MP4-20 napísal:presne WIN je robeny pre debi..ov s prepacenim....len pohuzial ze tych ludi je viac ako 80%

Kolko rokov pracujes s PC??? Ja tak 14 rokov, konketne od roku 1993 a myslim, ze patrim medzi tych skusenejsich uzivatelov.
Za ten cas som si odskusal takmer vsetky verzie ktore boli, zacinajuc od MS-Dos 5.0, neskor MS-Dos 6.22 + Norton Commander 4.0, 5.0 a Famos, potom prisiel na rad Win 3.1, Win 3.11, Win 95, Win98, Win98 SE, Win Me, preskocil som Win2000, dalej som pracoval na Win XP (vratane oboch SP) a tiez Win Server 2003. Pamatam si prve verzie T602, Wordu, Excelu. Grafiku som robil na Corel Draw 3, instalacia z 10 ci 12 diskiet trvala asi dve hodiny, ale ten pocit... S Linuxom/Unixom som zacal okolo roku 1998 na FreeBSD (mail, IRC, Atlantis), dalej som skusal pracovat s Gentoo, Fedora Core a Debian. V Linuxe sa povazujem za uplnu lamu, ale aspon s tym aku taku skusenost mam.
Ostal som vsak pri Windowse, ako verzie sli, tak som prechadzal. Nechcel som ist z 95 na 98, presiel som mozno po roku existencie 98cky a nelutujem. Neskor na Me, co bol znacny krok spat, najma co sa tyka stability. Mozno bol problem prave u mna, to posudit neviem. Z Me cez zimu 2001/2002 to bol skok na XP a som na nom do dnesneho dna, som maximalne spokojny a z tych systemom, ktore som vyskusal je pre mna ako pre desktopoveho uzivatela najvhodnejsi, pretoze je stabilny (aspon v porovnani so starsimi verziami), nema velke HW naroky, hovori ku mne v cestine, aktualizacie si v klude stiahnem z internetu. Jedine co mi azda vadi je, ze tam nie je vela moznosti pre hardcore uzivatelov, najma pokial ide o tweekovanie a tak vzdy musim vyuzivat externe programy, aby som dosiahol co potrebujem.
Neviem s kolkymi systemami si pracoval ty, ani ako dlho robis s PC, ale tvrdenie, ze Windows je robeny pre debilov je detinske. Keby si dostal pred seba, CDcko Windows Server 2003 s instalacnym cislom a tvojou ulohou by bolo spravit server (web, sql, ftp, samba, print server, proxy, AD...), tak som si isty, ze by si dopadol ako Bart Simpson, vid obrazok...