urcite ste si vsimli, ze stale pribudaju obchody z lacnym textilom od nasich azijskych kamaratov. tak ma zaujima vas nazor. podporujete cinu? alebo davate prednost znackovemu obleceniu, popripade domacim vyrobcom? ja osobne do tychto obchodov nechodim a ani nepojdem. vacsina z mojho satniku je usita v cechach www.uax.cz nakolko svojim jedinecnym designom vyhovuju stylu mojho obliekania.
takuto temu som nenasiel, ak sa o tomto hovori v nejakej inak pomenovanej teme, tak sa ospravedlnujem
No vacsinou prebehnem cinske, niekedy sa tam najdu pekne tricka a aj botasky Slusne rifle alebo mikiny maju malokedy, tie kupujem v znackovych obchodoch. Ked sa da usetrit, tak preco nie?
[quote=""J""]nekupujem. davam prednost kvalite.[/quote]No aj znackove tricko po viacerych vypratiach straca na farbe rovnako ako tie lepsie od cinanov. (za znackove povazujem take, ktore stoji od 400-500 Sk), drahsie je uz imho nezmyselne.
Nepreferujem. Obliekam sa do 4You, Nike, Sean John, Ecko, Pelle Pelle, Levi's a podobne. Casom som si overil, ze sa mi oplati kupovat drahsie veci, ktore vydrzia.
"vybavu" na kupanie si kupujem najcastejsie z tychto cinskych. ked mi na zlatych slohnu tricko z mildy za 100sk, tak mi nebude tak vadit ako keby som mal prist o polokoselu za 1990sk. ale inak radsej kvalitnejsie veci
nie som nejako zatazeny na oblecenie ... obleciem si to co sa mi paci a citim sa v tom pohodlne ... pritom nerobim rozdiel medzi cinanom a niekym inym .. stejne je to usite v Cine ... ale zas niektore veci by som si u cinana nekupil, napr. nejaku napodobeninu outdoorovych topanok, alebo bundy alebo tak .. taktiez by som si tam nekupil puzdro na mobil a podobne veci a uz vobec nie elektroniku .. ako ta elektronika je sice vyrabana v Cine alebo na Tajwane, ale ten pristup cinancov by ma v tomto ohlade odradil ...
ako kedy, vacsinou mam znackove nike , puma , adidas , lebo kamarat to nosi z anglicka a predava mito skoro za take ceny ako u cinana. a botasky u cinana teraz uz nie ked som bol mensi tak hej. ale ked je nieco treba tak ojdem aj ku skmim ociam
to je relativne kupujem aj od cinanov, dakedy ukrajinske fejky a dakedy znacku no na oblecenie niesom zatazeny, skor ako o napis Adidas mi ide oto aby som sa v tom citil pohodlne, inak konkretne mi aj cinske veci niekolko rokov vydrzia...
no aj tiez nenakupujem v cinakoch mam radd kvalitnejsie veci a hlavne botasky bys om is zu neznackove na nohu nedal...je to urcite rozdiel ako sa chodi v najkoch a nejakych cinskych za 200 sk
p4ra napísal:A tiez nemam rad ten smrad v cinskych obchodoch.
den333 napísal:no aj tiez nenakupujem v cinakoch mam radd kvalitnejsie veci a hlavne botasky bys om is zu neznackove na nohu nedal...je to urcite rozdiel ako sa chodi v najkoch a nejakych cinskych za 200 sk
a toto je druha vec
rozdiel tam urcite je, ale urcite nie taky ako v cene
V pohode si idem občas kúpiť veci do čínskych obchodov lebo sa tam dajú nájsť dosť kvalitné kusy. Napríklad teraz nedávno som si tam kúpil také fakt dobre vyzerajúce sako za 200 a kamoš prišiel v takom istom (nielen zvonku ale porovnávali sme to aj zvnútra) akurát ho stálo 1500 niekde inde. Totiž dosť výrobkov zvučných značiek je vyrábaných v Číne (Adidas) a keď sa vydarí nejaký nepodarok tak to ide do číňanov. Potom je ale dosť rozdiel v tom či je chybný napríklad len nápis alebo je ten výrobok úplne na nič. Jediná vec na ktorej si dávam záležať aby bolakúpená v kvalitnom obchode sú topánky pretože tie čínske sú fakt záležitosťou na pár piatkov a potom šup do obchodu kupovať ďalšie v tomto smere radšej trochu priplatiť za kvalitu
no topánky neriešim. Mám svoje STEELy, tie určite toho vydržia najviac. aj ma dačo stále, ale zase koža je perfektný materiál a aj ked je teplejšie, nepotí sa mi v tom noha ako v čínskych botaskách... tričká mám väčšinou z netu a od značiek, ktoré sa mi páčia, ale moc známe niesú...a nohavice nakupujem prosto u nás, v malom meste. hlavne nech sú fajn a páčia sa mi, či ich kúpim za 400-500 korún v bežnom obchode, alebo u číňana, na tom IMHO nezáleží... a dáke mačičky alebo fajočky na gatiach teda nepotrebujem...
Ja ak môžem, tak radšej uprednostním niečo kvalitnejšie alebo slovenských výrobcov. Ani tak by mi nevadilo to, že sú tie veci z Číny ako to, že zväčša sa rýchlo rozpadnú a nemám rada ten napodobeninový vzhľad