Windows Vista

Informácie o software, ankety...

Chcete Windows Vistu?

Ano
81
40%
Nie (stačí aj XP)
107
53%
Používam Linux (kašlem na sračky ako Windows)
15
7%

Celkom hlasov: 203

gwixt
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gwixt »

MP4-20 napísal:inak sa spytam KTO tu uznava Windows ???
inak sa spytam: "definuj uznavat"
uznať dok.
1. prejaviť porozumenie, pochopiť: ty mi nič neuznáš! uznaj, že nemôžem ináč
2. po predchádzajúcom zdráhaní pripustiť, priznať: uznať svoj omyl, uznať pravdivosť niečoho
3. po úvahe nadobudnúť isté presvedčenie: uznať konanie za správne, za vhodné; urob, ako za najlepšie uznáš
4. úradne vyhlásiť platnosť niečoho; potvrdiť, schváliť: uznať štát, vládu; lekár uznal pacienta za práceneschopného; rozhodca (ne)uznal gól; poľnohosp. uznané osivo, plemeno
5. zhodnotiť, oceniť: uznať zásluhy, ochotu; vedieť uznať aj prácu iných;
nedok. uznávať -a: uznaný odborník vážený
ale imho: v sucasnosti nie je lepsi OS ako XP SP2 na masove pouzitie .. nech si kto chce co chce hovori .. s tym ze MacOS som nevidel ...
MayDaySK
Star
Star

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Ja tu uznávam Windows. Pre lamerov ako ja, je dobrý User Friendly operačný systém. Uznám že pre tých ktorý sú špičkový programátori je lepší linux ale obyčajný lameri ktorý majú problém aj s nakonfigurovaním E-Mailovej schránky je Windows strašne User Friendly. Všetko robí automaticky.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

gwixt napísal:ale imho: v sucasnosti nie je lepsi OS ako XP SP2 na masove pouzitie .. nech si kto chce co chce hovori .. s tym ze MacOS som nevidel ...
nekomentujem....domysli si co sa v tej vete pise...
a to ze WIN je masovo pouzivany to len vyjadruje tupost ludi...ja som si to uvedomyl pred 2 mesiacmi a od vtedy WIN neznasam...i am LINUX user :!:
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

MayDaySK napísal:Ja tu uznávam Windows. Pre lamerov ako ja, je dobrý User Friendly operačný systém. Uznám že pre tých ktorý sú špičkový programátori je lepší linux ale obyčajný lameri ktorý majú problém aj s nakonfigurovaním E-Mailovej schránky je Windows strašne User Friendly. Všetko robí automaticky.
presne WIN je robeny pre debi..ov s prepacenim....len pohuzial ze tych ludi je viac ako 80% :cry:
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

MP4-20 napísal:inak sa spytam KTO tu uznava Windows ???
co znamena uznava? Ze ked vstanem dam si 10x otcenasov na WinXp a vecer sa pomodlim pri krabicke od nich?
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:co znamena uznava? Ze ked vstanem dam si 10x otcenasov na WinXp a vecer sa pomodlim pri krabicke od nich?
ber to ako uprednostnuje
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

pre spickovych programatorov......ehmm, a co so spickovymi programatormi, ktori pisu appz pre Win platformu? Kardinalna blbost c.1, ziadny OS neni pisany specialne pre programatorov.
Windows robi vsetko automaticky??? Ano? Napriklad? Lamerov a BFU's nerobi z ludi neschopnost konfiguracie email klienta, ale taketo nicim nepodlozene vykriky do tmy. To sa skor podaktore linux distra v poslednom case snazia implementovat viac automatiky :wink: Kardinalna blbost c.2
MP4-20 - to ze si ty absolutne neschopny uspokojivej konfiguracie akychkolvek widli, este neznamena ze 80% ludi je blbych debilov. Ono to praveze na zaklade tvojich prispevkov presne sedi na teba :wink:
MayDaySK
Star
Star

