Paralelizácia vesmíru

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
axxis
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

kali520 napísal:V tom pripade musel byt cas aj pred velkym treskom. Osobne si myslim ze vesmir ako taky tu bol od pociatku, lebo kebyze velky tresk naozaj bol tak aj pred nim nieco muselo byt a pred tym tiez nieco a tym padom sa dostavame k tomu ze to muselo mat nejaky zaciatok. Ale to je uz blbost. Zaciatok a koniec to su veci ktore chapu len ludia pretoze po celu historiu sa ludia rodili a umierali atd atd ale vesmir zaciatok nema a nema ani koniec a preto si myslim ze cestovat v case sa neda.
Ale tu knihu by som si rad precital :)
Ide skor o to, ze ak aj nieco bolo tak nam to moze byt fuk, lebo to na nas nema ziadny vplyv. Cize mozes kludne ratat s tym, ze nic nebolo.

Stvrty priestor je podla toho co viem cas. Zahliadol som o tom len malicko, ale ak som pochopil spravne tak je to koli tomu, ze objekt sa moze pocas casovej periody zmenit. (ergo je stvrty rozmer zmena za casovu jednotku)

O trinast a dokonca viacrozmernych casticiach som pocul pri teorii tachyonoveho vesmiru. Ide o to, ze svoje rozmery stracaju skladanim vacsich castic. Ako to funguje skutocne neviem tak sa ma nepytajte. Niesom fyzik.

Ina teoria zase o n-tom priestore hovori v tom zmysle, ze bod nema rozmer. Ak spojime nekonecne mnozstvo bodov dostavame jeden rozmer aka priamku. Ked zacneme vedla seba ukladat nekonecne mnozstvo priamok dostaneme dva rozmery aka rovnia. Skladanim rovin na seba zase stare dobre a zrejme vsetkym zmane 3D. Z tohto niektorym ludom vyplynulo, ze ak nejako zacneme skladat "priestory" dostaneme 4D a tak dalej az do nekonecna.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

mi-chau napísal:a ja to poznam tak ze 4. rozmer je casopriestor :lol: ale vazne
tak ako hovoril Mr.Henky, Einstein tvrdil, že 4 rozmer je čas a keby sme ho poznali a dokazali ho ovladať, mohli by sme sa premiestnovat kamkolvek behom okamihu
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

Old Dirty Bastard napísal:no iny vedci zase tvrdia, že tych rozmerov je až 13 alebo tak nejak..
11,z toho jeden temporalny

z tohto vznikla teoria nasho membranoveho vesmiru, ked z jednej 10 rozmerovej membrany vznikol nas 4 rozmerny a sestersky 6 rozmerny vesmir(ktory je velky ako planckova dlzka vraj, nie som si isty ohladom velkosti) a ked sa nas vesmir zacne zmrstovat, sestersky vesmir ma zacat expandovat, taka kontrakcia...laickejsie to neviem povedat uz...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

jamess napísal:11,z toho jeden temporalny

z tohto vznikla teoria nasho membranoveho vesmiru, ked z jednej 10 rozmerovej membrany vznikol nas 4 rozmerny a sestersky 6 rozmerny vesmir(ktory je velky ako planckova dlzka vraj, nie som si isty ohladom velkosti) a ked sa nas vesmir zacne zmrstovat, sestersky vesmir ma zacat expandovat, taka kontrakcia...laickejsie to neviem povedat uz...
Odkial to mas? Rad si to precitam.
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

axXis napísal:Odkial to mas? Rad si to precitam.
teoria superstrun

tibet napísal:Dokonca dokazes cestovat aj v case, lebo na obede si bol dajmetomu o 13:00 a doma budes o 17:00.
toto nie je cestovanie v case :roll:

btw ked tak teraz rozmyslam ze co sa vlastne povazuje za cestovanie v case
1) ked som na jednom mieste a v dalsom okamihu som na tom istom mieste (alebo aj imon) ale v inom case ..
alebo
2) som niekde a v dalsom okamihu (hned a zaraz, okamzite) som v tom istom case ale na inom mieste

hmm?
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

"Teória superstrún"
Táto teória nebude akceptovateľná serióznymi fyzikmi dokým sa nedokáže nejakým dôkazom (Nie len matematickým dôkazom, ale aj praktickým) Takže, snažte sa všetci, čo veríte tejto teórii ju dokázať.
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

