Vodicak

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa enter00 »

speq napísal:kedze skusenosti s jazdenim mam ale nejazdim tak ze kazdy den ale cez weekendy normalne pohode a nemal som ziaden problem , iba so zenami za volantom aĺe to kazdy jeden :)
este lepsie, vikendovy vodic a predsudky voci zenam! no to si zuzka zgustne:)
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

enter00 napísal: "doma sme sa všetci jednoznačne zhodli na 2.možnosti"... no boze chran stretnut Vas na ceste:)
...až na to že na SR máš kruháky inak značené (aspoň čo som si všimol) takže no problemo :)
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa speq »

enter00 napísal:este lepsie, vikendovy vodic a predsudky voci zenam! no to si zuzka zgustne:)
no sak po dedine ked treba kupit chleba v druhom obchode :D a fakt proste je tu 40tka a ona ide 20 prisaham boha alebo v strede cesty :DDD
to by som vam mohol fotit
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Ty si ako víkendový vodič bez vodičáku? No, neviem, ale byť tebou by som sa tým nechválila.
Nielen, že máš k učeniu sa na skúšky takýto prístup, ale ešte bez toho, aby si ovládal nejaké pravidlá si jazdíš a ohrozuješ ostatných. Nedaj bože, že by si v tej vašej dedine do niečoho ťukol a ostaneš bez možnosti šoférovania ešte veeeeeľmi dlho :lol:
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

m4jor napísal:doma sme sa všetci jednoznačne zhodli na 2.možnosti ( Prednosť v jazde má vodič modrého vozidla, pretože ide po kruhovom objazde. )

ale ono to po vyhodnotení hádže že prednosť v jazde má vodič:
červeného vozidla, pretože prichádza sprava. (viď posledný obr. v prílohe)
tak to by ste si doma mali vsetci zopakovat vyhlasku a pravdidla cestnej premavky. Nepoviem ked niekto strati na teste bod, ked nevie kolko metrov moze stat pred alebo za prechodom pre chodcov, ale stratit bod na krizovatke? fuuu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

m4jor: Ako inak znacene??? Bud su bez znacenia a teda prednost sprava, pripadne je tam STOPka alebo tretia moznost je so znackou daj prednost v jazde. Videl si este nieco ine???

mastermind: Na krizovatke sa bod neda stratit, pretoze krizovatky su za 3 body :P
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

zuzkazuzka napísal:Ty si ako víkendový vodič bez vodičáku? No, neviem, ale byť tebou by som sa tým nechválila.
Nielen, že máš k učeniu sa na skúšky takýto prístup, ale ešte bez toho, aby si ovládal nejaké pravidlá si jazdíš a ohrozuješ ostatných. Nedaj bože, že by si v tej vašej dedine do niečoho ťukol a ostaneš bez možnosti šoférovania ešte veeeeeľmi dlho :lol:
ja len nepoznam iba take vyhlasky , niektore ano ale pravidla , znacky a vsetky tieto veci co sa tyka cestnej premavky a bezpecnosti ostatnych poznam ;) max povolenu rychlost neprekracujem o viac ako 15% nikdy lebo tak tachac aj tak dava viac :O a neboj sak ja nechcem zabit nikoho len sa v klude odreagovat , a tuknut to sa mi este nepodarilo a dufam ani nepodari , aj tak je malo aut a vacsina respektuje pravidla okrem blaznov co letia 90 cez dedinu :O
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Whatever... hlavne si bež preštudovať všetko, čo treba na skúšky, lebo máš v tom dosť chaos...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

speq napísal:..
ty jazdis bez vodicaku len o 15percent viac ako je povolene? no uzasne od teba, teda jazdis len 100mimo obce a 70 v nej... no krasa.
neviem, ci ma zmysel ta komentovat.
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

enter00 napísal:ty jazdis bez vodicaku len o 15percent viac ako je povolene? no uzasne od teba, teda jazdis len 100mimo obce a 70 v nej... no krasa.
neviem, ci ma zmysel ta komentovat.
mimo obce nejazdim :)
a v obci max 55 viac som nesiel nikdy :)

vlastne vy ani neviete kde byvam a ze mame ako ulica sukromnu cestu po celej dlzke a velkosti takze tu ma ani policajt nemoze zastavit ani nic :)
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

