este lepsie, vikendovy vodic a predsudky voci zenam! no to si zuzka zgustne:)speq napísal:kedze skusenosti s jazdenim mam ale nejazdim tak ze kazdy den ale cez weekendy normalne pohode a nemal som ziaden problem , iba so zenami za volantom aĺe to kazdy jeden
Vodicak
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Ty si ako víkendový vodič bez vodičáku? No, neviem, ale byť tebou by som sa tým nechválila.
Nielen, že máš k učeniu sa na skúšky takýto prístup, ale ešte bez toho, aby si ovládal nejaké pravidlá si jazdíš a ohrozuješ ostatných. Nedaj bože, že by si v tej vašej dedine do niečoho ťukol a ostaneš bez možnosti šoférovania ešte veeeeeľmi dlho
Nielen, že máš k učeniu sa na skúšky takýto prístup, ale ešte bez toho, aby si ovládal nejaké pravidlá si jazdíš a ohrozuješ ostatných. Nedaj bože, že by si v tej vašej dedine do niečoho ťukol a ostaneš bez možnosti šoférovania ešte veeeeeľmi dlho
-
mastermind
VIP
tak to by ste si doma mali vsetci zopakovat vyhlasku a pravdidla cestnej premavky. Nepoviem ked niekto strati na teste bod, ked nevie kolko metrov moze stat pred alebo za prechodom pre chodcov, ale stratit bod na krizovatke? fuuum4jor napísal:doma sme sa všetci jednoznačne zhodli na 2.možnosti ( Prednosť v jazde má vodič modrého vozidla, pretože ide po kruhovom objazde. )
ale ono to po vyhodnotení hádže že prednosť v jazde má vodič:
červeného vozidla, pretože prichádza sprava. (viď posledný obr. v prílohe)
-
speq
Medium Star
ja len nepoznam iba take vyhlasky , niektore ano ale pravidla , znacky a vsetky tieto veci co sa tyka cestnej premavky a bezpecnosti ostatnych poznamzuzkazuzka napísal:Ty si ako víkendový vodič bez vodičáku? No, neviem, ale byť tebou by som sa tým nechválila.
-
zuzkazuzka
VIP
-
speq
Medium Star
mimo obce nejazdimenter00 napísal:ty jazdis bez vodicaku len o 15percent viac ako je povolene? no uzasne od teba, teda jazdis len 100mimo obce a 70 v nej... no krasa.
neviem, ci ma zmysel ta komentovat.
a v obci max 55 viac som nesiel nikdy
vlastne vy ani neviete kde byvam a ze mame ako ulica sukromnu cestu po celej dlzke a velkosti takze tu ma ani policajt nemoze zastavit ani nic
pokial je ta cesta vo vasom vlastnictve, ok, zakon neporusujes. ale aj tak, je to nezodpovednost, riadit auto nevies a ohrozujes kazdeho kto tam ide.speq napísal:vlastne vy ani neviete kde byvam a ze mame ako ulica sukromnu cestu po celej dlzke a velkosti takze tu ma ani policajt nemoze zastavit ani nic
-
zuzkazuzka
VIP
A nie je v zákone náhodou niečo také, že pokiaľ sedí za volantom naštartovaného auta niekto bez VP, tak už je to priestupok voči zákonu?enter00 napísal:pokial je ta cesta vo vasom vlastnictve, ok, zakon neporusujes. ale aj tak, je to nezodpovednost, riadit auto nevies a ohrozujes kazdeho kto tam ide.
-
Plexxak
Medium Star
zuzka: nevidim dovod preco by tam take nieco malo byt... Vodicak je vlastne potvrdenie toho ze mozem jazdit na verejnych komunikaciach, ale pokial si na svojom pozemku postavim vlastny okruh alebo plochu, kde sa da jazdit a jazdim tam bez VP tak to tresne nie je...
To je napr. podobne ako, akekolvek vozidlo mozes vlastnit ak mas viac ako 15, len na nom nemozes jazdit po ver. komunikaciach
To je napr. podobne ako, akekolvek vozidlo mozes vlastnit ak mas viac ako 15, len na nom nemozes jazdit po ver. komunikaciach
-
erytrocyt
VIP
Zuzka, nič nebráni tomu, aby 15 ročný človek sadol za volant na lesnej ceste, poľnej ceste...Vodičský preukaz ťa oprávňuje viezť vozidlo na cestných komunikáciách.zuzkazuzka napísal:A nie je v zákone náhodou niečo také, že pokiaľ sedí za volantom naštartovaného auta niekto bez VP, tak už je to priestupok voči zákonu?
-
zuzkazuzka
VIP
OK, OK... len si pamätám z autoškoly, že nás varovali, že ak si sadneme za volant s cieľom, aby nás tatko doučil, že nás to môže dosť draho výjsť.erytrocyt napísal:Zuzka, nič nebráni tomu, aby 15 ročný človek sadol za volant na lesnej ceste, poľnej ceste...Vodičský preukaz ťa oprávňuje viezť vozidlo na cestných komunikáciách.
-
Vesper
Professional
To je síce oficiálne pravda ale zas aj fízli sú ľudia a väčšinou majú to pochopenie, že ak nachytajú otca ako učí na nejakom parkovisku šoférovať svojho potomka tak z toho nejakú vedu nerobia... Už sa mi také stalo neskoro večer na opustenej ceste a bolo to bez problémovzuzkazuzka napísal:OK, OK... len si pamätám z autoškoly, že nás varovali, že ak si sadneme za volant s cieľom, aby nás tatko doučil, že nás to môže dosť draho výjsť.
-
erytrocyt
VIP
bačov bigar a babkina žehlička...hojko napísal:erytrocyt: Si si isty??? Podla mna je zakon jasne stanoveny a hovori o pozemnych komunikaciach, to su cesty urcene pre motorove a nemotorove vozidla, cyklistov a chodcov, inym slovom dialnice, cesty pre motorove vozidla, cesty prvej, druhej a tretej triedy, rovnako ako lesne cesty
Lesná cesta, poľná cesta, letisko / pr. letisko pre práškovacie lietadlá/ a pod. tam s autom môžeš ísť aj bez vodičského preukazu Hojko