JaJeNiektoIny napísal:Táto teória nebude akceptovateľná serióznymi fyzikmi dokým sa nedokáže nejakým dôkazom (Nie len matematickým dôkazom, ale aj praktickým) Takže, snažte sa všetci, čo veríte tejto teórii ju dokázať.
a ty sa snaz dokazat svojho boha ;) a ak si si nevsimol je plne akceptovana ako teoria aj tymi najlepsimi vedcami

ja som sa rozhodol ze v blizkej buducnosti budem po tych dokazoch patrat, ked budem mat sirsie vedomosti...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nieje nahodou pohyb z fyzikalneho hladiska vyskyt na urcitom mieste v urcitom case? Vlastne ked sa hybes tak len stojis ale na inom mieste v inu dobu :D . A tym padaom putujes aj casom smerom "dopredu" (ono je to mozno aj dozadu, len mi sme si to tak oznacili :oops: )
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

axXis napísal:Odkial to mas? Rad si to precitam.
citam literaturu z tejto tematiky, aj z tej popularnej sa toho dozvies dost
tibet
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa tibet »

gwixt napísal:toto nie je cestovanie v case :roll:
Ale je. Ibaze normalnou rychlostou a dopredu, cize tak ako sme na to zvyknuti.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

to ze letis lietadlom cez casove pasmo a pristanes v rovnaky cas ako si vzlietaval cestovanie v case nie je. ALe keby si cestoval v case do minulosti napriklad ze by si zazil ako sa urcite udalosti opakuju... o takom cestovani v case tu je rec..
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

co je na tom pravdy ze ked clovek prekona rychlost svetla vrati sa v case? ci sa mi to len snivalo poculi ste uz toto?
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

SRneC napísal:co je na tom pravdy ze ked clovek prekona rychlost svetla vrati sa v case? ci sa mi to len snivalo poculi ste uz toto?
najskor si to pocul od nejakych astrologov... rychlost svetla neprekonas
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Mohol by mi tu niekto volne porozpravat, co je to ten "Zero-time" a "White noise" a niečo okolo toho, spomínalo sa to tiež v článku, ktorý sem postol Kali http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=66 .
-Ide mi skôr o názor niekoho, kto sa týmto veciam venuje ako koníčku, pozerám, že ste tu takí viaceri. :) Dik
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Frikso napísal:Mohol by mi tu niekto volne porozpravat, co je to ten "Zero-time" a "White noise" a niečo okolo toho, spomínalo sa to tiež v článku, ktorý sem postol Kali http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=66 .
-Ide mi skôr o názor niekoho, kto sa týmto veciam venuje ako koníčku, pozerám, že ste tu takí viaceri. :) Dik
pocuj tie stranky vyzeraju ako vesmirni lide...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

SRneC napísal:co je na tom pravdy ze ked clovek prekona rychlost svetla vrati sa v case? ci sa mi to len snivalo poculi ste uz toto?
To som zvedavy ako chces prekonat rychlost svetla. :lol:
Obrázok
Spolu z energiou rastie aj hmotnost telesa (ano mrtvi ludia co "vychladli" su skutocne o nieco lahsi ako za ziva). Na to aby si prekonal rychlost svetla by si musel dodat nekonecne vela energie a vazil by si nekonecne vela. Nic nemoze byt rychlejsie ako svetlo ani nic neopusti svoj horizont udalosti, ktory je nim ramcovany. Takze mimo cas sa realne nedostanes.
masino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa masino »

jamess napísal:citam literaturu z tejto tematiky, aj z tej popularnej sa toho dozvies dost
ta literatura su len dohady...
ved sa ludia zamyslite... zato, ze daco zapoti nejaky znamy fyzik, musi to byt pravda? OMG ved to su len dohady.. len cista teoria... ako sa mozu bavit o paralelnych svetoch?v koho hlave sa vlastne taketo daco zrodilo..ja tomu vazne nechapem... ved to je rozpravka... niekto si daco zmysli, ze ako to asi je a da to na papier a vsetci mu to zeru...
:lol: :lol:
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

gwixt napísal:btw ked tak teraz rozmyslam ze co sa vlastne povazuje za cestovanie v case
1) ked som na jednom mieste a v dalsom okamihu som na tom istom mieste (alebo aj imon) ale v inom case ..
alebo
2) som niekde a v dalsom okamihu (hned a zaraz, okamzite) som v tom istom case ale na inom mieste

hmm?
1. To je cestovanie v čase.
2. To je cestovanie v priestore.
Ak to spojíš dohromady (cestuješ naráz priestorom aj časom) ide o časopriestor a ak si schopný ním cestovať, teoreticky si schopný prechádzať jednotlivými alternatívnymi realitami. Tie sú vlastne len ďalšími priestormi, ale aj v nich môžeš cestovať v čase. Tam už vzniká časový paradox. Je to komplikované. A hlavne teoretické.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