speq napísal:vlastne vy ani neviete kde byvam a ze mame ako ulica sukromnu cestu po celej dlzke a velkosti takze tu ma ani policajt nemoze zastavit ani nic :)
pokial je ta cesta vo vasom vlastnictve, ok, zakon neporusujes. ale aj tak, je to nezodpovednost, riadit auto nevies a ohrozujes kazdeho kto tam ide.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

enter00 napísal:pokial je ta cesta vo vasom vlastnictve, ok, zakon neporusujes. ale aj tak, je to nezodpovednost, riadit auto nevies a ohrozujes kazdeho kto tam ide.
A nie je v zákone náhodou niečo také, že pokiaľ sedí za volantom naštartovaného auta niekto bez VP, tak už je to priestupok voči zákonu?
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

zuzka: nevidim dovod preco by tam take nieco malo byt... Vodicak je vlastne potvrdenie toho ze mozem jazdit na verejnych komunikaciach, ale pokial si na svojom pozemku postavim vlastny okruh alebo plochu, kde sa da jazdit a jazdim tam bez VP tak to tresne nie je... :)

To je napr. podobne ako, akekolvek vozidlo mozes vlastnit ak mas viac ako 15, len na nom nemozes jazdit po ver. komunikaciach
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

zuzkazuzka napísal:A nie je v zákone náhodou niečo také, že pokiaľ sedí za volantom naštartovaného auta niekto bez VP, tak už je to priestupok voči zákonu?
Zuzka, nič nebráni tomu, aby 15 ročný človek sadol za volant na lesnej ceste, poľnej ceste...Vodičský preukaz ťa oprávňuje viezť vozidlo na cestných komunikáciách.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

erytrocyt napísal:Zuzka, nič nebráni tomu, aby 15 ročný človek sadol za volant na lesnej ceste, poľnej ceste...Vodičský preukaz ťa oprávňuje viezť vozidlo na cestných komunikáciách.
OK, OK... len si pamätám z autoškoly, že nás varovali, že ak si sadneme za volant s cieľom, aby nás tatko doučil, že nás to môže dosť draho výjsť.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

erytrocyt: Si si isty??? Podla mna je zakon jasne stanoveny a hovori o pozemnych komunikaciach, to su cesty urcene pre motorove a nemotorove vozidla, cyklistov a chodcov, inym slovom dialnice, cesty pre motorove vozidla, cesty prvej, druhej a tretej triedy, rovnako ako lesne cesty ;)
solitary1
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa solitary1 »

Najlepsie je sa to ucit pravidelne a potom to popjde samo. Kopu otazok je logickych takze hned mas o par veci sa menej ucit.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

zuzkazuzka napísal:OK, OK... len si pamätám z autoškoly, že nás varovali, že ak si sadneme za volant s cieľom, aby nás tatko doučil, že nás to môže dosť draho výjsť.
To je síce oficiálne pravda ale zas aj fízli sú ľudia a väčšinou majú to pochopenie, že ak nachytajú otca ako učí na nejakom parkovisku šoférovať svojho potomka tak z toho nejakú vedu nerobia... Už sa mi také stalo neskoro večer na opustenej ceste a bolo to bez problémov :)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

hojko napísal:erytrocyt: Si si isty??? Podla mna je zakon jasne stanoveny a hovori o pozemnych komunikaciach, to su cesty urcene pre motorove a nemotorove vozidla, cyklistov a chodcov, inym slovom dialnice, cesty pre motorove vozidla, cesty prvej, druhej a tretej triedy, rovnako ako lesne cesty ;)
bačov bigar a babkina žehlička...

Lesná cesta, poľná cesta, letisko / pr. letisko pre práškovacie lietadlá/ a pod. tam s autom môžeš ísť aj bez vodičského preukazu Hojko :wink:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

erytrocyt napísal:bačov bigar a babkina žehlička...

Lesná cesta, poľná cesta, letisko / pr. letisko pre práškovacie lietadlá/ a pod. tam s autom môžeš ísť aj bez vodičského preukazu Hojko :wink:
Eryno, skus pohladat v googli nieco o vodicskom preukaze skupiny "T". ;)
Napísať odpoveď