Príspevok od používateľa MayDaySK »

presne WIN je robeny pre debi..ov s prepacenim....len pohuzial ze tych ludi je viac ako 80%
Ja sa priznám že do PC som debil. Viem iba základy, otvoriť si hru, napáliť CD a keď niečo nesedí musím volať kamaráta... Raz som sedel pri linuxáckom stroji a nezobralo mi to Login na E-Mail tak ma vedúci netkaviarne presadil ku kompu kde je windows lebo to vraj Linux nepodporuje... Ja vtom vôbec neviem robiť. Aj v tomto PC som mal nejaký Linux daný od predajcu a ani som si to nevedel zapnúť, potom mi kamoš dáva cez mobil pokyny a ajtak sme to nevedeli spustiť potom som to formátol a dal tam XP a tam všetko ide.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vsimol som si, ze prispevok s textom uznava sa zmenil na uprednostnuje. Ja uzvanam (2003 & XP) a uprednostnujem (XP), no zaroven uznavam aj Linux. Pre mna je vsak vhodnejsi pre pracu XP, pretoze niektore veci by som na Linuxe asi tazko robil. Pre server vsak uprednostnujem Linux, kedze Win 2003 je plateny (tym vsak nechcem povedat, ze je lepsi na server ako Linux!).
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

MP4-20 napísal:presne WIN je robeny pre debi..ov s prepacenim....len pohuzial ze tych ludi je viac ako 80% :cry:
prave si mi povedal ze som debil bez toho aby si vedel ake su moje znalosti ohladom PC, zamysli sa nad prispevkami co pises :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

MP4-20 napísal:presne WIN je robeny pre debi..ov s prepacenim....len pohuzial ze tych ludi je viac ako 80% :cry:
Kolko rokov pracujes s PC??? Ja tak 14 rokov, konketne od roku 1993 a myslim, ze patrim medzi tych skusenejsich uzivatelov.

Za ten cas som si odskusal takmer vsetky verzie ktore boli, zacinajuc od MS-Dos 5.0, neskor MS-Dos 6.22 + Norton Commander 4.0, 5.0 a Famos, potom prisiel na rad Win 3.1, Win 3.11, Win 95, Win98, Win98 SE, Win Me, preskocil som Win2000, dalej som pracoval na Win XP (vratane oboch SP) a tiez Win Server 2003. Pamatam si prve verzie T602, Wordu, Excelu. Grafiku som robil na Corel Draw 3, instalacia z 10 ci 12 diskiet trvala asi dve hodiny, ale ten pocit... S Linuxom/Unixom som zacal okolo roku 1998 na FreeBSD (mail, IRC, Atlantis), dalej som skusal pracovat s Gentoo, Fedora Core a Debian. V Linuxe sa povazujem za uplnu lamu, ale aspon s tym aku taku skusenost mam.

Ostal som vsak pri Windowse, ako verzie sli, tak som prechadzal. Nechcel som ist z 95 na 98, presiel som mozno po roku existencie 98cky a nelutujem. Neskor na Me, co bol znacny krok spat, najma co sa tyka stability. Mozno bol problem prave u mna, to posudit neviem. Z Me cez zimu 2001/2002 to bol skok na XP a som na nom do dnesneho dna, som maximalne spokojny a z tych systemom, ktore som vyskusal je pre mna ako pre desktopoveho uzivatela najvhodnejsi, pretoze je stabilny (aspon v porovnani so starsimi verziami), nema velke HW naroky, hovori ku mne v cestine, aktualizacie si v klude stiahnem z internetu. Jedine co mi azda vadi je, ze tam nie je vela moznosti pre hardcore uzivatelov, najma pokial ide o tweekovanie a tak vzdy musim vyuzivat externe programy, aby som dosiahol co potrebujem.

Neviem s kolkymi systemami si pracoval ty, ani ako dlho robis s PC, ale tvrdenie, ze Windows je robeny pre debilov je detinske. Keby si dostal pred seba, CDcko Windows Server 2003 s instalacnym cislom a tvojou ulohou by bolo spravit server (web, sql, ftp, samba, print server, proxy, AD...), tak som si isty, ze by si dopadol ako Bart Simpson, vid obrazok...
Prílohy
win.JPG
win.JPG (19.81 KiB) 624 zobrazení
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

hojko napísal:...
presne tak.
vzdy sa najde pubertak, co si napali od kamosa win xp, a potom vsade vykrikuje a nadava na win, aby bol "cool" a "stylovy", lebo v prilohe Sme si precital, ze Linux je "cool".
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

MP4-20 napísal:nekomentujem....domysli si co sa v tej vete pise...
a to ze WIN je masovo pouzivany to len vyjadruje tupost ludi...ja som si to uvedomyl pred 2 mesiacmi a od vtedy WIN neznasam...i am LINUX user :!:
pocuvaj ma synak ... nie si ty trochu takto tupy??
to ze ty nedokazes na XP fungovat to akurat potvrdzuje ...