masino napísal:ta literatura su len dohady...
ved sa ludia zamyslite... zato, ze daco zapoti nejaky znamy fyzik, musi to byt pravda? OMG ved to su len dohady.. len cista teoria... ako sa mozu bavit o paralelnych svetoch?v koho hlave sa vlastne taketo daco zrodilo..ja tomu vazne nechapem... ved to je rozpravka... niekto si daco zmysli, ze ako to asi je a da to na papier a vsetci mu to zeru...
:lol: :lol:
Aj ja si to myslim ale link ktory som uviedol vyzsie to trochu vyvracia.
Další experiment proběhl 12. srpna 1943, ale již šest dnů před tímto datem se nedaleko místa experimentw zdržovaly tři letouny UFO neznámého původu. V okamžiku zahájení experimentu byl jeden mimozemský letoun stržen do časového víru a ten jej zanesl do roku 1983, kdy se 12. srpna objevil v podzemní hale objektu projektu Montauk. Ostatní dva mimozemské letouny se včas vzdálily. Oproti předcházejícímu experimentu byly použity tři synchronizované generátory a každý napájel dvojici Helmholzových cívek, řazených v opačném gardu, podle původního Teslova projektu. Průběh experimentu monitorovali v kontrolní místnosti v podpalubí dva vědci, bratři Edward a Duncan Cameronovi, kteří byli součástí von Neumannova týmu. Po dobu asi šesti minut od zahájení experimentu probíhalo vše dobře, USS Eldridge byl viditelný jen obrysem. Záhy se však experiment vymkl kontrole a došlo k oslnivě modrobílému záblesku, který (jak dnes víme) provázel otevření časového tunelu na hranici paradimenzí. Oba bratři vyběhli z řídící místnosti a skočili přes palubu Eldridge, oproti očekávání však nedopadli do moře, ale ocitli se na suché zemi v prostoru Montauku, bylo však 12. srpna 1983. Došlo k tomu, že bratři vlastně proskočili vytvořeným časovým tunelem do budoucnosti, vzdálené přesně 40 let. V objektu Montauk, nacházejícím se na Montauk Pointu na východní části poloostrova Long Island nedaleko New Yorku se setkali se stařičkým von Neumannem, který je žádal, aby se vrátili ještě otevřeným časovým tunelem zpět do roku 1943 a dosud probíhající experiment přerušili za každou cenu. Tak se i stalo a bratři Cameronové se po návratu snažili experiment zastavit nejprve tím, že odpojili kabely přivádějící energii k cívkám, ale experiment probíhal dále, protože systém již čerpal energii z prostoru. Bratři proto museli zničit jednotlivé přístroje a skupinová propojení a teprve pak se experiment zastavil. Edward zůstal v roce 1943, ale Duncan dosud neuzavřeným časovým tunelem proskočil zpět do roku 1983 a zůstal v Montauku. Byla to však jeho osobní tragédie, protože z teoreticky dosud neobjasněných důvodů neobyčejně rychle zestárl a zemřel. V té době však již byl projekt Montauk tak pokročilý, že vědci na příkaz von Neumanna sejmuli otisk jeho paměti a uložili jej do v paměti centrálního počítače. Když se později rodičům Cameronovým narodil další syn a dospěl, byla mu v Montauku vymazána jeho autentická paměť a nahrazení pamětí Duncanovou, uloženou v počítači. Tento třetí bratr pak žil pod jménem Al a byl vychován v Bielikově rodině. (Jeho výpověď najdete zde v angličtině, pozn. red.) Tato výměna se odehrála v roce 1963, takže paměť Ala končí rokem 1963 a paměť Duncanova tímto rokem začíná. Tato podvojná paměť způsobila později Duncanovi II. mnoho psychických problémů. Později vyšlo najevo, že zmíněná výměna paměti (paměťové signatury) byla provedena v rámci hluboce utajového amerického projektu, o němž není známo ani jeho jméno.
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

Mr.Henky napísal:1. To je cestovanie v čase.
2. To je cestovanie v priestore.
Ak to spojíš dohromady (cestuješ naráz priestorom aj časom) ide o časopriestor a ak si schopný ním cestovať, teoreticky si schopný prechádzať jednotlivými alternatívnymi realitami. Tie sú vlastne len ďalšími priestormi, ale aj v nich môžeš cestovať v čase. Tam už vzniká časový paradox. Je to komplikované. A hlavne teoretické.
tymi tvojimi alternativnymi realitami by som sa moc neohanal .... ako si to myslel ze dalternativne reality su len dalsimi priestormi??? myslel si priestor ako rozmer(dimenzia)???
Napísať odpoveď