávh VIF. Orlen to má uvedené na stránkach. Od Slovnaftu len neoverená info - od pumpára.

Ku pár z protokolov padla námietka že staré autá - a na čom sa tu asi tak malo skúšať, testovať?
Veď tu prvé roky po nežnej jazdili Škodovky, Žiguláky, Moskviče, Trabanty, Avie a tak - nestál pri každej tretej chalupe Mercedec, Volvo, Audi. Na tých "západných" to testovali na "Západe".
Plagát_001.jpg
Plagát_002.jpg
heker
Redeemer
Redeemer

Prepac, ale asi nikto z nas nema doma Ziguliak, Trabant alebo Moskvic. Takze dnesne motory su inak konstruovane, maju ine naroky, ine normy. Taky common rail je obzvlast citlivy.

Nasiel som si ten clanok o Ferrari, je to zo srbskeho webu Metabond - https://www.metabond.rs/metabond.htm
Kedze po srbsky neviem, tak som to prelozil cez Google Translator - "Revolučný objav bol patentovaný a predstavený v roku 1991. na autosalóne vo Frankfurte. Propagácia tohto produktu bola realizovaná na najnovšom modeli Ferrari, ktorý sa vyrábal v bežnej produkcii. Po aplikácii produktu METABOND dosiahol rýchlostný rekord 351 km/h, aj keď továrenská maximálna rýchlosť Ferrari bola 291 km/h!
Prvýkrát v histórii autosalónu cenu veľtrhu nezískal model auta, ale inovačný patent."

Akoze cooo? Vdaka Metabondu rychlost z konstrukcnych 291 na neskutocnych 351 km/h? Akosi mi nejde tomu uverit. Kedze sa snazim drzat faktov a nie dojmov, tak som Googlil dalej. Na tom srbskom webe Metabondu je obrazok, kde je logo Metabondu na dverach Ferrari. Na tvojom obrazku novin je tiez fotka Ferrari s logom Metabondu. No ja som vygooglil fotky, kde sa ziadne logo Metabondu nenachadza, dokaz z Boneville z roku 1991, kde Ferrari dosiahlo 218 mil, teda 350,84 km/h, co zodpoveda po zaokruhleni tym 351 km/h co sa tym pysia v dakych fiktivnych novinach a na webe, dokaz - https://rossoautomobili.com/blogs/magaz ... lani-lotec alebo https://imgur.com/a/colani-ferrari-test ... dy-b3aTaZw alebo https://www.autoforum.cz/fascinace/cola ... -351-km-h/ alebo https://www.supercars.net/blog/1991-lot ... esta-doro/

Vyrobeny bol az 1 kus, jeden jediny s nalepkou 753 na bocnej strane, bez loga Metabondu.

Rekord bol v roku 1991 v americkom Utahu. Metabond mal byt zalozeny ako nemecka firma, aj ked podla toho co som nasiel, tak je to skor madarska firma. A kedy som nasiel prvu zmienku? V roku 1992, pripadne na dakom webe s Metabondom som nasiel zmienku s rokom 1991. Inde som nasiel, ze meno pouzivaju od roku 1994. Tazko sa hladaju taketo stare historicke data, takze neviem z coho vychadzat. Len ked sa teleportujem do roku 1991, tak sa mi celkom tazko predstavuje to, ze nemecky/madarsky produkt sa dostal k talianskemu Ferrari a potom do USA v lete 1991.
Prílohy
UMOXgs4.jpeg
SEvHXbo.jpeg
O7dopPv.png
1991_Ferrari_Testa_D_Oro_2048x2048.jpg
Napísať odpoveď