ja pouzivam XP a budem v tom pokracovat lebo:
1) je stabilny
2) je podporovany
3) ma dost funkcii na to co potrebujem a co nema BEZ PROBLEMOV doinstalujem lebo bod 2)
4) je USERFRIENDLY a takmer kazdy v nom dokaze fungovat na uspokojivej urovni co sa O ZIADNOM distre linuxu co som mal povedat nedalo

v sucasnosti mam dualboot XP+SuSE10 a do susecka som nebootol asi tak 3/4 roka .... preco?? lebo nemam dovod!!!!!! (nehovoriac o tom ze je to strasne pomale, nedokazem tam nic poriadne nainstalovat /lebo ked to nejde na 3x krat tak s tym proste koncim.. hlavne ked v XP to ide na 1x/ )

PS: mozno som tupec ale aspon vybrane slova ovladam
mspeedo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mspeedo »

Pouzivam Vistu odkedy vysla RTM verzia (od novembra). S prvymi beta ovladacmi a antivirakmi boli zo zaciatku BSOD, avsak teraz uz vsetko funguje bez problemov a stabilne. Ma vysoku narocnost na RAM, ale inac som si nanu uz zvykol, nevidim ziadne negativa len pozitiva. Ja pouzivam kombinaciu Vista + XP na druhom disku, ked potrebujem pracovat s narocnejsimi aplikaciami (xp mam ako digital audio workstation). No a rozdiely, tie uz teraz ani neviem, zistite sami. Pre mna su hlavne v malickostiach, ktore ma s prepacenim srali na XP, ako je napriklad ovladanie hlasitosti. To vo Viste plati pre vsetky aplikacie, co vo winXP bol len sen... Ja uz len koli tomuto ostavam pri Viste.. kazdy si tam nieco najde :)
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

gwixt napísal:..
presne tak, vyborne napisane.
ja linux sice pouzivam cca kazdy druhy den, ale to len preto, ze ho mame na viacerych serveroch. mal som ho aj doma v dualboote(gentoo), ale tiez ako vravis nebol dovod. winxp som si odladil a dokonala spokojnost.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Vsimol som si, ze prispevok s textom uznava sa zmenil na uprednostnuje. Ja uzvanam (2003 & XP) a uprednostnujem (XP), no zaroven uznavam aj Linux. Pre mna je vsak vhodnejsi pre pracu XP, pretoze niektore veci by som na Linuxe asi tazko robil. Pre server vsak uprednostnujem Linux, kedze Win 2003 je plateny (tym vsak nechcem povedat, ze je lepsi na server ako Linux!).
kebyze mas na vyber XP alebo LINux co zoberes????
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

killa_bee napísal:pre spickovych programatorov......ehmm, a co so spickovymi programatormi, ktori pisu appz pre Win platformu? Kardinalna blbost c.1, ziadny OS neni pisany specialne pre programatorov.
Windows robi vsetko automaticky??? Ano? Napriklad? Lamerov a BFU's nerobi z ludi neschopnost konfiguracie email klienta, ale taketo nicim nepodlozene vykriky do tmy. To sa skor podaktore linux distra v poslednom case snazia implementovat viac automatiky :wink: Kardinalna blbost c.2
MP4-20 - to ze si ty absolutne neschopny uspokojivej konfiguracie akychkolvek widli, este neznamena ze 80% ludi je blbych debilov. Ono to praveze na zaklade tvojich prispevkov presne sedi na teba :wink:
ja som povedal ze je robenych pre...ale nie ze ty co ho pouzivaju su tiez...zato sklanam hlavu pred tymi sikovnymi ako su Crakeri a Hackeri
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

OK uznavam ste lepsi (nech je po vasom)...mne sa nechce sem stale chodit a odpovedat...nemam totiz cas...ti co chcu Windows nech sa paci...ale ja sa uz k WIN nevratim...odvtedy co mam LINUX mi ani raz nespadol system co sa o prevaznej vacsine XPciek neda povedat....
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

MP4-20 napísal:.odvtedy co mam LINUX mi ani raz nespadol system co sa o prevaznej vacsine XPciek neda povedat....
ako si urobis, tak mas... win xp mam od beta verzie a padli za tie roky - no spocitam na jednej ruke. a vacsinou mojou chybou.
Napísať odpoveď